nst'ye her kontrolde girilecek mi ?? bana bişey demedi. 32. haftada gidiyorum(24 martta) o zaman tahliller yapcaz dedi. acaba aç mı gitmem gerek. napsam?. bilgisi olan varmı
ilkine 45 ile hamile kalıp 16 kilo almıştım. ilk 1 yılda 16 kilo gitti. sonra zamanla aldım.48 ile 2.ye hamile kaldım canım. bunda şimdilik 12 kilo ama heralde 16yı geçerim:18:
naplaım. ama gidiyor kilolar , yani ilkinde gitmişti bakalım. hem yaş, hem bünye ile alakalı sanırım kilolaın gitmesi.. inşallah giderler. birde emzirdikçe kilo gidiyor. yağlar süt oluyo
canım bende 23 martta gidicem :):) raporda alıcam inş. heralde o zaman nts ye girerim diye düşünüyorum bişey demedi çünkü bana benim randevum 16,30 istesemde aç gidemem sanırım :))
Çatlaklarım için göz aydınlığı dileyenlere teşekkürü bir borç bilirim
Bu arada benim kilo almam önemli değil,yeter ki bebeğim kilo alsın diye düşünen anneler ....
Oğlum 26.haftada 1 kilo idi.
30.haftada 1500 gr olduğunu öğrendim(ben 1600 sanıyordum ama babamız yanlış anladığımı,1500 olduğunu söylüyor,her neyse)
Yani 4 haftada yarım kilo almış oluyor sadece.Bu da hafta başı 125 gr eder.
-30 haftadan itibaren istisnasız her sabah kahvaltımda yumurta yedim,1 bardak ballı süt içtim,kaşar peyniri,pekmez ve ceviz yedim.Tabi yanında yarım somun götürdüğümüde itiraf etmeliyim
-Her gün 1 elma,1 portakal,1 muz,1 kivi ,armut yedim.(meyveyi çok seviyorum)
-Her akşam yatmadan 1 bardak ballı süt içtim.
-Yemeklerimde tavuk-et kullandım devamlı.
Ve sonuç itibari ile oğlum 2 haftada 500 gr alarak 2 kilo oldu.
Yani haftada 125 gr iken haftada 250gr oldu.
Beni soracak olursanız,bende bu beslenme şekli ile 2 haftada 2 kilo almış bulunmaktayım
ya bebek o süreçte hareket etmezse o zaman ne oluyornts ye henüz girmemiş olanlar,size anlatayım nasıl bişey olduğunu.
Göbişi açıp yatağa uzanıyorsun,karnına iki tane kabloyu kemerle tutturuyorlar belinden ve sol tarafına dönüyorsun.
Bu kablolardan biri sancıyı ölçmek için diğeri bebeğin kalp atışları için.
Elinede bişey veriyorlar,bebek hareket ettikce ona basıyorsun ve cihaz hareketleri kayıt ediyor.
Benim ki 20-25 dakika kadar sürdü ama herkeste süresi farklı olabilir.
Bu arada mutlaka karnınızın tok olması gerekiyor.
ayy ne güzel diyosun öleevalla haklısın, bebişlerimiz sağlıkla gelsin de, çatlakların önemi yok.. zaten çatlamayan yerim kalmadı boşverdim bende ..
wuhuwwwww süper bir linkmiş bu demekki makinelerde buradan hesaplıyorartık doktor söylemesede bilicez sanırım zaten boyunu ultrason almıyormuş artık dr öyle demişti o yüzden sanırım drlar fl den hesaplıyorlar yada makine otomatik ayarlı hesaplıyor ben anlamadım ben daha benim cücüğün boyunu bilmiyorum en son 850 gram civarı demişti dr
eltimin ismi ve kendisiyle düğünümden beri küs olduğum şahıs kendisinide hiçmi hiç haz etmem aklıma otomatik olarak onu getirdi birde küçükken sare diye bir arkadaşımız vardı saralle diye dalga geçerdikbende mesela elisa ismini beğeniyordum hz zekeriyanın karısı hz yahyanında annesi ayrıca hz meryeminde teyzesi ve hz isayı dünyaya getirmesine yardım eden kişi... ismin derinliğine inildiğinde elizabeth isminin kısaltılması olarak nitelendiriliyor ve almanca kökenli bir isim şimdi bu isim hem dinen makbül hemde dinen caiz birde elizabeth'in kısaltılması ileride malum bir filmden dalga ismi olur diye caydığımız bir isim eğer ileride sarella falan diye dalga geçtiklerinde sen ve kızın rencide olmayacaksa bence olabilecek kibar bir isim... yazdıklarım umarım rencide etmez seni kızıyormuşsun ama napıim bu şekilde tepki veriliyor ve benim en çok korktuğum şey ileride ismini beğenmeyip bizi yargılaması sırf bu yüzden 2 isim koyucaz ve hangisini isterse onu kullansın ama onlarda dahi korkuyoruz zorlanma yada dalga söz konusu olurmu diye bu arada aramıza hoşgeldin
allah yardımcısı olsun canım işi çok zor yaabebeğin sağlık durumu nasılmış peki gelişimi falan bi durum söz konusu değil dimi? senin kanamaların ne alemdeler? herhangi bir tekrarlama olmamıştır inş.
