kızlar içimden geldi bunu yazdım... paylaşmak istedim :)
all about life: Defne Karen'e... (içimden geldi)
Benim pompayı şimdiden almamın sebebi :
bebek ilk doğduğunda daha tam emmeyi bilmediği için göğüsleri boşaltamıyor ve boşalmayan göğüste çok ağrı yapıyormuş.
Birde yenidoğan bebek her iki memeyide bitiremiyormuş.Yani birini bitirip diğerini sağmak gerekebiliyormuş.Ne kadar çok sağılırsa veya emzirilirse o kadar çok süt sinyali gönderiyormuşuz beyine.
Bebeği çok fazla emzirip kusturmaktansa dengeli emzirip kalanı sağmak daha mantıklı geliyor bana.
Ben biberona öcü gözüyle bakmıyorum şimdilik.Çok yorgun olduğum gecelerde eşime rica edebilirim sağılmış sütlerle bebeğimizi beslemesini.Ben de o arada hem biraz uykumu almış olurum hemde göğüsler dinlenmiş olur düşüncesindeyim.
Nedense şimdiden "ya sütüm az olursa"duygularına hiç kapılmıyorum.Hep sütümün oluk oluk akacağı düşüncesindeyim,inşaallah da öyle olur.
kızlar resmen canımdan can gidiyor moralim çok bozukbugün kontrolüm vardı ve dra gittim ultrasonla normalde satım arasında 1 hafta oynuyordu dr normal diyordu 1 hafta olabilir diyordu... ama bugün tekrar ultrasona girdiğimde bebeğimin henüz 28+2 olduğunu (ki ultrasona göre bile 29++larda olmam gerek) kilosunun 1198gram olduğunu öğrendim saatlerdir ağlıyorum içim dışıma çıktı daha beteri ise beslenme damarlarındaki kan akışı yavaşlamış meleğimin ve beslenmesinde azalma varmış haftaya tekrar kontrole çağırdı kaç dr geri dedi kızıma henüz dönmemiş başıda yukarıdaymış beni sakinleştirmek için sağlığı iyi dedi ama yüzünden üzüldüğü belliydi napacağımı sordum bana ağır spor yapma dicem yapıomusun dedi yürüyüş dışında birşey yapmıyorum dedim... haftaya kontrole gidicem ve tekrar bakıcak eğer azalma varsa ona göre önlemini alacakmış ağlamktan içim dışıma çıktı kızlar... allah rızası için bilgisi olan biri bana damarlarda azalma olduğunda ne olduğunu söylesin bebeğim satıma göre 2 hafta küçük ama içimde kıpır kıpır hiç bişi düşünemiyorum aklım mantığım bişi almıyor ne olur yardım edin...
greeneyes, hepsi çok cicigüle güle giysin miniğin :)) sen uyu anneciğim yazan badiye bayıldım
çok güzel yazmışsın canım yüreğine sağlık.
yazın çok güzel.. annelik işte, aynı duygular yaşıyoruz çoğu zaman.. bende sık sık kızıma, bak dışarıya heveslenip acele etme, zamanında gel diye tembihliyorum
kızlar resmen canımdan can gidiyor moralim çok bozukbugün kontrolüm vardı ve dra gittim ultrasonla normalde satım arasında 1 hafta oynuyordu dr normal diyordu 1 hafta olabilir diyordu... ama bugün tekrar ultrasona girdiğimde bebeğimin henüz 28+2 olduğunu (ki ultrasona göre bile 29++larda olmam gerek) kilosunun 1198gram olduğunu öğrendim saatlerdir ağlıyorum içim dışıma çıktı daha beteri ise beslenme damarlarındaki kan akışı yavaşlamış meleğimin ve beslenmesinde azalma varmış haftaya tekrar kontrole çağırdı kaç dr geri dedi kızıma henüz dönmemiş başıda yukarıdaymış beni sakinleştirmek için sağlığı iyi dedi ama yüzünden üzüldüğü belliydi napacağımı sordum bana ağır spor yapma dicem yapıomusun dedi yürüyüş dışında birşey yapmıyorum dedim... haftaya kontrole gidicem ve tekrar bakıcak eğer azalma varsa ona göre önlemini alacakmış ağlamktan içim dışıma çıktı kızlar... allah rızası için bilgisi olan biri bana damarlarda azalma olduğunda ne olduğunu söylesin bebeğim satıma göre 2 hafta küçük ama içimde kıpır kıpır hiç bişi düşünemiyorum aklım mantığım bişi almıyor ne olur yardım edin...
ben son 2 hafta da 750 ml içtim her gün ve kontrolde boyu 2 hafta önde çıktı bu yüzden sordum etkisi var mı die çünkü bende eşimde orta boyluyuz bebişin çok uzun olmasını beklemioruz açıkçası.
Turuncu ikilemde kaldım ben calısmak istiyorum en son gittiğde gecen hafta doktorum kesin çalısabilirsin demedi 20 gün sonra konusalım dedi ben bu raporu kadın doğum uzmanından alıcam ama hastanede çalısyor olmasımı gerek
tatlım bebişin iyi günlerde giyer cicişlerini:) çok güzelmiş kıyafetleri. ben ne alacağımı tam kestiremiyorum. henüz çok şey alma ilk 3 ay zıbın falan giyer bide hediye getiren olur diyorlar. almadım doğru dürüst hiçbir şey. hatta kendime de almadım hiç. ankaranın kışı hamilelik heyecanımı kırdı nerdeyse hergün aynı kıyafetleri giydim. akşam yıkansın kombide kurusun sabah giyilsin oldu benimki:)
göğüs kremlerini ne zaman sürmeye başlıcaz bilgisi olan var mııı?
herkese merhabalar!
inş herkesin keyfi yerindedir........
bugün kontrolumuz vardı 30+2 deyiz 1730 gr olmuş oğluşum boyumuzu doktor teyzemiz söylemiyor malesef..
konuştuklarınıza bi göz atıp geliyim
bi arkadaş sormuştu galiba doktoruna 37.hafta demişti ona sen ne kullanmayı düşünüosun bi de şu bepanthene için emziren annelerin göğüs çatlak ve yaralarında kullanılıyo diolar onu kullanmabilir miyiz acaba?
çok teşekkür ederim canım ben çok aldım ya dayanamdım bunlarda inan ihtiyaç dışı çok kıyafeti oldu ama ilk bebek olunca heves oluyo işte bende temiz kullanıp kaldırırım 2.bebeğime inş. Sende dert etme bunlar en basit şeyler artık havalarda düzeldi çıkarsın bol bol bende de ankaradayım dün de bugünde hava çok güzel.
bide milupa nın hediye paketi geldi.insan içine bi mama koyar dimi ama....sezeryan olur süt gelmez mama verilir onların eşantiyonu verilir hiç mi düşünmüyolar bunu
hepsi çok güzel özellikle sen uyu anneciğim.ondan bende mutlaka almak istiyorum.birde beyaz tulumuna bayıldım.içinde hayal ettimde yerim ben o bacakları.
güzel günlerde giysin inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?