kizlar haziran anneleri topiginden arakladim:78:,hersey mayis anneleri icin
bebeğin rahimde hangi parmağını emdiği sağ ya da sol elini kullanacağının işaretiymiş
-bebeği erken dönemde çok farklı uyarana tekrar tekrar maruz bırakmalıymışız, bu beyninin daha hızlı gelişmesini sağlarmış
-günlük 600 miligram DHA (omega-3) almalıymışız. özellikle son 3 ay
-erkekler kızlara oranla nörolojik açıdan 3 hafta geriden gelirmiş, nedeni testesteronmuş.bu gerilik erkeklerin bazı koordinasyonlarda daha iyi gelişmesini sağlarmış. fakat erken doğum durumunda (allah korusun) kızların erkeklere oranla yaşama şansı daha yüksekmiş
-yenidoğan bebeği taşımanın en güzel yolu kokumuzu alması açısından kanguru gibi önde taşımakmış
-biberonla beslenen bebek 2 hafta sonra annenin kokusunu tanımaz olurmuş. o nedenle biberonla beslerken de emzirme pozisyonu kullanılmalıymış
-amniyotik sıvı annenin ter, koku gibi bazı şeylerin aynısını içerirmiş, bebeğin doğumdan sonra annesini tanıma sebebi buymuş
-10. haftaya kadar bütün beyinler dişiymiş, 10. haftadan sonra cinsiyetleşiyormuş
-24. haftadan sonra bebek anne sesini ayırt edebilirmiş
-amniyotik sıvının tadı yediklerimizden etkilenirmiş.bu da bebeğin ilerdeki beslenme alışkanlığını etkilermiş
-hamilelikte az miktarda bile alkol almak bebeğin emme refleksini bozabilirmiş
-mama kullanacak olursak mamanın içinde en çok DHA içerini almalıymışız
-yüksek sesle masal okumalı ve farklı tarz müzikleri dinlemeliymiş, bu onun beyin gelişim hızını artırırmış
-sağlıklı yiyeceklerden çeşitli beslenmeliymişiz. bu bebeğin tat tomurcuklarını uyarırmış, ilerde o da farklı tip besinlere açık olurmuş
-kundağın asıl amacı bebeğin irkilme refleksini azaltmakmış. bebek uyumak istese bile irkilme durumu bebeklerde sık yaşandığından uyuyamazmış. o yüzden huzursuz ve kolik bebeklerde kundak şartmış.3. aydan sonra kundak kullanılmamalıymış
-birkaç tane siyah-beyaz oyuncak almalıymışız. 10. haftaya kadar sadece zıt renkleri görebilirmiş. ondan sonra canlı renkleri özellikle turuncu kırmızı ve yeşili ayırt edermiş.
-yenidoğan masajını düzenli yapmalıymışız. masaj bebek sessizken ama uykusu yokken yapılmalıymış (masajın nasıl yapıldığı anlatılıyorama çok uzun diye yazmadım, dileyen olursa sayfanın resmini çekip gönderebilirim)
-bebek doğum pozisyonu almazsa bebeği döndermek için hareket vermiş 2 tane, onları da paylaşırım ilerde isteyen olursa
cok guzel bilgiler bunlar
arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız
Bazen senin yaşadığın bu durumu ben otobuste yaşıyorum ve benim yanmda benim yanımda 4 yaşımda bir çocuğum oluyor.Ben en fazla kadınlara sınır oluyorum sanki kendileri hiç bu gunlerden gecmemişler gibi...Erkekler ise daha anlayışılı oldukları oluyor.İnsanlarımız çok duyarsız ben çocuklarımı bu şekilde yetiştirmeyeceğim.Onlara empati kurmasını ve saygı duymaları gerktiüini öğreterek buyutmek istiyorum..
Bende hergün işe otobüsle , minübüsle geliyorum, ama gerçekten insanlarda hiç saygı kalmamış, genci, orta yaşlısı, kadını erkeği hepsi aynı, hergün 5-6 araca biniyorum gidiş-geliş...
