2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

nst'ye her kontrolde girilecek mi ?? bana bişey demedi. 32. haftada gidiyorum(24 martta) o zaman tahliller yapcaz dedi. acaba aç mı gitmem gerek. napsam?. bilgisi olan varmı

canım bende 23 martta gidicem :):) raporda alıcam inş. heralde o zaman nts ye girerim diye düşünüyorum bişey demedi çünkü bana benim randevum 16,30 istesemde aç gidemem sanırım :))

inşallah bebişler güzelce emerde bizde zayıflarız
kızlar bu haftalarda göğsünden süt gelen varmı

canım bende 23 martta gidicem :):) raporda alıcam inş. heralde o zaman nts ye girerim diye düşünüyorum bişey demedi çünkü bana benim randevum 16,30 istesemde aç gidemem sanırım :))

canım benide dr.32.haftamda çağırmıştı bugün yarın gitmem lazım kesin nst ye mi sokuyolar.nasıl bişey? yani nerene ne takıyolar ? alttan da bakıyolar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çatlaklarım için göz aydınlığı dileyenlere teşekkürü bir borç bilirim

Bu arada benim kilo almam önemli değil,yeter ki bebeğim kilo alsın diye düşünen anneler ....
Oğlum 26.haftada 1 kilo idi.
30.haftada 1500 gr olduğunu öğrendim(ben 1600 sanıyordum ama babamız yanlış anladığımı,1500 olduğunu söylüyor,her neyse)
Yani 4 haftada yarım kilo almış oluyor sadece.Bu da hafta başı 125 gr eder.

-30 haftadan itibaren istisnasız her sabah kahvaltımda yumurta yedim,1 bardak ballı süt içtim,kaşar peyniri,pekmez ve ceviz yedim.Tabi yanında yarım somun götürdüğümüde itiraf etmeliyim

-Her gün 1 elma,1 portakal,1 muz,1 kivi ,armut yedim.(meyveyi çok seviyorum)

-Her akşam yatmadan 1 bardak ballı süt içtim.

-Yemeklerimde tavuk-et kullandım devamlı.

Ve sonuç itibari ile oğlum 2 haftada 500 gr alarak 2 kilo oldu.
Yani haftada 125 gr iken haftada 250gr oldu.

Beni soracak olursanız,bende bu beslenme şekli ile 2 haftada 2 kilo almış bulunmaktayım

nts ye henüz girmemiş olanlar,size anlatayım nasıl bişey olduğunu.

Göbişi açıp yatağa uzanıyorsun,karnına iki tane kabloyu kemerle tutturuyorlar belinden ve sol tarafına dönüyorsun.
Bu kablolardan biri sancıyı ölçmek için diğeri bebeğin kalp atışları için.
Elinede bişey veriyorlar,bebek hareket ettikce ona basıyorsun ve cihaz hareketleri kayıt ediyor.
Benim ki 20-25 dakika kadar sürdü ama herkeste süresi farklı olabilir.
Bu arada mutlaka karnınızın tok olması gerekiyor.

canım böyle giderse demekki haftada 1 kilo anca alırsın son aydada oda normal zaten çoğu şiş oluyor bebek büyüsünde kilo bencede önemli değil nasıl olsa zayıflarız
ablam hamileyken meyveyle sütü çok yiyip içer maşallah 4.5 kilodan aşağı doğurmuyor

Hamilelikle ilgili bir program izlemiştim,orada uzman, bebeğin kilosunu anne babanın doğum kilosuna bağlamıştı.Yani 3 kilonun altında doğan bi anneyle 3 kilonun altında doğan bir babanın bebekleri de 3 kilo altı doğarmış anne ne kadar iyi beslenirse beslensin.Tabii bu bütün bebekler için geçerli değildir.
Kaşar peynirinin de bebeğe kilo aldırdığını daha önce duymamıştım.Benim bildiğim kaşarın kalsiyum ve yağ oranı çok yüksek.Bi yandan yeterli kalsiyum alırken gereksiz yere fazladan kilo da alınabilir.

Mesaim bitti nihayet evimdeyim birazdan banyoya girip kızımla kendime sıcacık bir duş alarak ödüllendirip günün yorgunluğunu atıcam ve banyodan sonra uzun süre duşu bebeğime ve kendime tutucam birde ben banyoya teli yanımda götürüyorum radyoyla girip müzik açıyorum bebeğim müziğe alışsın kulak alışkanlığı olsun diye ama pop dinliyorum tabii kendimemi bebişemi orasıda muamma çıktıktan sonrada anneannemizin bizim için hazırladığı diyetli akşam yemeğini tüketicez ve gelsin muhteşem yüzyıl dizimiz hep beraber ailecek izleyecez

ya bebek o süreçte hareket etmezse o zaman ne oluyor doğum zamanı sancıdan onumu hisseder insan ya

ayy ne güzel diyosun ölee valla haklısın, bebişlerimiz sağlıkla gelsin de, çatlakların önemi yok.. zaten çatlamayan yerim kalmadı boşverdim bende..

