2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Benim hamilelikten önce öyle olmuştu kaşıntılarım mantar demişti doktor merhem kullandım geçti. O gündür naylon içeren çamaşır giyemiyorum onlar yüzünden olmuştu.

Ben normal büyük bir çanta almayı düşünüyorum.
Bu bebek çantalarına anormal fazla fiyat biçiyorlar.Gider 20-30 liraya büyük bi çanta alırım aynı vazifeyi gören.

canım çok haklısın ama bu unnadodakilerin fiyatı uygun olduğu için sordum. yoksa bebek mağazalarında filan 100 de aşağı çanta yok. sitede benim beğendiklerim 25-30 tl. hala karar veremedim tabi

canımm üzüldüm. ozaman sende öncesinde varmıydı belfığı?? raporunu etkilemez sen istemezsen ama normal doğumu etkileyebilir. zaten doktorlar bahane arıyo sezeryan için.. hatta normal bebeğe bile büyük diyolarmış sezeryan olmalısın diyip korkutuyolarmış özel hastaneler. hatta bnm özel hastenede sezeryan normal doğumdan ucuz :) söylediklerinde çok şaşırmıştım...

günaydın mayıs annişleri....bakıyorumda çantalar hazırlanmaya başlanmış...ben o çantaları hazırlayalı 2 haftadan fazla oldu...kızım erken geleceğim diye tutturunca mecbur kaldık...dahalık doğmasına izin vermedik ama bakalım daha ne kadar tutabilecez

günaydın güzel anneleri nasılsınız sizleri ve boncukalrınızı kocaman öpüyoruz kızımla
biz bu gün 44 malatyayız bende malatyalıyım :)))ne kadarda azkalmış dr göre 34 gün kaldı hatta bakalım neler olacak
bizde dün çamaşırlarımızı ütüledik valizimizi hazırladık içim rahatladı
ZEYNOLİN sende malatyada yaşıyorsun sanırım hangi hastaneye gidiyorsun
ben adıyamanda kalıyorum eşimin işi geregi ama kontrollere malatyaya geliyorum alman hastanesine ve cok memnunum inş. doğumuda orda yapıcam

İnşaallah zamanında gelir kızımız
Benim daha hiç bişeyim hazır değil.:18:

2 sene önce filandı gittiğimde bel fıtığı başlangıcı demişti egzersiz ve ilaç vermişti bi daha çok büyük bi şikayetim olmamıştı canım , evet zaten şimdi doktora sölesem bana direk normal olmaz o zaman diyicek diye tahmin ediyorum , bizim hastanedede 100 tl fark var sadece ama ilk defa normalin daha pahalı olduğunu duyuyorum :)

turuncu çok sağol canım bende öyle dicem zaten zaten evde daha çok yoruluyorum , o yana bu yana dolanıp kendime illa bi iş çıakrıyorum çünkü :)

Kızlar yarın annemlere gidiyorum.
10 gün kalacağım ve alışveriş işlerini halledip eve döndüğümde görümcemler gelecekler temizlik için.

Benim melek annem bebeğimin %80 ihtiyaçlarını tamamlamış,o yetmemiş benim lohusa pijamamdan lohusa iç çamaşırlarıma kadar,göğüs pedlerinden kremlerine kadar almış ki ben geldiğimde çok gezip yorulmayayım diye.Bi mağazadan gebelere verilen ihtiyaç listesi vermişler,alışverişi hep o listeye göre yapmış.

Eğer beğenmezsen geldiğinde değiştiririz dedi ama o bu kadarını düşünüp aldıktan sonra bana beğenmemezlik düşmez değil mi.
Dedemizde kuzumun mobilyalarını alacak,bize hiç bişey bırakmadılar gerçekten.
Gitmişken kuzumun kıyafetlerinide yıkar ütüler mis gibi getiririm evimize....

canım benim eşim evlenmeden önce 4 sene lojmanda kendi başına kaldığından benim ütümü beğenmez (ki ben lise stajımda çamaşırhanede ütü yaptım kuru temizleme şeklinde) o neden evlendiğimizden beri kendi ütüsünü kendisi yapar zaten hatta arada benim iş gömleklerine bile el atar dünde halime acıdı dedim kızımız için sen yapmak istermisin hem minik minik babası hatıra olur kızımıza dedim sağolsun biraz ık mık edip yaptı ama gel görki benim eşimde acaip dağınık mesela bir bardak su içti tezgaha koydu yarım saat sonra tekrar su içecekse tekrar ayrı bir bardak çıkartıp kirletir... çoraplarını yatak kenarları ve kapı arkalarından toplarım ama yemek ve ütüde birde çamaşır asmayla cam silmede eline su dökemem bende pompa alayım diyorum ama başta manuel bi takılayım diyorum geçen kontrole gittiğimde 2. hamileliğinde olan bir bayanla tanıştım.. ilk bebeği 3 ay emmiş ama emerken sürekli ağlıyormuş sonra demişler sütünü tat sütünün tadı ekşiymiş ve sonra bebeği zaten emmeyi bırakmış o nedenle acaba bizim sütlerin tadıda ekşi olur bebek beğenmezmi diye düşünüyorum hem emecekmi ondanda emin değilim duruma göre hareket edeyim diyorum o yüzden 10 liralık başta manuel alayım sonra elektrikli alırım diyorum birde emmezse boşuna masraf yapmayayım...