Ama inanın şimdiye kadar bana yer verenlerin sayısı 10 u geçmedi. Önlerinde duruyourm ama hiç kimsenin tavrı bozulmuyor. gerçekten çok korkunç bu...onları öyle görünce gerçekten insanlık diye bişey kalmadığını düşünüyorum...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) Sen bebeğin iri olmasına rağmen mutlaka 1 paket 1 numara (yenidoğan) almalısın.Çünkü bebekler doğduklarının hemen akabinde 250- 300 gr veririler.Doğum şişlikleri gider.Ben kendimden ve çevremden biliyorum iri bebek bile olsa ilk gunler en iyi netice bebeğin poposuna tam oturan ve bariyerleri acılınca tam kavrayan bezler....Ben sana bu önerileri verirken aklıma geldi bizde daha bez almamışız:))
evet cnm, elektriklisini aldım..
Allah kabul etsin.. bebişe de iyi gelir dinlemek.. hareketleri iyice belirginleşti.. bazen çok tuhaf geliyor, içimde bebeğin böyle oynaması.. ayy kuzular yaa..
kızlar bebişler inşallah zamanında gelir, gecikirse benimde aklımdakiler, bol yürüyüş, ilişki ve çörekotu, hurma.. başka öneriler var mı? b planı gibi oldu
desertflower benim yasadığım yerde 3 kişi bunlarda 2si iş arkadasım son 1 haftay kadar dr ları hep kız demiş bütün alısveriler ona göre yapılmıs bir sonuncu haftada diğeri doğduğunda erkek olduğunu öğrenmiş sok tabi insanlar eşiminde içinde bu umtu hala var ama o karnımı kızım die sever kızım dşe konusur benim kızım söle böle diye anlatır ama yinede umuduu varr
TuRuNCu ve pembevemaviler
ne güzel şeyler yayınlamışsınız öyle :) çok güzel pratik bilgiler... bende geçen arkadaşıma diyorumki kundak yap rahat eder drlar tavsiye etmiyor diyor oğlu uyumuyormuş sen bilirsin dedim fazla karışmak istemedimdemekki kundağın faydalarınıda birkez daha gördük... göğüs kalkanı nedir yalnız tam olarak ben bilmiyorum bildiğimiz göğüs ucu değilmi silikonlu?
desertflower benim yasadığım yerde 3 kişi bunlarda 2si iş arkadasım son 1 haftay kadar dr ları hep kız demiş bütün alısveriler ona göre yapılmıs bir sonuncu haftada diğeri doğduğunda erkek olduğunu öğrenmiş sok tabi insanlar eşiminde içinde bu umtu hala var ama o karnımı kızım die sever kızım dşe konusur benim kızım söle böle diye anlatır ama yinede umuduu varr
kizlar bebislere havluyu kac adet aldiniz?bende 2 tane var ama bi tane daha alsam mi diye dusunuyorum...
birde ananas var canim.ama kesinlikle ozellike bu aylarda TUKETILMEMESI gerekiyor.burda dogumu geciken hamilelere uygulanan bi yontem.gecikirse ananas ve hurma yiyin
Kızlar dr.Harvey Karp'ın seminerinden alınan bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
Bebekleri Anlamak
Dr. Karp, doğumdan sekiz aya kadar olan dönemi ‘bebeklik’, sekiz aydan dört ila beş yaşına kadar olan dönemi ise İngilizce karşılığı ‘toddlers’ olan ‘yumurcaklık’ olarak tanımlıyor.
Kitaplarında anlattığı ‘5S Tekniği’nin koliği olan ya da huysuz bebekleri sakinleştirdiğini, hatta sakin çocukları daha da sakin hale getirdiğini belirtiyor. Peki bu nasıl mümkün olacak?
Bebeklerin Kayıp Zamanı: 4. Trimester
Doğduklarında henüz gelişimlerini tamamlamayan bebeklerimizin kafaları bedenlerine göre daha büyüktür. Anne rahminde gelişim evresini tamamlayamadan doğan bebek, bu gelişimi tamamlamak için doğumdan sonraki üç aya daha ihtiyaç duyar.
Dr. Karp, bu süreyi kayıp dördüncü trimester olarak tanımlıyor. Elbette hiç bir anne bebeğini fazladan bir üç ay daha karnında taşıyamaz. Annenin yapması gereken, bu süre boyunca bebeğini tıpkı rahminde olduğu gibi ihtiyaç duyduğu her an beslenmek, sallamak, pışşşlamak ve sarıp sarmalamaktır.
