2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

selam canımm bende 14-15 nisanda yapıcaz temizliği evde bi tek ütü ve yemek yapıyorum artık ben herşeyi eşim yapıyo sağolsun sandalye bile kaldırtmıyo :)
aynen ya insan güneşli havaları görünce daha bi heyecanlanıyo :))
kayınvaliden kalıcak mı doğumuna kadar canım ?

dün ağda yaptım kendıme kuaföre gıtmeye üşendimm kuaforden hzlı yaptım valla tüylerım azalmıs baya:)))

benim ufaklık kıpır kıpır son 3 gündür. her ay oynuyo. karnımın iki yanında aynı anda hissediyorum hareketleri. acaba daha doğum pozisyonuna gelmedimi ne.. yan yatıyo gibi.. cumartesi gidicem bakalım cadı napıyo. kaç kilo almış.. ama çoka ağır vasıta oldum eğilemiyorum. eşim hep elimden tutup beni oturdğum yerden kaldırıyo. yatakları bile ayırdık uyuyamadığımı farkeince adamcağız bana koca yatağı bıraktı kanepeye gitti

canım bende hep karnımın iki yanında hiisediyorum sanırım benimkide dönmedi daha , kaçıncı haftaya kadar dönebilir acaba sonra yeri daraldığı için dönmüyomş bebişler :) bendede bel ağrısı var yatsam kalkamıyorum kalksam yatamıyorum gibi bi durumdayım bu akşam norologa gidicem umarım bel fıtığı demez çünkü bacağım sancı yapıyo

kızlar acayip baş ağrısı çekiyorum şuanda. gözlermi açamıyorum resmen. yürümeye dermanım yok. işteyim çalışıyorum. ( çalışmaya çalışıyorum da denebilir.) iştende sıkıldım artık ipin ucunu iice koyverdim. 5 dk2lık işi yarım saatte yapıyorum yapasım yok hiç

canım bacaktaki sancı sanırım bebeğin ağırlığından. Sen bi git sor inşallah başka bişey değildir. Dr dediki 38. Haftaya kadar dönmeden bekleyen bebekler olabiliyor. . 38den sonrada dönmüyo demekki. Hayırlısı olsun

Tünaydın anneler,

Havalarda ısındı içim kıpır kıpır iki gündür. Ben bu dönemde hamile kaldığımız için çok şanslı hissediyorum kendimizi. Atıcaz bebişleri arabaya orası senin burası benim gezicez bütün yaz.

Eşlerimiz sağolsunlar onlarsız olmaz. Bizim babamızda bugün benim çoraplarımı giydirdi eğilemiyorum artık diye

Bu hafta sonu da bizim evde temizlik var kadın tuttum gelecek. Sonraki hafta da mobilyacımız sözünün eri çıkarsa beşiği getirecek. Artık yavaş yavaş hazırlıklar tamamlanıyor

Kendini iyi hissetmiyorsan 1-2 gün aile hekiminden rapor al. Ama sonra dönmek daha zor olur bende resmen sürünerek çalışıyorum

Kendini iyi hissetmiyorsan 1-2 gün aile hekiminden rapor al. Ama sonra dönmek daha zor olur bende resmen sürünerek çalışıyorum

DÜN İTİBARİYLE çalışabilir raporu aldım. doktordan şimdi rapor alsam yanar gibi geliyor. müdürümün benim halimi görüp izin vermesini beklemekten başka çarem yok maalesef.

ama yapmam gereken işler var. bırakıpta gidemem.

ama çok zor geliyor çalışmak.

izne çıkabileceğimizi bile bile son zamana kadar çalışmak çok sinir bozucuu ama doğumdan sonrasına kalacağını düşünerek mutlu olmalıyızz :)

zeynolim sağol canım ama benim bu bi haftadır ki ağrım çok başka normal yorulduğumdaki gibi hiç değil

kızlar sağ goğsümün altında ara ara bi yanma hissediyorum... böyle üfleyesim geliyo kaşınıyo kıyafetlerim batıyo sanki tenime... sizlerdede böyle birşey oluyomu? normalmi?

