günaydın bütün mayıs annelerine.
eşim bu sabah işe geç gidecekti. beraber kahvaltı yapacaktık. ben hazırlandım onu uyandırıcam dedim ki öprerek uyandırayım ( normalde adetim değildir sabahları öperek uyandırmak ) mutlu olsun. neyse öptüm hadi kalk kahvaltı hazır die. bana ne dese beğenirsiniz saat kaç lan. :26::26: bütün moralim alt üst oldu.
neyse kalktı sabah sabah o saçma esprilerine başladı sinirlerim alt üst tabi. ( eşim çok saçma espriler, hareketler yapar onun ayptığını çocuklar yapmaz. nefret ediyorum o hareketlerinden her defasında söylüyorum yine yapıyor )
işe geldim o sinirle. dün işte bi sıkıntı olmuş yaptığım işle ilgili. patron biraz uyardı beni. tatlı dille söyledi gerçi ama ben yinede çok üzüldüm. bugün güne bu kadar kötü başlayacağımı tahmin etmezdim.
1 ay önce kontrole gittiğimde idrar yollarımda enfeksiyon vardı. dokto bol su iç dedi.ilaç falan vermedi. haftasonu tekrar tahlil yaptırdım sonuçlar ii dedi doktor. afedersiniz ama şeyim kaşınıyordu. kaşıya kaşıya kenarını yolmuşum bende yara oldu şimdi. şimdi de şeyimin resmen içi kaşınıyor. çok acıyor.sizlerde de oluyo mu böle şey?
Ben normal büyük bir çanta almayı düşünüyorum.
Bu bebek çantalarına anormal fazla fiyat biçiyorlar.Gider 20-30 liraya büyük bi çanta alırım aynı vazifeyi gören.
kızlar günaydınn bugun hava çok sisli bi bunaltıcı geldi sabah sabah , ama biz moral bozmuyoruz iyiyiz diyoruz.
Dün akşam iş çıkışı belimdeki ağrı için norologa gittim , tahmin ettiğim gibi bel fıtığın nüksetmiş ve sinirleri sıkıştırıyo dedine kadar zamandır yürüyemeyecek kadar rahatsız ediyo dedi 12 gündür filan dedim , ilerlemiş dedi istersen mr çekelim ama müdahele edemeyiz biraz dayan 8 haftan kalmış zaten dedi , bi merhem verdi ve parol içebilirsin rahatlatır dedi off kızlar ben şimdi normal doğum yapamıcam mı cuma günü gidicem rapor için acaba bu durum etkiler mi raporumu
canım posta kutun dolu boşaltıver bi zahmet:))
günaydın mayıs annişleri....bakıyorumda çantalar hazırlanmaya başlanmış...ben o çantaları hazırlayalı 2 haftadan fazla oldu...kızım erken geleceğim diye tutturunca mecbur kaldık...dahalık doğmasına izin vermedik ama bakalım daha ne kadar tutabilecez
canımm üzüldüm. ozaman sende öncesinde varmıydı belfığı?? raporunu etkilemez sen istemezsen ama normal doğumu etkileyebilir. zaten doktorlar bahane arıyo sezeryan için.. hatta normal bebeğe bile büyük diyolarmış sezeryan olmalısın diyip korkutuyolarmış özel hastaneler. hatta bnm özel hastenede sezeryan normal doğumdan ucuz :) söylediklerinde çok şaşırmıştım...
canım benim eşim evlenmeden önce 4 sene lojmanda kendi başına kaldığından benim ütümü beğenmez (ki ben lise stajımda çamaşırhanede ütü yaptım kuru temizleme şeklinde) o neden evlendiğimizden beri kendi ütüsünü kendisi yapar zaten hatta arada benim iş gömleklerine bile el atardesertflower ohh kocişten yana şanslısın valla.. maşallah diyelimbenimki kaç gündür gömleklerimi, pantolonlarımı ütüle diye başımın etini yiyordu. dün söylene söylene yaptım, nasıl mutlu oldu.. bizde nerde o şans..yediklerin de bebişe yarar, şifa olur inşallah ..
pompayı 148 tlye aldım cnm, tşk ederim..
