günaydın bütün mayıs annelerine.
Eşim bu sabah işe geç gidecekti. Beraber kahvaltı yapacaktık. Ben hazırlandım onu uyandırıcam dedim ki öprerek uyandırayım ( normalde adetim değildir sabahları öperek uyandırmak ) mutlu olsun. Neyse öptüm hadi kalk kahvaltı hazır die. Bana ne dese beğenirsiniz saat kaç lan. :26::26: Bütün moralim alt üst oldu.
Neyse kalktı sabah sabah o saçma esprilerine başladı sinirlerim alt üst tabi. ( eşim çok saçma espriler, hareketler yapar onun ayptığını çocuklar yapmaz. Nefret ediyorum o hareketlerinden her defasında söylüyorum yine yapıyor )
işe geldim o sinirle. Dün işte bi sıkıntı olmuş yaptığım işle ilgili. Patron biraz uyardı beni. Tatlı dille söyledi gerçi ama ben yinede çok üzüldüm. Bugün güne bu kadar kötü başlayacağımı tahmin etmezdim.
1 ay önce kontrole gittiğimde idrar yollarımda enfeksiyon vardı. Dokto bol su iç dedi.ilaç falan vermedi. Haftasonu tekrar tahlil yaptırdım sonuçlar ii dedi doktor. Afedersiniz ama şeyim kaşınıyordu. Kaşıya kaşıya kenarını yolmuşum bende yara oldu şimdi. şimdi de şeyimin resmen içi kaşınıyor. çok acıyor.sizlerde de oluyo mu böle şey?
kızlar turuncu nun linkini verdiği blogcuannedeki bir nefesmiş hayat adlı makaleyi tümden bitirdim (en azından hastane sürecini) ve halime şükrettim eğer vaktiniz varsa sizde bir göz atın derim... çünkü gerçekten bir hayat mücadelesi hemde ailecek geçen bir hayat mücadelesinden bahsediyor ve ben yine halime şükrettim.... yinede biraz yürek burkuyor... eğer duygusal moddaysanız bugün okumayın iyi hissettiğinizde ve moraliniz güzelken okuyun...
selam kısçeler nasılsınızzzz
biz çok şükür iyiyyiizzzz dün doktor kontrolümüz vardı yavrumuzu gördük çok şüküryine ayağını yüzüne kadar çıkardığı için çok net pozlar vermedi bize yaramaz
minik kuşumun minik kafası 28 hafta boyunca aşağıdaydı ama 28. haftada yukarı çıktı hala yukarıda bir an önce aşağı inmesi gerekiyor dedi doktorumuz yeri dar olmadan yoksaaa sezeryan kaçınılmaz olacak
1800gr olmuş yavrukuş boyuda 41 cm civarı
Geçen mart annelerinde okudum sanirim.biri son haftalarindaydi ama bi türlü doguramamiş.sonra sabah bi bakmis su,nişan derken doguma gitmiş ama diyoki gece esimle biraz yaramazlik yaptik sanirim o hardkete gecirdi yazmisti
benimkindede umut vardı sonra ben çok bozuluyordum benim kız olduğunu 5 dr teyit etti... hatta ilk geri dediklerinde sen istemiyordun kız diye bozuldun allah bizi cezalandırıyor demiştim o lafıma çok bozulmuştu şimdi bişi olucak diye yüreği ağzında hele böyle onu tepişlesin içi gidiyor babamızın :) ama çıkmamış candan hala umut kesilmiyor bir umut belki görememişlerdir diyordesertflower benim yasadığım yerde 3 kişi bunlarda 2si iş arkadasım son 1 haftay kadar dr ları hep kız demiş bütün alısveriler ona göre yapılmıs bir sonuncu haftada diğeri doğduğunda erkek olduğunu öğrenmiş sok tabi insanlar eşiminde içinde bu umtu hala var ama o karnımı kızım die sever kızım dşe konusur benim kızım söle böle diye anlatır ama yinede umuduu varr
e göğüs kalkanı alırsak o zaman göğüs pedine ihtiyaç olmazmı? bunun bide koruma özelliği varsa pedle hiç uğraşmayalım daha iyi ama ben zaten göğüs ucu almak zorundayım benim hiç yokkkBu göğüs kalkanı.Emzirme sonrasında göğüs uclarını kapatmak için.
Eki Görüntüle 372630
Bu da silikon göğüz ucu.Özellikle göğüs ucu olmayan annelerin tercihidir.
Eki Görüntüle 372640
canım arkadaşlarım nasılsınız ? sizden çok uzun süredir ayrı kaldım çok özledim sizleriiii
hepiniz iyisiniz değil mi arkadaşlar :26:
iyim canım işten ayrıldım 2 gün evde kaldım baktım toparlayamıyorum kendimi annemlerin yanına İzmir'e geldim burada annem ile birlikte bebeğimizin eksiklerini hallediyoruz bitti sayılır artık sağlıkla gelsinler yavrularımıziyyiz canim cok sukur,nerelerdeydin ozlettin kendini,isten ayrilmistin dimi nasilsin
herkese selam, kızlar ben bu aralar yatakta dönerken çok zorlanıyorum ve bacaklarım boylu boyunca sızlıyor, sanki uyuşurda sonra karıncalanır ya aynen öyle oluyor, sizde de oluyor mu?
Kasıklarımda özellikle gece çok ağrıyor dönerken.
