2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın bütün mayıs annelerine.

eşim bu sabah işe geç gidecekti. beraber kahvaltı yapacaktık. ben hazırlandım onu uyandırıcam dedim ki öprerek uyandırayım ( normalde adetim değildir sabahları öperek uyandırmak ) mutlu olsun. neyse öptüm hadi kalk kahvaltı hazır die. bana ne dese beğenirsiniz saat kaç lan. :26::26: bütün moralim alt üst oldu.

neyse kalktı sabah sabah o saçma esprilerine başladı sinirlerim alt üst tabi. ( eşim çok saçma espriler, hareketler yapar onun ayptığını çocuklar yapmaz. nefret ediyorum o hareketlerinden her defasında söylüyorum yine yapıyor )

işe geldim o sinirle. dün işte bi sıkıntı olmuş yaptığım işle ilgili. patron biraz uyardı beni. tatlı dille söyledi gerçi ama ben yinede çok üzüldüm. bugün güne bu kadar kötü başlayacağımı tahmin etmezdim.

1 ay önce kontrole gittiğimde idrar yollarımda enfeksiyon vardı. dokto bol su iç dedi.ilaç falan vermedi. haftasonu tekrar tahlil yaptırdım sonuçlar ii dedi doktor. afedersiniz ama şeyim kaşınıyordu. kaşıya kaşıya kenarını yolmuşum bende yara oldu şimdi. şimdi de şeyimin resmen içi kaşınıyor. çok acıyor.sizlerde de oluyo mu böle şey?

Eskiden sadece bankalardan surekli sacma sapan msj gelirdi,,artik; bg store,gap baby,
mothercare hayat nasılda degişiyor dimi kızlar

siyahlale canım taşındınız mı naptınız ne durumda işleriniz , eşin normale döndü mü :)

Yok canim ya daha annemdeyim.ya normal ev olsa iki gün temizle yerles.ama bunun tadilati daha yeni bitti durmadan bi sorunu cikiyodu ev sifir olmadigi icin.üstelik temizlik yapmadan esim esyalari öykece getirdi salonun ortasina birakti giui.btün is anneme kaldi.bide bunu kim boyle yapti sunu kim yapti diyo annemde sinir oldu ben daha gelmem dedi.napcam bilmiyorum hakli da..bu gidisle burda dogurcam.kocamida hic sorma gündüz bi türlü aksam bi türlü.sinirlenince herseyi yapiyo sonra hic bisey yapmamis gbi özür bile dilemeden gelip konusmuyomu fitil oluyorum.of yarami destin ekincim

gogus popbası elektırıklımı canım
evet cnm, elektriklisini aldım..

Allah kabul etsin.. bebişe de iyi gelir dinlemek.. hareketleri iyice belirginleşti.. bazen çok tuhaf geliyor, içimde bebeğin böyle oynaması.. ayy kuzular yaa..

kızlar bebişler inşallah zamanında gelir, gecikirse benimde aklımdakiler, bol yürüyüş, ilişki ve çörekotu, hurma .. başka öneriler var mı? b planı gibi oldu

üzmek istemezdim canım ya kusura bakma nolur ( ama annen haklı yani , kayınvalidenler yakınındamı oturuyo gelip onlar yapsın temizliği görsün kocanda nasıl oluyomuş , yada bi kadın cağırın canım en güzeli