YA EKİNS benimde geniital bölgenin alt kısmında var ağrı.bende sorcam gittiğimde. geçmiyo bir türlü . sadece azalıyo dinlenince:2:

Allah razı olsun bin kere eşlerimizden bende ayakkabımı bile bağlayamıyorum eşim giydiriyo , yani aslında bağlarım ama uzun sürüyo baya bi oflaya poflaya :) artık hayal kuruyorumm önce bi hafiflemekk istiyorum hızlı hızlı yürümek tüm işimi rahatca yapmak bebişimle gezmeklere gitmek oof oooff

Günaydın kızlar 2 saattir geçmişi okuyorum ve anca yetişebildim :) dünkü moral ve durumumdan dolayı arada kaynattıklarım vardı onlara baktım ve tek tek okudum herkesi... Kızımla sabah işe gelirken az bir miktar yürüyüş yaptık... ve dünden beri tüm tanıdıklarım bizim için dua ediyor... sizlerde bizden dualarınızı lütfen esirgemeyin bu hafta o dualara o kadar çok ihtiyacımız varki hira nas'ımla kelimelerle anlatamam... bebişlerinizi benim için okşayın... herkese bu güzel sıcak havalarda süper bir gün diliyorum

sıkma canını bitanem yaaa allah sağlıkla almayı nasip etsinde ben dünden sonra erken geç hiç bişey düşünemiyorum... yeterki bebeklerimiz ve bizler sağlıklı olalım...

canım yazını şimdi gördüm satlarımız seninle aynı sanırım benim kızım 1198gram çıktı dün beslenme damarlarındada daralma ve kan akışında azalma saptandı minnoşum 28+2 çıktı... şimdi yazını görünce canım çok sıkıldı bebişleri kıyaslamak normal değil biliyorum ama sonuçta satımız aynı 100 gram falan değil 500 gram yani yarım kilo gibi bir meblağdan söz ediyorum... kilosu hiç önemli değil sağlıklı olsun yeter diyorum ama neden benim bebeğim baştan beri problem çıkartıyor bana anlamıyorum ve buda kendi kendime üzülmeyeceğim desemde ister istemez stres yaşıyorum

KIlzar bakııın az önce aldımm oğluşuma netten
anladım canım sen benim kıza damat hazırlıyorsun seninkini bizim gelinliklerimiz hazır bile şaka bir yana çok güzeller tatlım allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin...

tekrar hoşgeldin bitanem yolculuğun nasıl geçti peki? yokluğunu hissetmedim dersem yalan olur ayaklarını havaya kaldırarak dinlen hamilelikte albüm denilen olayı yaşıyorsun sanırım sürekli aşağı sarkıttıysan ondan olabiliyor ama endişelencek birşey yok sadece kütük gibi oluyor... bendede varisten kaynaklı yazın oluyor bu dediklerin biraz zor hareket ediyorum ama sorun yaratmıyor...

tuzlu su canım soğuk dicem ama soğuk şuan üşütmene sebep olabileceğinden ılık tuzlu suya koyup 10 dakika falan tut sonra yükseğe kaldır ve eşinden rica et biraz ayak altlarına masaj yapsın o kadar iyi geliyorki ben hamiş kalmadan önce otursamda ayaklarımı sarkıttığım için sıkıntı yaşıyordum bu şekilde önlem alabilmiştim :)

greeneyes7887
canım kusura bakma dün kendi derdime düşünce arada senin eklediklerini görememişim... zaten kabarık yeleğine bayılmıştım yeni cicileride çok güzellermiş iyi günlerde kullanın bitanem kurbişine bayıldım

kızlar içimden geldi bunu yazdım... paylaşmak istedim :)
all about life: Defne Karen'e... (içimden geldi)
canım çok güzel yazmışsın :) umarım sağlıkla ve zamanında alırsın defne karen'inini kucağınıza

bide milupa nın hediye paketi geldi.insan içine bi mama koyar dimi ama....sezeryan olur süt gelmez mama verilir onların eşantiyonu verilir hiç mi düşünmüyolar bunu
banada primanın geldi ama daha e-bebek mağazasına gidip alamadım milupanın gelenleri için mail attım bana gelmedi acaba eksikmi var diye kayıttan 2 ay sonra gönderdiklerini belirttiler 2 ay beklicez bakalım ne zaman gönderecekler