Sakinleşme Refleksi
Dr. Karp, bütün bebeklerin bir otomatik bir refleksle yani bir tür düğmeyle doğduklarını belirtiyor. Öyle ki, bu sanal düğmeye doğru basacak olursanız bebeğinizin ağlaması kapanacak ve uykuya geçişi açılacaktır.
Nedir Bu 5S?
Bu bebeğin ana rahimdeki deneyimini taklit eden ve sakinleşme refleksini tetikleyen bir tekniktir. Doğru uygulanacak olursa vurduğumuzda kendiliğinden havaya kalkan dizimizde olduğu gibi, sakinleşme refleksi anında devreye girecektir.
1,5 saat ağlayan ve hiç bir şekilde susmayan bebeğinize 5 S’i doğru şekilde uygularsanız hemen sustuğunu göreceksiniz. Tekniği doğru uygulamanıza rağmen hala susmuyorsa, bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu olabilir ve hemen doktora götürülmesi önerilir.
İşte 5S:
1. Swaddling: Bebeğinizi kundaklayın. Ancak geleneksel tipten farklı olarak bu kundaklamada bebeğin alt tarafı daha serbest bırakılır.
2. Side/stomach position: Bebeğinizi kolunuzun üzerine doğru yüzükoyun veya yan olarak yatırın.
3. Shushing sounds: Bebeğinizin kulağına yüksek sesle ve tekrar tekrar ‘şşşş’ deyin.
4. Swinging: Bebeğinizi sallayın. Ancak bu hareket annelerimizin ayağında yastıkla yaptığı gibi yanlara doğru değil de dizlerimizden faydalanarak yaylanmak şeklinde olmalı.
5. Sucking: Emzirin veya emzik verin.
Bebeklerin % 50’sinden fazlasının günde 1,5 saat ağladığını ve bunu doktorların kolik olarak tanımladığını belirten Karp, ilk iki hafta çok ağlamayan bebeklerin, en çok 6. haftada ağladıklarını ve bu seyrin 8. 9. haftalarda düşmeye başladığını belirtiyor.
Dr. Karp ağlamanın tehlikeli olduğunun altını çiziyor. Çünkü sürekli ağlayan bebeği susturamayan ebeveynler, sonunda çıldırıp onların yanlış yerlerine bastırabilir veya bebeği sarsabilir, ki bebeği sarsmak sizin de bildiğiniz çok ama çok sakıncalı!
Bebeklerin Ağlaması ve Modern Mitler:
1. Bebek gaz ve asit probleminden dolayı ağlar: Hayır!
Ağlayan bebeklerin genellikle ağrısı ya da gazı vardır düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen Dr. Karp, koliğin 3 ay sonra durduğunu belirtiyor. Ancak ağlayan bebeğinizi susturmazsanız daha çok gaz yutacak ve başlangıçtakinden çok daha rahatsız olacaktır. Burası kesin.
Şahsen ben Eva’nın notlarını okuyana kadar prematüre doğan bebeklerin vakitleri dolana kadar kolik olmadığını bilmiyordum. Bu arada bütün bebekler reflü oluyorlar ve yemeğin fazlasını çıkarıyorlar. Yemekten sonra ağlamalarının sebebi asit değil, barsağın verdiği bir tepki imiş.
2. Bebekler sessizlik ve huzura ihtiyaç duyarlar: Hayır!
Hayır çünkü sizin de bildiğiniz gibi ağlayan bebekler elektrikli süpürge sesiyle veya araba gezintisiyle rahatlarlar. Bebekler ana rahminde 7 gün 24 saat gürültülü bir yerdedir. Bu aletlerin çıkardığı ses onları rahatlatır çünkü rahmi taklit eder. Aslına bakarsanız rahminizdeki sesler elektrikli süpürgenin sesinden daha yüksektir. Bu yüzden beyaz gürültü adı verilen bu sesler bebeklerin kulaklarını rahatsız etmez, aksine alıştıkları gürültülü ortamı sunmak onları rahatlatır.
3. Yüksek sesle pışlamak kötü ve kabadır: Hayır!
Bütün dillerde sus anlamına gelen “ŞŞŞŞ” benzeri kuvvetli sesler vardır. Rüzgarın ne kadar huzur verici olabildiğini hiç fark ettiniz mi?
