göğüs kremlerini ne zaman sürmeye başlıcaz bilgisi olan var mııı?
herkese merhabalar!
inş herkesin keyfi yerindedir........
bugün kontrolumuz vardı 30+2 deyiz 1730 gr olmuş oğluşum boyumuzu doktor teyzemiz söylemiyor malesef..
konuştuklarınıza bi göz atıp geliyim
evet artık havalar düzelirse inşallah çıkıp bir şeyler almak istiyorum bende:) hem kendime hem bebişime:) ben de çok heves ediyorum da düğün borcu ödemekten bebeğime bütçe ayıramadımartık ona bir şeyler alma zamanı geliyor:)
biz de 30+2 yiz. ben 52 kilo ile başladım şu an 61 kiloyum. ama son bir aydır hiç kilo almadım. yarın kontrolumuz var bakalım doktorumuz ne diyecek. geçen ay da az almıştım saşırmıstı doktor. başlangıçta çok hızlı aldım ve şimdi durkladım acaba normal mi ben mi kuruntu yapıyorum
herkese merhabalar!
inş herkesin keyfi yerindedir........
bugün kontrolumuz vardı 30+2 deyiz 1730 gr olmuş oğluşum boyumuzu doktor teyzemiz söylemiyor malesef..
konuştuklarınıza bi göz atıp geliyim
kızlar resmen canımdan can gidiyor moralim çok bozukbugün kontrolüm vardı ve dra gittim ultrasonla normalde satım arasında 1 hafta oynuyordu dr normal diyordu 1 hafta olabilir diyordu... ama bugün tekrar ultrasona girdiğimde bebeğimin henüz 28+2 olduğunu (ki ultrasona göre bile 29++larda olmam gerek) kilosunun 1198gram olduğunu öğrendim saatlerdir ağlıyorum içim dışıma çıktı daha beteri ise beslenme damarlarındaki kan akışı yavaşlamış meleğimin ve beslenmesinde azalma varmış haftaya tekrar kontrole çağırdı kaç dr geri dedi kızıma henüz dönmemiş başıda yukarıdaymış beni sakinleştirmek için sağlığı iyi dedi ama yüzünden üzüldüğü belliydi napacağımı sordum bana ağır spor yapma dicem yapıomusun dedi yürüyüş dışında birşey yapmıyorum dedim... haftaya kontrole gidicem ve tekrar bakıcak eğer azalma varsa ona göre önlemini alacakmış ağlamktan içim dışıma çıktı kızlar... allah rızası için bilgisi olan biri bana damarlarda azalma olduğunda ne olduğunu söylesin bebeğim satıma göre 2 hafta küçük ama içimde kıpır kıpır hiç bişi düşünemiyorum aklım mantığım bişi almıyor ne olur yardım edin...
slm canım
merak etttim neymiş bu hediye nasıl nereye başvuruyoruz acaba
Canım ben 37.de günde 1 kere ile başlamayı düşünüyorum.
Maaşallah kuzucuğa...
Bebeğin boyunu tahmini hesaplamak için ultrasonda kağıdındaki FL değerini 7 ile çarpıyorsun.
Canım senin şikayetlerin tam olarak nası acaba?
Benim rahimde ara ara sızlamalar oluyor, bıçak saplanması gibi.. bide alt karnım rahatsız ediyor.. sanki baskı var gibi.. yürürken filan..
Bugün dr gidicem bakalım ne diyecek..
biz de 30+2 yiz. Ben 52 kilo ile başladım şu an 61 kiloyum. Ama son bir aydır hiç kilo almadım. Yarın kontrolumuz var bakalım doktorumuz ne diyecek. Geçen ay da az almıştım saşırmıstı doktor. Başlangıçta çok hızlı aldım ve şimdi durkladım acaba normal mi ben mi kuruntu yapıyorum
suyum fazla oldugu ıcın doktor nts baglamıştı sancı cıktıgınden bebege cıger gelıştırıcı ıgne verdı bırazdan vurdurmya gıdecegım dua edın
merhaba annecikler nasılsınız bakalım nasıl gidiyor eee sonuna yaklastık hamileliklerinde azıcık kaldı 10 gün rapordan sonra bugun işe baslamak cok zor geldi bebişimin sebamed ürünleri biberonları ve aldığım göğüs pompası gelmiş bugun eczaneden alcaz heyecanlıyım oda konusunda eşimle karar aldık beğendiğimiz odayı kızımız doğduğu gün siparişini vercek 20 güne gelirmiş o günlerdede ana dizi alcaktım onda idare etcez artık şimdi ben 27 martta 32 haftamı dolduruymusum cuma günü ebe öle söledi hemen gidip rapor almam gerekiyormu ben kamuda calısıyorum çalısabilir raporu almak istiyorum bu raporu uzman doktormu yazıyor benim kendş doktorumun muayenesi olduğu için hastanede mi çalısıyor olması gerek bilgisi olan varmı
Canım pekmezi sabah kahvaltımda ekmeği bandırarak yiyorum.Yoğurt veya süt ürünü ile yendiğinde pekmezdeki demir vucuda alınamıyormuş.
