kanım normal ben hastanede çalıştığım için baktırıyorum sürekli
arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız
arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız
kızlar turuncu nun linkini verdiği blogcuannedeki bir nefesmiş hayat adlı makaleyi tümden bitirdim (en azından hastane sürecini) ve halime şükrettim eğer vaktiniz varsa sizde bir göz atın derim... çünkü gerçekten bir hayat mücadelesi hemde ailecek geçen bir hayat mücadelesinden bahsediyor ve ben yine halime şükrettim.... yinede biraz yürek burkuyor... eğer duygusal moddaysanız bugün okumayın iyi hissettiğinizde ve moraliniz güzelken okuyun...
Burda forumda bi hemşiremiz var.Ne olursa olsun mutlaka 1 paket 2-5 kilo yenidoğan almanızı öneriyorum dedi.
Birde bazen doktorların söylediği ile doğum kilosu tutmayabiliyor.Bunun çok örneğini gördük.O yüzden 1 paket 2-5 kilo yenidoğan almanı öneririm ilk etapta.
Günaydın annecikler ;
Bugün 32+0 olmanın verdiği rahatlıkla ofisteki arkadaşları dolaşıp artık bir ayağım çukurda bugün var yarın yokum diyorumSonrasında bebeğimle daha uzun zaman geçirmek olmasa hiçbir kuvvet bu saatten sonra beni çalıştıramaz orası bir gerçek. Çünkü normal şartlarda ofisten bir arkadaşım beni akşamları eşimin işyerine bırakıyor ve biz ordan arabamızla eve gidiyoruz. Ama bu arkadaşım beni 3 gündür sattığı için ben kendi şartlarımla gitmeye çalışıyorum. Ama insanımızda insanlık ölmüş olsa ki dün akşam bindiğim tıkış pıkış minibüste bir Allah'ın kulu kalkıpta sen otur demedi. Bütün yolu ayakta gitmek zorunda kaldım ve malum sonrasında indiğimde karnım taş kesilmişti kendimi kasmaktan. Allah'a havale ediyorum hepsini..
günaydın bütün mayıs annelerine.
eşim bu sabah işe geç gidecekti. beraber kahvaltı yapacaktık. ben hazırlandım onu uyandırıcam dedim ki öprerek uyandırayım ( normalde adetim değildir sabahları öperek uyandırmak ) mutlu olsun. neyse öptüm hadi kalk kahvaltı hazır die. bana ne dese beğenirsiniz saat kaç lan. :26::26: bütün moralim alt üst oldu.
neyse kalktı sabah sabah o saçma esprilerine başladı sinirlerim alt üst tabi. ( eşim çok saçma espriler, hareketler yapar onun ayptığını çocuklar yapmaz. nefret ediyorum o hareketlerinden her defasında söylüyorum yine yapıyor )
işe geldim o sinirle. dün işte bi sıkıntı olmuş yaptığım işle ilgili. patron biraz uyardı beni. tatlı dille söyledi gerçi ama ben yinede çok üzüldüm. bugün güne bu kadar kötü başlayacağımı tahmin etmezdim.
1 ay önce kontrole gittiğimde idrar yollarımda enfeksiyon vardı. dokto bol su iç dedi.ilaç falan vermedi. haftasonu tekrar tahlil yaptırdım sonuçlar ii dedi doktor. afedersiniz ama şeyim kaşınıyordu. kaşıya kaşıya kenarını yolmuşum bende yara oldu şimdi. şimdi de şeyimin resmen içi kaşınıyor. çok acıyor.sizlerde de oluyo mu böle şey?
amin canım inş. ki 650 gramın 2 katı benim meleğim 1198 gram sınıra az kaldı 2 hafta daha sabretsin inş. önlemlerimizle beslenmemle yaklaşırız o zor döneme sonrası allah kerim inş. sonuçta drumda yardımcı olan bir doktor ve önlemini alma taraftarı ya anlamasaydı o zaman ne olurdu diye telkin veriyorum kendime... ne zorluklarla sapasağlam olmuş oğlu ne kadar güçlülermiş allah düşmanlarımızı bile evlatlarıyla sınamasın...Canım ben dün akşam bir solukta okudum hikayeyi...Gerçekten 33.haftaya kadar geldik çok şükür.Ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha düşündüm ve halimize şükür ettim.Çok güzel bir hikaye gerçekten.
Seninde prensesin Allahın izni ile sağlıkla sıhhatle doğacak canım.Geriye baktığında bu günleri düşünüp hoş bir tebessüm edeceksin sadece
tatlım seninkinindemi içinde bir umut erkek olur hevesi var? benimkide başlarda kız diye bozuktu şimdi bişi olucak diye ödü kopuyo kızı ve ben herkesten kıymetliyiz artıkHerhalde cantasını en erken hazırlayan benim 28. Haftada hazırlmıstım ogünden buyana öyle bekliyor aklıma geldikçe eklemelr yapıom ama bitti bugun doğuma gitsem hazır hersey ben 2 gün önce aldım göğüs pompası elektirikli lansinoh nun daha öncede sölemiştim aynı inek sahma makinası gibiçalısacağım için elektirkli aldım medela ve lansinoh hakkında iyi yorumlar okudum lansinoh aldım bendee eee alısverişlerin büyük kısmını bitirdi sanırı herkes benimde ufak tefek seyler kaldı büyük olatak odamız kaldı oda eşimin son umudu belki erkek olur düşüncesi nedeniyle doğduğu gün siparişini vercez
kızlar unnado da bebek bakım çantaları var ne dersiniz? sizle aldınız mı çanta? ne tavsiye edersiniz?