herkese merhabalar!
inş herkesin keyfi yerindedir........
bugün kontrolumuz vardı 30+2 deyiz 1730 gr olmuş oğluşum boyumuzu doktor teyzemiz söylemiyor malesef..
konuştuklarınıza bi göz atıp geliyim
canım gözün aydın... benim minnoşumdan küçük dicem ama 532 gram fazlası var ultrasonla satın eşitmi çıktı yoksa fark atıyormu? allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

tşk ederim canım.. bende elimden geleni yaptığıma inanıyorum daha napıcam onuda bilemiyorum... dua etmekten başka hiç bir seçeneğim yok herşey allahtan sağlıklı olur umarım rabbim sağlıkla kucağıma almayı ve büyütmeyide nasip eder... ay çok zormuş böyle elim kolum çaresiz kalmak yaa

desert lütfen moralini bozma canım benim bebeğimin de AC değeri 2 haftadan fazla geri çıkmıştı doktor iyi beslen ve dinlen dedi şimdi iyiyiz moralini yüksek tut kendine dikkat et o toparlar kendini hiç merak etme..
canım keşke benimde 1 değerinden atsa keşke... ama tüm değerlerinde oynama saptanıyor en yüksek satıma yakın fl değeriydi ama dün artık oda 2 hafta atınca sorun olduğunu anlamış bulunuyorum... sağlıklı olsun isterse minyatür olsun isterse cılız olsun ben onu pamuklarda büyütürüm gene büyütürüm yeterki akıl sağlığı ve bedenen sağlığı yerinde olsun...

canım dr benim iş yerimi ve çalışma ortamımı bildiğinden snırım gerek görmedi rapora ki bende zaten rapor istemiyordum öyle sıkıntılı yorucu bir işim yok çok şükür... ki ben son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu almak istiyorum... önümüzdeki hafta tekrar dra gittiğimde aynı sorun teşkil ederse önlemimizi alıcaz demişti önlem olarak neyi kastettiğini anlayamadım ben nasıl bir önlem alıcam diyebildim sadece senin yapabileceğin birşey yok dedi diyetede devam dedi eğer diyetten kaynaklandığını düşünseydi zaten diyeti hemen bırakıyorsun derdi ki zaten gebelikte şekerde damarları tıkayan etkenlerden biri... olmadı pazartesi tekrar aynı cevabı alırsam 2. bir dra gözükürüm özelden artık duruma göre hareket edicem.. zaten drların neredeyse çoğu aynı şeyi söylüyorlar anne karnındayken müdale edilme şansı az diyorlar... benim anlayamadm belki sen bilirsin bu durumda erken doğum falanmı yaptırırlar yada hastaneye yatırıp serumla falanmı beslerler naparlar? bi bilgin varmı?

canım bende senin yazını ve verdiğim cevabı hatırlıyorum benim kuzenimin bebişi içinde ayakları yok demişlerdi hatta sonra bir doktor 38. haftada olması gereken bacakları 30 haftalık çıkıyor demişlerdi suyu azaldığından erken doğum yaptı kuzenim 38. haftada ve 4 tane hastane dolaştı bir sürü uzmanla görüştü bebek şuan 46 günlük ve baldırları kaslı bile 2450 gram civarı doğdu 2 hafta erken doğduğundan ama sağlığı yerinde ve ayaklarıda sapasağlamdı... ben haftasına bu yüzden takılmıyorum çünkü ultrasonlar +-12 değişebiliyor tek korkum beslenememesi ve beyni yada herhangi bir yerinde sorun olması onun dışında inan kilosu yada haftası umurumda değil... erken doğummuş geç doğummuş umursamıyorum şuan sancıyla doğuma girsem korku morku birşey olmaz acı bile hissetmeden çatır çatır doğururum yeterki o sağlık olsun diye.. rabbim inş. haftaya sağlıklı haberini almayı nasip eder...

sağol lalecim... haftaya gittiğimde ne olacak görücem bakalım... giden damarlar sağlıklı olsun akışı düzelsinde ben zayıf olmasına erken yada geç gelmesinede razıyım yeterki düzene girsin yani...

