2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız

kızlar turuncu nun linkini verdiği blogcuannedeki bir nefesmiş hayat adlı makaleyi tümden bitirdim (en azından hastane sürecini) ve halime şükrettim eğer vaktiniz varsa sizde bir göz atın derim... çünkü gerçekten bir hayat mücadelesi hemde ailecek geçen bir hayat mücadelesinden bahsediyor ve ben yine halime şükrettim.... yinede biraz yürek burkuyor... eğer duygusal moddaysanız bugün okumayın iyi hissettiğinizde ve moraliniz güzelken okuyun...

arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız

Burda forumda bi hemşiremiz var.Ne olursa olsun mutlaka 1 paket 2-5 kilo yenidoğan almanızı öneriyorum dedi.
Birde bazen doktorların söylediği ile doğum kilosu tutmayabiliyor.Bunun çok örneğini gördük.O yüzden 1 paket 2-5 kilo yenidoğan almanı öneririm ilk etapta.

ben yenidogan aldım molfix en küçük numara ve en az içerikli paketi aldım ki küçük gelirse fazlası ziyan olmasın

Canım ben dün akşam bir solukta okudum hikayeyi...Gerçekten 33.haftaya kadar geldik çok şükür.Ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha düşündüm ve halimize şükür ettim.Çok güzel bir hikaye gerçekten.
Seninde prensesin Allahın izni ile sağlıkla sıhhatle doğacak canım.Geriye baktığında bu günleri düşünüp hoş bir tebessüm edeceksin sadece

hım öyle yapim o zaman bana bir doktor değil brkaç doktor söyledi o yüzden sordum canım saolasın..

allah allah ya bana çok hürmet ediyolar çok hoşuma gidiyor babam yaşında insanlar yer verio duygulanıorum geçen haftada alışverişmerkezinde wc ye girdim 7-8 kişi sıra vardı öndeki bayan hemen çağırdı gel kızım sen bekleyemezsin diye eşime anlatınca 1,5 ayın tadını çıkar dio .

Canım mantar enfeksiyonudur, bende de oldu Canesten krem kullandım gecti ara ara oluyor . Cok idrar yapmak vs silmek orayı tahris etmistte olabilir.doktoruna bir danis telefonla bence ,ben telefondan bilgi almıştım.

Herhalde cantasını en erken hazırlayan benim 28. Haftada hazırlmıstım ogünden buyana öyle bekliyor aklıma geldikçe eklemelr yapıom ama bitti bugun doğuma gitsem hazır hersey ben 2 gün önce aldım göğüs pompası elektirikli lansinoh nun daha öncede sölemiştim aynı inek sahma makinası gibi çalısacağım için elektirkli aldım medela ve lansinoh hakkında iyi yorumlar okudum lansinoh aldım bendee eee alısverişlerin büyük kısmını bitirdi sanırı herkes benimde ufak tefek seyler kaldı büyük olatak odamız kaldı oda eşimin son umudu belki erkek olur düşüncesi nedeniyle doğduğu gün siparişini vercez

amin canım inş. ki 650 gramın 2 katı benim meleğim 1198 gram sınıra az kaldı 2 hafta daha sabretsin inş. önlemlerimizle beslenmemle yaklaşırız o zor döneme sonrası allah kerim inş. sonuçta drumda yardımcı olan bir doktor ve önlemini alma taraftarı ya anlamasaydı o zaman ne olurdu diye telkin veriyorum kendime... ne zorluklarla sapasağlam olmuş oğlu ne kadar güçlülermiş allah düşmanlarımızı bile evlatlarıyla sınamasın...

tatlım seninkinindemi içinde bir umut erkek olur hevesi var? benimkide başlarda kız diye bozuktu şimdi bişi olucak diye ödü kopuyo kızı ve ben herkesten kıymetliyiz artık

Kızlar sizlerle ordan burdan not aldığım bilgileri paylaşmak istedim.

Bebeklerde pamukçuk için yapılacaklar :
-1 çay bardağı su içerisine 1 çay kaşığı karbonat koyup gazlı bezi bu suya batırarak bebeğin ağzındaki pamukçuğu hafif bastırarak temizliyoruz.Ayrıca arada bir anne bu su ile göğüs uclarını silip bebeğini emzirirse pamukçuk olmadanda engellemiş olabiliriz.

Bebeklerde konak için :
-Bebeği yıkamadan önce saç diplerine hakiki zeytinyağı ile hafif masaj yapıyoruz,sonrasında ince uclu konak tarağı veya erkek tarağı ile saçları tarıyoruz ve bebeğimizi yıkıyoruz.Ayrıca konak oluşumunu engellemek için haftada 1 bebeğin yıkandıktan sonra son durulama suyuna birkaç damla bebek yağı damlatıp başından aşağı döküyoruz ve çıkarıyoruz banyodan.

Bebeklerde gaz için :
-Yarım çay kaşığı kimyonu 1 küp şekerinin dörtte birini yarım çay bardağı su ile kaynatıp ılıttıktan sonra bebeğe 1 kaşık verilip emzirilir.
-Anne gaz için rezene-anason kaynatıp içebilir.
-Anne yemeklerine bir tatlı kaşığı kadar kimyon ilave edebilir.
-Anne gaz yapıcı gıdalardan uzak durmalıdır.Özellikle sebze-meyve çiğ tüketilmeyecek.Sebze haşlama olarak,meyve şekersiz komposto şeklinde tüketilecek.Bakliyat tüketilmeyecek.Hazır gıdalardan meyve suyu gibi uzak durulacak...
-Hakiki zeytinyağı ile bebeğin ayaklarının altına masaj yapabilirsiniz.
-Ayrıca subsimplex,zinco,colinax isimli gaz damlalarınıda doktor kontrolünde kullanabilirsiniz.