tüm anneler ve onların melekleri hepinize günaydın diliyorum kızımla :)
geçenlerde çamaşırlarını yıkamıştım kızımın ve ütülemeye hep üşenmiştim ya meğerse babamıza kısmetmiş tüm kıyafetlerimizi babamız ütüledi sağolsun ve ev o ütüledikçe mis gibi koktu.. biz hazırlıklara biraz erken başladık ama biliyorsunuz durum malum erken bişi olur eder diye pazara kadar tüm evim ve eşyalarımı halledicem... tüm kıyafetlerinin resimlerini çektim ama şunu anladım benden fotografçı olmaz resmen iğrenç çekimler yaptım düzgün kıyafetleri mavf etmişim eşim böyle koyma dedi ama ben yinede akşama eklicem sizlere çünkü o ütülediğinden sonradan çekmeye üşendi çünkü işe gidicekti ve yoruldu... daha bir posta çamaşırım ve beşiğin içi var yıkanacak... birde güya dr bana yorma kendini bu hafta dedi ben tam tersi bazamı açtım annemle gece 2 buçuğa kadar yatak odamı dip bucak temizledimm ve bazımı tekrar yerleştirip düzenledim lohusalığımda kullanacağım takımı ve mevlütten kullanacağım pike falan hep diplerde kalmış taşınırken onları ayarladık... geriye camlarım perdelerim ve yerlerle normal rutin toz almam kaldı... halılarım yıkamada... he birde geceliğimi ve pijamamı yıkayıp pazara kadar hastane çantamıda hazırlamış olucam... birde perhizdeyim ama meyve sebze ve süt ürünlerine ekstradan yüklendim... dr yeme dedi ama ben birde yiyip deneyeyim diye düşünüyorum yine şeker yağlı tuzlu unlu kıstımda mesela sabah akşam meyveyi abarttım süt max 200 gramken günlük ben yarım kilo içiyorum... inş. kilo alırım beni geçtim aldıklarımın hepsi kızıma gider... yavrumda 3 gündür ekstra 2 kat daha kuvvetli tepişiyor resmen anne üzülme ben iyiyim dr yanlış tahmin etti der gibi... herkese güzel bir gün geçirmesini diliyorum...

canım iğneyi göbiştenmi vuruyorlar yoksa kalçadanmı? erken doğum riskine karşı vuruyorlar dimi bunu?

dr na ne yap et ulaş canım ihmal etme... bu neden kaynaklanabilirmiş ki ve gebelik zehirlenmesi bebeğimi zehirlermiş senimi tam anlayamadım ama sen ihmal etme gerekirse bşka bir dr a git görün yani... ne kadar erken önlem o kadar iyi çözüm ve gönül rahatlığın olur... inş. test hatalıdırda herşey normal çıkar

fazla yorma kendini zaten canım ya yavaş yavaş yap hiç sorun değil... annenin evinde olsun yeterki sorun olmasın huzurunuz ve sağlığınız yerinde olsun... beyinle berabersin dimi annendemi kalıyorsunuz?

canım ben ilk defa zorluğu senden duydum gerçekten ihtiyacın varsa bizim burada devlet drları veriyor... ama zaten özel hastanelerin heyet raporuyla ilgili bir bilgim yok... hatta bn 2li taramamı olurken 5 aylık memur bir bayan 30 günlük heyet raporu almıştı... dr soru bile sormadan istedği için vermişti kendisine...

lansino un ücreti ne kadarki cnm poşetli? birde o poşetler tek kullanımlıkmı oluyor?

3-4 gündür hiç iştahım yok ya...yemek yemek istemiom tiksiniom.yemek yerine çayla poğca tarzı tuzlu bişiyler yada meyve falan yemek istiom.ama bu durum artık üzmeye başladı beni...nie bööle olduki...:18:
o yediklerinin hiç faydası yok zararı var... gözünün önünde en iyi örnek benim... kendini zorla canım mide bulantısı ve tiksinmesininin ne demek olduğunuda iyi biliyorum o yüzden en iyisi zorlamak gıdalarını farklı şekillerdede yiyebilirsin mesela ben portakal yiyemiyordum eşime sıktırıyordum suyunu içiyordum... havucu sade yiyemiyordum yoğurtluyordum... mesela semiz otu yemeği yiyemem salata şeklinde yiyiyordum... brokoli karnı bahar vs tüketemiyorum annem mercimek çorbasına katıp beslenmemi sağlıyor... tadı anlaşılmıyor... ıspanak tüketemiyordum böreğin içinde zoraki yiyiyordum... o şekilde deneyebilirsin canım :)

acıbadem 8binlira civarı ve pek güzel ve özel bşr bakıma sahip değil jimerdede drlara ulaşma sorunu varmış diye duydum... 4500 civarı bir meblağ mış ama içinde kuaförün bile varmış... özel sağlık sigortan varsa bedavaymış :) ben zübeydeye gidiyorum geçen senelere göre çok düzelmiş... hemde tertemiz... dr umdanda çok memnunum genç ama tecrübeli bir dr. jimerde genelde cenk beyi tavsiye ediyorlar ama melike hnmda var ablamın şevket yılmazdan druydu ve özel hasta gibi ilgilenmişti... birde dorukta evrim hnmı çok met ediyorlar...

