2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

göğüs kremlerini ne zaman sürmeye başlıcaz bilgisi olan var mııı?

Canım ben 37.de günde 1 kere ile başlamayı düşünüyorum.

herkese merhabalar!
inş herkesin keyfi yerindedir........
bugün kontrolumuz vardı 30+2 deyiz 1730 gr olmuş oğluşum boyumuzu doktor teyzemiz söylemiyor malesef..
konuştuklarınıza bi göz atıp geliyim

Maaşallah kuzucuğa...
Bebeğin boyunu tahmini hesaplamak için ultrasonda kağıdındaki FL değerini 7 ile çarpıyorsun.

canım masraflar hiç biter mi düğün masrafı biter başka bişi çıkar Allah yardım eder dert etme çok gerekli şeyleri al fuzuli alma çünkü bebek kıyafetleri ve diğer ürünleri gerçekten çok pahalı çıplak geliyo ya onu kullanıyolar sanırım özellikle yenidoğan çok pahalı.

biz de 30+2 yiz. ben 52 kilo ile başladım şu an 61 kiloyum. ama son bir aydır hiç kilo almadım. yarın kontrolumuz var bakalım doktorumuz ne diyecek. geçen ay da az almıştım saşırmıstı doktor. başlangıçta çok hızlı aldım ve şimdi durkladım acaba normal mi ben mi kuruntu yapıyorum

Bebeğin sağlıklıysa herşey normaldir.
Burda bir arkadaş toplamda sadece 1 kilo aldı.
Bi diğer arkadaş toplamda sadece 4 kilo aldı.
Ben ise geçen ay kilo almak yerine 2 kilo vermiştim.
Yani bebek sağlıklıysa böyle şeyleri kafaya takmak yersiz...

herkese merhabalar!
inş herkesin keyfi yerindedir........
bugün kontrolumuz vardı 30+2 deyiz 1730 gr olmuş oğluşum boyumuzu doktor teyzemiz söylemiyor malesef..
konuştuklarınıza bi göz atıp geliyim

maşallah bebişine cnm nazar değmesin.. bir tombişin olcak senin de galiba

canim oncelikle uzulme diyorum,halini psikolojini tahmin edebiliyorum ama boyle yaparak bebegine daha fazla zarar verirsin annedeki stress hormonu salgilaninca bebege daha az besin ve oksijen gidyormus,sakin ol bi kac doktora daha git belki biraz zayif dogar ama onemli olan saglikli olsun ,lutfen uzulme

Yavrum , bu dünyaya gelmek istiyormuşsun,gel tabi gel,inşaallah hoş gel.Kucak açıyoruz sana ailece..Gelirken senden birşeyler isteyeceğim , ama sonra sana çok şeylerde vereceğim , öğreteceğim...O güzelim sıcacık yerinde henüz oluşurken , Allah'a dua et , seni akıllı yapsın , ahlaklı yapsın. o aklınla bizlere seni sabırsızlıkla bekleyenlere sevgi getir , saygı getir , umut getir , huzur getir , hoşgörü ve bereket getir sevindir bizi. Sen getirirsin biliyorum çünkü sen yenisin , iyisin , çünkü sen çocuksun. Ne olur bebiş tam vaktinde gel , anneni üzmeden , incitmeden , güzel güzel gel.Yüreğinde sevgilerimizi , umutlarımızı getir.

kızlar arzumun nem ölçme cihazını aldık , hem oda sıcaklığını hem odadaki nemi filan gösteriyo , nem oranı kaç olmalı bilen var mı ? hangi aralıklar dışındaysa buhar makinesi kullanmak gerekiyo ??

slm canım
merak etttim neymiş bu hediye nasıl nereye başvuruyoruz acaba

faceden primaya başvurmuştum.ilk hediyem die bi paket yolladılar.milupa aptamilın da internet sitesine üye olmuştum baya önce hatta.şimdi göndermişler paketi.daha bi sürü yere başvurmuştum hatırlamıom bile ama başka gelen giden bişiy yok

Canım ben 37.de günde 1 kere ile başlamayı düşünüyorum.