Babalar da yüksek perdeli sesleri ile en iyi bebek sakinleştiricilerdir: emziremezler, ancak çok iyi kundak yaparlar, sallar ve şşşş’larlar.
Şşş sesi ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi diyor Karp çünkü sesin bir eşiği var, bunun üstü refleksi çalıştırıyor ama altı işe yaramıyor.
Yüksek sesle şşş’landığında bebeğiniz sizi duyar ve kaale alır, yani yüksek ses bir kabalık ifadesi değil bir sevgi ifadesidir. Bu tip kuvvetli sesleri fön, elektrikli süpürge gibi aletler de çıkarabilir. Unutmayın rahimdeki sesler elektrikli süpürge sesinden yüksektir.
4. Günde 8-12 kere emzir: Hayır!
Günde 50-100 kere emzirebilirsiniz, yani bebek ne kadar ve ne sıklıkta istiorsa o kadar. Bebek öncelikle beslenmeli. Diyelim ki uzun uzun emzirdiniz ve bıraktıktan yarım saat sonra tekrar ağladı. Biraz daha emzirin ve gazdan korkmayın. Bebeğin rahatladığını göreceksiniz.
Veeee UYKU
Yani 6.s (Sleep). Bebeğinizin her dakika kucağınızda ya da memede uyuması önerilmiyor. Bebeklere kendi başlarına da uyuyabileceklerini öğretmek lazım. Bunun için şöyle yapabilirsiniz: Son beslenmesinde bebeğinizi kundaklayın ve beyaz gürültü açarak uyumasına izin ver. Yatağa yatınca biraz uyandırın, beslendikleri için zaten sarhoş gibidirler, biraz yatağı sallayın, uyuyuverirler. Gece yarısı aç olmadıkları halde uyansalar bile kendi kendilerine uyuyacaklardır.
5S tekniği ile huysuzlukların yarısını saniyeler içinde giderebileceğinizi söyleyen Dr. Karp, % 50 ila 90’ını da oluşmadan engellenebileceğinizi ve böylece mutlu yumurcaklar yetiştirebileceğinizi belirtiyor.
Anne babalara son bir uyarı: 5S tekniği kullanıldığında bebeğinizin ağlaması 20- 30 saniye içinde kesilmeli. Şayet ağlama saatler sürüyorsa ya tekniğiniz hatalıdır ya da bebeğinizin bir sağlık problemi olabilir. Böyle bir durumda doktorunuza mutlaka iletişime geçin.
Kıslar günaydın, Akşamları beni ateş basıyor gece wc ye gitmek için uyandığımda ter içinde kalıyorum..1 haftadır böyle
Bebeğimde dünden beri çok az hareket ediyor neden olabilir acaba?
günaydın mayıs anneleri.. bebişlere de günaydın..
arkadaşımın gazına geldim ya dün, insan bişeyi kafaya koymasın, dün akşam eşimle gidip lansinohun göğüs pompası ve süt poşetini aldım.. güya dışarı çıkma sebebimizde biraz dolaşma, yürüyüş yapmaktı . aldıktan sonra da bundan sonra önemli bir eksiğimiz kalmadı dedim.. tabi, her alışverişten sonra böyle diyormuşum ..
Günaydın annecikler ;
Bugün 32+0 olmanın verdiği rahatlıkla ofisteki arkadaşları dolaşıp artık bir ayağım çukurda bugün var yarın yokum diyorumSonrasında bebeğimle daha uzun zaman geçirmek olmasa hiçbir kuvvet bu saatten sonra beni çalıştıramaz orası bir gerçek. Çünkü normal şartlarda ofisten bir arkadaşım beni akşamları eşimin işyerine bırakıyor ve biz ordan arabamızla eve gidiyoruz. Ama bu arkadaşım beni 3 gündür sattığı için ben kendi şartlarımla gitmeye çalışıyorum. Ama insanımızda insanlık ölmüş olsa ki dün akşam bindiğim tıkış pıkış minibüste bir Allah'ın kulu kalkıpta sen otur demedi. Bütün yolu ayakta gitmek zorunda kaldım ve malum sonrasında indiğimde karnım taş kesilmişti kendimi kasmaktan. Allah'a havale ediyorum hepsini..