maşallah hiç kilo almamış gibisin canım sende nazar değmesin :) göbişte az belli iç karnın geniş heralde
yok canım ben hamile kaldığım ilk andan beri eşimi dahi tembihliyorum çünkü biliyorum evlenmez diyorum sana vasiyetim var kızım yaşarsa bana bişi olursa eğer evleneceksin yoksa öbür tarafta iki elim yakanda olur ama kızıma bir fiske bile vurmıcak ona üvey annelik yapmıcak kişi diyorum ne olur ne olmaz şimdiden önlemimi alayım... Hep güzel sağlıklı düşünüyoruz bebeklere bişi olur endişesiyle ama doğumda ölen bayanların sayısıda az değil ki 40 gün lohusanın mezarı açık olur derler bence herkes yavrusuna ve ailesine güzel ve kalıcı mektuplar yazsınlar ben yazıcam eşimede belirttim oda saçmalama falan diyor ama hayat bu ne olacağı hiç bir zaman belli olmaz ki bebeğim geri kalmış gibi dr korkuttukların ultrason masasında fenalaştığımda ben bunu çok iyi anladım bence herkes önlemini önceden almalı nasıl bebişler için alıyorsak kendimiz içinde hazırlanmalıyız... eğer sağ sağlim bir şekilde sağlıklı çıkarsakta kızımla o mektupları tekrar okumadan yakıcam ve atıcam hatta eve geldiğimde ilk işim o olacak
darısı başıma inş. bende o raporu alabilirim :) nasıl bişi o rapor iş yerine veriyormusun tek nüssasını nasıl yapıyormuşuz? birde iş görememzlik raporunu toplu alıcaz ya 16 haftalık toplu verecekler hani onu sgk ya götürücez sonra iş yerinemi göndericez ve toplu olarakmı 4 ay alıcaz bizim iş yeri evraklar gelince her ay bildirim yapıyor düzenli olarak benim kafam çok karışıyor bu sgk muhabbetinde bilgin varsa benle paylaşırmısın canım? son bir soru hani iş yeri bazen para verebiliyor sonra sen onu geri ödüyorsun sgkdan toplu para alınca o iş yeri için zorunlumu yoksa iş yerinin insiyatifinemi kalmış birşey?
gönlünden hangisi geçiyorsa ve senin için hangisi daha iyi ve sağlıklı olacaksa dilerim rabbimden onu nasip etsin canım yaa korkma valla aynı acıları hepimiz çekicez
albüm denilen muhabbet canım gebelik zehirlenmesi olduğunu sanmıyorum 7. aydan itibaren başlarmış ki senin 7. ayın bitmiş :)
canım eşler arasında olabiliyor böyle durumlar emin ol kimsenin evinde kocası 4 4lük değil herkesin bir sıkıntısı var bence eşinden soğuma tam tersine ona 4 elle sarıl yuvayı dişi kuş yapar zaman inş. senden yana ve senle çıkar... oğluşunu düşün ileride eşin sen ve oğluşunun güzel günlerini hayaller kurarak düşün tekrar eşine aşık olursun... allah sizi birbirinizden soğutmasınduası ettim
ii akşamlar kızlar, doktoruma doğuma girip girmeyeceğni sordum,bana dediki normal doğum gündüz olursa girerim fakat gece olursa nöbetçi doktor girer dedi.bi de özel hastane bu.gece de olsa kendi doktorumun girmesi gerekmez mi.her yerde bu iş böyle mi oluyor ya....
benimde aynı yer acıyor ya pazartesi kontrolüm var dr sorucam inş. :) hatta nefes alırken bile batıyor bazen zorlanıyorum :)
maşallah canım 2 ayı var daha ay başı 1 kilo desen 4 kiloya yakın doğacaktır inş. seninkisiama onu çıkartmasını düşünemiyorum boyda yine diğerleri gibi bayağı bayağı uzun yerim ben o uzun boylu minik canavarı
yarın güzel haberlerinle günümüzü aydınlat bitanemo ferezya sen hayatbayramolsa'yı arıyor gözlerimiz valla yokluğunuz hissediliyor forumda
herşeye olabilir demiş yaa... benim önceki dr gibi buda nuri beyde bana biz kilo boy ölçmüyoruz diyordu sağlığına bakıyoruz diyordu e burada herkes biliyor ben öğrenmeyince içimde kalıyor sinir oluyordum allahtan kayseride başka bir doktora gidiceksin içim rahatladı valla canım yoksa değiştir yani doktorunu herşeye olabilir diip açıklama yapmamış sinir oldumbu arada ac neresi oluyor
Kıslar günaydınnnn,
Bebeğinizin kilo alması için nasıl bir beslenme proğ.oluşturmak gerekir acaba??? Yediklerimizle ne kadar ilgilidir acaba?
