- 13 Ocak 2009
- 4.913
- 401
- 698
selam kizlar ben geldim.nts ye girdim.hissettigim dogruymus.sancim oluyormus arada.duzensiz oldugu surece onemli degil dedi.bide uzanirken sertlesme var mi diye bakti,sertlesme olmadigi icin bi sorun yok,vucut doguma kendini hazirliyor bunlar yalanci sancilar,aralarda olmaya da devam edecek ama 15 dk bir olursa gecikmeden hemen gelmelisin dedi.uzan dinlen surekli dedi.hii birde kizosomun hareketleri sert oldugu icin de agrim olabilirmiscok sert hareket ediyor dedi agrinda olur normal dedi.
Merhabalar hepinize.
Fazla yazmıyorum ama her yazdığınızı okuyorum emin olun.
Benim 4 yaşında bir oğlum var mayıs doğumlu. Mayısta doğurmanın rahatlığını yaşadığımdan ikincisi de mayısta olsun diye baya bi uğraştım ve Allah da gönlümüze göre verdi çok şükür.
Ben de size ilk doğumumla ilgili tecrübelerimden bahsedeyim biraz dedim çatı muaynesi ile ilgili yazdıklarınızı okuyunca.
Bana 37. haftada yapmıştı doktor ve yapmadan önceki muaynede belirtmişti bi sonraki muaynede yapacağını. Herkesin de dediği gibi kendiniz kasmazsanız çok kolay geçiyo ve 1 dk bile sürmüyo.
Benim oğlum 1 hafta önce dünyaya geldi ve doktor 3700-3800 falan doğar diyodu ama 3400 gr doğdu. Yine daha önce de belirtildiği gibi bu kilo durumu tamamen ölçümlerine göre tahmini bişey.
Çok fazla takılmayın. Ben bunu bildiğim için şimdiye kadar doktoruma kilosunu hiç sormadım o da söylemiyor benim rahatlığımı gördüğünden sanırım:) Hre şey normal ve yolunda dediği sürece fazlasını sorgulamıyorum.
Doğumuma gelince...Kontrole gitmiştim ve nst de düzenli sancılara çıktı.Doktor da sancıları görünce alttan muayne yaptı ve 3 cm açılma var hemen doğumhaneye çıkıyosun dedi ama ben hiç sancı hissetmiyodum.
Saat öğlen 2 gibi doğumhaneye yatışım yapıldı. 4 gibi suyumu patlattılar ve 6 da da oğlum doğdu. Son yarım saat dışında da çok zorlanmadım.
Ekipteki herkes doğumdan sonra tebrik etmişti beni ne kadar rahattın diye. Ben doğumdan önce doğum hikayelerini falan okumadım. Çok fazla bilgim de yoktu bu konuda ama
hep şunu söylüyodum kendi kendime. Binlerce senedir milyarlarca insan doğdu. Eskiden şimdiki imkanlar bile yoktu insanlar evlerinde doğuruyodu. Biz bunca imkana rağmen neden doğumdan korkalım ki.
Annem beni evde doğurmuş mesela. Annem yapabildiyse ben neden yapamayım dedim hep kendi kendime ve ne kadar rahat olunursa sancı da o kadar az hissediliyo.
İnşallah ikinici de böyle kolay doğar. Tabi hepiniz için de bu dileklerim. Allah hepimize kolaylıkla ve sağlıkla doğumlar nasibetsin.
selam kizlar ben geldim.nts ye girdim.hissettigim dogruymus.sancim oluyormus arada.duzensiz oldugu surece onemli degil dedi.bide uzanirken sertlesme var mi diye bakti,sertlesme olmadigi icin bi sorun yok,vucut doguma kendini hazirliyor bunlar yalanci sancilar,aralarda olmaya da devam edecek ama 15 dk bir olursa gecikmeden hemen gelmelisin dedi.uzan dinlen surekli dedi.hii birde kizosomun hareketleri sert oldugu icin de agrim olabilirmiscok sert hareket ediyor dedi agrinda olur normal dedi.
Duvar kağıdı yapan yada bilgisi olan arkadaşlar…
Genelde bi top duvar kağıdı kaça kaç oluyor.. birde 1 top fiyatı ne kadar oluyor acaba ?