Bu arada bir şey danışacağım doktora sormayı unuttum yine:26: Biz ilişki diyetine ne zaman başlayacağızİnternetten araştırdıklarıma göre son 1 ay kala ya kadar devam edebiliyormuşuz sanırım ama doktoruna soran var mı bunu aranızda
selam kısçeler nasılsınızzzz
biz çok şükür iyiyyiizzzz dün doktor kontrolümüz vardı yavrumuzu gördük çok şüküryine ayağını yüzüne kadar çıkardığı için çok net pozlar vermedi bize yaramaz
minik kuşumun minik kafası 28 hafta boyunca aşağıdaydı ama 28. haftada yukarı çıktı hala yukarıda bir an önce aşağı inmesi gerekiyor dedi doktorumuz yeri dar olmadan yoksaaa sezeryan kaçınılmaz olacak
1800gr olmuş yavrukuş boyuda 41 cm civarı
herkese selam, kızlar ben bu aralar yatakta dönerken çok zorlanıyorum ve bacaklarım boylu boyunca sızlıyor, sanki uyuşurda sonra karıncalanır ya aynen öyle oluyor, sizde de oluyor mu?
Kasıklarımda özellikle gece çok ağrıyor dönerken.
Az önce unnodadan kırmızı bir elbise ve sarı bir tulum aldım, aslında artık bişey almayacağım diyordum ama çok tatlıydılar. Diğerlerini de daha önceden almıştım.
Özellikle hastane çıkışı çok kaliteli çıktı.
Eki Görüntüle 372501 Eki Görüntüle 372502 Eki Görüntüle 372503 Eki Görüntüle 372504 Eki Görüntüle 372505 Eki Görüntüle 372506
Kızlar yarın annemlere gidiyorum.
10 gün kalacağım ve alışveriş işlerini halledip eve döndüğümde görümcemler gelecekler temizlik için.
Benim melek annem bebeğimin %80 ihtiyaçlarını tamamlamış,o yetmemiş benim lohusa pijamamdan lohusa iç çamaşırlarıma kadar,göğüs pedlerinden kremlerine kadar almış ki ben geldiğimde çok gezip yorulmayayım diye.Bi mağazadan gebelere verilen ihtiyaç listesi vermişler,alışverişi hep o listeye göre yapmış.
Eğer beğenmezsen geldiğinde değiştiririz dedi ama o bu kadarını düşünüp aldıktan sonra bana beğenmemezlik düşmez değil mi.
Dedemizde kuzumun mobilyalarını alacak,bize hiç bişey bırakmadılar gerçekten.
Gitmişken kuzumun kıyafetlerinide yıkar ütüler mis gibi getiririm evimize....
arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız
Herhalde cantasını en erken hazırlayan benim 28. Haftada hazırlmıstım ogünden buyana öyle bekliyor aklıma geldikçe eklemelr yapıom ama bitti bugun doğuma gitsem hazır hersey ben 2 gün önce aldım göğüs pompası elektirikli lansinoh nun daha öncede sölemiştim aynı inek sahma makinası gibiçalısacağım için elektirkli aldım medela ve lansinoh hakkında iyi yorumlar okudum lansinoh aldım bendee eee alısverişlerin büyük kısmını bitirdi sanırı herkes benimde ufak tefek seyler kaldı büyük olatak odamız kaldı oda eşimin son umudu belki erkek olur düşüncesi nedeniyle doğduğu gün siparişini vercez
Kızlar sizlerle ordan burdan not aldığım bilgileri paylaşmak istedim.
Bebeklerde pamukçuk için yapılacaklar :
-1 çay bardağı su içerisine 1 çay kaşığı karbonat koyup gazlı bezi bu suya batırarak bebeğin ağzındaki pamukçuğu hafif bastırarak temizliyoruz.Ayrıca arada bir anne bu su ile göğüs uclarını silip bebeğini emzirirse pamukçuk olmadanda engellemiş olabiliriz.
Bebeklerde konak için :
-Bebeği yıkamadan önce saç diplerine hakiki zeytinyağı ile hafif masaj yapıyoruz,sonrasında ince uclu konak tarağı veya erkek tarağı ile saçları tarıyoruz ve bebeğimizi yıkıyoruz.Ayrıca konak oluşumunu engellemek için haftada 1 bebeğin yıkandıktan sonra son durulama suyuna birkaç damla bebek yağı damlatıp başından aşağı döküyoruz ve çıkarıyoruz banyodan.
