2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aynı sıkıntılar bendede var biiş yaptığım zaman belim tutuluyo ve ağrısı ayak uçlarıma vuruyo.bizim ortopedi uzmanına gittim.bana dediği belini hiç bi zaman boş bırakma.otururken beline dayanak koy ağrın olduğu zamanda sıcak kompleks uygula.en çok yük insana otururken biniyormuş.inş yardımcı olabilmişimdir.

canım beraber şafak sAyıyoruz seninle :)) en son ne zaman gittin doktora

evet ekincimmm aynıyız senınle ben en son ıkı gun once acile gıttım bebegım hareketsızdı cunku, 1820 gr. olmus boyu aynıydı 41.4 cm. nstye gırdım ılk defa cnm kalp sesını dınledım 20 dakıka kadar bırsey cıkmadı zaten sonrasında kıpır kıpırdı bebısım ıcım rahatladı walla bıde dr. alttan muayene ettı cok cnm yandı cokta utandım boyle yanı cnm bıdaha normal sartlarda 03 nısanda kontrolum cnm senın ne zamqn?

benim iş yaparken ki ağrım gibi değil bu bi haftadır yaşadığım canım , sanki belim kaymış gibi hissediyorum yürürken filan basamıyorum sağ ayağıma topallıyorum ve dinlensem bile azalmıyo o ağrı , sanırım orda bi sinir sıkıştı 1 sene önce bel fıtığı başlangıcın var demişti doktorum şimdi onun nüksetmsinden korkuyorum :18:

maşallah canımm kocaman olmuş bebeğin ben cuma günü gidicem 1700 filan olmuştur diye düşünüyorum ama bakalım ne çıkıcak :) senin bebiş önden mi gidiyo peki ?
ben cuma günü rapor için gidicem , gittiğin iyi olmuş en azından için rahatlamıştır :)

cnm nasıl dusunursen oyle olur ıyı dusun kendını uzme

canım niye bu kadar kafana taktın ki sen kendini bebeğim zamanında doğucak diye şartlandır , hatta iyiyim çalışabilirim diye düşün kendini salma hemen

Haklısınız kıslar..Kafamdan atmam lazım yoksa iyi olmayacak..Desteğiniz için tşk ederim.

evet cnm ıcım cok rahatladı ama normal dedı dr. hatta bende az mı dıye endıselenıyordumm tam haftasıyla uyumlu cıktı

kızçeler hepinize günaydın..
dün iş yapıp kendimi yorduğumdan olsa gerek bgn 10buçukta uyandım. gece sağımada yatmışım solumada. gece bi ara tuvalete kalktım sadece 1 kez nasıl olduysa. sabah uyandığımda wcye zor yetiştim bgn evimiz pırıl pırıl kahvaltımızıda yaptık ohhh bgn dinlenme zamanı. sizler nasılsınız bayanlaarrr ve bebekleri

selam canlarımm havalarrr superr vallaa sonunda yazı getırdık:) ben bugun oğlumu görmeye gıtcem bakalım kaç kilo olmuss tombagımmm:)

ben hala uykulu bakıyorum monitöre... açılamadım bir türlü... bu öğlen yemek için dışarı çıkmicam, sipariş verdim.
hava süper ama acele edip öğle arasına yetişcem diye haldır haldır koşturmayı ve yine ağrılarım olmasını istemiyorum.
vakit kalırsa ufak bi hava almaya çıkarım hafiften. ama çok yorgun hissediyorum kendimi nedense...

Günaydın kızlar...
Herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum.

Geçmişe şöyle bir göz attığımda çok negatif şeyler okudum.Herkes bi erken doğumdur tutturmuş gidiyor.

Yapmayın kızlar,burda birbirimize moral vermeliyiz.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Birde böyle düşüncelerle geçirmeyelim son günlerimizi.
Doktorunuz tehlike var dediyse zamanı geldiğinde izine ayrılın ve evde ayaklarınızı uzatarak ,en önemliside pozitif olarak bu dönemi tamamlayın derim ben.
Yoksa her gün "erken doğum,erken doğum" diye kendinizi şartlandırarak vucudunuza o mesajı gönderip erken doğum yaparsınız "Allah korusun"...
Demek istediğim tedbirinizi alın takdiri Allah'a bırakın.

Canım ben lansinohta karar kıldım.Süt sağma kolu mandallı olanları daha çok tavsiye etmiş anneler.
Bebedor ve lansinohun fiyatları hemen hemen aynı .Lansinoh hakkında daha fazla yorum okuyabildiğim için onu almaya karar verdim.Umarım işimizi görür.

Ben eczaneden glikoz aldım ama onu bardağa boşalttığımdaki görüntüsü normal granül şeker gibiydi.
İkiside aynı değil mi acaba ?

Canım durum bu kadar ciddiyse bence bi norologa gitmende fayda var.Kendi doktoruna gitsen bile seni yine oraya yönlendirecektir.

Ya canım niye bu kadar negatifsin ?
Doktorların azgından “erken doğum tehliken var”cümlesi çıkmayadursun,hemen kafanıza takıyorsunuz.
Bakın benim doktorum “her gebelikte risk vardır” diyor….Yani doktor öyle söyledi diye illa erken doğacak değil ya bebişler.
Hem benim etrafımda çok arkadaşım var doktorların erken doğabilir deyip 40 haftayı tamamlayan.