canım o kadar çok soruma cevap veriyorsunki çok tşk ederim allah sanada hayırlı doğumlar ve sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin... bende erken doğum yaptırabilir dışarıdan bebeğim beslenebilir düşüncesiyle hareket ederek bu hafta pazartesiye kadar herşeyimi ve tüm hazırlıklarımı bitirmiş olucam... yeterki benim minik yavrum sağlıklı olsun... inş. güzel haberler alırımda bebeğimle güzel haftalar ve tepişler geçirmeye devam ederim... sanki meleğim hissetmiş gibi 2 kat tekmeliyor şu 3 gündür anne merak etme ben iyiyim dr yanıldı der gibi... eğer herhangi bir engelliği yada bi sorunu olsaydı bu kadar tekmelemezdi diye düşünüyorum... hareketleri gerçekten hiperaktif gibi fazla nazar değmesin... dualarınız benimle olsun

hadi gözün aydın morum maşallah allah nazarlardan saklasın meleğini... boyuda kilosuda gayet çok güzel ve iyi değmesin...

Kizimin ikinci kapi süsünü de bitirdim.digerinden elimde malzeme kalmisti bende bi tane daha yapayim dedim.bunuda beşiğine asarim artik
süper olmuş lalecim maşallah bu ne hamaratlık böyle nazar değmesin sizlere... bende böyle 2. kapı süsü yapanları çok özeniyorum acaba bende 2.yi alsammı ki beceremediğimden kendim yapamıyorum ki daha arkadaşımla bebek şekerlerini yapıcaz onlara başlayamadım...

iyi günlerde kullanın canım ne kadara aldınız?

hayatbayramolsa bu akşam fotoyu bekliyorum artık :) bende fikirler edinicem ki ona göre kaynanamlara sipariş vericem :)

bende çok sinir oluyorum otobüste hamişlere ve bebişlilere yer vermeyenlere... bu nedenle genelde arka taraflara ilerliyorum hatta bir gün bitanesine oraya öndeki iki koltuk hamile ve yaşlı engellilerindir yazılmış sana ait değil bana ait diyip kaldırasım var

canım benim ilk gittiğim dr son 1 aya kadar kanama vs sıkıntı olmazsa izin veriyoruz demişti bu druma sormadım bi sıkıntı yoktu şu zamana kadar zaten bende hamişlikte kudurdum libidoda tavanlardaydı ama dr a sormadan eşimle daha doğrusu ben karar verdim eşimde destekledi hiç bir şekilde doğumdan sonra 40ım çıkana kadar ilişkiye girmicem hatta girmek istersem tribini dahi yaparsam eşime kendini tut dedim oda söz verdi tutacak malum bebeğimin hayatı benim kudurukluğumdan bin kat daha önemli

canım maşallah tombişine :) nazar değmesin... ben sata göre 30++ ultrasona göre 28++ lardayım hangisini baz alırsın bilmiyorum ama dr benim meleğim içinde kafası yukarıda henüz dönmemiş demişti... hatta sağ göğüs altıma battığını söylediğimde kafası orada normaldir demişti... maşşallah sizlere değmesin...

gunaydinlarr,ates basmalari,gece wc ye kalkmalar bende de var,
bebislerden dolayi vuct sicakligimiz yuksek oluyormus,
kizlar bu arada nisan anneleri birer birer doguruyor sira bize geliyor
günaydın canım bende tam tersi sıtmalanma oluyor ateş basmıyor yaffss üşüyorum bende genelde benim doğum mayıs sonu derken bu gidişle galiba ilk önce ben doğurcam nisan annişlerine yetişicem

herkese selam, kızlar ben bu aralar yatakta dönerken çok zorlanıyorum ve bacaklarım boylu boyunca sızlıyor, sanki uyuşurda sonra karıncalanır ya aynen öyle oluyor, sizde de oluyor mu?
Kasıklarımda özellikle gece çok ağrıyor dönerken.

