2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Dün ben de doktora gidenlerdenim,kızım 1950 gr olmuş,3 haftada 500gr almış.böbreklerinde genişleme vardı milimetrik,onlar yok olmuş.Bütün ölçümleri gününü sağlıyor ama burayı okuyunca sanırım narin bir bebek olacak.Doktor kritik süreci geçtik bundan sonra erken doğum olsa bile yaşama şansı çok yüksek dedi.Doğum yapacağım hastanenin odalarını da gördüm,içimize sindi.Çalışabilir raporumu da aldım,bundan sonra kendimi çok zorlamadan istediğim zaman ayrılabilirim.
Morali bozulan anneler olmuş.İyi düşünelim iyi olsun.
Herkese iyi günler dilerim.

hiçbi iş yapmamak gerekiyo canım artık hep dinlenmek lazım zaten ne kaldı ama işte illa bişeyler çıkıyo bi sor bakalım doktoruna bebiş ağır geliyodur belkide annesi :)

ağır mı geliyodur ki. ilk kızımı 3200 doğurdum, doğana kadar böyle bişey hissetmedim :26: bu bucuruk daha olsa olsa 2 kilodur.. bakalım. alttan muayene eder mi acep:26:

bende 37 ye kadar çalışmak istiyorum canım inş çalışabilirim :) kuzenim 36. haftasında hala çalışıyo rhatım diyo , bende ondan gaza geliyorum çalışırım diyorum
artık iş yapmayıp o yana bu yana dolanmak bile yoruyo ben temizlik için izne çıkmayı beklemicem canım 14-15 nisan da halledicez kısmetse hem kadın gelicek hem annem de gelirim dedi , ben dolap içlerini hallederim annemle kadında genel temizliği yapar tamam işte :) iznimi beklersem zaten 27 nisanda son günüm çok geç olucakmış gibi geliyo

maşallah canım nerdeyse 2 kilo bence narin değil kilosu tam güzel :) böbreklerindeki probleminde yok olmasına sevindim canım , rapor alırken her hangi bi test tahlil yaptı mı genel her zaman ki gibi muayene mi etti

merhaba cnm

saol sağlıkla hayırlısıyl bi gelsinler de giydirir süsleriz..
pzt doğumu var hastanede yanında olucam zaten.. akşama da yazarım herşeyi merak eme sen

dilaradg, desertflower kizlar akiralmaz kutudan cikardik,esim kurdueve gidince fotosunu eklerim ya pierre cardin yada juniors ti markasi eve gidince bakarim,fotosunu cekip gonderirim size
indirim varken gidip otokoltugunuda alacaz.oda 60 tl falandi

evet ya bende onu dusundum simdi temizlikci gelse bile bizim giyisi dolaplari,perdelerin utusu,,mutfak dolabinin duzeni temizligi(cok sukur yaptim)hep benim yapmam gereken seyler geriye sadece banyo fayanslari kaliyor onuda esime yaptirmayi planliyorum ama daha haberi yoksimdiden hergun birsye bitirim diyorum sonra gunluk temizlikle kaynanam gelince yapar zaten,bana birakmaz birseyi.

maşallah canım nerdeyse 2 kilo bence narin değil kilosu tam güzel :) böbreklerindeki probleminde yok olmasına sevindim canım , rapor alırken her hangi bi test tahlil yaptı mı genel her zaman ki gibi muayene mi etti

Önce NST çekildi,sonra normal ultrason muayenesi yapıldı bebeğin.Dopplerle kordondan kan akışına,daralma olup olmadığına,kireçlenme olup olmadığına baktı doktor.Kendimi nasıl hissettiğimi,çalışmak isteyip istemediğimi sordu doktor.Ben de iyi olduğumu söyleyince çalışabilir raporunu yazdı.

desertflower canım teşekkür ederiz sata göre 1 hafta önde gidiyor.ama irsilikte vardır muhakkak anasına çeker belki bende iri yarıyımdır azıcık
senin bebiş narindir belki üzülme inş herşey youna girer..

sabah uyanır uyanmaz güzel bi haber aldım.7 aydır hamilelik yolculuğunda haftada 2-3 kez mailleştiğimiz arkadaşım gece doğum yapmış:)günü yarındı.hatta dr çok ısrar etti ona sen normal yapamazsın ağrı eşiğin düşük sezeryan yapalım die.arkadaşımda inat etti beklicem dedi.cuma nişanı geldi.akşamda 8 buçukta gitmişler hastaneye 4 cm açılma varmış.ilaç vermişler.12 buçukta da epidural normal doğumla dünyaya gelmiş kızımız...son ultrasonda 3500gr mıs,fakat 3150gr 49 cm olarak doğmuş.ikisinin sağlıkları çok ii:)darısı bizlere...

yaa boyle haberleri aldikca cok heycanlaniyorummmmne guzel saglikli ve normal dogumla dogmus bebek darisi hepimize insallah.bana da 4 saat cok uzun bir sureymis gibi geliyor sanki ben bole 1-2 saatte dogurcamdogumdan sonra kac saatte dogurdugumuda yazarim artik.

kizlar birde simdi bebislere havlu aldik ya.yedekte aldiniz mi aldiysaniz kac tane almak gerekiyor?1 tane yedek havlu yeter mi?kafam karisti??

