Herkese günaydın, sabah sabah hemencecik bakayım sonra fırsat bulamam dedim. Bizin dün kontrolümüz vardı ve kızım 1750 gr olmuşEnson 16 Şubat'ta gitmiştim ve o zaman 800 gr demişti ve acaba çok mu az beslendi diye üzülmüştüm ama bu sefer 1750 gr çıkınca çook mutlu oldum. Maşallah kızım 2'ye katlamış 1 ayda kilosunu. Boyu'da 38 cm miş. Herşey yolundaymış. Daha dönmemiş ama kızım, doktorum "ne yap et bu kızı önümüzdei haftalarda aşağı döndür." dedi. Ben de özel olarak yapmam gereken birşey var mı dedim o da "şaka yapıyorum, duat etmekten başka yapabileceğin birşey yok." dedi. Ben toplamda 4kg almışım. Sanırım 8 ile bitirebileceğim.
Bir daha ki randevumuz 3 hafta sonra ve bundan böyle 3 haftada 1 gideceğiz. Doktoruma aklıma takılan bir sürü soruyu sordum. Kasıklarım regl olacakmış gibi ağrıyor ve genital bölgeme sanki ara ara bıçak sokuyorlarmış gibi oluyordu. Bunun için çok normal, tamamen hamileliğin doğal süreci dedi. 2 gündür çok midem bulanıyordu, hatta 1 kere kustum ve ara ara ishal oluyordum doktorum bunun için de virütik birşey hamilelikle alakası yok eğer yarın da devam ederse dahiliyeciye git ve testler yapılsın belki antibiyotiğe başlayabilirsin dedi :18: ama benim sıkıntılar ilacı duyunca geçiverdi"Çatı muayenesi yapacak mısınız" dedim. Bana "eğer sezeryan yapmaya karar verirsem yaparım." dedi. Boş boş yüzüne baktığımı anlayınca "sezeryan yapmak isteyen doktorların çoğu anne adayını çatı muayenesine alır, canını acıtır, sonra da üzerine seninki iyi ya da müsait değil diye yorum yapar. Zaten canın da yandığı için bir daha ki randevuda kendin gelir ben sezeryan istiyorum dersin" dedi. Senin sancıların, bebeğinin aşağıya inişi, açılman önemli bizim için. Onu da ancak doğum başlayınca görebileceğiz dedi.
Ve en güzeli kızım sonunda yüzünü gösterdi. Sizlere kızmı tanıştırayım
Eki Görüntüle 367837
Herkese günaydın, sabah sabah hemencecik bakayım sonra fırsat bulamam dedim. Bizin dün kontrolümüz vardı ve kızım 1750 gr olmuşEnson 16 Şubat'ta gitmiştim ve o zaman 800 gr demişti ve acaba çok mu az beslendi diye üzülmüştüm ama bu sefer 1750 gr çıkınca çook mutlu oldum. Maşallah kızım 2'ye katlamış 1 ayda kilosunu. Boyu'da 38 cm miş. Herşey yolundaymış. Daha dönmemiş ama kızım, doktorum "ne yap et bu kızı önümüzdei haftalarda aşağı döndür." dedi. Ben de özel olarak yapmam gereken birşey var mı dedim o da "şaka yapıyorum, duat etmekten başka yapabileceğin birşey yok." dedi. Ben toplamda 4kg almışım. Sanırım 8 ile bitirebileceğim.
Bir daha ki randevumuz 3 hafta sonra ve bundan böyle 3 haftada 1 gideceğiz. Doktoruma aklıma takılan bir sürü soruyu sordum. Kasıklarım regl olacakmış gibi ağrıyor ve genital bölgeme sanki ara ara bıçak sokuyorlarmış gibi oluyordu. Bunun için çok normal, tamamen hamileliğin doğal süreci dedi. 2 gündür çok midem bulanıyordu, hatta 1 kere kustum ve ara ara ishal oluyordum doktorum bunun için de virütik birşey hamilelikle alakası yok eğer yarın da devam ederse dahiliyeciye git ve testler yapılsın belki antibiyotiğe başlayabilirsin dedi :18: ama benim sıkıntılar ilacı duyunca geçiverdi"Çatı muayenesi yapacak mısınız" dedim. Bana "eğer sezeryan yapmaya karar verirsem yaparım." dedi. Boş boş yüzüne baktığımı anlayınca "sezeryan yapmak isteyen doktorların çoğu anne adayını çatı muayenesine alır, canını acıtır, sonra da üzerine seninki iyi ya da müsait değil diye yorum yapar. Zaten canın da yandığı için bir daha ki randevuda kendin gelir ben sezeryan istiyorum dersin" dedi. Senin sancıların, bebeğinin aşağıya inişi, açılman önemli bizim için. Onu da ancak doğum başlayınca görebileceğiz dedi.
