2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar....
Herkese hayırlı ve güzel bir gün diliyorum

Sabah babamızı işe gönderdikten sonra artık kokma noktasına gelmiş olan evimi temizlemek için bir güzel işe koyuldum.
Her yerin camını açtım misss gibi temiz hava doldu odalara.
Sabahın enerjisiyle her yeri sildik süpürdük misler gibi.Ben temizlik yaptıkca oğlumda karnımda tekmeleriyle bana eşlik etti
İşimiz bitince duşumuzu aldık ve bikaç saat kestirdik.

Kızlar benim kuzum son günlerde hem leğen kemiklerimi hemde kaburgalarımı tekmeliyor .Bazı hareketleri artık canımı yakmaya başladı.
Herhalde tekmelerken "acaba annem ne kadar dayanıklı" diye tüm gücünümü deniyor anlamadım ki
O canımı yaktıkca ben "annecim seni çok seviyorum" diyorum,bu sefer daha güçlü vurmaya başlıyor yaramaz

dün ağda yaptım kendıme kuaföre gıtmeye üşendimm kuaforden hzlı yaptım valla tüylerım azalmıs baya:)))

aman nasıl yaptın ben hiç bişi görmüorum göbüşten

aynen kızlar benim de bebişim sizinki gibi geçen hafta dr sordum henüz dönmesi için çok erken yeri henüz rahat dedi endişeleneck bişi yok dedi bilginize.

dün duş alırrkende yanma hissettim... arada bi losyon fln sürüyorum rahatlıyo gibi oluyorumda... sanki içten gelen bişey gibi, bilmiyorum belkide bebişim bi organıma temas edince oluyodurr... ayaklarıda otarafta kaburgamı kırcakmış gibi tekmeliyo bazen

arkadaşının gözü aydın canım benim ne mutlu ona darısı bizlerin başına inş. normal doğum mu yaptı?

Normal degil sezeryan yapti canim,, dün dr.a gitti nst'de sancisi cok sık çıkmış,
dr. alalım demiş, bizimki baştan kabul etmemiş, sonra dr. : gece suyun gelirse
anlamazsın,riske atma fln demiş,,tabi arkadaşımda kabul etmiş. Zaten sezeryan istiyodu
kendisi.

doktorum aynen sunu dedi 35-36 dan sonra dogum her an olabilir zaten bu haftadan sonraki dogumlar erken dogum olarak nitelendirilmez...arabanin resminide aksam eklicem canim.

bence boyle seyler okuma sonucta doktorun eger bi hafta bekleyelim sonra onlem aliriz demis.eger acil birsey gerekseydi o anda mudahale ederdi.onlem alinarak yapilacak seyler varmis ki doktorun oyle demis.burada yazilanlar gibi bir durumun olsaydi seni oyalamadan durumu anlatirdi.ama bu kadar icin sikiliyorsa git bi doktora daha yada bu doktorunu ara aklindaki herseyi sor.

Canım bende de oluyo o yanma,gecen hafta kontrolde sordum,dr. normal dedi,
süt bezleri harekete geçiyomuş
korkma sakın,benimde haftada 1 mutlaka oluyo,,hatta andık bak şimdi yanmaya
başladı

acaba agri harici mi yoksa dahili mi?eger haricyse ciltte kizariklik,kasinma vs gorulur.ciltte tahris yada baska birsey sozkonusu olabilir.bunun icin cilde merhem yada krem surulebilir o sekilde rahatlama saglanabilir ama bu sikayetlerin fazlaysa,tabiki en dogrusu her zaman icin bir cilt doktoruna gorunmek..ama dahiliyse once kadin-dogum doktoruna gorun o seni yonlendirir.

bende dun mutfak temizligini bitirdim,psikolojim acayip duzeldi.mutfaga girince icim aciliyor artik.ama bugun biraz temizlik yapari kizos bugun costu yine.2 gundur sankindi enerjisini topaldi bugun ondan cosuyor.cok canimi yakiyor bazen yururken bile zorluyor beni.belimde kasigimda hep kasilmalar oluyor.bende kizim sakinken is yapicam

kızlar günaydınnn ya da tünaydınnn

eskiden olsa hergün saatlerce laflardım forumda ama taşınmaydı iş yoğunluğuydu derken ancak böyle ara ara girebiliyorum.
bugün 35 haftamız doluyor ve doktor teyzesi oğlumun kafasının aşağıya döndüğünü yola girdiğini söyledi :):):)
erkenden gelmez umarım gerçi çokk merak edyorum ama 1 gün dursa kardır

doktor öyle deyince akşam hemen kuaförüme gittim ağda yaptırdım tertemiz oldum akşam da doğum çantasını hazırladık inşallah odasının eksiklerini tamamlayana kadar bekler yoksa anne babasının arasında uyuyacak :)

bu arada her gün daha da ağırlaşıyorum kasık bel ve sırt ağrılarım iyice arttı bebiş büyüdükçe oturup kalkmak da zorlaşıyor minik oğlum 2700gr olmuş 2 haftadırkoşturmacadan pek iyi beslenememiştim son gidişime göre daha az kilo almış o nedenle önlem paketi hazırladık:

proteinsiz gün geçmeyecek. et kıyma balık tavuk vb hayvansal proteinin yanına muhakkak baklagil ya da yoğurt yenecek
her sabah 1 yumurtaya hiç aralık verilmeyecek gerekiyorsa işyerine götürüp orada yenilecek
bebiş doğumdan sonrası içni demir depoladığından demir hapı asla ihmal edilmeyecek ve c vitaminiyle beraber alınacak

aman diim kızlar son aylardayız dikkat edelim sağlıklı bebişler doğuralım önemli olan tombik olması değil ama zayıf bebiş ne yapsan zor büyüyor

