2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ben ikisini de kullanıyorum ama normal tuvaleti tercih ediyorum :) çok zorlanmıyorum ama bi sıkıntı olur mu tam bilmiyorum açıkçası..

namaz da kılıyorum, 5. ayımda zorlanıyordum ama şimdi sıkıntım yok. ben anne adayları eğitimine katılmıştım, orda sorulmuştu. namaz iyi bir egzersiz hamile için demişti hocamız.. tabi egzersiz demek spor demek değil ama bana iyi geliyor namaz kılmak.. tabi kılabiliyorsan hepsini vaktinde kılmak daha yerinde olur

ben alaturkaya alışkın değilim yurt dışında büyüdüm orda öyle tuvaletler yoktu... namazda eğilip kalkarken zorlanıyorum oturarark kılmaya başladım, tabi bi kılıyorum bi kılmıyorum o ayrı konu:18: allah terk etmemeyi daimi kılmayı nasip etsin...

tşkler turuncu, bilgilendirdiğin için..

benim doktor nst nin nsinden bahsetmedi uzun bir süre gerek görmüyor heralde, hatta geç doğum yapan hastası çok sanırım, bana geç doğurum gözüyle bakıyor yürüyüşü aman ihmal etme dedi bir de.. geç de erken de gelmesin kuzular, zamanında gelsin inşallah :))

kızlar ya, hamileliğinde eşi kilo alan varmı? gerçi duymuştum bazı babalar eşleriyle birlikte kilo alıyormuş. bizimki baya aldı, tartıya bile çıkmıyor yanımda.. benim açlık şekerim düşük çıktı, sanki o hamile onda şeker çıktı ilk defa. bir de karaciğerinde yağlanma başlamış .. doktor diyet verdi, biraz dalga geçtim dün aslında, sana noluyor ben hamileyim diye :) ama üzülüyorumda yaa.. diyet yapcak, inşallah kısa zamanda durumu düzelir.. morali de bozuk. onun için bende yağı, tuzu çok azalttım..

ya bebek o süreçte hareket etmezse o zaman ne oluyor doğum zamanı sancıdan onumu hisseder insan ya

Canım bildiğim kadarı ile nst de bebek hareketleri önemli.Tabi sancı zamanında en çok takip edilen büyük ihtimal ile bebeğin kalp atışlarıdır.

canım krem sürüyor muydun???

Ben bebek jeli yağı ile pehlivanlar gibi yağlanıyordum.
Özel krem kullanmadım.

Ben yurtdışında doğup büyüdüğüm için klozete alıştım.Alaturka kullanmayı sevmiyorum.

Rahat namaz kılabilmek için yapman gereken hem ayaktayken hemde tahiyyat oturuşunda hafif bacakları açık bırakmak erkekler gibi.
Birde secdeye gidildiğinde normalde bayanların kol dirsekleri diz dirsekleri ile birleşmelidir.Ama hamileyken bu çok zor olduğu için kol dirseği ile diz dirseği arasında erkekler gibi açıklık bırakabilirsin ki rahat secde edebilesin.Yani ileriye doğru uzanabilirsin.
Zaruret olmadığı takdirde oturarak namaz kılmak yerine bu şekilde devam edebilirsin canım.

Canım yalnız değilsin, benim herifimde benle birlikte hamile....
Geçen gün adam tv de turşu görünce canı çekti ve kalkıp yedi
Ben belim ağrıyor dedikce,o "benimde belim ağrıyor" diyor.:18:
Ben karşısında göbeğimi sevdikce o da kendi göbeğini seviyor
Evet evet benim kocamda hamile

Son düzenleme:
slm kızlarr, bugün sağlıkocağında kan ve idrar tahlillerim yapıldı idrar tahlilim normal cıktı ama kan tahlilim pekte iç açıcı değil.. kansızlığım 2,5 3 aydır dewam edio, hastanede şeker yüklemesi yapılırken kan ve idrar tahlilide yapılmıştı 11.1 cıkmıştı, aradan 1 ay 12 gün gecti şimdi 448 cıktı, 350 normalmiş öyle dedi ebe, anemi sınırında nerdeyse dedi.. ilaçlarımıda düzenli alıorum ne yapcam bilmiorum yaa, sizin değerleriniz nasıl.. ??

izne ayrıldın mı sen?

ayrılmadım henüz daha 3 haftam var. doğum sonrası oğlumla daha uzun kalabilmek için çalışabildiğim kdar çalışmaya karar verdim 37. haftada çıkacağım. yöneticim çok anlayılı bri haftada yarım ya da bir gün müsaade ediyor bana ama yine de zor geliyor karnımız büyüdü ağırlaştık iyice

bu arada pijama takımı soranlar olmuş ben dagide indirim varken aldım 2-3 hafta oluyor
birini doğumdan sonra hastanede giymek için aldım kpamuklu kumaş önü komple düğmeli
bi tane penye gibi esnek üstü düz göğüs hizası düğmeli altı piti kareli
bi tane de düz krem ya da mavi alacaktım kzenimin lohusalığında giydiğini verdi yeyeni duruyor tam baharlık inci düğmeleri var yıkadım onu giyerim