Göğüs ucu yarası için :
-İlk etapta bebeği emzirirken göğüsün kahverengi kısmı tamamen bebeğin ağzına verilecek.Bebek almazsa bile defalarca denenip öğretilecek.
-Doğumdan itibaren kalkan kullanımı şiddetle tavsiye ediliyor.Silikon göğüs ucu değil göğüs kalkanı.
-Göğüs emzirildikten sonra hemen kapatılmadan bir miktar anne sütü sürülüp kurumasına müsade edilip öyle kapatılacak.Göğüs kurumadan göğüs pedi üzerine kapatılırsa enfeksiyon ve mantar oluşumunu arttırır.
-Yaralar için tatlı badem yağı öneriliyor.
-İleri derece yaralar için gamastan krem,bepanten krem,sudocrem öneriliyor....

Süt arttırmak için :
-Hiç bir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin.Pozitif ve mutlu olun.
-Günde 3-4 litre su tüketin.
-Şekersiz kompostolar hazırlayın ve tüketin.
-Sebzeleri haşlayıp tüketin.
-Kuru kayısı,incir,hurma hem sütün lezzetlendirir hemde sütü arttırır.
-Akşamdan suda ıslatılmış kavrulmamış badem yiyin.
-Anne sütü arttırıcı çaylar için (humana still thee gibi)
-Sıcak duş altında göğüslere hafif masaj yapmak süt üretimini arttırır.
-Düzenli emzirin ve kalan sütü sağın ki süt üretimi artsın.

Şimdilik benden bu kadaaaar.

evet turuncucum babanne ve dede olmakta kolay değil amma neyssssssseeeeeeeeeeee

sevgicim benimkide örüyoda örüyo sanki kim giydiricekse bi iki tane yeterli diyorum yelek yada hırka zaten eşim hiç sevmiyo örme şeyleri giydirmem ben anne örme boşuna dedi geçen açık açık

kizlar haziran anneleri topiginden arakladim:78:,hersey mayis anneleri icin

bebeğin rahimde hangi parmağını emdiği sağ ya da sol elini kullanacağının işaretiymiş
-bebeği erken dönemde çok farklı uyarana tekrar tekrar maruz bırakmalıymışız, bu beyninin daha hızlı gelişmesini sağlarmış
-günlük 600 miligram DHA (omega-3) almalıymışız. özellikle son 3 ay
-erkekler kızlara oranla nörolojik açıdan 3 hafta geriden gelirmiş, nedeni testesteronmuş.bu gerilik erkeklerin bazı koordinasyonlarda daha iyi gelişmesini sağlarmış. fakat erken doğum durumunda (allah korusun) kızların erkeklere oranla yaşama şansı daha yüksekmiş
-yenidoğan bebeği taşımanın en güzel yolu kokumuzu alması açısından kanguru gibi önde taşımakmış
-biberonla beslenen bebek 2 hafta sonra annenin kokusunu tanımaz olurmuş. o nedenle biberonla beslerken de emzirme pozisyonu kullanılmalıymış
-amniyotik sıvı annenin ter, koku gibi bazı şeylerin aynısını içerirmiş, bebeğin doğumdan sonra annesini tanıma sebebi buymuş
-10. haftaya kadar bütün beyinler dişiymiş, 10. haftadan sonra cinsiyetleşiyormuş
-24. haftadan sonra bebek anne sesini ayırt edebilirmiş
-amniyotik sıvının tadı yediklerimizden etkilenirmiş.bu da bebeğin ilerdeki beslenme alışkanlığını etkilermiş
-hamilelikte az miktarda bile alkol almak bebeğin emme refleksini bozabilirmiş
-mama kullanacak olursak mamanın içinde en çok DHA içerini almalıymışız
-yüksek sesle masal okumalı ve farklı tarz müzikleri dinlemeliymiş, bu onun beyin gelişim hızını artırırmış
-sağlıklı yiyeceklerden çeşitli beslenmeliymişiz. bu bebeğin tat tomurcuklarını uyarırmış, ilerde o da farklı tip besinlere açık olurmuş
-kundağın asıl amacı bebeğin irkilme refleksini azaltmakmış. bebek uyumak istese bile irkilme durumu bebeklerde sık yaşandığından uyuyamazmış. o yüzden huzursuz ve kolik bebeklerde kundak şartmış.3. aydan sonra kundak kullanılmamalıymış
-birkaç tane siyah-beyaz oyuncak almalıymışız. 10. haftaya kadar sadece zıt renkleri görebilirmiş. ondan sonra canlı renkleri özellikle turuncu kırmızı ve yeşili ayırt edermiş.
-yenidoğan masajını düzenli yapmalıymışız. masaj bebek sessizken ama uykusu yokken yapılmalıymış (masajın nasıl yapıldığı anlatılıyorama çok uzun diye yazmadım, dileyen olursa sayfanın resmini çekip gönderebilirim)
-bebek doğum pozisyonu almazsa bebeği döndermek için hareket vermiş 2 tane, onları da paylaşırım ilerde isteyen olursa

cok guzel bilgiler bunlar

süpeeerr eline sağlıkk

Bazen senin yaşadığın bu durumu ben otobuste yaşıyorum ve benim yanmda benim yanımda 4 yaşımda bir çocuğum oluyor.Ben en fazla kadınlara sınır oluyorum sanki kendileri hiç bu gunlerden gecmemişler gibi...Erkekler ise daha anlayışılı oldukları oluyor.İnsanlarımız çok duyarsız ben çocuklarımı bu şekilde yetiştirmeyeceğim.Onlara empati kurmasını ve saygı duymaları gerktiüini öğreterek buyutmek istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…