Az önce unnodadan kırmızı bir elbise ve sarı bir tulum aldım, aslında artık bişey almayacağım diyordum ama çok tatlıydılar. Diğerlerini de daha önceden almıştım.
Özellikle hastane çıkışı çok kaliteli çıktı.

olmazzzzmııı bende de oyle gece donerken bile acıyoo baskıdan sanırım kasıklarım gobegımın altında kı kemık ozellikle

güle güle kullan çok şeker ciciler bende eklemek istiyorum foto bunun için çabalayacağım yarın evdeyim belki ekleyebilirim hem bebişimin odasıda geldi onunda resmini çekerim

desertflowers canım teşekkür ederim ... hayırlısı ile sağlıkla kucaklarımıza gelsinlerde artık hangi yöntemle olacağı önemli değil

ben adidas sırt çantamı kullanıcam ayrıca nıke spor çantası aldım omuza asmalık orta boy onları kullanmayı düşünüyorum

canım ben de sırt çantası kullanmayı düşünüyorum ama bir tane de bu türlerden mi alsam diyorum. benim sırt çantası çok eskidi o yüzden onu zaten alacaktım.

AYY BEN DE YIKADIM NASIL ZEvkliydi anlatamam çamaşır askılığında minik minik oyuncak elbisesi gibi kıyafetler :)
sermeye toplamaya katlamaya doyamadım resmen bol bol konuştum oğlumla Allah büyüdüğünü göstersin de delikanlılık kıyafetlerini de böyle yıkar ütülerim diye

günaydın annelerr..
bnmde bgn randevum var bakalım bnm kızım nekadr olmuş çok meraktayım..
bnde sizler gibi ya hamilelik ilerledikçe ortaya çıkan bişey yada sıcaktan diyorum ki mide bulantılarım başladı. hatta dün başlamakla kalmadı akşam yemeğimin ortasında gelen bi mide bulantısı malesef wcde son buldu. sabah kahvaltımdada zorla zorla bir yumurta yedim ama yarabbim nerdeyse sokakta yicem, cam kapı açık sanki heryer yumurta kokuomuş gibi hissediorum. devamlı derin nefes aaall veeeer yapıorum
bnmde dün eşim beni yürüyüşe çıkardı, sonra çıkmışken sana bişeyler alalım dedi, bi tshirt aldık bide babet ayy çocuk gibi sevindim görmeliydiniz çok mutlu oldum evin içinde babetlerimi giyipde gezdim. ben eşime diodum bnm bide oğlum var diye kendisinden için, oda dünkü hareketlerimden dolayı, çocuk işte şimdiden alıştırma yapıoz bnm ikinci kızım gelio birincisi zaten tepemde dedi arada bi kendimizide şımartmak gerekio demekki

Kızlaaarr,, 3gun once bahsetmistim arkadasim dogum yapti ve daha zamani da vardi
diye,, dogum cantasi disinda hic hazirligi da yoktu. Evini temzilemisti ama camlarini
falan sildirecekti,, cikolatalarini susleyecekti..Birsuru isi vardi anlayacaginiz.
Suan hersey yolunda cok sukur ama cok stresli bir durum oldu tabi,bende nolur nolmaz diye
tutustum, basladim hazirliklara. Her bebegin gelisi farkli ama ya erken gelirse dimi
Hersey mukemmel olsun isterken birde hazirliksiz yakalanmak istemem walla.
Startı verdim yavas yavas,, ver elini hosgeldin bebek temizligi
Suan isteyim ama yapıcam bunu

bende pazar günü yıkadım bebeğimin kıyafetlerini ama hala ütülenecek duruyorlar, küçük küçük giysiler, elim değmiyor bir türlü ütülemeye...
ütüleyip hem bebeğin hastane çantasını, hem de kendi hastane çantamı hazırlayacağım, artık hafta sonu yaparım bu işleri...

süt için verdiğinz bilgilere teşekkürler bişey daha soracagım başkasının süt pompası daha önceden kullanılmış yani kullanılırmı uygun olurmu sizce

Canım önceden kullanılmış süt pompasını iyice sterilize ettikten sonra kullabilirsin tabi.

geçmiş olsun ciğer geliştirici iğne hangi durumda vuruluyor ?? hiç bilgim yok bilen var mı

Ciğer geliştirici iğne erken doğum riski olan annelere vuruluyor.