Desertflower
cnm hiç belli olmaz açık kapanabilir benimkinede dk narin bebek dedi yani biraz zayıf ama ben saglıkla gelecegine inanıyorum
şimdi bize düşen bol bol dinlenip yemek yemek
artık drlarada inancım pek kalmadı valla denemediğim dr kalmıcak bu gidişle bursada

geceliğin çok güzelmiş canım... az kaldı bak başımı gösterdim gerim birazdan geliyor der gibi resmen allah güzel ve sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin...

gözün aydın tatlım az zaman kaldı söyle meleğine biraz daha sabretsin çıkmak için acele etmesin sat'ına göre aldın dimi çalışabilir raporunu?

canım kramp girimini şuana kadar bir kere yaşadım düzeldi çok şükür ama sıtmalanma geçenlerde feci bir şekilde yaşadım arada halen yaşıyorum ama normal olduğunu düşünüyorum yalnız geçen gece bayğı titredim çift kat örtü altında kocam sarılsada kendime gelemedim yani...

canıım ne olur üzülme dua et bol bol eminim herşey güzel olacak.bu zamanlar da hayırlısıyla geçecek.seni ve bebeğini daha çok üzersin ne olur ağlama artık.
dua ediyorum canım zaten başka elimden birşey gelmiyor allahıma yalvarışlarımdan başka... ama ağlamayayım desemde ağlamadan duramıyorum zaten duygusal karmaşıklık modlarındayım birde böyle sorunlar yaşıyorum işte daha çok ağlıyorum.. ağlamazsam dahada kötü olurum diye düşünüyorum

yok tatlım diyete devam çünkü dra özellikle sordum doğuma kadar bu şekilde devam ediceksin dedi hatta dedim 5.5 aya kadar kusmaktan yiyemedim tam yiyeceğim diye düşünürken 2-3 hafta yemeyle şeker çıktı dr bey eşime naz yapamıyorum yaa dedim olsun sağlıklı olunda nazı sonrada yaparsın dedi :) tabii bunlar muayneden önceki soruma olan cevabıydı muayneden sonra kendisi dedi zaten yiyip içmelere diyetteki gibi devam diye

CanIm stres yapmamaya uzulmemeye calIs biliyorum cok zor bi durum ama sen uzuldukce bebisinde etkileniyor rabbimin izniyle haftaya kontrol gunune kadar hersey duzene girmis olcaktir dualarimiz seninle.
amin canım tşk ederim... allah hamilenin duasını kabul edermiş allah razı olsun

bende öyle düşünüyorum bitanem usg yanılması ama beslenme damarları kafamı karıştıran kısım birde tüm kontrollerimde bu şekilde çıkması... sende bursadasın sanırım! hangi hastane ve hangi dra gidiyorsun?

tekrar sağol bitanem inş. diyeceğiz ve hiç pişman olmadım o üzüntülere sıkıntılara rabbim iyiki seni vermişte diyebileceğim inanıyorum... iyi tatiller şimdiden sana... güzel haberlerini bekliyorum...

inş. tosticim... uzun bir zaman var 1198 gramda az değil biliyorum ama hem kilosu az hemde haftası geri çıkınca üzüldüm işte ama herşey rabbimden sağlıklı olsunda kilo milo sorun değil...

günaydın canım.... iyi günlerde kullan gelen eşyalarını ve kapı süsünü bekliyoruz... arkadaşımın ve kuzenimin eşleri bebeklerini emzirmeleri için eşlerine hitapları...
inek gel buraya süte ihtiyaç var bir diğeride damızlık sütaşım gel buraya diye hitap ediyordu benim eşim beni ne diye çağırcak acaba yaa ama beni inek gibi görürse bozulurum yani

