2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

desertflower; evet canım yaa, üzme kendini bak bebeğin de etkileniyor. sakin ol. beslenmene dikkat et. bak haftaya gittiğinde her şey normal çıkacak, göreceksin... içini ferah tut. hepimizin morale ihtiyacı var. hamilelik psikolojisiyle hepimiz her şeyi kafamıza takıyoruz. mesela ben; dün akşam geç başladı hareketlerine defne, eşime dönüp dönüp "bişey mi oldu acaba, neden vurmuyo" bilmem ne, sorup durdum. 2 dk sonra başladı. yani panik yapıyoruz hep. ama rahat ol lütfen... olumlu düşün...

işte senin yazdığın sebeplerden ötürü ben de almayı düşünüyordum ama bilmiyorum manuel lansinoh'u çok methetmişler nette, onu mu alsam acaba dedim. aynen ben de sütümün bol olacağını düşünüyorum

desertflower canım sen içini ferah tut, Rabbimin izniyle bir şey olmaz inşallah.

tatlım bebişin iyi günlerde giyer cicişlerini:) çok güzelmiş kıyafetleri. ben ne alacağımı tam kestiremiyorum. henüz çok şey alma ilk 3 ay zıbın falan giyer bide hediye getiren olur diyorlar. almadım doğru dürüst hiçbir şey. hatta kendime de almadım hiç. ankaranın kışı hamilelik heyecanımı kırdı nerdeyse hergün aynı kıyafetleri giydim. akşam yıkansın kombide kurusun sabah giyilsin oldu benimki:)

cnm bnm allah sabır vrsin ilk önce. versinki iradeli olup soğukkanlı olup mantıklı düşünebilesin. bn burda fetus ağırlık hesaplama yapıp bebeğim 2 hafta hiç kilo almamış diye kendimi harap etmiştim. bnmde randevum yarın dr. ne dicek hiç bir fikrim yok inanki. ama bu kendimi harap ettiğim gün burdaki arkadaşlarım saolsun beslenmeme dikkat etmem grektiğni söyledi hep. o günden beri sabah sütümü yumurtamı balımı, gündüz bir kase yoğurdumu, akşam yemeğimin yanında bol yeşillikli salatamı arada meyvada var tabi, ve yatmadanda yine bir bardak sütümü hiç ihmal etmiyorum. benki ogün dr. değil bir int. hesaplayıcısında ne hale geldiğimi bildiğim için şuan seni tahmin edebiliorum arkadaşım. ama ağlamanın ve kendini üzmenin hiçbir faydası olmıyacak. artık tamamen bebeğine yoğunlaşman lazım. yorulmayıp bolca dinlenip beslenmene dikkat etmelisin. 1 haftayı küçümseme. hiç unutmam ilk şeker yüklememde 900 gr çıkmıştı bebeğimin kilosu. 2. yükleme için 1 hafta sonrasına randevu verip diyet yapıcaksın dediğinde yukarıda yazdığım beslenme şeklimin aynını yaptım. birtek bal yemedim. ekmek yerine çavdar kullandım. istediğim gibi yiyemiorum çok mutsuzum bebeğim zayıflıcak kilo almıcak die düşünürken tam 1 hafta sonra gittiğimde işte 1200 dedi doktor. bunu yaşadığım için şuan bende beslenmemi çok önemisyorum. bebeğime beyin iyi geliceğini bilerek yemek yiorum. artık umudumuzu kaybetmicez bu haftalara kadar geldik. neler atlatık. ve artık en önemli zamandayız. bebeğimiz tamamen bizden alıo ne alıosa. biz elimizden geleni yapcaz, bi hafta sonra yine düşükde çıksa biz yine herşeye dikkat etcez yılmazk yok. lütfen biran önce toparlan ve hira nas'ımızı üzme. inşallah yoluna gircek herşey:26:

çok güzel yazmışsın canım yüreğine sağlık.

sağol canım. teşekkür ederim.

yazın çok güzel.. annelik işte, aynı duygular yaşıyoruz çoğu zaman.. bende sık sık kızıma, bak dışarıya heveslenip acele etme, zamanında gel diye tembihliyorum

:) şimdiden annelik içgüdüleri başladı :) ah bi de doğduktan sonra neler olacak bakalım.
ben günlük gibi her gün yazmıyorum ama arada canım çektikçe, keyfim de yerindeyse iliştiriyorum bişeyler. kızım bilsin istiyorum birlikte neler yaşadığımızı...