Kızlar sizlerle ordan burdan not aldığım bilgileri paylaşmak istedim.
Bebeklerde pamukçuk için yapılacaklar :
-1 çay bardağı su içerisine 1 çay kaşığı karbonat koyup gazlı bezi bu suya batırarak bebeğin ağzındaki pamukçuğu hafif bastırarak temizliyoruz.Ayrıca arada bir anne bu su ile göğüs uclarını silip bebeğini emzirirse pamukçuk olmadanda engellemiş olabiliriz.
Bebeklerde konak için :
-Bebeği yıkamadan önce saç diplerine hakiki zeytinyağı ile hafif masaj yapıyoruz,sonrasında ince uclu konak tarağı veya erkek tarağı ile saçları tarıyoruz ve bebeğimizi yıkıyoruz.Ayrıca konak oluşumunu engellemek için haftada 1 bebeğin yıkandıktan sonra son durulama suyuna birkaç damla bebek yağı damlatıp başından aşağı döküyoruz ve çıkarıyoruz banyodan.
Bebeklerde gaz için :
-Yarım çay kaşığı kimyonu 1 küp şekerinin dörtte birini yarım çay bardağı su ile kaynatıp ılıttıktan sonra bebeğe 1 kaşık verilip emzirilir.
-Anne gaz için rezene-anason kaynatıp içebilir.
-Anne yemeklerine bir tatlı kaşığı kadar kimyon ilave edebilir.
-Anne gaz yapıcı gıdalardan uzak durmalıdır.Özellikle sebze-meyve çiğ tüketilmeyecek.Sebze haşlama olarak,meyve şekersiz komposto şeklinde tüketilecek.Bakliyat tüketilmeyecek.Hazır gıdalardan meyve suyu gibi uzak durulacak...
-Hakiki zeytinyağı ile bebeğin ayaklarının altına masaj yapabilirsiniz.
-Ayrıca subsimplex,zinco,colinax isimli gaz damlalarınıda doktor kontrolünde kullanabilirsiniz.
Göğüs ucu yarası için :
-İlk etapta bebeği emzirirken göğüsün kahverengi kısmı tamamen bebeğin ağzına verilecek.Bebek almazsa bile defalarca denenip öğretilecek.
-Doğumdan itibaren kalkan kullanımı şiddetle tavsiye ediliyor.Silikon göğüs ucu değil göğüs kalkanı.
-Göğüs emzirildikten sonra hemen kapatılmadan bir miktar anne sütü sürülüp kurumasına müsade edilip öyle kapatılacak.Göğüs kurumadan göğüs pedi üzerine kapatılırsa enfeksiyon ve mantar oluşumunu arttırır.
-Yaralar için tatlı badem yağı öneriliyor.
-İleri derece yaralar için gamastan krem,bepanten krem,sudocrem öneriliyor....
Süt arttırmak için :
-Hiç bir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin.Pozitif ve mutlu olun.
-Günde 3-4 litre su tüketin.
-Şekersiz kompostolar hazırlayın ve tüketin.
-Sebzeleri haşlayıp tüketin.
-Kuru kayısı,incir,hurma hem sütün lezzetlendirir hemde sütü arttırır.
-Akşamdan suda ıslatılmış kavrulmamış badem yiyin.
-Anne sütü arttırıcı çaylar için (humana still thee gibi)
-Sıcak duş altında göğüslere hafif masaj yapmak süt üretimini arttırır.
-Düzenli emzirin ve kalan sütü sağın ki süt üretimi artsın.
Şimdilik benden bu kadaaaar.
Günaydın annecikler ;
Bugün 32+0 olmanın verdiği rahatlıkla ofisteki arkadaşları dolaşıp artık bir ayağım çukurda bugün var yarın yokum diyorumSonrasında bebeğimle daha uzun zaman geçirmek olmasa hiçbir kuvvet bu saatten sonra beni çalıştıramaz orası bir gerçek. Çünkü normal şartlarda ofisten bir arkadaşım beni akşamları eşimin işyerine bırakıyor ve biz ordan arabamızla eve gidiyoruz. Ama bu arkadaşım beni 3 gündür sattığı için ben kendi şartlarımla gitmeye çalışıyorum. Ama insanımızda insanlık ölmüş olsa ki dün akşam bindiğim tıkış pıkış minibüste bir Allah'ın kulu kalkıpta sen otur demedi. Bütün yolu ayakta gitmek zorunda kaldım ve malum sonrasında indiğimde karnım taş kesilmişti kendimi kasmaktan. Allah'a havale ediyorum hepsini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?