Ve en güzeli kızım sonunda yüzünü gösterdi. Sizlere kızmı tanıştırayım
tek kelimeyle 41 kere maşallah..doktorunun verdiği bilgiler epey faydalı oldu .teşekkürler canım
hepinize günaydın kızlaarr.. :) cnm arada bnde de oluo birden bıçak gbi saplıo sanki , bide ben gece braz yordum kendimi bütün gecede kasıklarımdan hafif sancı cektim yaa ama allahtan düzensizdi ve bkac sn.likti, korktum braz.. bu zamanlarda normalmi böyle sancılar, bazen göbeğimin altıda agrıo gbi oluo.. dr. fazla ayakta kalma dedi ama olmuo ki illa iş güç oluo dinleniosun ama yinede yoruluosun, öyle sancı ilk defa cektim ve braz korktum walla doğum öncesi sancıları göze alamıo gbiimm, üstelikte ilk doğumumda suni sancıyla fazlasıyla cekmeme ragmen korkmaya basladım.. o zamnlar hani derler ya cahil cesareti die bnmde o hesap, bde yaşta küçüktü bebişte minicikti anlamadan doğurduk :))
ben de ilk bebeğimi normal yapsam da tekrar yaşamaktan korkuyorum açıkcası...belki o an yine bir cesaret gelir yine hallederiz inş...
günaydııııınnnnn... mutlu bir gün diliyorum herkese :)
ve hemen soru soruyorum: adet sancısı gibi ağrı çeken var mı aşağıda? nedendir ki?
ben yürürsem oluyor. ve bir de fazla eğilirsem ama normalde fazla ağrım yokda wc yi sık ziyaret eder oldum.galiba aşağıya iyi baskı yapıyor...
Günaydın kızlar...Uykusuz bir gece geçirdim.Bütün kemiklerim ağrıyor.
Sanki üzerimden tır geçmiş gibiyim :111:
Eşimden de bir güzel azar işittim."Sabaha kadar uyutmadın beni,sen üzerini açtıkca ben üzerini örttüm" dedi.
Bi daha açarsam yorganı üzerimize bağlayacakmış :18:
canım beden sıcaklığımız artıyor,o yüzden hasta olup üşütme riskimiz fazla... öksürüğe kaptırdık mı kendimizi yandık...doğumda özellikle sezeryan da dikişleri çok zorlayabiliyor...
o yüzden yansak da sıkı giyinelim...yavaş yavaş anneliğe hazırlanıyoruz...deliksiz uykulara elveda....:)
Günaydın kızlar...Uykusuz bir gece geçirdim.Bütün kemiklerim ağrıyor.
Sanki üzerimden tır geçmiş gibiyim :111:
Eşimden de bir güzel azar işittim."Sabaha kadar uyutmadın beni,sen üzerini açtıkca ben üzerini örttüm" dedi.
Bi daha açarsam yorganı üzerimize bağlayacakmış :18:
Maaşallah canım...Çok güzel gelişmiş prensesin.
Resmide bi ayrı güzel.Tam fındık burunlu
Ben de hep çatı muayenesi yapılır diye biliyordum demek ki benimki yapmıyormuş. Bunlar hep doktordan doktora değişen şeyler. Benim normal doğum ile ilgili çok fazla endişem olamdığı için yapıp yapmaması çok öenmli değil. Başa gelen çeiklir misali o an şansıma nasıl olursa yaşayacağım.
Çook teşekkür ederim Turuncu.
Ben de eşimle her gün kavga ediyordum gece üstümü açıyorum diye. Sabaha kadar görev edindi kendine beni örtüyor. Bi uyanıyorum kan ter içindeyim. Zaten basıyorlar, nerdeyse camı açıp yatıcam bir de üstümü örtüyor. Bir de nasıl kızıyor açıyorum diye
Dün doktor ile konuşurklen eşim beni şikayet etti çok üstümü açıyorum, incecik giyinip geziyorum diye. Doktorumda rahat bırak elifjoyu, kıza afaganlar basıyor sen anlamazsın. Hamilelere ateş basar. Vücut ıssıları bizimkinden farklı olur, korkma üşümez ve üşütmez dedi de ben de rahata erdim sonunda. Dün gece rahattt rahattt uyudum
günaydın kızlar
kızlar ya benim takvimimde bu gün bebek son 6-8 haftasında kilosunun 2 katına cıkar yazıyor
eee benim bebek 2250 var şimdi ne yani 4000-4500 gr mı olur yani
ben nasıl dogururum o kadar büyük olursa
sezeryanla dogurursun cnm bunu mu taktın ne gzl ,işte gelişmiş ya zayıf kilo almamıs deseydigünaydın kızlar
kızlar ya benim takvimimde bu gün bebek son 6-8 haftasında kilosunun 2 katına cıkar yazıyor
bana 3500 ü gecer gibi geliyor hayırlısı bakalımValla o takvime bakacak olursak tosuncuk doğururuz biz
Ben ortalama 3500 doğar diye düşünüyorum.
herkese günaydın
sezeryanla dogurursun cnm bunu mu taktın ne gzl ,işte gelişmiş ya zayıf kilo almamıs deseydi
herşeyi dert etmeyelim zayıf olsa dert kilolu olsa dert saglıklı olsunda
günaydın kızlar
tosti, senin bebek tombulmu olcak nemaşallah değmesin.. zaten 4 kg geçtimi doktorlar normal doğuma yanaşmıyor.. olsun sağlıklı olsunda sezaryan olsun napalım ..
gunaydin kizlar.dun ki son yazismalari ve bu sabahkileri okuyamadim.dun aksam avm gittim biraz yurudum.ama sancim oldu.sonra eve geldim,aksam yaticam yatarkende birkac kere oldu.cok korkuyorum.sabah olmadi,doktora gitsem mi acaba?kontrolum 21 inde.panik oluyorum.bugun ise gitmedim.
canım evet kaşıntı ve döküntü önemli belirtileri sendede varsa atlama bi tahlil yaptır derim ben ama; o arkadaşta ani bulantı ve kusma olmuş.rengi sararmış öyle gitmişler hastaneye anneyi zor kurtarmışlar...ama şimdi ii çok şükür bebeği için dua ediyoruz sizde eksik etmeyin dualarınızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?