Canım yaaa....Şuan ne durumda olduğunu tahmin edebiliyorum ama lütfen güçlü olmaya çalış.
30.haftadan sonra bebeklerin büyüme hızı iki katına çıkıyor.Bunu hepimizde gördük.Eminim bu haftadan sonra senin bebeğinde birden büyüyecektir.Sen yeter ki bol bol dinlen ve dengeli beslenmeye devam et.Proteinin bebeklere kilo aldırdığını okumuştum,günde 1 muz-1 yumurta ve yemeklerinde et-tavuk kullan hergün.Yürüyüşleride bırak ki vucut kalori harcamasın.
Bak şöyle bişeyde var.Benim eltim hamileliğinde 25 kilo aldı.Her doktora gitmesinde doktor bebek küçük dedikce eltim kendisini yemeğe veriyordu ama bebek yinede 2500 gr olarak doğdu.Yani eğer genetiğinde minyon olacaksa ne yaparsan yap yinede minyon oluyorlar.
Bak biz dört kardeşiz ve en ağır doğanımız 2500 gr olarak dünyaya gelmiş.Boylarımızda 45-46 cm imiş.
Şuan ise hepimizde tosun gibiyiz.
Biliyorum şuan bunlar senin bir kulağından girip diğerinden çıkıyodur,annelik duyguları ile telaşlanıyorsun ama inan bana her şey güzel olacak.Önce Allah’a tevekkül et sonrasında doktoruna güven.Pozitif ol ve daima güzel düşün canım….Dualarımdasın

Önceki haftalarda daha az süt içmeme rağmen benimde bebeğim hep iki hafta öndeydi ama 30-31 den sonra bebeklerin kilo alması hızlanırken boy uzaması biraz daha yavaşlıyor.Nitekim 32.haftada kontrole gittiğimde bebeğimin boy ölçüsü haftasıyla tam uyumlu çıktı.
Yani sütün bebeğin boyu ile direkt bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama mutlaka faydası vardır.

Herzaman ki gittiğin doktoru ara rapor için.Eğer o veremiyorsa 32+0da hastaneden alırsın.
Bence gittiğin doktorda bu raporu verebiliyordur ama sen yinede her ihtimale karşı gitmeden önce ararsın.

göğüs kremlerini ne zaman sürmeye başlıcaz bilgisi olan var mııı?

çok teşekkür ederim canım ben çok aldım ya dayanamdım bunlarda inan ihtiyaç dışı çok kıyafeti oldu ama ilk bebek olunca heves oluyo işte bende temiz kullanıp kaldırırım 2.bebeğime inş. sende dert etme bunlar en basit şeyler artık havalarda düzeldi çıkarsın bol bol bende de ankaradayım dün de bugünde hava çok güzel.

bide milupa nın hediye paketi geldi.insan içine bi mama koyar dimi ama....sezeryan olur süt gelmez mama verilir onların eşantiyonu verilir hiç mi düşünmüyolar bunu

göğüs kremlerini ne zaman sürmeye başlıcaz bilgisi olan var mııı?

bi arkadaş sormuştu galiba doktoruna 37.hafta demişti ona sen ne kullanmayı düşünüosun bi de şu bepanthene için emziren annelerin göğüs çatlak ve yaralarında kullanılıyo diolar onu kullanmabilir miyiz acaba?

herkese merhabalar!
inş herkesin keyfi yerindedir........
bugün kontrolumuz vardı 30+2 deyiz 1730 gr olmuş oğluşum boyumuzu doktor teyzemiz söylemiyor malesef..
konuştuklarınıza bi göz atıp geliyim

canım ağlama ne olursun daha çok strese sokucaksın bebeğinii , doktoruna sordun mu diyet yaptığını ?? bebeğinin kilosu normal haftasına göre çok azıcık düşük bunu kafana takma lütfen hiçbişey içinde stres yapma bebeğini düşün canım ya lütfen gerekirse başka bi doktora daha git konuş

bi arkadaşım doğurmak üzere de sanki o 32.haftalar başlamıştı die hatırlıom.ondan soruom.unutmazsam çarş dr a gitcem sorayıım.ben lansınoh aldım.çok methini duydum.bepanthene bi çok şeyde kullanılıyo,yararlı bi krem eminim o işe de yarıodur...önce çatlamayı önlemek için kullanalım da çatlak olduktan sonra da bakarız artık önerilere

evet artık havalar düzelirse inşallah çıkıp bir şeyler almak istiyorum bende:) hem kendime hem bebişime:) ben de çok heves ediyorum da düğün borcu ödemekten bebeğime bütçe ayıramadım artık ona bir şeyler alma zamanı geliyor:)

hepsi çok güzel özellikle sen uyu anneciğim.ondan bende mutlaka almak istiyorum.birde beyaz tulumuna bayıldım.içinde hayal ettimde yerim ben o bacakları.
güzel günlerde giysin inş.

teşekkür ederim talaycım hiç sorma bende hayal ediyorum içinde tombiş bacaklarını öpe öpe doyamam heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…