canım bana soracak olursan ben maviliyi alırdım
Çok geçmiş olsun canım, eğer imkanın varsa yat dinlen. İş falan mı yaptın? Neden ağrıyor ki?
Eki Görüntüle 368031 Eki Görüntüle 368030 kızlar fikirlerinizi bekliyorum.
oğluşum için beğendiğim 2 hastane çıkışı.lütfen sizlerde fikirlerinizi söyleyin.hangisini alayım.
yeni evinizde ağız tadıyla ve huzurla sağlıklı günler geçirin canım hemde artık çekirdek bir ailen olacak 3 kişilik nazar değmesinDesertcim sagol canim bu arada cok dikkatlisin :) yok canim yormuyorum annem camlari sikdi bende gel git yaptm is yaptrmiyor bana sagolsun.bugünde esyalarg odalara koyacagz pazar günü bbamin arkadasi kuracak geriside kolay zaten yerlestirmek kaliyo
desertflower canım, böyle üşenmeden tek tek cevap veriyorsun ya hayran kalıyorum resmenbir sen bir de turuncu yorumlarınızı ayrıca takip ediyorum
32 haftalik göbişim ve prensesim farkli açilardan :))
oğluşum için beğendiğim 2 hastane çıkışı.lütfen sizlerde fikirlerinizi söyleyin.hangisini alayım.
Maşallahh sana yaaSadece göbiş var..
Kıslar bazılarınıza ara ara kasılmalar oluyor ya nasıl birşey bu acaba bende de oluyorda anlamıyor muyum? Az önce mesele bebeğin hareketinden mi bilmiyorum ama birden acıdı göbişimm :26:
ayy tşk ederim canım yaa :) bende kendimi herkese laf yetiştiriyormuş gibi sanıyorum hatta kızıyorum her lafa laf yetiştiriyorum diye ama sanki yazmayınca zaman geçmiyor topic ilerlemiyormuş gibi geliyorbende turuncu konusunda sana katılıyorum hem bilgi tecübe açısından hemde yorumları açısından onu okurken keyif alıyorum... zaten topiğimizin müdavimleri belli
Merhabalar hepinize.
Fazla yazmıyorum ama her yazdığınızı okuyorum emin olun.
Benim 4 yaşında bir oğlum var mayıs doğumlu. Mayısta doğurmanın rahatlığını yaşadığımdan ikincisi de mayısta olsun diye baya bi uğraştım ve Allah da gönlümüze göre verdi çok şükür.
Ben de size ilk doğumumla ilgili tecrübelerimden bahsedeyim biraz dedim çatı muaynesi ile ilgili yazdıklarınızı okuyunca.
Bana 37. haftada yapmıştı doktor ve yapmadan önceki muaynede belirtmişti bi sonraki muaynede yapacağını. Herkesin de dediği gibi kendiniz kasmazsanız çok kolay geçiyo ve 1 dk bile sürmüyo.
Benim oğlum 1 hafta önce dünyaya geldi ve doktor 3700-3800 falan doğar diyodu ama 3400 gr doğdu. Yine daha önce de belirtildiği gibi bu kilo durumu tamamen ölçümlerine göre tahmini bişey.
Çok fazla takılmayın. Ben bunu bildiğim için şimdiye kadar doktoruma kilosunu hiç sormadım o da söylemiyor benim rahatlığımı gördüğünden sanırım:) Hre şey normal ve yolunda dediği sürece fazlasını sorgulamıyorum.
Doğumuma gelince...Kontrole gitmiştim ve nst de düzenli sancılara çıktı.Doktor da sancıları görünce alttan muayne yaptı ve 3 cm açılma var hemen doğumhaneye çıkıyosun dedi ama ben hiç sancı hissetmiyodum.
Saat öğlen 2 gibi doğumhaneye yatışım yapıldı. 4 gibi suyumu patlattılar ve 6 da da oğlum doğdu. Son yarım saat dışında da çok zorlanmadım.
Ekipteki herkes doğumdan sonra tebrik etmişti beni ne kadar rahattın diye. Ben doğumdan önce doğum hikayelerini falan okumadım. Çok fazla bilgim de yoktu bu konuda ama
hep şunu söylüyodum kendi kendime. Binlerce senedir milyarlarca insan doğdu. Eskiden şimdiki imkanlar bile yoktu insanlar evlerinde doğuruyodu. Biz bunca imkana rağmen neden doğumdan korkalım ki.
Annem beni evde doğurmuş mesela. Annem yapabildiyse ben neden yapamayım dedim hep kendi kendime ve ne kadar rahat olunursa sancı da o kadar az hissediliyo.
İnşallah ikinici de böyle kolay doğar. Tabi hepiniz için de bu dileklerim. Allah hepimize kolaylıkla ve sağlıkla doğumlar nasibetsin.
canım çok sağol bilgilendirdiğin için ben 33. cü haftamdayım az kalmış malum hazırlıklı gitmek lazım allah hepimize kolaylık versin bu arada senin durumunuda takip ediyorum bu aralar nasılsın umarım bebişte sende iyisinizdir Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasib etsin, sağlıcakla kalın canım
32 haftalik göbişim ve prensesim farkli açilardan :))
Bence mümkündür, devlet hastaneleri ve özelleri ya da Türkiye ile yurt dışındaki hastaneleri karşılaştırınca aslında çok net anlaşılıyor. Tabi ki sezeryan isteyenlerin sayısı az değil ama özellerde genel olarak sezeryan yaptırılıyor. Benim etrafımdaki her 10 kişiden belki 8'i sezeryan ve çok büyük kısmı kendi isteği dışında; çatın dar çok zorlanırsın, kordon dolanmış, ben yaparım ama bebek için riskli denilerek anne adayları korkutularak sezeryana yönlendiriliyor. Tabi her doktor böyle değil ama maalesef çoğu doktorun işine geliyor, günü saati bilmek ve işini en kısa sürede bitirmek.
Eskiden insanlar nasıl normal doğum yapıyormuş diye düşünüyorum. Birde evlerde yapıyorlarmış. Sancı girince açılma başlıyor, önemli olan açılmanın ne kadar olduğudur heralde. Tabi ben de bu konularda çok bilgili değilim. En iyisi herkesin kendi doktoruna güvenmesi ve onun deiklerinin içine sinmesi.
Ben bu konuda çok kararlı ve cesaretli olduğum için belki de takmıyorum. Bir de nedense çok kolay doğuracakmışım gibi geliyorama tabi aksinin olma ihtimalini de unutmuyorum. Çatı muayenesi yaptırmak isteyenlere ve yapan doktorlara da saygım sonsuz tabi. Umarım Allah herkesin gönlüne göre doğumlar verir, acısız ağrısız bir avazda çıkarırız yavrularımızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?