Çalışabilir raporunu kadın doğum doktorundan 32+0 /32+6 arasında alabilirsin.
Eğer çalışmayacaksan geriye dönük rapor yazmak zor olduğu için 32+0 tarihinde alman gerekiyor.
Bana soracak olursan 32+0da gidip raporunu al.Malum doktor önce ultrason ile bakıyor,uygun görürse ona göre rapor veriyor.
kızlar resmen canımdan can gidiyor moralim çok bozukbugün kontrolüm vardı ve dra gittim ultrasonla normalde satım arasında 1 hafta oynuyordu dr normal diyordu 1 hafta olabilir diyordu... ama bugün tekrar ultrasona girdiğimde bebeğimin henüz 28+2 olduğunu (ki ultrasona göre bile 29++larda olmam gerek) kilosunun 1198gram olduğunu öğrendim saatlerdir ağlıyorum içim dışıma çıktı daha beteri ise beslenme damarlarındaki kan akışı yavaşlamış meleğimin ve beslenmesinde azalma varmış haftaya tekrar kontrole çağırdı kaç dr geri dedi kızıma henüz dönmemiş başıda yukarıdaymış beni sakinleştirmek için sağlığı iyi dedi ama yüzünden üzüldüğü belliydi napacağımı sordum bana ağır spor yapma dicem yapıomusun dedi yürüyüş dışında birşey yapmıyorum dedim... haftaya kontrole gidicem ve tekrar bakıcak eğer azalma varsa ona göre önlemini alacakmış ağlamktan içim dışıma çıktı kızlar... allah rızası için bilgisi olan biri bana damarlarda azalma olduğunda ne olduğunu söylesin bebeğim satıma göre 2 hafta küçük ama içimde kıpır kıpır hiç bişi düşünemiyorum aklım mantığım bişi almıyor ne olur yardım edin...
göğüs kremlerini ne zaman sürmeye başlıcaz bilgisi olan var mııı?
teşekkür ederiz turuncu verdiğin bilgi için o zaman boyumuz yaklaşık 42 cm
canım doktorum bugün yenidoğan sünneti düşünürmüsünüz dedi genel cerrahları varmış doğumdan hemen sonra yapıyolarmış :26::26::26::26:
sen ne düşünüyosun sünnet konusunda ben düşünmemiştim de acaba nasıl olur:44::44::44::44::44:
canım doktorum bugün yenidoğan sünneti düşünürmüsünüz dedi genel cerrahları varmış doğumdan hemen sonra yapıyolarmış :26::26::26::26:
sen ne düşünüyosun sünnet konusunda ben düşünmemiştim de acaba nasıl olur:44::44::44::44::44:
canım benim 29 mart 32+0 ama ben 30 marta randevu aldım.1 gün sıkıntı olur mu?:26:
stres sıkıntı şeklinde demeyeyimde gebelikte hormonlarım çok çalıştığından sanırım daha bir duygusal oldum mümkün olduğunda uzak durmaya çalışıyorum canım... dr diyet konusunda devam ediceksin dedi doğuma kadar bu şekilde gidicek dedi... haftaya pazartesi kontrolüm var eğer damarlarımda yine azalma çıkarsa ona göre önlemimizi alıcaz dedi ama ne gibi bir önlemi kastetti onu bilemiyorum...ahh tatlım benim üzülme ağlama bebeğinide üzme benim bildiğim stres ve sıkıntı anında damarlar daralırmış besin ve kan akışı azalırmış bu da bebekte gelişim geriliğine sebep olurmuş var mı senin öyle sıkıntın stresin kafana taktığın bişi varsa hemen arın hepsinden pozitif ve relax olmaya çalış. ayrıca bebeğinin kilosu bence gayet iyi bu haftada zaten 1.300 civarı olurlar senin ki 100 gr eksik o da çok mühim değil. sen diyet yapıodun sanırım bence hemen bırak diyeti ve çook iyi bi beslenme programı çıkar bebeğin gelişimine yardımcı besinler ye emin ol 2 hafta içinde fark atıcaksın.