2-3 tane önü düğmeli ya da emzirme pijaması olduğu sürece fazlasına gerek yok bence
haa sezaryende gecelik de lazım oluyor aklınızda olsun

bu arada haftasonu bebeğimizin odası gelecek odanın yerleşimine aydınlık durumuna göre halısını ve perdesini alacağız
mobilyası düz krem olduğu için uyku setini cıvıl cıvıl alıcam arabalı ya da gemicili
halısını düz alırım muhtemelen, perdesini de ışığı kıranlardan alıcam şiddetli ışık girmesin diye odaya, perdenin yan ya da üst kısmına panel şeklinde fon alırım belki, çok süslemicem sade ve az yorucu bi oda olsun nasılsa oyuncaklarıyla yeterince dağılacak =)

benimki de düşük çıkıyor 11 lerdeydi heralde en sonki tahlilde.. günde 1 kan ilacı almaya devam ediyorum. doktorum depoların çok dolu değil ama hamilelikte oluyor gibi bişey dedi, çok sorun etmedi. bende günde 1 den fazla alamam ilacı, öyle birşey demedi de zaten, aynen devam ediyorum yani.. 350yi anlamadım ama düzenli alıyosan bir sıkıntı olmaz inşallah.. eskiden annelerimiz kan ilacımı alıyormuş sonuçta biz çok şükür alıyoruz, muhtemelen doğumdan sonra da alırız, açığı kapatırız

canım evet kaşıntı ve döküntü önemli belirtileri sendede varsa atlama bi tahlil yaptır derim ben ama; o arkadaşta ani bulantı ve kusma olmuş.rengi sararmış öyle gitmişler hastaneye anneyi zor kurtarmışlar...ama şimdi ii çok şükür bebeği için dua ediyoruz sizde eksik etmeyin dualarınızı

Slm annecikler bugun kontrolum vardı kızım 1400 gr olmus vebugün ilk renklide bize poz verdi bugn cok yormusum gal,iba elini ağzına götürüyordu uyudu kaldı canımdu dedi ama en cok babamızın yorumu kırdı suna bak dudakları aynı annesi gibi o benim aklarımın cok iddalı olduğunu düşndüğü için kızımızın öyle olmasını istemiyordu ama bana benzicek sanırım cok tatlı ya bak bak doyamadım bugun birde bugun kalan eksiklerimize baktık sebamedin 5 parca ürünü dr brows ve chicconun biberonu ve lansinoh citşi elektirkli göğüs pomoasını toplam 265 liraya aldık daha gelmedi eczacımız geticek sizce nasıllar bu arada kızıma kapı süsü yapıyorum bitince eklicem bakalım nasıl bulacaksınız

cnm ben 2 aydır bi sabah bi aksam içiorum zaten buna regmen düşük cıkıo, son çare bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketmek sanırım :)) hiç sewmem ama mecburen yicem belki braz yükselir..

canım benim dr um biraz rahat galiba ben her gittiğimde kilomu kendim tartıp gidiyorum hastanede bakmayı akıllarından bile geçirmiyorlar,dr um sormuyor ben söylüyorum bu ay bu kilodayım diye bişey olmaz sen çok zayıftın bi problem yaratmaz diyor benim boyumda biraz uzun 1,75 im sanırım pek belli olmuyor aldığım kilolar, ben de canım ne çekse yiyorum canım önemli olan bebişlerimizin sağlığı Allahım onlara sağlık versin hepimizde sağlıkla alalım kucağımıza ve analı babalı büyütelim inşallah Rabbim hepimizin yardımcısı olsun amiiiiin

çiğdem2008 merhaba canım arkadaşına çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla kavuşur bebeğine, canım benim sana sormak istediğim bişey var dr lar kaçıncı haftadan sonra alttan muayene etmeye başlıyor bide nasıl bi cihaz ile bakılıyor bizleri ilerde ne gibi muayeneler bekliyor tecrübeli bi sağlıkçı olarak bizleri bilgilendirebilirmisin çok teşekkürler canım..

cnm eğer kasılma ağrı vs. yoksa ilk muayeneyi allttan genel olarak36. haftada yapıyorlar.alttan muayene elle yapılıyor herangi bir alet yok sadece açıklık veya yumuşama varmı diye bakılıyor.bu muayenedezaten çatı dedimiz pelvis çapı ölçülüyor normal doğuma müsaitmi diye sonraki alttan muayenede ancak doğum için giitiğinde açıklık ne kadar diye takip etmekk iiçin yapılıyor.

oy masallh bebısıne
cnm bnımde gobegım resmen dısarı fırladııı
heosı cok gzl gule gule kullansın bebısın

cnm masallh bebısıne hayırlı olsun aldıklarınızda

kızlar bu arada gobekte kasıntı olunca ne oluyormus tam okuyamadım orayı ya bende de vardaaa:18::18:

canım civilin magazasında daha uygun seyler var internette göremedigimiz sepette satılan yani bence magazasından al derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…