riskli zamanı atlatmışsın canım artık endişelenmene gerek yok inş. biraz daha süreci uzun tutabilirsin :) kaç kilo bebeğin bu arada? satla ultrason haftası eşitmi? sende niye erken doğum riski vardı?günaydın mayıs annişleri....bakıyorumda çantalar hazırlanmaya başlanmış...ben o çantaları hazırlayalı 2 haftadan fazla oldu...kızım erken geleceğim diye tutturunca mecbur kaldık...dahalık doğmasına izin vermedik ama bakalım daha ne kadar tutabilecez
annene gittiğinde bizleri ihmal etme canım :) ne zamandır baban seni bekliyordu, senin gidip beğenmeni bekliyorlardı yazık heyecan yapıyorlar orada sen yoksun... sende gitte beğen kafan rahatlar bari ohh mis gibi hazırlarda getirirsin cicilerinide... ayrıca bol bolda hasret gider ailenle canımKızlar yarın annemlere gidiyorum.
10 gün kalacağım ve alışveriş işlerini halledip eve döndüğümde görümcemler gelecekler temizlik için.
Benim melek annem bebeğimin %80 ihtiyaçlarını tamamlamış,o yetmemiş benim lohusa pijamamdan lohusa iç çamaşırlarıma kadar,göğüs pedlerinden kremlerine kadar almış ki ben geldiğimde çok gezip yorulmayayım diye.Bi mağazadan gebelere verilen ihtiyaç listesi vermişler,alışverişi hep o listeye göre yapmış.
Eğer beğenmezsen geldiğinde değiştiririz dedi ama o bu kadarını düşünüp aldıktan sonra bana beğenmemezlik düşmez değil mi.
Dedemizde kuzumun mobilyalarını alacak,bize hiç bişey bırakmadılar gerçekten.
Gitmişken kuzumun kıyafetlerinide yıkar ütüler mis gibi getiririm evimize....
Kızlar yarın annemlere gidiyorum.
10 gün kalacağım ve alışveriş işlerini halledip eve döndüğümde görümcemler gelecekler temizlik için.
Benim melek annem bebeğimin %80 ihtiyaçlarını tamamlamış,o yetmemiş benim lohusa pijamamdan lohusa iç çamaşırlarıma kadar,göğüs pedlerinden kremlerine kadar almış ki ben geldiğimde çok gezip yorulmayayım diye.Bi mağazadan gebelere verilen ihtiyaç listesi vermişler,alışverişi hep o listeye göre yapmış.
Eğer beğenmezsen geldiğinde değiştiririz dedi ama o bu kadarını düşünüp aldıktan sonra bana beğenmemezlik düşmez değil mi.
İnşaallah zamanında gelir kızımız
Benim daha hiç bişeyim hazır değil.:18:
canım benim eşim evlenmeden önce 4 sene lojmanda kendi başına kaldığından benim ütümü beğenmez (ki ben lise stajımda çamaşırhanede ütü yaptım kuru temizleme şeklinde) o neden evlendiğimizden beri kendi ütüsünü kendisi yapar zaten hatta arada benim iş gömleklerine bile el atardünde halime acıdı dedim kızımız için sen yapmak istermisin hem minik minik babası hatıra olur kızımıza dedim sağolsun biraz ık mık edip yaptı ama gel görki benim eşimde acaip dağınık mesela bir bardak su içti tezgaha koydu yarım saat sonra tekrar su içecekse tekrar ayrı bir bardak çıkartıp kirletir... çoraplarını yatak kenarları ve kapı arkalarından toplarım ama yemek ve ütüde birde çamaşır asmayla cam silmede eline su dökemem bende pompa alayım diyorum ama başta manuel bi takılayım diyorum geçen kontrole gittiğimde 2. hamileliğinde olan bir bayanla tanıştım.. ilk bebeği 3 ay emmiş ama emerken sürekli ağlıyormuş sonra demişler sütünü tat sütünün tadı ekşiymiş ve sonra bebeği zaten emmeyi bırakmış o nedenle acaba bizim sütlerin tadıda ekşi olur bebek beğenmezmi diye düşünüyorum hem emecekmi ondanda emin değilim duruma göre hareket edeyim diyorum o yüzden 10 liralık başta manuel alayım sonra elektrikli alırım diyorum birde emmezse boşuna masraf yapmayayım...
