2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Benim gibi yoğurt yemeyi sevmeyenler;bir kase yoğurda 1-2 kaşık reçel-bal koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

yaaa ben normalde çok severim ama sütü çok içtiğim için gerek duymuyorum yoğurda ama doğru mu yapıyorum bilmiorum. bu arada konu açılmışken süt içmek bebeğin boy gelişimini etkiler mi bilginiz var mı?

azıcık da pekmezle dene cnm nasıl güzel oluyor anlatamam

Canım pekmezi sabah kahvaltımda ekmeği bandırarak yiyorum.Yoğurt veya süt ürünü ile yendiğinde pekmezdeki demir vucuda alınamıyormuş.

Çalışabilir raporunu kadın doğum doktorundan 32+0 /32+6 arasında alabilirsin.
Eğer çalışmayacaksan geriye dönük rapor yazmak zor olduğu için 32+0 tarihinde alman gerekiyor.
Bana soracak olursan 32+0da gidip raporunu al.Malum doktor önce ultrason ile bakıyor,uygun görürse ona göre rapor veriyor.

boya kana karışmadığı için zararlı değil ama solunumla zarar verebilirmiş ben 2 kez maske kullanarak boyadım beyazlarım var benim hemde en önde beyazlarım olmasa onuda yapmazdım artık doğumdan sonra röfle yaptırmayı düşünüyorum.

Ben sütü günde 2 bardak(300cc) mutlaka içiyorum ama yoğurt yiyemiyordum.Bugünlerde reçelli yoğurdu keşfedince ikindi vakti acıktığımda doyurucu bir atıştırmalık oluyor benim için.
Sütün boy gelişiminde etkisi var mı bilmiyorum ama kemiklerinin gelişiminde etkisi olduğu için içiyoruz.

kızlar resmen canımdan can gidiyor moralim çok bozuk bugün kontrolüm vardı ve dra gittim ultrasonla normalde satım arasında 1 hafta oynuyordu dr normal diyordu 1 hafta olabilir diyordu... ama bugün tekrar ultrasona girdiğimde bebeğimin henüz 28+2 olduğunu (ki ultrasona göre bile 29++larda olmam gerek) kilosunun 1198gram olduğunu öğrendim saatlerdir ağlıyorum içim dışıma çıktı daha beteri ise beslenme damarlarındaki kan akışı yavaşlamış meleğimin ve beslenmesinde azalma varmış haftaya tekrar kontrole çağırdı kaç dr geri dedi kızıma henüz dönmemiş başıda yukarıdaymış beni sakinleştirmek için sağlığı iyi dedi ama yüzünden üzüldüğü belliydi napacağımı sordum bana ağır spor yapma dicem yapıomusun dedi yürüyüş dışında birşey yapmıyorum dedim... haftaya kontrole gidicem ve tekrar bakıcak eğer azalma varsa ona göre önlemini alacakmış ağlamktan içim dışıma çıktı kızlar... allah rızası için bilgisi olan biri bana damarlarda azalma olduğunda ne olduğunu söylesin bebeğim satıma göre 2 hafta küçük ama içimde kıpır kıpır hiç bişi düşünemiyorum aklım mantığım bişi almıyor ne olur yardım edin...

ben son 2 hafta da 750 ml içtim her gün ve kontrolde boyu 2 hafta önde çıktı bu yüzden sordum etkisi var mı die çünkü bende eşimde orta boyluyuz bebişin çok uzun olmasını beklemioruz açıkçası.

Turuncu ikilemde kaldım ben calısmak istiyorum en son gittiğde gecen hafta doktorum kesin çalısabilirsin demedi 20 gün sonra konusalım dedi ben bu raporu kadın doğum uzmanından alıcam ama hastanede çalısyor olmasımı gerek

ahh tatlım benim üzülme ağlama bebeğinide üzme benim bildiğim stres ve sıkıntı anında damarlar daralırmış besin ve kan akışı azalırmış bu da bebekte gelişim geriliğine sebep olurmuş var mı senin öyle sıkıntın stresin kafana taktığın bişi varsa hemen arın hepsinden pozitif ve relax olmaya çalış. ayrıca bebeğinin kilosu bence gayet iyi bu haftada zaten 1.300 civarı olurlar senin ki 100 gr eksik o da çok mühim değil. sen diyet yapıodun sanırım bence hemen bırak diyeti ve çook iyi bi beslenme programı çıkar bebeğin gelişimine yardımcı besinler ye emin ol 2 hafta içinde fark atıcaksın.

canım moralını bozma..bende erken dogum rıskı var bugun cıger gelıştırcı ıgne vurulacagım suyum fazla nts sancım var..

