2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım öncelikle üzülme sıkma canını, ben de iki gündür hem işte hem de eşimin ailesinde sıkıntılar yaşıyorum. Bebeğim az hareket ediyor oyüzden sanki benim de canım sıkkın. Dün saatlerce ağladım. Dün çok güzel bir güne uyandım öğlen moralimi sıfıra indirdiler. Dün öğlen saatlerce ağladım. Akşam eve gidince ağladım. Kocam da çok üzüldü eltielrimin yaptıklarına ama kocam ne yapacak ki allah kimseye fesat, kıskanç elti vermesin üzülme bebişlerimiz de o zaman çok üzülüyor bence
şu kaşıntı meselesine gelince, canım güzel arkadaşım. Ben o kaşıntıdan neler çektim neler... Hamileliğimin ilk aylarında enfeksiyon olmuşsun dedi doktor. Ilaç verdi, su iç bol bol dedi. Ben zatn günde 3-4lt su içiyorum ama pek bir şey olmadı. Geçmedi üstelik daha da arttı. Birgün böyle bi kaşıntı tuttu allah ölüyorum ama kaşımıyacağım dedim. Sadece 5dk dayanabildim. Ben bi kaşıdım bi kaşıdım vajinamın dış kısmı şişti ama kocaman oldu. Sonra yürüyemiyorum bacaklarımı birleştiremedim. Bacaklarım açık sağ gidiyrm sola gidiyorm, acıdan ağlıyorm yok geçmiyor:) üstüne üstelik bir de tuvaletim geldi mi, ne yapacağım diye tutuştum ama mecbur gittim tuvalete bir yandı oaram anlatamam gözümden akan yaş yüzümü yıkıyor o derece kötü oldu yani allah'tan kocam polisde gece yoktu evde:)
doktora gittim böyle böyle dedim. Ama doktora utancımdan tam 2 ay sonra cesaret edipte söyleyebildim inanabiliyor musun? Sanki doktora söyleyince ne olacaksa!
Doktor, travazol diye bir kremle fitil verdi mantar olmuşsun dedi. Akıntım da süt kesiği gibi oluyrdu. Kremi sürdüm, gel gelelim fitile ne yerleştirebildim ne gece uyuyabildim. Rahatsız oldum çok yani. Ama geçmedi, kaşıntım da devam etti, akıntım da daha arttı. Sanki iltihap akar gibi ama süt kesiği şeklinde ve çok da
doktorumu değiştirdim. Başka bir dr gittim. Kadın hemen kültür aldı, çok kötü mantar olmuşsun dedi sonuçlardan sonra iki tane fitil verdi 7 gün arayla kullan dedi, oranı da sirkeli su ile yıka başka birşeyle yıkama dedi. Dediğini yaptım şu an çok rahatım. Geçti çok şükür. Tavsiyem o ki sirkeli suya pamuğu batır dış kısmını yıka yani sil. Geçer inşallah.
Tekrar geçmiş olsun canım. Allah kimseye vermesin o kaşıntıyı!! Ben tam 6 ay çektim

Bende bitirdim tamamını bazı yerlerde gözyaşlarıma hakim olamadım. O yazıdan bazı başlıklar çıkardım eşimle paylaşmak için hatta okumayanlar ile de paylaşayım.

"Ben de onu hiç kandırmadım ilacı verirken. Özellikle “Ayyyyy ıyy, bu ilacın da tadı çok ekşi, çok acı” diye tariflerde bulunurum. O da bana katılır, yüzünü ekşite ekşite içer ilaçlarını. Bu yöntem bizde çok işe yaradı. İlaçları içmek bir rutin haline geldi; “sevmesek de bunu yapacağız” mantığı yerleşti ve benim verdiğim tepki ona doğruyu söylediği için bazen eğlendiği bile oldu ilaç içerken. Bunları bilinçli yapmıyorum ama düşüncem şu; bir bebeği bile bir yere kadar kandırabilirsiniz. Yapmak zorunda olduğunuz onun canını acıtacak ya da keyfini kaçıracak herhangi bir şeyi ona aman ne güzel diye sunmak bence o günü kurtarır ama bu ufacık şeyler yüzünden temelde çocuğunuzla aranızda güven problemi yaratır."