gittiğiniz özel hastahanelerdeki doğum ücretleri nekadar epudural olarak ..benim gittiğim hastahanede normal sezeryan fark etmiyor sizinde mi öyle..
bu arada prima ilk hediyem seti geldi dün... ancak içinden tupperware in minik bi kabı çıktı. ne için kullanıldığını bilen var mı? pembe yuvarlak bişey. katalogda göremedim de...
ayrıca 2500 sayfa yazı yazılmış. paylaşmak çok güzel...
yaa evet canım ya ben izmir tınaztepe hastenesinde olucam ..3 yıl önce kızımı 1100 lira epudralle olmuştum normal doğumdu .. çok memnun kalmıştım ...arkadaşımada tavsiye ettim oda orda yaptı doğumu son aylarda başladı muayeneye... o 550 liraya epudral sezeryan yaptı .şimdi aynı doktor sorduk şimdi 1500 lira özel oda ücretide 200 falan dedi nasıl yani dedik anlamadık bikaç ay önce 550 yken şaşırdık ..heryerde farklılık gösterebilirde aynı hastane 2 ay içinde yüzde 200 zam ...
Kızlaaaaaarrrr 32+0 itibari ile ilk çatlaklarım göbek altında oluşmuş bulunmaktalar.
Dün yarım saat iç geçirerek aynada göbişe baktım.Eşim yanıma geldi "ne oldu" dedi.
Bak oğlumuzun yaptığına dedim....
Adam ne dese beğenirsiniz."Maaşallah tosunumaaaa,demek artık iyice büyümüş annesi"......
Hey Allahım yaaaaa.Adam resmen çatlakları görünce bebeğimiz büyümüş diye sevindirik oldu
nts ye henüz girmemiş olanlar,size anlatayım nasıl bişey olduğunu.
Göbişi açıp yatağa uzanıyorsun,karnına iki tane kabloyu kemerle tutturuyorlar belinden ve sol tarafına dönüyorsun.
Bu kablolardan biri sancıyı ölçmek için diğeri bebeğin kalp atışları için.
Elinede bişey veriyorlar,bebek hareket ettikce ona basıyorsun ve cihaz hareketleri kayıt ediyor.
Benim ki 20-25 dakika kadar sürdü ama herkeste süresi farklı olabilir.
Bu arada mutlaka karnınızın tok olması gerekiyor.
:) aynen öyle canım. benim de popom ve üst bacak arkalarım fiziki harita gibi ama napiim
kızlar çıkmadan bi daha sorayım. civil den alışveriş yapan yok mu? internetle mağaza fiyatları aynı mı?
Mesaim bitti nihayet evimdeyimbirazdan banyoya girip kızımla kendime sıcacık bir duş alarak ödüllendirip günün yorgunluğunu atıcam ve banyodan sonra uzun süre duşu bebeğime ve kendime tutucam birde ben banyoya teli yanımda götürüyorum radyoyla girip müzik açıyorum bebeğim müziğe alışsın kulak alışkanlığı olsun diye ama pop dinliyorum tabii kendimemi bebişemi orasıda muamma çıktıktan sonrada anneannemizin bizim için hazırladığı diyetli akşam yemeğini tüketicez ve gelsin muhteşem yüzyıl dizimiz hep beraber ailecek izleyecez
Ne güzel demişsin öyle özendim şimdi valla.Bende 6 olacak mesai bitecek eve gidicem 7 yi bulur. Akşam yemeğe kayınbiraderim gelecek. Sofra kur , topla 9 u bulur mutfaktan çıkmam. Sonrasında da diziyi izlerken uyuyakalırım muhtemelen hep aynı senaryo
Ya aklıma bugün birşey takıldı yardımcı olabilecek var mı ? Pazartesi kontrolüm var ve ben o gün 31+5 oluyorum. Raporumu o gidişimde alabilir miyim yoksa 2 gün sonra tekrar mı gitmem gerekecek :18:
Bu arada önceki mesajımda da yazmıştım kimse görmedi sanırım. Doğum ücreti için hastane ile pazarlık yapmayı düşünen var mı ?:44:
slm annişler bende 48 ile hamile kaldım şuan 66 kiloyum daha 7,5 haftamız var acaba doğuma kadar kaç kilo alıcam ama ben çok zayıftım kilonun bana çok yakıştığını söylüyor etrafımdakiler ben kilolarımla mutluyumhenüz bi çatlamada yok ama olsada mühim değil bebişim büyüysün sağlıklı doğsunda başka bişey istemem,bence sizlerde kiloları fazla önemsemeyin bebişler süt protein kalsiyum yoluyla hepsini alıcaklar zaten, Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasib etsin gerisi boş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?