2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ellerine sağlık canım :)) güzel bilgiler

arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) Sen bebeğin iri olmasına rağmen mutlaka 1 paket 1 numara (yenidoğan) almalısın.Çünkü bebekler doğduklarının hemen akabinde 250- 300 gr veririler.Doğum şişlikleri gider.Ben kendimden ve çevremden biliyorum iri bebek bile olsa ilk gunler en iyi netice bebeğin poposuna tam oturan ve bariyerleri acılınca tam kavrayan bezler....Ben sana bu önerileri verirken aklıma geldi bizde daha bez almamışız:))

Bende hergün işe otobüsle , minübüsle geliyorum, ama gerçekten insanlarda hiç saygı kalmamış, genci, orta yaşlısı, kadını erkeği hepsi aynı, hergün 5-6 araca biniyorum gidiş-geliş...
Ama inanın şimdiye kadar bana yer verenlerin sayısı 10 u geçmedi. Önlerinde duruyourm ama hiç kimsenin tavrı bozulmuyor. gerçekten çok korkunç bu...onları öyle görünce gerçekten insanlık diye bişey kalmadığını düşünüyorum...

bende en çok çocuklarını oturtanlara sinirleniyorum , ya millet ayakta şöför uyarmasa çocuğu almıcak yanına

ben 2 numara almıştım bi paket üzerindeki yazan kilosundan dolayı (3-6)
ama herkesyenidoğan şart demiş bi pakette öyle alıcam oğluşun popişinden düşmesin bezi :))))

TuRuNCu ve pembevemaviler
ne güzel şeyler yayınlamışsınız öyle :) çok güzel pratik bilgiler... bende geçen arkadaşıma diyorumki kundak yap rahat eder drlar tavsiye etmiyor diyor oğlu uyumuyormuş sen bilirsin dedim fazla karışmak istemedim demekki kundağın faydalarınıda birkez daha gördük... göğüs kalkanı nedir yalnız tam olarak ben bilmiyorum bildiğimiz göğüs ucu değilmi silikonlu?

desertflower benim yasadığım yerde 3 kişi bunlarda 2si iş arkadasım son 1 haftay kadar dr ları hep kız demiş bütün alısveriler ona göre yapılmıs bir sonuncu haftada diğeri doğduğunda erkek olduğunu öğrenmiş sok tabi insanlar eşiminde içinde bu umtu hala var ama o karnımı kızım die sever kızım dşe konusur benim kızım söle böle diye anlatır ama yinede umuduu varr

kizlar bebislere havluyu kac adet aldiniz?bende 2 tane var ama bi tane daha alsam mi diye dusunuyorum...

birde ananas var canim.ama kesinlikle ozellike bu aylarda TUKETILMEMESI gerekiyor.burda dogumu geciken hamilelere uygulanan bi yontem.gecikirse ananas ve hurma yiyin

ayy allah korusun bizede 3 ayri doktor bakti hepsi kiz dedi.ama bazen bana erkekmis gibi geliyor,niye anlamadim.ama herseyini aldik.birde isim bulma derdi var 9 ayda bir ismi zor bulduk,oyle olsa ne olur kim bilir

Bu göğüs kalkanı.Emzirme sonrasında göğüs uclarını kapatmak için.

Bu da silikon göğüz ucu.Özellikle göğüs ucu olmayan annelerin tercihidir.
Eki Görüntüle 372640

AAAAAAAAAAAAAA
canım arkadaşların renkli ultrasona mı giriyolardı peki ??? 4 boyutluda yanılma payı çok düşükmüş ..
gecen bi tanıdığımda sonuna kadar erkek demiş ama ultrasonu normal siyah beyazlardanmış , son ay renklide görmek istemiş bebişini ve sonuç kızzzzzzzz

canım biz hiç bornoz almamakla beraber 3 tane normal bebek havlusu aldık , bebekler için bornozun kullanışsız olduğunu duydum :)

canım harika bilgiler bayıldımmm çok teşekkürler blogcu anneyi okuyamadım niyeyse hemen hüzünlendim

Kıslar günaydın, Akşamları beni ateş basıyor gece wc ye gitmek için uyandığımda ter içinde kalıyorum..1 haftadır böyle
Bebeğimde dünden beri çok az hareket ediyor neden olabilir acaba?

canım o ateş basmasını ben de yaşıyorum ve incecik şeyler giyip yatıyorum üstüme off menopozluları anladım resmen

canım güle güle kullan elektrikli aldım demişsin lansinohun elektriklisini görmedim hiç manueli de iyiymiş ben on alıcam herhalde

insanlar ne kadar da duyarsız gerçekten ben de otobüse biniyorum bilerek kabanımın önünü de açıyorum koca göbişimi görüp hiç umursamayanlar var yazık gerçekten de çok yazık

canım benim doktor doğuma kadar haftada bir normal dedi

maşallah canım ama daha vakti var kesinlikle döner o

çok tatlılar canım güle güle giysin bebişin

canım ne güzel ohhh miss gibi herşeyin hallolucak anneler olmasa napıcaz biz benim kaynanalardan tık yok valla

arkadaşlar yeni doğan bezini ne aldınız kaç numara aldınız ben daha almadım benim bebek biraz iriymiş boyu falan doktor öyle söyledi kaç numara almam lazım kaç numara aldınız

canım 1 paket de olsa yenidoğan 1 numara alman gerekiyor

güle güle kullan canım pufff ben hala alamadımmm şu pompayıııı:18:

süper canım iyi ki varsın harika bilgiler bunlar

kesinlikle canım iyi ki araklamşsın anaaammm bebiklerimiz için hergün bir yeni bilgii:)))

kizlar bebislere havluyu kac adet aldiniz?bende 2 tane var ama bi tane daha alsam mi diye dusunuyorum...