"Gelişimsel olarak ilk önce odaklandığımız noktalardan aklıma gelenler şunlar; nesneyi gözle takip edebilmesi, al deyince alması, ver deyince vermesi, nesneyi bir elinden diğer eline geçirebilmesi, elinde iki nesne tutarken 3. bir nesneyi verdiğimizde ne yapabileceğini bulması, dilini dışarı çıkartıp ağız hareketlerini ve sesleri taklit edebilmesi, bir nesneyi sakladığın zaman onu araması ve sakladığın yerden çıkarması…"

"Buna şöyle bir örnek verebilirim: Güz’ün elini ağzına koyarak istemediği ya da istediği bir şeyde kendini öğürtme ve kusturma huyu vardı. Bu durum beni ve benim gibi yakın çevremdekileri de çok panik yapardı ve hemen tepki verirdim. Pedagoga gittiğimizde aslında bunun ne kadar yanlış olduğunu anladım. Yapmamız gereken duygularımızı saklamak ve sanki hiçbir şey olmamış gibi hiç tepki vermemekmiş. Gerekirse yüz ifademi değiştirmek için bir süre arkamı bile dönebilirmişim. Burada önemli olan ilgiyi başka bir yöne çekip onun bu şekilde ilgi çekme huyunu değiştirmem gerekirmiş. İnanır mısınız ben tepki vermemeye başladıktan yirmi gün sonra bu huy bitti, sürekli yapmaktan vazgeçti. Arada yaptığı zamanlar oluyor, kaç ay geçmesine rağmen hala deniyor ama aynı şekilde bir tepki göremediği için vazgeçiyor."

"Bu test sonucunda anne olarak bana da bir tavsiye çıktı. Bilmediğimiz üzerinde çalışabileceğimiz oyunları öğrenmemin yanı sıra, bebeğime daha çok güven aşılamalıymışım. Hatam hep onun yerine benim yapmammış. Tam tersine onu yüreklendirip bunu sen tek başına da yapabilirsin denersen olacak mesajı verip; Güz’e güven aşılamam ve başardığını görme imkânı sağlamam gerekirmiş.Annenin bu tavrı bebeğin gelişimi için önemli bir ayrıntıymış. Bilinçli olup bu şekilde davransaymışım yapabildiği şeyleri çok daha erken yapmaya başlayabilirmiş."

kızlar pek güzel çekmeyi beceremedim ama işte size kapı süsüm hastanede giyeceğim pembiş geceliğim ve iki adet lağusa pijama takımım bir de malum kırmızı ve gereksiz para verdiğim mevlüt için aldığım sabahlıklı takımım var bi onu eklemedim diğerleri burda hoş kırmızı taçla pembe gecelik nasıl olur bilemiyorum artık:)))

yavru kedinin yavru kuşuna koccaaman maşalllh merve teyzesinden benim miniğimde dönmedi daha :18:

Geçen mart annelerinde okudum sanirim.biri son haftalarindaydi ama bi türlü doguramamiş.sonra sabah bi bakmis su,nişan derken doguma gitmiş ama diyoki gece esimle biraz yaramazlik yaptik sanirim o hardkete gecirdi yazmisti

hadi yaaaa aman ne cesaret gerçi doğumu başlatmış ii olmuş ama ben kesinlikle yapamam

selam güzel annelerr hazırlıklar tam gaz devam ediyor değil mi okuyorum takip ediyorum ama cvp yazmanay yetişemiyorum kusura bakmayın.hepinizle tek tek ilgileniyoruz oğlumla ama bilin:) biz de mutfak dolap örtülerimizi ve kiler örtülerimizi makineye attık oğlumla.yarın temizliğim var.artık doğum temizliğine başladım ama görseniz halimi bi bıkkınlık varki üstümde sormayın bunaltı basıyo yaa temizlik deyince bile!!