Lütfen biraz pozitif düşünelim.
Kendini iyi hissetmiyorsan 32.de ayrıl izine,evde ayaklarını uzata uzata doğumunu bekle ama bu şekilde kafanda kurarak olmayacağı varsada olduracaksın….

günaydınn kızlar ve minnoşlarrr bende bu aralar uykuya acayiip düştüm benim gibi olan var mı aranızda sabah babamızla kahvaltı yapıp tekrar yatıyorum 11 de zorla kalkıyorum dünde öyle 10 buçukta kalktım kahvaltı filan yaptım saat 3 gibi tekrar uyumuşum akşamda 1 i buluyor yatmam gece pek rahat uyuyamıyoruz acaba ondan mı böyle oluyoruz bilemiyorum.

çarşamba günü kızkardeşim geliyor benimde şekerlerim şeker sepetim hazır değil onla araştırıcam pahalı olursa kendimiz yapıcaz kardeşim becerikli böle şeylerde:)birde evimi kaç zamandır ellemiyorum valla kardeşimin ellerinden öpcek saolsun:)bizim bütün eşyalar annanede olduğu için daha çamaşırlarımızı yıkamadık kardeşim birazını getircek o zaman yıkayıp odasını temizlicez yerleştiricez hastane çantamı hazırlıcam çok iş var haftaya ve kendimi yormamam lazım üstelik.

herkeste erken doğum korkusu başlamış bir iki haftaya kadar bende öyleydim ama bu hafta rahatım herşey yolunda olcak zaten 36. ve 37. haftalarda olsa bile korkmayın artık bebişimize erken kavuşmuş olcaz biliyoruzki çok sağlıklı gelcekler dünyaya içerde kalma süreleri okadarmış dicez o yüzden rahat olun ve kendinizi yormayınn..

şu göğüs pompası meselesi bende de hala soru işareti sezaryende ilk başta lazım olur diyorlar ama bilmiyorum, sanırım almayacağım şimdilik. eylül başında işbaşı yapacağım Allah izin verirse, o zaman mı alsam diyorum. süt bol olursa lansinoh manuel, daha kıt olursa medela elektirikli

bende almadım canım şu an almayı düşünmüyorum da zaten çalışmıyorum tüm vaktim kızımla lazım olursa da hemen alınır gelinir ben biberon bile almadım hemen vermek istemiyorum o silikon biberonları bebeğe çünkü onu alan bazı bebekler anne gögsünü almıyormuş diye duydum annesinin memesi yeter kızıma inşallah bol bol sütümüz olur pompalara gerek kalmaz.

kızlar ya, drların demesine cok takmayın.. erken doğum olabilir denen bir arkadaşım vardı, 42. haftasında doğurdu. yani bebek 2 hafta geç geldi, o da sezaryanla oldu :)). dua edelim zamanında doğsun bebişlerimiz ..

göğüs pompasını bende doğumdan sonraya bırakmayı düşünüyorum.. duruma göre elektrikli yada manuel alırım. netten aldığında 1-2 gün içinde geliyor zaten

behiyecim bende ayniyim gunduz cok uyuyorum ,boyle tatli tatli geliyor ilk aylardaki gibi olduk herhal,benim aksamda erkenden geliyor ama gobusten uyuyamiyorum,
sonuna dogru yaklasiyoruz hayirlisiyla gelsin miniklerimiz insallah

Doğru diyorsun turuncu, zamanı gelmeden erken doğum yok, fikrini bile düşünmemeliyiz....
Cuma günü yaşadığım olaydan sonra doktor banada erken doğum demiş ve beni hastaneye yatırmak istemişti, ama ben kalmamıştım.
Bugün kendi doktoruma gittim, herşey çok normal ve güzel çıktı. Bebeği eşi aşağıdaydı yukarıda çıktı, suyu da güzel ve bebeğim 2 hafta da baya büyümüş.
30 haftalık ve 1740 gr çıktı. Doktorum baya güzel büyümesi dedi. 65,5 le hamile kalmıştım, 74,5 çıktım. ' haftada ben 1 kilo, bebeğim yarımkilo almış
Bu haberleri duyunca çok sevindim, diğer doktor beni çok korkutmuştu, erken doğum olabilir, bacaklarında ödem var vs.. diye. bacaklarımında normal olduğunu söyledi.
Kızlar tansiyonunuz düşünce de tuzlu ayran içmeyin, doktorum sadece dinlen tuzlu ayran şişirir dedi. Birde bacak ve kasıklardaki ağrı için magnezyum verdi. 1ay sonrasına randevu verdi.
Herhalde o gidişimde de izne ayrılırım artık....

Son düzenleme:

behiyecim bende ayniyim gunduz cok uyuyorum ,boyle tatli tatli geliyor ilk aylardaki gibi olduk herhal,benim aksamda erkenden geliyor ama gobusten uyuyamiyorum,
sonuna dogru yaklasiyoruz hayirlisiyla gelsin miniklerimiz insallah

kızlar o uyku durumu bendede var... aynı senin gibi düşünüyorum pembevemaviler, ilk aylardaki halime döndüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…