tşk ederim ilgin için elifcim tabiiki pzrtesi kontrolüm var tekrar ve haber veririm... devlete gidiyorum ama özelede gitmedim değil bir sürü doktorla görüştüm 2 sabit drum dışında... toplamda 9 dr görmüş bebişimi şuana kadar ama 2 drmuz sabit ve şuan gittiğim dr zaten çok memnunum ve özel gibi ilgileniyor ve bebeğimin durumunu biliyor beni kusmamdan dolayı hastaneye yatıran ve o süreçten beri bizi inceleyen dr... normalde hep dolu olmasına rağmen randevusuz bile gitsem beni alıp benle ilgileniyor sağolsun... eğer son gidişimdede tekrar aynı bir sorunla karşılaşırsam özele gidip tekrar bi 4d ayrıntılıya giricem... ama sanırım dünküde detaylı ultrasondu çünkü hep o ultrasonda bakıyor birde dün renklendirip kanlara bakıp kalp atışlarını dinledi meleğimin bu hafta dualarımla geçecek pzrtesi herşey belli olacak sana yazarım inş. güzel haberlerimi bitanem

gunaydın canlarım dun kontorle gıttım bebısım 33 haftalık cıktıı kılosu 2100 boyuda 45 cm olmus teyzeleri:)))))
nazar değmesin sevgicim maşallah seninkide 2 hafta önden gidiyor 2 hafta fazlalığınızı bize verebilirmisiniz çok ihtiyacımız varda...

tşk ederiz duaların için teyzesi allahım inş. kabul eder... benim reglim düzensizdi dr zaten haftaya takılmıyor olabilir diyor tek takıldığı damarlarda daralma ve kan akışındaki azalma olmuş... buda zaten bebişi etkiliyor inş. önümüzdeki randevuda güzel haberlerini alırım ben 30-42 hiç fark etmez doğum için sağlıkla geldikten sonra takılmıcam moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama hep suçu kendimde buluyorum sanki benden kaynaklanıyormuş gibi... ama elimde değil napabilirimki... rabbim düşmanımı dahi evladıyla anneliğiyle sınamasın çok zormuş çok...

günydın bitanem amin inş. sağlıkla doğsunda ben onu tosuncuk yaparım

sabah işe gelirken eşimde işten eve geldi ve kapıda karşılaştık sokak sonuna kadar beni getirip bıraktı dün uykusuz uykusuz bıraktım eşimi 3 saatlik uykuyla mesai yaptı ve resmen gözleri tüm gün kıpkırmızıydı kızıyla bana çok üzülmüş ağlamış kıyamam ben ona allah hamileliğimde kocama olan aşkımı sevgimi 2 katına çıkardı allah kimsenin başından eksik etmesin amin...

bende ne olur ne olmaz pazartesi kontrolde belki sezeryanla falan beslenemediği için erken doğum yaptırır diye bugün ve yarın tüm hazırlıklarımı çanta odası vs bitiricez annemle inş. zamanında gelirde meleğim üzmez bizi :) markası ne canım arabanın güzelse ve bulabilirsem burada bende alabilirim çok uyguna almışsınız resminide ekleyebilirmisin? iyi günlerde gezerken kullanın :)

canım arkadaşının bebeği hakkında doğum anı ve doğumdan sonra benide bilgilendirirmisin? sağlık durumlarını merak ederim ben şimdi...

benimde dünkü durumdan dolayı çok uykum var ve bşım ağırıyor saat 4 olsada eve gitsem uyusam hemen diye düşlüyorum sabahtan beri...

YA EKİNS benimde geniital bölgenin alt kısmında var ağrı.bende sorcam gittiğimde. geçmiyo bir türlü . sadece azalıyo dinlenince:2:

hiçbi iş yapmamak gerekiyo canım artık hep dinlenmek lazım zaten ne kaldı ama işte illa bişeyler çıkıyo bi sor bakalım doktoruna bebiş ağır geliyodur belkide annesi :)

ama şu da bir gerçekki 32. haftada izin vermeleri doğruymuş. ben 1 haftadır tam izinlik haldeyim ama çalışcam 37'ye kadar.. en çok neye üzülürüm biliyomusunuz 3 hafta dinlenemeden bebğin hemen doğmasına.. daha bahar temizliği duruyo, bebeğin yatağı kurulmadı. ve bizim kışlıklar yıkanıp kalkacak.. bunları yapınca zaten mahvolacaz. temizlikçi olsa bile çoğu iş bize bakıyo maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…