Maaşallah kuzucuğa...
Bebeğin boyunu tahmini hesaplamak için ultrasonda kağıdındaki FL değerini 7 ile çarpıyorsun.

teşekkür ederiz turuncu verdiğin bilgi için o zaman boyumuz yaklaşık 42 cm
canım doktorum bugün yenidoğan sünneti düşünürmüsünüz dedi genel cerrahları varmış doğumdan hemen sonra yapıyolarmış :26::26::26::26:
sen ne düşünüyosun sünnet konusunda ben düşünmemiştim de acaba nasıl olur:44::44::44::44::44:

Valla canım aynen bu yazdıkların vardı..Bebiş rahme baskı yapıyor demişti. Ben başka doktora da görüneceğim..Doktorunun cevabını yazmayı unutma merak ettim

güzel arkadaşım maşallah. Bebeğin gelişimi iyi ise hiç sıkıntı etme bence. Doktorun bir şey demediği sürece kimseye de kulak asma kilo konusunda,bence. Ben de 30. Haftamdayım ama 18 kilo aldım:):) allah bilir 25 ile falan doğum yaparım sanırım ama kimse 18 kilo aldığıma inanmıyor göstermiyorsun diyorlar:) önceden takıyordum çok kilo alıyorum diye ama yapacak bir şey yok oğlumla çok yiyoz napalım:) halıyle kilo da alıyorum kan ilacı da iştah açıyormuş allaaaahhhhh artık gerisini sen düşün:):) boşver hamileleiğin tadını çıkar:)

Eki Görüntüle 370965 Eki Görüntüle 370966

KIlzar bakııın az önce aldımm oğluşuma netten

cicişler harika sağlıklı günlerde giysin bebişin inş

suyum fazla oldugu ıcın doktor nts baglamıştı sancı cıktıgınden bebege cıger gelıştırıcı ıgne verdı bırazdan vurdurmya gıdecegım dua edın

Allah yardımcınız olsun...içini ferah tut...herşey yolunda gidecektir...

ben de cumartesi özel doktora gitmiştim. ben iznimin tamamını kullanmak istediğimi söyledim. benim 29 martta 32+0 oluyor. o gün hastaneye gidip alıcaksın dedi. yani kendisinin özel muayenehanesi var ama o veremiyormuş. hastane olması gerekiyormuş.

canım benim 29 mart 32+0 ama ben 30 marta randevu aldım.1 gün sıkıntı olur mu?:26:

Öncelikle sakin ol...böyle durumlarda Yaradana tevekkül etmek gerekir...sen elinden geleni yapar beslenmene dikkat edersin sonrasını ise Rabbimize bırakır dua edersin...ve Rab dualarını geri çevirmeyecektir. bebeğin zayıf ya da kilolu olması sorun değil. önemli olan sağlıklı olması....duymuşsundur. 600-700 gr doğan buruşmuş derili ve derisi kılla kaplı bebekler doğuyor. benim kuzeni onlardan biri ve şuan 25 yaşında dünyalar güzeli bir kız...o yüzden içini ferah tut

göğüs kremlerini ne zaman sürmeye başlıcaz bilgisi olan var mııı?

ben cumartesi doktoruma sordum...şimdiden başlamanın bir manası yok çünkü memeucuna masaj yapmak ve oynamak erken doğumu tetikler dedi.35-36..hafta filan başlayacağım ben...

bende hemen sünnet ettirmek istiyorum kayınvalideme kalsa doğumun ertesi günü ama ben 1 filan geçince yaparım diorum ama bilemiorum da belki hemen yapmak daha iyi olabilir göbeği düşene kadar pipisi de iyileşir değil mi?

Ben doğduktan 1 hafta sonra sünnet ettirmeyi planlıyorum.
Daha sonra hem iyileşme süreci uzun oluyor,hemde çocuğun psikolojisinde olumsuz anılar kalabiliyor.
Büyüdüğü zaman sünnet takımını giydirir resimlerini çekeriz.

stres sıkıntı şeklinde demeyeyimde gebelikte hormonlarım çok çalıştığından sanırım daha bir duygusal oldum mümkün olduğunda uzak durmaya çalışıyorum canım... dr diyet konusunda devam ediceksin dedi doğuma kadar bu şekilde gidicek dedi... haftaya pazartesi kontrolüm var eğer damarlarımda yine azalma çıkarsa ona göre önlemimizi alıcaz dedi ama ne gibi bir önlemi kastetti onu bilemiyorum...

sanada geçmiş olsun canım ben zaten kilosuna takmıyorum 1500 kiloda doğsa sorun değil yeterki sağlığı yerinde olsun