sanada geçmiş olsun canım ben zaten kilosuna takmıyorum 1500 kiloda doğsa sorun değil yeterki sağlığı yerinde olsuncanım moralını bozma..bende erken dogum rıskı var bugun cıger gelıştırcı ıgne vurulacagım suyum fazla nts sancım var..
benım olgumun bacak boyu ıkı hafta gerıden gelıyor..onemlı olan azda olsa kılo alması duzenlı kontrole gıdersen sorun olmaz stres sıkıntı bebege daha zarar
şu bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum... o 1 haftalık süreç bana o kadar uzak geliyorki anlatamam sanaayyy canım ağlama yahaftaya kadar bekle bi doktor ne diyecek. ama sen ağladıkça mutsuz oldukça bebek de mutsuz olur. sen pozitif düşün ki öyle olsun. belki doktorun ilaç verecek ve düzelecek. böyle düşün. konu hakkında hiçbir bilgim yok keşke olsaydı da seni rahatlatabilecek birşeyler diyebilseydim dua et tatlım. allah darda koymaz kulunu, hele ki hamilenin duasını geri çevirmezmiş. dua et sen de rahatlarsın, bebişinde:)
cnm öncelikle hoş geldin seni tekrar buralarda görmek çok çok hoş şükür :) ben geriliğinde inan değilim erken doğum geç doğum kilosu hiç fark etmiyor tek duam sağlığı olsun yeter bana... oda önlem alıcaz derken tahminimce yine hastaneye yatıracak gibi geliyor ama kısmet bebeğim sağlıklı olsunda ben yine 20 kilo serum yemeye razıyım valla... dr a genetik olabilirmi diye sordum ne gibi dedi mesela ben kısa boylu minyonum ya onla alakası olabilirmi dedim hani sonuçta 2 hafta belki benim gibi kısa olucaktır dedim alakası yok dedi genelde bebekler bu sürelerde aynı olurlar gelişiminde 1-2 gün oynayabilir dedi ama benim 5. ayımdan beri bu şekilde... evet sohbeti hoş olan dr yine dedim sizden haftaya gelmem için randevu alamam dolusunuz dedim ben sana demedimmi geldiğinde dr bey ben geldim de bana dedi ben halledicem dedim sana dedi evet dedim... haftaya görüşürüz ona göre önlem alırız dedi ama oda biraz endişeli gibiydi belli etmesedetatlımmmm öncelikle kendini yıpratma ben gibi zona olursun,berbat bişiy ona göre
sonra;arkadaşımın bebeği 20 gün gerideydi.dr rapor verdi evde otur ye iç dinlen dedi ona.21 gün raporluydu ve dediğni yapıp yedi içti yattı.şimdi sadece bikaç gün geride...onu da son zamanlar toparlar.zaten zayıflığı yada toplu oluşu tamamen genetik bişeymiş...senin kız sen gibi minyon.bu arada 32.haftadayım benimde dönmedi nie dert edion dönmezse dönmesin elbet bi şekilde çıkışı bulcak...bu geçengün gittiğin hoş sohbet olan dr mu?
keşke öyle diyebilsem canım ama baktığı ultrasonda kan akışına baktığını bende gördüm renli kısma çevirip ve damarları kontrol etti ama bu damarlarda daralma akışta yavaşlama var dediği kafama takıldı artık gelişim geriliğini geçtim bu damar daralması kan akışı azalması neye yada nelere sebep olur onları bilemiyorum... zaten diyetimde bu beslenmelerim mevcut yani et süt yumurta belirli miktarda tüketiyorum arada miktarı arttırabiliyorum ve şekerim düzene girdi diyetede devam ediceğimi söyledi ne olacak kısmet bakalım haftaya ak mı karamıyım belli olacakcnm, bu kadar moralini bozma, sen şeker için diyetteydin sanırım. bundan sonra et, süt, yumurta, meyve vs. tüketimine özen gösterirsin, bak nasıl fark eder. damar olayı da bana çok doğru gelmedi sanki, bebek biraz geri diye dr öyle demiştir belkide.. olmadı bi dra daha görün derim..sıkma canını, sağlıklı olsunda çok tombiş olmasada olur bebişlerimiz..