Günaydın kızlar... dün annemle koltukları yıkıyarak ve silerek temizliğe başlamış bulunuyoruz... bugünde halıları rulolatıp yıkamacıya vercez... sonra 2-3 gün bol bol çamaşır makinesi sesi duyarım artık heraldevalla annem resmen elim ayağım... ama bugünü bize güzel kılan birşey var... bugün kocacığımın kızımın canı babasının doğum günü :) ve biz sabah kutladık babamızın doğum gününü uykulu uykulu adamcağız anlayamadı pek ama napalım işten çıkıp eve gidince o evde olmuyor işe gitmiş oluyor gece 12de çıkıp gelincede 12buçuk gibi evde olucak ve doğum günü geçmiş olacak oluyor seneye artk kızımla camda bekleriz babamızı napalım bu seneyi böyle geçirdik bende artık hiç rahat oturamıyorum sürekli oturarak çalıştığımdan eve gittiğimde sürekli yatma isteği oluşuyor ve kızım resmen sürekli oturduğumdan karnımda sıkışıyormuş gibi geliyor sizede sanki sıkıştırıyormuşsunuz gibi his geliyormu?
artık nts ye girmek için sabırsızlanıyorumhatta çok merak ediyorum ama fazla merak iyi değil onuda biliyorum
maşallah kızına cnm boyunu söylemedimi? resmini yayınlasana bizde görelim minik kuzuyu :) ni angelina daha geliyo dünyaya desenesadece göğüs pompasını ne kadara aldın canım?
benim latex'e alerjim var ben napıcam?nasıl bir yol izlenir bu durumda?
nurcum hepsi birbirinden güzel hangi birine yorum yapsam diye düşünüyorum isimler süsler gecelikler kıyafetler şekerleri....isimlere bayıldım bende o tarz bişiler alıp kızımın olabının üstüne adını yapıştırmak istiyorum... sırf o şekerleri alabilmek için yakın olsaydık doğumunda ziyarete gelir ve alırdım şekerlerinden kızımın odasına koymak için bende kızıma bitane böyle biberon içinde küçük lastik tokalar olan bişi aldım işlemeli... odamız bitsin yayınlarım onuda pembişi bizimkide ama şeker değil toka arabasına bayıldım bende bebeğime ilk babasıyla sünger bob'ın oyuncağını almıştım büyük boy ilk aldığımız şeydi kızımıza çünkü cinsiyetini bilmediğimizden bebek yada araba alamamıştık daha 3 aylıktı çekirdeğim çerçeveleri çok hoşmuş içine bir ultrason birde doğum fotosu çok yakışacaktır... küpelere bayıldım zaten hazırmı aldın yoksa kendinmi yaptın? bende pembesinden alayım bari hastanede takarım... geceliklerinde çok hoş sağlıklı olan doğumunda güle güle giymek nasip olur inş.kısacası hepsine bayıldım değmesin 41 kere maşallah
güzeller güzeli kızına maşallah canım ama sanki niye rahatımı bozdunuz gibi bir poz vermiş çok sevimli birşey allah nazarlardan saklasın maşallah :)
sezeryanla doğurursun canım 3500 üzeri genelde zorunlu sezeryan tutuyorlar :)
canım geçmiş olsun yaa...bence endişe etme yalancı sancılardır vücut kendini doğuma hazırladığından yavaş yavaş esniyor buda acıtıyor ya ondandır endişelenme ama sen yinede dr'a bir git gözük ihmal etme... hatta minnoşunuda gör rahatlarsın sıkma canını korkmada olurmu
canım sorun olmamasına çok sevindim. dinlen bol bol...