:) aynen öyle canım. benim de popom ve üst bacak arkalarım fiziki harita gibi ama napiim

kızlar çıkmadan bi daha sorayım. civil den alışveriş yapan yok mu? internetle mağaza fiyatları aynı mı?

slm annişler bende 48 ile hamile kaldım şuan 66 kiloyum daha 7,5 haftamız var acaba doğuma kadar kaç kilo alıcam ama ben çok zayıftım kilonun bana çok yakıştığını söylüyor etrafımdakiler ben kilolarımla mutluyum henüz bi çatlamada yok ama olsada mühim değil bebişim büyüysün sağlıklı doğsunda başka bişey istemem,bence sizlerde kiloları fazla önemsemeyin bebişler süt protein kalsiyum yoluyla hepsini alıcaklar zaten, Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasib etsin gerisi boş

canım isim için yorum yapmıssın teşekkür ederim kızmadım merak etme:) isim konusu ne kadar büyük bir sorumlulukmus yahu:)
bizde iki isim vermeyi düşündük.bakalım hayırlısı. Yeterki sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat olsunlar inşallah görüşmek üzere...byyyy

slm.bende 58 kiloyla hamile kaldım şimdi 76 kiloyum en dombili benim galiba18 kg almışım:)
daha 1.5 ay var desek 3/4 kilo daha alırım ohhhhh.

canım benim gittiğim hastanede de aynı sistem işliyor o gün doktorun nöbetçi değilse ordaki doktor kimse o doğurtacak artıkkk:S

Kıslar günaydınnnn,
Bebeğinizin kilo alması için nasıl bir beslenme proğ.oluşturmak gerekir acaba??? Yediklerimizle ne kadar ilgilidir acaba?

çalışırken iyi beslenemiyordum ama evde bu açığı kapatırım umarım..

canım bayıldım tatlı tatlı uyusun içinde bebişin..

gittiğiniz özel hastahanelerdeki doğum ücretleri nekadar epudural olarak ..benim gittiğim hastahanede normal sezeryan fark etmiyor sizinde mi öyle..

benim gittiğim de öyle canım ikisi de aynı fiyat

canım ben onu şimdilik emzik kabı yaptım:)))

canım orda Aylin hanıma mı gidiyorsun o epey ünlendi..

canım krem sürüyor muydun???

hımmm sağol turuncucum ben de çok merak ediyordum nasıl birşey olduğunu..

:) aynen öyle canım. benim de popom ve üst bacak arkalarım fiziki harita gibi ama napiim

kızlar çıkmadan bi daha sorayım. civil den alışveriş yapan yok mu? internetle mağaza fiyatları aynı mı?

annelik işte, çatlaklar kilolar da bu işin tuzu biberiymiş ..
ben civilden alışveriş yaptım, netten chicco çantalı set almıştım 39.90 a, mağazasında 50 küsür gördüm, hem de istediğim renk yoktu, bende internetten almıştım..aldığımda da gecikmedi, 2 günde ulaştırdılar..

Ne güzel demişsin öyle özendim şimdi valla. Bende 6 olacak mesai bitecek eve gidicem 7 yi bulur. Akşam yemeğe kayınbiraderim gelecek. Sofra kur , topla 9 u bulur mutfaktan çıkmam. Sonrasında da diziyi izlerken uyuyakalırım muhtemelen hep aynı senaryo

Ya aklıma bugün birşey takıldı yardımcı olabilecek var mı ? Pazartesi kontrolüm var ve ben o gün 31+5 oluyorum. Raporumu o gidişimde alabilir miyim yoksa 2 gün sonra tekrar mı gitmem gerekecek :18:

Bu arada önceki mesajımda da yazmıştım kimse görmedi sanırım. Doğum ücreti için hastane ile pazarlık yapmayı düşünen var mı ?:44:

ben de bir diziyi sonuna kadar izleyemiyorum, hemen uykum geliyor zaten gün boyu yoruluyoruz, sonuna kadar izlemek çokk zor :))..

31+2 de gitmiştim, doktorum istersen bugünü 32 gösterip raporunu yazabilirim dedi, ama işime gelmedi :) daha geç olsun diye 32 de tekrar gittim.. ama senin için uygunsa doktoruna söyleyebilirsin bence.. benim özel sigortam var, pazarlığa gerek kalmaz, kalsa da yapcaklarını sanmıyorum

kızlar afedersiniz ama normal tuvalet kullanan var mı?

ben klozeti çok sevmiyorum. alaturka tuvaleti kullanmayı tercih ederim hep ama şimidi karnım şıkışıyor gibi oluyor sizde de oluyor mu? klozet mi kullanmak gerek artık bu saatten sonra.

birde namaz kılan var mı aramızda. nasıl zor oluyor mu eğilip kalkması ben kılıyorum. gündüz çalıştığım için evde olamıyorum akşam gelince yatsıyı kılıyorum sonra günün kazalrını yapıyorum ve çok eğilip kalkmış oluyorum.

hasta besi ve hasta yatak örtüsü koymayı unutma tatlım yanına :)
diyen arkadaşa çook teşekkürler güzel bi konuya parmak basmışsın
kızımda kalın orkidlerden almıştım heryer batmıştı tecrübesizlik işte yeter sanmıştım ama bu sefer hasta bezi hazırladım
hasta yatak örtüsüde şu canbebe alt açmasının kocamanı ben ondan hala kızımın çarşafının altına bile koyuyorum kaçırmıyor ama 40 yılda bir de olsa çocuk daha 3 yaşında kaçırsa yatak batmıyor kendi yatağımada sercem doğumdan sonra
ha birde doğumda sermek için english home dan mavili bir nevresim seti aldım bebeğin beşiğiyle takım olsun dedim geçmiş olsuna gelenler yatak odama gelcek sonuçta odamız şık olsun ama de mi

bende senin gibi 48le hamile kaldım şimdi 60lara yaklaştım... bende memnunum bu halimden eskiden kilo alamıyodum ama doktorum memnun değil... sağlıklı bi doğum için çok kilo almamam gerekiyomuş ileride sorun yaşayabilirsin dedi dikkat ediyorum ama abartmıyorum canımın çektiğinide yiyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…