riskli zamanı atlatmışsın canım artık endişelenmene gerek yok inş. biraz daha süreci uzun tutabilirsin :) kaç kilo bebeğin bu arada? satla ultrason haftası eşitmi? sende niye erken doğum riski vardı?
annene gittiğinde bizleri ihmal etme canım :) ne zamandır baban seni bekliyordu, senin gidip beğenmeni bekliyorlardı yazık heyecan yapıyorlar orada sen yoksun... sende gitte beğen kafan rahatlar bari ohh mis gibi hazırlarda getirirsin cicilerinide... ayrıca bol bolda hasret gider ailenle canım
gecmıs olsun cnm benımm fazla yormaman lazım senın kendını artık temızlık fln yapmaa sakın ters bı hareket olur flnn hayırlısı olsun cnmm valla ılla normal dogum dıye sartlanmıorum ben hayırlısı ne ıse o olsun...2 sene önce filandı gittiğimde bel fıtığı başlangıcı demişti egzersiz ve ilaç vermişti bi daha çok büyük bi şikayetim olmamıştı canım , evet zaten şimdi doktora sölesem bana direk normal olmaz o zaman diyicek diye tahmin ediyorum , bizim hastanedede 100 tl fark var sadece ama ilk defa normalin daha pahalı olduğunu duyuyorum :)
turuncu çok sağol canım bende öyle dicem zaten zaten evde daha çok yoruluyorum , o yana bu yana dolanıp kendime illa bi iş çıakrıyorum çünkü :)
amin bitanem taşındıktan 2.5 ay sonra bazanın altını anca halledebildim gözümde korkuttuğum kadarıyla varmış ama çok şükür yerleştim diyebiliyorum artıkdesertcim yorma kendini bol bol dinlen.dr.un sözünü tut.masallah herseyin bitmis gibi Allah kolaylik versin canim.
ohoo 2 kilo sınırıda geçmiş için rahat olsun en azından inş. zamanında gelir ve sğalıkla kucaklarsın yavrunu...öyle canım ama dediğin gibi 1 gün bile fazla kalsa o kadar iyidir...32.haftasında 2kiloyudu...satla ultrason eşit canım onda bi sıkıntı yok...doktor bi sebep söylemedi...erken gelesi tuttu işte...4 gün yattım hastanede dakikada 10 damla serum verdiler 2 de iğne yaptılar...eve çıktıktan sonrada ilaç kullanmaya devam ediyorum işte...yarın kontrölüm var...bakalım ne olacak.....
çok şanslıyız canım ne güzel iş bırakmamışlar sana ee anane dede olmak kolay değil tabi :)
bizimkilerde sağolsun bebek arabamızı oto koltuğumuzu beşiğimizi bebişin bi çok kıyafetini aldılar , nevresimleri havluları bile annemle beraber seçtk ama o aldı :) bizden çok özeniyolar
canım bende daha tamamlamadım alışverişimi..kayseriyi çok iyi bilmiyorm çok gezmeyede eşimin vakti olmuyor annenden neleri nerden uygun fiyata almış öğrenir bilgi verirsen çok sevinirim (beşik araba gibi büyük eşyaları)
oh ohhhh ıykı var annelerımız bızımkılerde benden heveslı ama babanne tarafında hareket yokkk anca örgü örüo kayınvalıdem neye yarıcaksaaa
Babaanne büyükbaba olmakta kolay değil ama neyssseeeeeeeee
Annem dominodan ve bebecodan almış çoğu şeyi.
Bebek arabasını ben internetten alacağım.Bebek mobilyasınıda aldığımız zaman söylerim nerden aldığımızı.
Aynennnn....
Erkek bebeklerde örgüyü hiç sevmiyorum.Taa 3-4 yaşındaki giyeceği şeylere kadar örmüşler ama hiç birinide giydireceğimi zannetmiyorum.Kaç kerede söyledim örmeyin diye ama....
Doktorun kanını hiç ölçmedi mi ?
Benim kanım düşük olduğu için içiyorum ilacı ama kanım iyi olsaydı içmeme gerek kalmazdı tabi.
kanım normal ben hastanede çalıştığım için baktırıyorum sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?