Son düzenleme:
iyi gunler kizlar,doktora gidenlere masallah diyorum bebisler hizla kilo aliyorlar,
benim daha 2 haftam var gecsin gunler,
temizlikten bahsedilmis yaa ben soyle hamile olmadan onceki gibi koltuklari cekip haliyi cirparak yaptigim,dip kose temizlikleri ozledim,
sezeryanda olucam icn bi sure daha yapamiycam,nisan ortasi gibi bende halilari vs. vericem,
daha gogus pompasida almadim,kararsizim manuel mi elekteriklimi kararsizim,
hastane cantasina kupa bardak ve sut yapan bitki caylarindan da koyacagim

arkadaşının gözü aydın canım benim ne mutlu ona darısı bizlerin başına inş. normal doğum mu yaptı?

yok bitanem dr a sordum genetik olabilirmi dedim ben minyon tipliyim sonuçta dedim alakası yok dedi

allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım... acı eşiğinin düşük olduğunu drlar nereden anlıyorlar ki? darısı başımıza inş.

kızlar sağ goğsümün altında ara ara bi yanma hissediyorum... böyle üfleyesim geliyo, kaşınıyo, buz koyasım geliyo, kıyafetlerim batıyo sanki tenime... sizlerdede böyle birşey oluyomu? normalmi? internette bulamıyorum bişey....

çok iyi yapmışsın çantanı hazırlamakla demek 35- 36 erken doğum değil öyle mi ben 38 de olsa erken doğum olur die düşünüodum. arabanda hayırlı olsun tatlım fiyatı çok uygunmuş resim ekleyebilsen ne güzel olur.

durumumla ilgili bir kaç bilgi kızlar... şimdi bana söylermisiniz nasıl güçlü olayım nasıl moralim bozulmasın?

1-Tek umbilikal arter varlığında hamilelik sırasında ya da doğumdan hemen sonra bebek ölüm oranı %7-10 civarındadır. Ölümlerin üçte ikisi doğumdan önce olmaktadır. Doğumdan sonra kaybedilen bebeklerde ise sıklıkla doğumsal bir anomali izlenmektedir. Anomali olmayanlarda ise en sık karşılaşılan bulgu rahim içi gelişme geriliğidir.

2-Bu olguların %30'unda trizomi 13, trizomi 18, ya da triploidi gibi genetik bozukluklar vardır. Down sendromu ise nadir görülür. Genetik bozukluk nedeni ile tek umbilikal arter saptanan olgularda mutlaka amniyosentez yapılmalıdır.

3-Kordon hematomu olan bebeklerin yarısı kaybedilir. Tanı doppler ultrason incelemesi ile konabilir. Kordonda hematom saptandığında mümkün olan en kısa zamanda, akciğer olgunlaşması sağlandıktan sonra bebek doğurtulmalıdır.

kızım başlarda normal süreçteydi sonra 1 sonra 2 hafta geriledi ve şimdide göbek kordonunda sıkıntı var hayatımda hiç bu kadar içimin daraldığını canımın sıkıldığını ve moralimin bozulduğunu hissetmemiştim... 1 hafta çok zor geçicek!

bende bugun yavrukuşumu görmeye gidicem

2 hafta sonra çalışabilir raporu alıcam ama 37ye kadar beklemeyi hiiiç düşünmüyorum inşallah bir aksilik olmaz ise 35 te izne çıkarım
37 ye kadar ağrlaşıp izne çıkıp evde doğumu bekleyip çocuk olunca bir anda bitap düşmek istemiyorum 38 de olursa 1 hafta çok kısa zaman geliyo 40 ta olursada Allah kerimm

bu haliminde tadını çıkarmak istiyorum

bende hic oyle birsey olmadi,gogusler buyudugu icin sutyenin mi rahatsiz ediyor acaba?ilik bi dus alip bak bakalim kizariklik falan var mi?ben genelde oyle durumlarda dus alip iyice kurulanip bepanten suruyorum.ama snein durumun nedir,nasil bilmiyorum?insallah yardimci olabilmisimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…