2 tane yeterlidir bence.
Gerçi erkek anneleri 1 tane daha yedek alsa iyi olur.
Erkekler bebekler banyo öncesinde-sonrasında sulamaya bayılıyorlar
Tabi altları açılır açılmazda hemen bırakıveriyorlar.

hımmm göğüs kalkanı böyle bir şey demek ki ama ben göğüsün ucunu sütümüzle ıslatıp kurumaya bırakmanın çok faydalı olduğunu pek çok kişiden duydum bunu denicem bakalım

göğüs kalkanımı iyiymiş peki canım ??? hangisini alıcaz :) benim uç konusunda sıkıntım yokta

Tatlım göğüs kalkanının ucu delikli olduğu için göğüs ucuna hava aldırıyormuş.
Emzirdikten sonra göğüs ucu kuruyunca lansinoh kremi sürüp kalkanı kapatıyoruz ve yara oluşumunu böylece engellemiş oluyoruz.
Ayrıca kalkan kullanırken göğüs pedi ihtiyacıda olmuyor çünkü damlayan süt kalkanın içinde birikiyor.

hımmm göğüs kalkanı böyle bir şey demek ki ama ben göğüsün ucunu sütümüzle ıslatıp kurumaya bırakmanın çok faydalı olduğunu pek çok kişiden duydum bunu denicem bakalım

Evet canım göğüs ucuna anne sütünü sürüp kurutmak çok faydalıymış ama bu kalkanda ek koruma yöntemi.
Valla annelerin birçoğunda "canım çok yanıyor,ağlayarak emziriyorum,göğüslerim yarıldı enfeksiyon akıyor veya kanıyor" tarzında ki şikayetleri çok okuyunca gözüm korktu ve önlem alarak mutlaka alınacaklar listesine ekledim kalkanı.

ya bu gogus kalkani cok degisik birseymis:):)iyiki eklemissin turuncu aklimizda kalsin buda.ben icim rahat etsin diye bi havlu daha alim.buarada kizim gogusume vuruyor yeri dar geliyor galibabugunluk benden bu kadar kizlar.mesaim bitiyoryarinda eve elektrikci gelicek izinliyimcuma da tatillll simitciye gidicezzzbu aksam girip arabanin fotosunu eklerim.sonra ctesi gorusuruz.zaten 36 haftada yani 1 nisanda isten ayriliyorum.nese cenem acildi ctesi gorusmek uzere

canım öncelikle üzülme sıkma canını, ben de iki gündür hem işte hem de eşimin ailesinde sıkıntılar yaşıyorum. Bebeğim az hareket ediyor oyüzden sanki benim de canım sıkkın. Dün saatlerce ağladım. Dün çok güzel bir güne uyandım öğlen moralimi sıfıra indirdiler. Dün öğlen saatlerce ağladım. Akşam eve gidince ağladım. Kocam da çok üzüldü eltielrimin yaptıklarına ama kocam ne yapacak ki allah kimseye fesat, kıskanç elti vermesin üzülme bebişlerimiz de o zaman çok üzülüyor bence
şu kaşıntı meselesine gelince, canım güzel arkadaşım. Ben o kaşıntıdan neler çektim neler... Hamileliğimin ilk aylarında enfeksiyon olmuşsun dedi doktor. Ilaç verdi, su iç bol bol dedi. Ben zatn günde 3-4lt su içiyorum ama pek bir şey olmadı. Geçmedi üstelik daha da arttı. Birgün böyle bi kaşıntı tuttu allah ölüyorum ama kaşımıyacağım dedim. Sadece 5dk dayanabildim. Ben bi kaşıdım bi kaşıdım vajinamın dış kısmı şişti ama kocaman oldu. Sonra yürüyemiyorum bacaklarımı birleştiremedim. Bacaklarım açık sağ gidiyrm sola gidiyorm, acıdan ağlıyorm yok geçmiyor:) üstüne üstelik bir de tuvaletim geldi mi, ne yapacağım diye tutuştum ama mecbur gittim tuvalete bir yandı oaram anlatamam gözümden akan yaş yüzümü yıkıyor o derece kötü oldu yani allah'tan kocam polisde gece yoktu evde:)
doktora gittim böyle böyle dedim. Ama doktora utancımdan tam 2 ay sonra cesaret edipte söyleyebildim inanabiliyor musun? Sanki doktora söyleyince ne olacaksa!
Doktor, travazol diye bir kremle fitil verdi mantar olmuşsun dedi. Akıntım da süt kesiği gibi oluyrdu. Kremi sürdüm, gel gelelim fitile ne yerleştirebildim ne gece uyuyabildim. Rahatsız oldum çok yani. Ama geçmedi, kaşıntım da devam etti, akıntım da daha arttı. Sanki iltihap akar gibi ama süt kesiği şeklinde ve çok da
doktorumu değiştirdim. Başka bir dr gittim. Kadın hemen kültür aldı, çok kötü mantar olmuşsun dedi sonuçlardan sonra iki tane fitil verdi 7 gün arayla kullan dedi, oranı da sirkeli su ile yıka başka birşeyle yıkama dedi. Dediğini yaptım şu an çok rahatım. Geçti çok şükür. Tavsiyem o ki sirkeli suya pamuğu batır dış kısmını yıka yani sil. Geçer inşallah.
Tekrar geçmiş olsun canım. Allah kimseye vermesin o kaşıntıyı!! Ben tam 6 ay çektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…