kızlar birşey dikkatimi çekti sanırım içinizde en erken doğuracak benim!takvimlerinizden takip ettiğim kadarıyla tabiki.53 günüm kaldı.haaaaa buu arada size bi haberim vaaar:OĞLUMA İSİM BULDUUUK AÇIKLIYORUUUM:SEYMEN nasıl buldunuz teyzeleri? çok klas isim dimi anlamı yiğit demek.inşallah oğlum da anlamı gibi güçlü yiğit olur
hadi gözün aydın bitanem inan çok sevindim... ama şu karın sertleşme olayı beni çok korkuyor ben yatıp kalkarken dikkat ediyorum böyle karnımda kafa gibi bişi çıkıyor ve sepert oluyor ama anlam veremiyorum o sertleşme olayı nedir detaylı açıklama yapabilirmisin bilgin varsa canım yaaselam kizlar ben geldim.nts ye girdim.hissettigim dogruymus.sancim oluyormus arada.duzensiz oldugu surece onemli degil dedi.bide uzanirken sertlesme var mi diye bakti,sertlesme olmadigi icin bi sorun yok,vucut doguma kendini hazirliyor bunlar yalanci sancilar,aralarda olmaya da devam edecek ama 15 dk bir olursa gecikmeden hemen gelmelisin dedi.uzan dinlen surekli dedi.hii birde kizosomun hareketleri sert oldugu icin de agrim olabilirmiscok sert hareket ediyor dedi agrinda olur normal dedi.
ismiyle yaşasın oğluşun çok güzel bir isim seymen bey diye hitap edilirken çok klas duruyorkızlar birşey dikkatimi çekti sanırım içinizde en erken doğuracak benim!takvimlerinizden takip ettiğim kadarıyla tabiki.53 günüm kaldı.haaaaa buu arada size bi haberim vaaar:OĞLUMA İSİM BULDUUUK AÇIKLIYORUUUM:SEYMEN nasıl buldunuz teyzeleri? çok klas isim dimi anlamı yiğit demek.inşallah oğlum da anlamı gibi güçlü yiğit olur
kızlar birşey dikkatimi çekti sanırım içinizde en erken doğuracak benim!takvimlerinizden takip ettiğim kadarıyla tabiki.53 günüm kaldı.haaaaa buu arada size bi haberim vaaar:OĞLUMA İSİM BULDUUUK AÇIKLIYORUUUM:SEYMEN nasıl buldunuz teyzeleri? çok klas isim dimi anlamı yiğit demek.inşallah oğlum da anlamı gibi güçlü yiğit olur
latekse alerjin olduğunu söyle,hastanede silikon bazlı eldivenlerde var onu kullanırlar hatta sen bile medikalden alıp yanında bulundurabilirsin...
canım yanlış anlamazsan ben ikisinide çok karışık buldum daha sade bir model ve açık renk beyaz gibi bişi alsan daha iyi olur diye düşünüyorum.bebişler doğunca kırmızımsı oluyolar zaten böyle renkler dahada karartmasın yavrularımızı.[/B]
çok sağolun teyzeleriiii ayyy bugün güzel bir gün yaaa oğlumun adı sonunda bellii oohh yaaa üstümden koccaman bir yük kalktıııı
evet canim bende doktora ayni seyi soyledim ilk hamileligim tecrubem yok hangisi dogum sancisi hangisi yalanci anlamiyorum dedim.oda 15 dk bir olursa hemen geliyorsun dedi.Canım iyi ki gitmişin doktora.En azından için rahatlamıştır şimdi.
O bahsettiğin ağrıları bende sık yaşıyorum ama düzensiz olduğu için doktor korkmamam gerektiğini söylüyor.Hatta burda bi arkadaş söylemişti o sancıların braxton hicks kasılmaları olduğunu.Gerçektende bu haftalarda ki yazıları okuyunca çoğu yerde yalancı sancıların olabileceği yazıyor.Tecrübesiz olunca birden panikliyoruz işte.
Karnının sertleştiğini hissettiğin zamanlar ayaklarını kaldırıp uzanırsan çok rahatlarsın
ayyy cok tesekkur ederim canim,insallah hepimiznki zamaninda gelir ya.geçmiş olsun canım aman dikkat et daha vakti var kızının kendini sakın yorma yat dinlen. inş vaktinde sağlıkla gelir.
2532. sayfayı göremiyorum neler yazıldığına bakamıyorumherkes girebiliyormu normalmi?
hadi gözün aydın bitanem inan çok sevindim... ama şu karın sertleşme olayı beni çok korkuyor ben yatıp kalkarken dikkat ediyorum böyle karnımda kafa gibi bişi çıkıyor ve sepert oluyor ama anlam veremiyorum o sertleşme olayı nedir detaylı açıklama yapabilirmisin bilgin varsa canım yaa
ismiyle yaşasın oğluşun çok güzel bir isim seymen bey diye hitap edilirken çok klas duruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?