canım benim allah senden razı olsun şu yorumun beni o kadar mutlu ve memnun ettiki anlatamam en azından son haftaya kadar az beslensede sağlığı yerinde olsun isterse azıcık kiloda doğsun umurumda değil yeterki sağlıklı olsuncanım Allah yardımcın olsun inşallah. ben en kötüsünden gideceğim bak şimdi çok yakın arkadaşımın haftaya doğumu var bebeğin eşinde kireçlenme olduğu için ve kendinde ileri düzeyde hamilelik şekeri olduğundan damarlardan bebeğin beslenmesi zorlaştı kilo alımı yavaşladı bazı haftalarda hiç kilo almadı bebeği. böyle böyle son haftaya kadar geldiler. şuanda bebeği yine geri durumda. ama bu ne demek sadece kilosu düşük demek. ne var yani doğunca hapur hupur emzirirsin ek mama verirsin lütfen ama lütfen üzme kendini . çok şükür önemli olan testleri sağlıklıca atlattık.. bebeğinin geri çıkması zekasında , bedeninde bir anormallik olduğu anlamına gelmiyor. şuan olması gereken kilodan düşük sadece o kadar. en en kötü ihtimalle doğum sonuna kadar bu yine böyle gidecek ve bebişin azcık zayıf doğacak ne olmuş yani. bak en kötü ihtimali anlattım sana. iyisini düşün bir de ilerki haftalarda arayı kapatma ihtimali de var. şimdi arkadaşım 2450 doğuracak tamam küçük ama napalım canınız sağolsun ya. hepimizin itina ettiğinden daha fazla itina edersin doğduktan sonra 1 aylık farkla arayı kapatırsın. Allah beterinden saklasın. Telafisi olan şeyler için ne kendini üz ne bebeğini.. ben ağladıktan 3 dk sonra ultrasona girmiştim geçen ayların birinde resmen bebeğim yumruk yapıp kendi yüzüne vuruyordu çok huzursuzdu.. o zman inandım bebeklerin hissettiğine.. Kendine gel hadi. Dimdik dur. bunda birşey yok. telafisi olmayan birşey değil. sadece kilo eksikliği birazcık o kadar
bazen benim meleğimde saatinde tepişmiyor endişeleniyorum acaba bugün niye tekmelemekte gecikti diye ama çokta güzel tekmeliyor gayet kuvvetli ve canımı yakıyor inş. sorun çıkmaz canım ama ne kadarda olsa aşırı etkilendim...desertflower; evet canım yaa, üzme kendini bak bebeğin de etkileniyor. sakin ol. beslenmene dikkat et. bak haftaya gittiğinde her şey normal çıkacak, göreceksin... içini ferah tut. hepimizin morale ihtiyacı var. hamilelik psikolojisiyle hepimiz her şeyi kafamıza takıyoruz. mesela ben; dün akşam geç başladı hareketlerine defne, eşime dönüp dönüp "bişey mi oldu acaba, neden vurmuyo" bilmem ne, sorup durdum. 2 dk sonra başladı. yani panik yapıyoruz hep. ama rahat ol lütfen... olumlu düşün...
sağol canım bende şekerliği kestim yememe içmeme çok dikkat ediyorum kısmet artık bakalım inş. haftaya güzel çıkarda gelişiminde bir problem yaşamam tahlil ve testlerim hep normaldi ama hayırlısı dua etmek dışında yapabileceğim birşey yok sanırımcnm bnm allah sabır vrsin ilk önce. versinki iradeli olup soğukkanlı olup mantıklı düşünebilesin. bn burda fetus ağırlık hesaplama yapıp bebeğim 2 hafta hiç kilo almamış diye kendimi harap etmiştim. bnmde randevum yarın dr. ne dicek hiç bir fikrim yok inanki. ama bu kendimi harap ettiğim gün burdaki arkadaşlarım saolsun beslenmeme dikkat etmem grektiğni söyledi hep. o günden beri sabah sütümü yumurtamı balımı, gündüz bir kase yoğurdumu, akşam yemeğimin yanında bol yeşillikli salatamı arada meyvada var tabi, ve yatmadanda yine bir bardak sütümü hiç ihmal etmiyorum. benki ogün dr. değil bir int. hesaplayıcısında ne hale geldiğimi bildiğim için şuan seni tahmin edebiliorum arkadaşım. ama ağlamanın ve kendini üzmenin hiçbir faydası olmıyacak. artık tamamen bebeğine yoğunlaşman lazım. yorulmayıp bolca dinlenip beslenmene dikkat etmelisin. 1 haftayı küçümseme. hiç unutmam ilk şeker yüklememde 900 gr çıkmıştı bebeğimin kilosu. 