slm annişler.9 gün sonra van maceramıza upuzunnnn bir ara veriyoruz ama babamızı maalesef bu iğrenç yerde bırakıyoruz.bugünde nevruz hayırlısıyla bunu da atlatalım inşaallah.öptüm sizleri

benimkindede umut vardı sonra ben çok bozuluyordum benim kız olduğunu 5 dr teyit etti... hatta ilk geri dediklerinde sen istemiyordun kız diye bozuldun allah bizi cezalandırıyor demiştim o lafıma çok bozulmuştu şimdi bişi olucak diye yüreği ağzında hele böyle onu tepişlesin içi gidiyor babamızın :) ama çıkmamış candan hala umut kesilmiyor bir umut belki görememişlerdir diyor

e göğüs kalkanı alırsak o zaman göğüs pedine ihtiyaç olmazmı? bunun bide koruma özelliği varsa pedle hiç uğraşmayalım daha iyi ama ben zaten göğüs ucu almak zorundayım benim hiç yokkk süt var uç yok

bu gece öyle bi rüya gördüm ki gerçek gibiydi karnıma bakıyodum ve bebeğimin yüzünü görüyodum sanki karnım bi tül gibi de içinde bebiş var gibi öyle güzeldi ki oyss çok merak ediorum onu çoook.

canım arkadaşlarım nasılsınız ? sizden çok uzun süredir ayrı kaldım çok özledim sizleriiii
hepiniz iyisiniz değil mi arkadaşlar :26:

iyyiz canim cok sukur,nerelerdeydin ozlettin kendini,isten ayrilmistin dimi nasilsin
iyim canım işten ayrıldım 2 gün evde kaldım baktım toparlayamıyorum kendimi annemlerin yanına İzmir'e geldim burada annem ile birlikte bebeğimizin eksiklerini hallediyoruz bitti sayılır artık sağlıkla gelsinler yavrularımız

bende de var o durum ayrıca bi kaç gündür ellerim de kollarımda uyuşma oluyo ama sanırım normal. aldıkların da çok güzeller hayırlı olsun.

ohhh mis gibi olmuştur şimdi hepsi ama hani bizlere göstermedin aşk olsun foto beklioruz.

Her ihtimale karşı küçük bir kutu ped alalım yinede.Kalkanı gün boyu takmak iyi olmuyormuş.Arada bi memişleri açtığımızda ped iyi olur
Bu arada sen silikon uc alacaksan belki kalkan almana gerek kalmayabilir.Çünkü bildiğim kadarı ile o uc zaten göğüsü emzirme esnasında koruyor.Yinede bi araştır istersen.

canım arkadaşlarım nasılsınız ? sizden çok uzun süredir ayrı kaldım çok özledim sizleriiii
hepiniz iyisiniz değil mi arkadaşlar :26:

Merhaba canım...Ben de "benim sat'daşım" nerelerde acaba diye düşünüyordum.
Annenlerin yanına gitmek iyi olmuş canım.Ben de yarın gideceğim.
Bol bol doğum öncesi moral ve enerji toplarız ne güzel

ayyy ne güzel çok şanslısın canım.

Merhaba canım...Ben de "benim sat'daşım" nerelerde acaba diye düşünüyordum.
Annenlerin yanına gitmek iyi olmuş canım.Ben de yarın gideceğim.
Bol bol doğum öncesi moral ve enerji toplarız ne güzel

canım nasıl alışmışız birbirimize sende güle güle git sağlıcakla dönün yavrunla
dün seni aklımdan geçirdim bebeğimin arabasını kraft horn aldım ikili set siyah çok şık ve güzel 550 tl canım

iyi günler anneler şimdi arkadaşlarla günümüz vardı dışarda ögle yemegi yedik geldim zaman yoksa geçmiyo yat yat. turuncum güzel bilgiler paylaşmışsın ben agız pamukçugu için bir bilgi veriyim kesinliklede yapın çok yararlı pamukçuk için o verdiğin bilgi pek işe yaramıyor bebeğin daha çok canı yanıyor. eczanede karadut suyu satılıyor 5lira gibi bişey küçük oje şişesi gibi ondan mutlaka alın bebeişin agzına ondan sürün pamukçuk olan bölgeye çok iyi geliyor mutlaka evinizde bulunsun sizlerinde agzı yaraları olursa kullanabilirsiniz.

süpersin canım tamda ihtiyacım olan bilgilerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…