riskli zamanı atlatmışsın canım artık endişelenmene gerek yok inş. biraz daha süreci uzun tutabilirsin :) kaç kilo bebeğin bu arada? satla ultrason haftası eşitmi? sende niye erken doğum riski vardı?

annene gittiğinde bizleri ihmal etme canım :) ne zamandır baban seni bekliyordu, senin gidip beğenmeni bekliyorlardı yazık heyecan yapıyorlar orada sen yoksun... sende gitte beğen kafan rahatlar bari ohh mis gibi hazırlarda getirirsin cicilerinide... ayrıca bol bolda hasret gider ailenle canım

çok şanslıyız canım ne güzel iş bırakmamışlar sana ee anane dede olmak kolay değil tabi :)
bizimkilerde sağolsun bebek arabamızı oto koltuğumuzu beşiğimizi bebişin bi çok kıyafetini aldılar , nevresimleri havluları bile annemle beraber seçtk ama o aldı :) bizden çok özeniyolar

canım bende daha tamamlamadım alışverişimi..kayseriyi çok iyi bilmiyorm çok gezmeyede eşimin vakti olmuyor annenden neleri nerden uygun fiyata almış öğrenir bilgi verirsen çok sevinirim (beşik araba gibi büyük eşyaları)

Ekincim sagol.kaynanam memleketinde bize cok uzak ki zaten kendi evinde is yapmiyn buqda bile olsa gelmez gelsede oyle titiz biri degl.esimin ablalari,yengesi burda onlarda kaciyor yanikise annem gbi degl üzülüyorum bi yandan onada yazik hem kendi evi hem benim ev.öküz kocam kiymet bilecegne bide trip yapiyo annemoa sinir oluyo.aman ne bileyim canim insanlar iyilikten anlamiyor.

desertcim yorma kendini bol bol dinlen.dr.un sözünü tut.masallah herseyin bitmis gibi Allah kolaylik versin canim.

İnşaallah zamanında gelir kızımız
Benim daha hiç bişeyim hazır değil.:18:

inş.canım.inş...yavrun kötü şakalar yapıp korkutmuyosa seni hazırlarsın telaş etme....

öyle canım ama dediğin gibi 1 gün bile fazla kalsa o kadar iyidir...32.haftasında 2kiloyudu...satla ultrason eşit canım onda bi sıkıntı yok...doktor bi sebep söylemedi...erken gelesi tuttu işte...4 gün yattım hastanede dakikada 10 damla serum verdiler 2 de iğne yaptılar...eve çıktıktan sonrada ilaç kullanmaya devam ediyorum işte...yarın kontrölüm var...bakalım ne olacak.....

gecmıs olsun cnm benımm fazla yormaman lazım senın kendını artık temızlık fln yapmaa sakın ters bı hareket olur flnn hayırlısı olsun cnmm valla ılla normal dogum dıye sartlanmıorum ben hayırlısı ne ıse o olsun...

oh ohhhh ıykı var annelerımız bızımkılerde benden heveslı ama babanne tarafında hareket yokkk anca örgü örüo kayınvalıdem neye yarıcaksaaa

desertcim yorma kendini bol bol dinlen.dr.un sözünü tut.masallah herseyin bitmis gibi Allah kolaylik versin canim.
amin bitanem taşındıktan 2.5 ay sonra bazanın altını anca halledebildim gözümde korkuttuğum kadarıyla varmış ama çok şükür yerleştim diyebiliyorum artık darısı başına inş. tez zamanda...

ohoo 2 kilo sınırıda geçmiş için rahat olsun en azından inş. zamanında gelir ve sğalıkla kucaklarsın yavrunu...

Babaanne büyükbaba olmakta kolay değil ama neyssseeeeeeeee

Annem dominodan ve bebecodan almış çoğu şeyi.
Bebek arabasını ben internetten alacağım.Bebek mobilyasınıda aldığımız zaman söylerim nerden aldığımızı.

oh ohhhh ıykı var annelerımız bızımkılerde benden heveslı ama babanne tarafında hareket yokkk anca örgü örüo kayınvalıdem neye yarıcaksaaa

Aynennnn....
Erkek bebeklerde örgüyü hiç sevmiyorum.Taa 3-4 yaşındaki giyeceği şeylere kadar örmüşler ama hiç birinide giydireceğimi zannetmiyorum.Kaç kerede söyledim örmeyin diye ama....

aynen bı kac yelek yeter ıstee dısarda gıydırmem ztn evde gıyecegı bı kac sey olsun yeterr kayınvalıdem baska sehırde ztn elını kolunu sallayarak gelırrr dogumdan sonra aman gerek de yok anacummm var yanımda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…