Bebeğimizin kıyafetlerini bilem eşim ütüledi ..En sonki doktor kontolünde doktorumuz istirahat edeceksin iş vs. yapma diye baya uyarınca eşimde tedirgin oldu..Kayınvalidem arık gitmez sanırım..Çünkü ben işe başlayınca da bebeğe kendisi bakacak..Aynı evdemi oluruz kiraya mı çıkarlar orası belli değil..

dün ağda yaptım kendıme kuaföre gıtmeye üşendimm kuaforden hzlı yaptım valla tüylerım azalmıs baya:)))

Benimde yapmam lazım. Yaparken çok sinirleniyorum dönemiyorum eğilemiyorumm göremiyorumm

Tünaydın cnm..Valla gezme vakti olduğunda ben işe başlamış olacağımdan evde olanlar daha şanslı bence..Bizim hazırlıklar da biteli 1 ay olmuştur sanırım..

Canım bende de oluyo o yanma,gecen hafta kontrolde sordum,dr. normal dedi,
süt bezleri harekete geçiyomuş
korkma sakın,benimde haftada 1 mutlaka oluyo,,hatta andık bak şimdi yanmaya
başladı

hmmm süt bezleri olabileceğini düşünmemiştim.... saol cvp için

dışardan bişey görünmüyo öyle bi kızarıklık filan yok onun için içten gelen bişey... bidahaki kontrolde sorarım

arkadaşının gözü aydın canım.

herşeyin hayırlısı olsun canım şu hafta çok önemli hiç bişi düşünmemeye çalış herşey olacağına varır dualrımız seninle.

nerlerdesinnnn???bende acaba dogum mu yapti diye merak ediyordum.sanirim ilk sen dogum yapicaksin.esine zahmet olmazsa dogumdan sonra bebisinin fotolarini eklesinbende bu 3 haftadir gunde bir ogun kesinlikle protein aliyorum.sabahta yumurtayi hic atlamiyorum ve meyve hergun 2 yada 3 porsiyon tuketiyorum.cunku son haftalar cok onemliymis,bebisler her zamankinden daha cok besine ihtiyac duyuyorlamis.ve onemli olan cok besin degil saglikli besinler verebilmekmis.ben demir ilacimi hic aksatmiyorum sadece sutu ve yogurdu az tuketiyorum.bakalim bu 3 haftaki beslenmeyle kizim nasil olmus yarin ogrenirim insallah...bide 3 gun once tartildim.hic kilo almamistim.gecen ayda ayda 3 kg almistim,bu 3 haftada almadim.sonuclari yarin ogrenince yazarim

hadi gözün aydın canım... sen hangi hastaneye hangi dr a gidiyordun?

yaa canım benimmmmm sen niye böyle şeyleri okuyup daha çok üzüyosun hem kendini hem bebeğinii ?? lütfen bu kadar kafana takma lütfen , bol bol dua et bebeğinin saplığı için içini ferah tut ben eminim ki sağ sağlim alıcaksın bebişini kucağına

cidden çok az kalmış yaa hadi hayırlısı bebişine de maşallah neden az kilo almış dedin en son ne zaman gittin kaç kiloydu?

ayyy benim evde kokacak az kaldı valla:)yarın kardeşim geliyor memleketten onu bekliyorum bende tek başıma yapamıyorum artık sadece süpürsem bile ertesi gün kalkamıyorum karnım anında sertleşiyor eşimin çenesini çekiyorum sonra o yüzden kaç zamandır ellemiyorum bende.

kızlar artık bebişlerin hareketleri azalmaya başlıyormuş bizimkide maşallah çok hareketli ama bazı günler pek sesi çıkmıyor karın içerisinde yerleri daraldığı için hareketlerinde azalma oluyormuş yazık bebişlerimize sıkılmaya başlamışlardır artık ama daha sabretsinler var zamanları:)

canımm nerelerdesin dicektim ki hazılıklardan fırsat olmamışş özlettin kendini :) bebeğine kocaman bi maşallah diyorum yolun sonuna çok az kalmış :)

ne guzel iste kardesin halleder herseyi benimkiler gelse bende dokunmazdim eminimmecburiyetten yapiyorum artik.hareketleri azalmiyorda eskisine gore daha farkli hissediyorum.kasigima baski yapiyor,yumruk seklinde dgeilde yuzuyormus gibi ordan oraya kayisini goruyorum.tekmede arada bir geliyor ama bizim kizi eli agir belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…