Canım çok geçmiş olsun.
Doktora durumunu anlat,sonuçta bel fıtığı normal doğumu engelleyen bir durum.
Eğer istirahata ayırmak isterse kabul etmek istemediğini,bikaç hafta daha devam etmeyi düşündüğünü,dayanamazsan tekrar gelip rapor alabileceğini söyle.

Tatlım üzme kendini bu kadar.Yurtdışındaki sistem böyle maalesef.Amerikada bile gebe kadını 9 ayda sadece 2-3 kere ultrasona alıyorlarmış.Bebeğin kilosunu ve boyunu elle yaptıkları yöntemle tahmin ediyorlarmış.
Birde o blogcuannedeki yazının içeriği kötü değil canım.Prematüre doğan bir bebeğin adım adım büyüme süreci anlatılıyor.

[/QUOTE]

Kıslar günaydın, Akşamları beni ateş basıyor gece wc ye gitmek için uyandığımda ter içinde kalıyorum..1 haftadır böyle
Bebeğimde dünden beri çok az hareket ediyor neden olabilir acaba?

Ateş basmaları artık normal canım bu dönemde.İyi ki hamilelik dönemimiz yaza denk gelmedi
Bebeğinin az hareket etmesini takip et.Bazen benim kuzum çok kuduruk olurken diğer bir gün çok sakin olabiliyor.Hiç hareket etmemesi endişelenecek bir durum veya bikaç gün böyle az hareket ediyor olması endişelenecek bi durum olduğunu gösterir.

Ah canım ya....Ben de çok kızıyorum böyle toplu taşıma aracında kalkıpta yer vermeyen insanlara.İnsanlar bi tuhaf gerçekten.
Şiddetle kınıyorum böyle saygısızları...

Ben uyurken oynadığını hiç hissetmiyorum mesele..Demekki can acıtıcı tekmeler atmıyor bizim ufaklık..

Bikaç hafta sonra canını hafiften acıtmaya başlayacaktır ufaklık

Sorun olmadığı müddetce son ay'a kadar müsade ediliyor ama biz tedbir amaçlı 1 aydır kardeş kardeş takılıyoruz

Tatlım kendini boşuna üzüyorsun.Eşinin empati kurması için sende ona aynı şekilde davran.
Mesela "saat kaç lan"dediği anda sende "saat 8 lan" diye bi tepki ver.

Benim eşim bişeyle uğraşırken soru sorduğumda hiç cevap vermez.İlla o soruyu 3-4 kere tekrarlamam gerekir cevabı alabilmek için.
Artık bende aynısını yapıyorum,duymamazlıktan geliyorum,empati kurunca daha çok dikkat ediyor böyle şeylere

kızlar unnado da bebek bakım çantaları var ne dersiniz? sizle aldınız mı çanta? ne tavsiye edersiniz?

Ben normal büyük bir çanta almayı düşünüyorum.
Bu bebek çantalarına anormal fazla fiyat biçiyorlar.Gider 20-30 liraya büyük bi çanta alırım aynı vazifeyi gören.

Son düzenleme:

Ayyy evet ya cok keyifliler gercektende,,insan cok mutlu oluyo dimi ya...
Allah'ım saglikla buyuduklerini de gostersin bizlere...

desertflower ohh kocişten yana şanslısın valla.. maşallah diyelim benimki kaç gündür gömleklerimi, pantolonlarımı ütüle diye başımın etini yiyordu. dün söylene söylene yaptım, nasıl mutlu oldu.. bizde nerde o şans..yediklerin de bebişe yarar, şifa olur inşallah ..

pompayı 148 tlye aldım cnm, tşk ederim..

shadow34 hayırlı olsun cnm aldıkların, hepsi çok şirin .. işte bebişler için alışveriş dedimi kendimizi tutamıyoruz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…