şu bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum... o 1 haftalık süreç bana o kadar uzak geliyorki anlatamam sana sanki 1 ay gibi geliyor inş. sorunsuz bir şekilde güzel haber verir doktorum

cnm öncelikle hoş geldin seni tekrar buralarda görmek çok çok hoş şükür :) ben geriliğinde inan değilim erken doğum geç doğum kilosu hiç fark etmiyor tek duam sağlığı olsun yeter bana... oda önlem alıcaz derken tahminimce yine hastaneye yatıracak gibi geliyor ama kısmet bebeğim sağlıklı olsunda ben yine 20 kilo serum yemeye razıyım valla... dr a genetik olabilirmi diye sordum ne gibi dedi mesela ben kısa boylu minyonum ya onla alakası olabilirmi dedim hani sonuçta 2 hafta belki benim gibi kısa olucaktır dedim alakası yok dedi genelde bebekler bu sürelerde aynı olurlar gelişiminde 1-2 gün oynayabilir dedi ama benim 5. ayımdan beri bu şekilde... evet sohbeti hoş olan dr yine dedim sizden haftaya gelmem için randevu alamam dolusunuz dedim ben sana demedimmi geldiğinde dr bey ben geldim de bana dedi ben halledicem dedim sana dedi evet dedim... haftaya görüşürüz ona göre önlem alırız dedi ama oda biraz endişeli gibiydi belli etmesede

keşke öyle diyebilsem canım ama baktığı ultrasonda kan akışına baktığını bende gördüm renli kısma çevirip ve damarları kontrol etti ama bu damarlarda daralma akışta yavaşlama var dediği kafama takıldı artık gelişim geriliğini geçtim bu damar daralması kan akışı azalması neye yada nelere sebep olur onları bilemiyorum... zaten diyetimde bu beslenmelerim mevcut yani et süt yumurta belirli miktarda tüketiyorum arada miktarı arttırabiliyorum ve şekerim düzene girdi diyetede devam ediceğimi söyledi ne olacak kısmet bakalım haftaya ak mı karamıyım belli olacak

canım benim allah senden razı olsun şu yorumun beni o kadar mutlu ve memnun ettiki anlatamam en azından son haftaya kadar az beslensede sağlığı yerinde olsun isterse azıcık kiloda doğsun umurumda değil yeterki sağlıklı olsun arkadaşın haftasında doğuracak dimi erken falan alma durumu söz konusu değil dimi canım? ben şimdi endişeleniyorum sebebi ise sata göre 30+4 olmam gerekirken 28+2 çıktı 2 haftalık fark var ve bu sürecin açılmasından korkuyorum ve.. kilosunda değil ama sonuçta beyni ve ciğerleri şuanda gelişim sürecinde onlara bişi olmasından benim yüzümden endişe ediyorum sanki bebeğime canım kızıma bişi olursa benden kaynaklandığını düşünücem gibi geliyor

bazen benim meleğimde saatinde tepişmiyor endişeleniyorum acaba bugün niye tekmelemekte gecikti diye ama çokta güzel tekmeliyor gayet kuvvetli ve canımı yakıyor inş. sorun çıkmaz canım ama ne kadarda olsa aşırı etkilendim...

amin morum

sağol canım bende şekerliği kestim yememe içmeme çok dikkat ediyorum kısmet artık bakalım inş. haftaya güzel çıkarda gelişiminde bir problem yaşamam tahlil ve testlerim hep normaldi ama hayırlısı dua etmek dışında yapabileceğim birşey yok sanırım

zaten dra sordum canım diyete devammı etmem gerektiğini evet doğuma kadar devam ediceksin dedi yani doğuma kadar devam edicem perhize sonuçta dr bu şekilde söyledi... artık kısmet iyi sağlıklı olsun yeter... tşk ederim hamilenin duası kabul olurmuş allah kabul etsin canım :)

canım haftaya tekrar gideyim içime sinmezse başka ekstra bir dr a daha giderim ama bu dr um hem çok iyi hemde iyi anlayan ilgili bir dr kolay kolay moral bozmamaya çalışır... haftayada içime sinmezse giderim artık.... şuan beklemekten başka bi çözümüm yok evet diyete devam dedi ve diyetisyenede bu drum göndermişti zaten...

sağol canım sağlıklı olsun stres yapmak istemiyorum ama annelik işte şuan doğumum başlasa can acımı hissetmem o sağlıklı olsun diye o derecedeyim...

birde ben gurbetteyim doğumda ablam gelicek bir hafta 10 gün kadar sonra yanlız olabilirim o varken bakımı daha kolay olur diye düşündüm nede olsa tecrübeli..

Bence sunneti düünmeyin ve yaptırın.şimdiki aklım olsa yaptırırdım.Bebekler anlamadan göbekleri bile düşmeden sunnet erleri iyileşiyoe.buyuduklerinde daha zor.Ayrıca idrar yolu enfeksiyonuna kesin çözüm,çok zor ve çocugu rahatsız eden bir hastalık bunun içinde önlem almış olursunuz.nacizane fikrim yaptırılması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…