benım olgumun bacak boyu ıkı hafta gerıden gelıyor..onemlı olan azda olsa kılo alması duzenlı kontrole gıdersen sorun olmaz stres sıkıntı bebege daha zarar

ayyy canım ağlama ya haftaya kadar bekle bi doktor ne diyecek. ama sen ağladıkça mutsuz oldukça bebek de mutsuz olur. sen pozitif düşün ki öyle olsun. belki doktorun ilaç verecek ve düzelecek. böyle düşün. konu hakkında hiçbir bilgim yok keşke olsaydı da seni rahatlatabilecek birşeyler diyebilseydim dua et tatlım. allah darda koymaz kulunu, hele ki hamilenin duasını geri çevirmezmiş. dua et sen de rahatlarsın, bebişinde:)

Eklentiler

• $29012012322.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 35
  • $29012012323.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 30
  • $29012012324.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 39
  • $29012012325.webp
    53 KB · Görüntüleme: 33

benim durumum da seninkinin kopyası.doğuma son haftalar kala dip kırma yapcam.zaten diplerde röfleyi sevmiyorum.cilayı kendim yapıorum.alt tarafı 10 dk durcak boya o da çoğunluğu su zaten...fazla amonyak kokusu olmaz.

boy genetiktir.sütü aslında kendimiz için içiyoruz.biz süt yoğurt vs yani kalsiyum tüketmesek de bebek ihtiyacı olan kalsiyumu bizim vucumuzdan karşılarmış.ne varki ilerde kemik erimesine yol açıomuş bu durum.bebek bizdeki kalsiyumu sömürmesin die süt yoğurt yiyoz...

tatlımmmm öncelikle kendini yıpratma ben gibi zona olursun,berbat bişiy ona göre
sonra;arkadaşımın bebeği 20 gün gerideydi.dr rapor verdi evde otur ye iç dinlen dedi ona.21 gün raporluydu ve dediğni yapıp yedi içti yattı.şimdi sadece bikaç gün geride...onu da son zamanlar toparlar.zaten zayıflığı yada toplu oluşu tamamen genetik bişeymiş...senin kız sen gibi minyon.bu arada 32.haftadayım benimde dönmedi nie dert edion dönmezse dönmesin elbet bi şekilde çıkışı bulcak...bu geçengün gittiğin hoş sohbet olan dr mu?

cnm, bu kadar moralini bozma, sen şeker için diyetteydin sanırım. bundan sonra et, süt, yumurta, meyve vs. tüketimine özen gösterirsin, bak nasıl fark eder. damar olayı da bana çok doğru gelmedi sanki, bebek biraz geri diye dr öyle demiştir belkide.. olmadı bi dra daha görün derim..sıkma canını, sağlıklı olsunda çok tombiş olmasada olur bebişlerimiz..

canım Allah yardımcın olsun inşallah. ben en kötüsünden gideceğim bak şimdi çok yakın arkadaşımın haftaya doğumu var bebeğin eşinde kireçlenme olduğu için ve kendinde ileri düzeyde hamilelik şekeri olduğundan damarlardan bebeğin beslenmesi zorlaştı kilo alımı yavaşladı bazı haftalarda hiç kilo almadı bebeği. böyle böyle son haftaya kadar geldiler. şuanda bebeği yine geri durumda. ama bu ne demek sadece kilosu düşük demek. ne var yani doğunca hapur hupur emzirirsin ek mama verirsin lütfen ama lütfen üzme kendini . çok şükür önemli olan testleri sağlıklıca atlattık.. bebeğinin geri çıkması zekasında , bedeninde bir anormallik olduğu anlamına gelmiyor. şuan olması gereken kilodan düşük sadece o kadar. en en kötü ihtimalle doğum sonuna kadar bu yine böyle gidecek ve bebişin azcık zayıf doğacak ne olmuş yani. bak en kötü ihtimali anlattım sana. iyisini düşün bir de ilerki haftalarda arayı kapatma ihtimali de var. şimdi arkadaşım 2450 doğuracak tamam küçük ama napalım canınız sağolsun ya. hepimizin itina ettiğinden daha fazla itina edersin doğduktan sonra 1 aylık farkla arayı kapatırsın. Allah beterinden saklasın. Telafisi olan şeyler için ne kendini üz ne bebeğini.. ben ağladıktan 3 dk sonra ultrasona girmiştim geçen ayların birinde resmen bebeğim yumruk yapıp kendi yüzüne vuruyordu çok huzursuzdu.. o zman inandım bebeklerin hissettiğine.. Kendine gel hadi. Dimdik dur. bunda birşey yok. telafisi olmayan birşey değil. sadece kilo eksikliği birazcık o kadar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…