2. yükleme için 1 hafta sonrasına randevu verip diyet yapıcaksın dediğinde yukarıda yazdığım beslenme şeklimin aynını yaptım. birtek bal yemedim. ekmek yerine çavdar kullandım. istediğim gibi yiyemiorum çok mutsuzum bebeğim zayıflıcak kilo almıcak die düşünürken tam 1 hafta sonra gittiğimde işte 1200 dedi doktor. bunu yaşadığım için şuan bende beslenmemi çok önemisyorum. bebeğime beyin iyi geliceğini bilerek yemek yiorum. artık umudumuzu kaybetmicez bu haftalara kadar geldik. neler atlatık. ve artık en önemli zamandayız. bebeğimiz tamamen bizden alıo ne alıosa. biz elimizden geleni yapcaz, bi hafta sonra yine düşükde çıksa biz yine herşeye dikkat etcez yılmazk yok. lütfen biran önce toparlan ve hira nas'ımızı üzme. inşallah yoluna gircek herşey:26:
zaten dra sordum canım diyete devammı etmem gerektiğini evet doğuma kadar devam ediceksin dedi yani doğuma kadar devam edicem perhize sonuçta dr bu şekilde söyledi... artık kısmet iyi sağlıklı olsun yeter... tşk ederim hamilenin duası kabul olurmuş allah kabul etsin canım :)
Canım yaaa....Şuan ne durumda olduğunu tahmin edebiliyorum ama lütfen güçlü olmaya çalış.
30.haftadan sonra bebeklerin büyüme hızı iki katına çıkıyor.Bunu hepimizde gördük.Eminim bu haftadan sonra senin bebeğinde birden büyüyecektir.Sen yeter ki bol bol dinlen ve dengeli beslenmeye devam et.Proteinin bebeklere kilo aldırdığını okumuştum,günde 1 muz-1 yumurta ve yemeklerinde et-tavuk kullan hergün.Yürüyüşleride bırak ki vucut kalori harcamasın.
Bak şöyle bişeyde var.Benim eltim hamileliğinde 25 kilo aldı.Her doktora gitmesinde doktor bebek küçük dedikce eltim kendisini yemeğe veriyordu ama bebek yinede 2500 gr olarak doğdu.Yani eğer genetiğinde minyon olacaksa ne yaparsan yap yinede minyon oluyorlar.
Bak biz dört kardeşiz ve en ağır doğanımız 2500 gr olarak dünyaya gelmiş.Boylarımızda 45-46 cm imiş.
Şuan ise hepimizde tosun gibiyiz.
Biliyorum şuan bunlar senin bir kulağından girip diğerinden çıkıyodur,annelik duyguları ile telaşlanıyorsun ama inan bana her şey güzel olacak.Önce Allaha tevekkül et sonrasında doktoruna güven.Pozitif ol ve daima güzel düşün canım .Dualarımdasın
canım haftaya tekrar gideyim içime sinmezse başka ekstra bir dr a daha giderim ama bu dr um hem çok iyi hemde iyi anlayan ilgili bir dr kolay kolay moral bozmamaya çalışır... haftayada içime sinmezse giderim artık.... şuan beklemekten başka bi çözümüm yok evet diyete devam dedi ve diyetisyenede bu drum göndermişti zaten...canım ağlama ne olursun daha çok strese sokucaksın bebeğinii , doktoruna sordun mu diyet yaptığını ?? bebeğinin kilosu normal haftasına göre çok azıcık düşük bunu kafana takma lütfen hiçbişey içinde stres yapma bebeğini düşün canım ya lütfen gerekirse başka bi doktora daha git konuş
sağol canım sağlıklı olsun stres yapmak istemiyorum ama annelik işte şuan doğumum başlasa can acımı hissetmem o sağlıklı olsun diye o derecedeyim...canim oncelikle uzulme diyorum,halini psikolojini tahmin edebiliyorum ama boyle yaparak bebegine daha fazla zarar verirsin annedeki stress hormonu salgilaninca bebege daha az besin ve oksijen gidyormus,sakin ol bi kac doktora daha git belki biraz zayif dogar ama onemli olan saglikli olsun ,lutfen uzulme
bende hemen sünnet ettirmek istiyorum kayınvalideme kalsa doğumun ertesi günü ama ben 1 filan geçince yaparım diorum ama bilemiorum da belki hemen yapmak daha iyi olabilir göbeği düşene kadar pipisi de iyileşir değil mi?
birde ben gurbetteyim doğumda ablam gelicek bir hafta 10 gün kadar sonra yanlız olabilirim o varken bakımı daha kolay olur diye düşündüm nede olsa tecrübeli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?