Bebeklerde gaz için :
-Yarım çay kaşığı kimyonu 1 küp şekerinin dörtte birini yarım çay bardağı su ile kaynatıp ılıttıktan sonra bebeğe 1 kaşık verilip emzirilir.
-Anne gaz için rezene-anason kaynatıp içebilir.
-Anne yemeklerine bir tatlı kaşığı kadar kimyon ilave edebilir.
-Anne gaz yapıcı gıdalardan uzak durmalıdır.Özellikle sebze-meyve çiğ tüketilmeyecek.Sebze haşlama olarak,meyve şekersiz komposto şeklinde tüketilecek.Bakliyat tüketilmeyecek.Hazır gıdalardan meyve suyu gibi uzak durulacak...
-Hakiki zeytinyağı ile bebeğin ayaklarının altına masaj yapabilirsiniz.
-Ayrıca subsimplex,zinco,colinax isimli gaz damlalarınıda doktor kontrolünde kullanabilirsiniz.
Göğüs ucu yarası için :
-İlk etapta bebeği emzirirken göğüsün kahverengi kısmı tamamen bebeğin ağzına verilecek.Bebek almazsa bile defalarca denenip öğretilecek.
-Doğumdan itibaren kalkan kullanımı şiddetle tavsiye ediliyor.Silikon göğüs ucu değil göğüs kalkanı.
-Göğüs emzirildikten sonra hemen kapatılmadan bir miktar anne sütü sürülüp kurumasına müsade edilip öyle kapatılacak.Göğüs kurumadan göğüs pedi üzerine kapatılırsa enfeksiyon ve mantar oluşumunu arttırır.
-Yaralar için tatlı badem yağı öneriliyor.
-İleri derece yaralar için gamastan krem,bepanten krem,sudocrem öneriliyor....
Süt arttırmak için :
-Hiç bir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin.Pozitif ve mutlu olun.
-Günde 3-4 litre su tüketin.
-Şekersiz kompostolar hazırlayın ve tüketin.
-Sebzeleri haşlayıp tüketin.
-Kuru kayısı,incir,hurma hem sütün lezzetlendirir hemde sütü arttırır.
-Akşamdan suda ıslatılmış kavrulmamış badem yiyin.
-Anne sütü arttırıcı çaylar için (humana still thee gibi)
-Sıcak duş altında göğüslere hafif masaj yapmak süt üretimini arttırır.
-Düzenli emzirin ve kalan sütü sağın ki süt üretimi artsın.
Şimdilik benden bu kadaaaar.
kizlar haziran anneleri topiginden arakladim:78:,hersey mayis anneleri icin
bebeğin rahimde hangi parmağını emdiği sağ ya da sol elini kullanacağının işaretiymiş
-bebeği erken dönemde çok farklı uyarana tekrar tekrar maruz bırakmalıymışız, bu beyninin daha hızlı gelişmesini sağlarmış
-günlük 600 miligram DHA (omega-3) almalıymışız. özellikle son 3 ay
-erkekler kızlara oranla nörolojik açıdan 3 hafta geriden gelirmiş, nedeni testesteronmuş.bu gerilik erkeklerin bazı koordinasyonlarda daha iyi gelişmesini sağlarmış. fakat erken doğum durumunda (allah korusun) kızların erkeklere oranla yaşama şansı daha yüksekmiş
-yenidoğan bebeği taşımanın en güzel yolu kokumuzu alması açısından kanguru gibi önde taşımakmış
-biberonla beslenen bebek 2 hafta sonra annenin kokusunu tanımaz olurmuş. o nedenle biberonla beslerken de emzirme pozisyonu kullanılmalıymış
-amniyotik sıvı annenin ter, koku gibi bazı şeylerin aynısını içerirmiş, bebeğin doğumdan sonra annesini tanıma sebebi buymuş
-10. haftaya kadar bütün beyinler dişiymiş, 10. haftadan sonra cinsiyetleşiyormuş
-24. haftadan sonra bebek anne sesini ayırt edebilirmiş
-amniyotik sıvının tadı yediklerimizden etkilenirmiş.bu da bebeğin ilerdeki beslenme alışkanlığını etkilermiş
-hamilelikte az miktarda bile alkol almak bebeğin emme refleksini bozabilirmiş
-mama kullanacak olursak mamanın içinde en çok DHA içerini almalıymışız
-yüksek sesle masal okumalı ve farklı tarz müzikleri dinlemeliymiş, bu onun beyin gelişim hızını artırırmış
-sağlıklı yiyeceklerden çeşitli beslenmeliymişiz. bu bebeğin tat tomurcuklarını uyarırmış, ilerde o da farklı tip besinlere açık olurmuş
-kundağın asıl amacı bebeğin irkilme refleksini azaltmakmış. bebek uyumak istese bile irkilme durumu bebeklerde sık yaşandığından uyuyamazmış. o yüzden huzursuz ve kolik bebeklerde kundak şartmış.3. aydan sonra kundak kullanılmamalıymış
-birkaç tane siyah-beyaz oyuncak almalıymışız. 10. haftaya kadar sadece zıt renkleri görebilirmiş. ondan sonra canlı renkleri özellikle turuncu kırmızı ve yeşili ayırt edermiş.
-yenidoğan masajını düzenli yapmalıymışız. masaj bebek sessizken ama uykusu yokken yapılmalıymış (masajın nasıl yapıldığı anlatılıyorama çok uzun diye yazmadım, dileyen olursa sayfanın resmini çekip gönderebilirim)
-bebek doğum pozisyonu almazsa bebeği döndermek için hareket vermiş 2 tane, onları da paylaşırım ilerde isteyen olursa
cok guzel bilgiler bunlar
Bu göğüs kalkanı.Emzirme sonrasında göğüs uclarını kapatmak için.
Eki Görüntüle 372630
Bu da silikon göğüz ucu.Özellikle göğüs ucu olmayan annelerin tercihidir.
Eki Görüntüle 372640
kizlar bebislere havluyu kac adet aldiniz?bende 2 tane var ama bi tane daha alsam mi diye dusunuyorum...
Bu göğüs kalkanı.Emzirme sonrasında göğüs uclarını kapatmak için.
Eki Görüntüle 372630
Bu da silikon göğüz ucu.Özellikle göğüs ucu olmayan annelerin tercihidir.
Eki Görüntüle 372640
göğüs kalkanımı iyiymiş peki canım ??? hangisini alıcaz :) benim uç konusunda sıkıntım yokta
hımmm göğüs kalkanı böyle bir şey demek ki ama ben göğüsün ucunu sütümüzle ıslatıp kurumaya bırakmanın çok faydalı olduğunu pek çok kişiden duydum bunu denicem bakalım
günaydın bütün mayıs annelerine.
Eşim bu sabah işe geç gidecekti. Beraber kahvaltı yapacaktık. Ben hazırlandım onu uyandırıcam dedim ki öprerek uyandırayım ( normalde adetim değildir sabahları öperek uyandırmak ) mutlu olsun. Neyse öptüm hadi kalk kahvaltı hazır die. Bana ne dese beğenirsiniz saat kaç lan. :26::26: Bütün moralim alt üst oldu.
Neyse kalktı sabah sabah o saçma esprilerine başladı sinirlerim alt üst tabi. ( eşim çok saçma espriler, hareketler yapar onun ayptığını çocuklar yapmaz. Nefret ediyorum o hareketlerinden her defasında söylüyorum yine yapıyor )
işe geldim o sinirle. Dün işte bi sıkıntı olmuş yaptığım işle ilgili. Patron biraz uyardı beni. Tatlı dille söyledi gerçi ama ben yinede çok üzüldüm. Bugün güne bu kadar kötü başlayacağımı tahmin etmezdim.
1 ay önce kontrole gittiğimde idrar yollarımda enfeksiyon vardı. Dokto bol su iç dedi.ilaç falan vermedi. Haftasonu tekrar tahlil yaptırdım sonuçlar ii dedi doktor. Afedersiniz ama şeyim kaşınıyordu. Kaşıya kaşıya kenarını yolmuşum bende yara oldu şimdi. şimdi de şeyimin resmen içi kaşınıyor. çok acıyor.sizlerde de oluyo mu böle şey?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?