Az önce unnodadan kırmızı bir elbise ve sarı bir tulum aldım, aslında artık bişey almayacağım diyordum ama çok tatlıydılar. Diğerlerini de daha önceden almıştım.
Özellikle hastane çıkışı çok kaliteli çıktı.
Eki Görüntüle 372501 Eki Görüntüle 372502 Eki Görüntüle 372503 Eki Görüntüle 372504 Eki Görüntüle 372505 Eki Görüntüle 372506
AYY BEN DE YIKADIM NASIL ZEvkliydi anlatamam çamaşır askılığında minik minik oyuncak elbisesi gibi kıyafetler :)
sermeye toplamaya katlamaya doyamadım resmen bol bol konuştum oğlumla Allah büyüdüğünü göstersin de delikanlılık kıyafetlerini de böyle yıkar ütülerim diye
e göğüs kalkanı alırsak o zaman göğüs pedine ihtiyaç olmazmı? bunun bide koruma özelliği varsa pedle hiç uğraşmayalım daha iyi ama ben zaten göğüs ucu almak zorundayım benim hiç yokkksüt var uç yok
canım arkadaşlarım nasılsınız ? sizden çok uzun süredir ayrı kaldım çok özledim sizleriiii
hepiniz iyisiniz değil mi arkadaşlar :26:
Kızlar yarın annemlere gidiyorum.
10 gün kalacağım ve alışveriş işlerini halledip eve döndüğümde görümcemler gelecekler temizlik için.
Benim melek annem bebeğimin %80 ihtiyaçlarını tamamlamış,o yetmemiş benim lohusa pijamamdan lohusa iç çamaşırlarıma kadar,göğüs pedlerinden kremlerine kadar almış ki ben geldiğimde çok gezip yorulmayayım diye.Bi mağazadan gebelere verilen ihtiyaç listesi vermişler,alışverişi hep o listeye göre yapmış.
Eğer beğenmezsen geldiğinde değiştiririz dedi ama o bu kadarını düşünüp aldıktan sonra bana beğenmemezlik düşmez değil mi.
Dedemizde kuzumun mobilyalarını alacak,bize hiç bişey bırakmadılar gerçekten.
Gitmişken kuzumun kıyafetlerinide yıkar ütüler mis gibi getiririm evimize....
Merhaba canım...Ben de "benim sat'daşım" nerelerde acaba diye düşünüyordum.
Annenlerin yanına gitmek iyi olmuş canım.Ben de yarın gideceğim.
Bol bol doğum öncesi moral ve enerji toplarız ne güzel
Kızlar sizlerle ordan burdan not aldığım bilgileri paylaşmak istedim.
Bebeklerde pamukçuk için yapılacaklar :
-1 çay bardağı su içerisine 1 çay kaşığı karbonat koyup gazlı bezi bu suya batırarak bebeğin ağzındaki pamukçuğu hafif bastırarak temizliyoruz.Ayrıca arada bir anne bu su ile göğüs uclarını silip bebeğini emzirirse pamukçuk olmadanda engellemiş olabiliriz.
Bebeklerde konak için :
-Bebeği yıkamadan önce saç diplerine hakiki zeytinyağı ile hafif masaj yapıyoruz,sonrasında ince uclu konak tarağı veya erkek tarağı ile saçları tarıyoruz ve bebeğimizi yıkıyoruz.Ayrıca konak oluşumunu engellemek için haftada 1 bebeğin yıkandıktan sonra son durulama suyuna birkaç damla bebek yağı damlatıp başından aşağı döküyoruz ve çıkarıyoruz banyodan.
Bebeklerde gaz için :
-Yarım çay kaşığı kimyonu 1 küp şekerinin dörtte birini yarım çay bardağı su ile kaynatıp ılıttıktan sonra bebeğe 1 kaşık verilip emzirilir.
-Anne gaz için rezene-anason kaynatıp içebilir.
-Anne yemeklerine bir tatlı kaşığı kadar kimyon ilave edebilir.
-Anne gaz yapıcı gıdalardan uzak durmalıdır.Özellikle sebze-meyve çiğ tüketilmeyecek.Sebze haşlama olarak,meyve şekersiz komposto şeklinde tüketilecek.Bakliyat tüketilmeyecek.Hazır gıdalardan meyve suyu gibi uzak durulacak...
-Hakiki zeytinyağı ile bebeğin ayaklarının altına masaj yapabilirsiniz.
-Ayrıca subsimplex,zinco,colinax isimli gaz damlalarınıda doktor kontrolünde kullanabilirsiniz.
Göğüs ucu yarası için :
-İlk etapta bebeği emzirirken göğüsün kahverengi kısmı tamamen bebeğin ağzına verilecek.Bebek almazsa bile defalarca denenip öğretilecek.
-Doğumdan itibaren kalkan kullanımı şiddetle tavsiye ediliyor.Silikon göğüs ucu değil göğüs kalkanı.
-Göğüs emzirildikten sonra hemen kapatılmadan bir miktar anne sütü sürülüp kurumasına müsade edilip öyle kapatılacak.Göğüs kurumadan göğüs pedi üzerine kapatılırsa enfeksiyon ve mantar oluşumunu arttırır.
-Yaralar için tatlı badem yağı öneriliyor.
-İleri derece yaralar için gamastan krem,bepanten krem,sudocrem öneriliyor....
Süt arttırmak için :
-Hiç bir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin.Pozitif ve mutlu olun.
-Günde 3-4 litre su tüketin.
-Şekersiz kompostolar hazırlayın ve tüketin.
-Sebzeleri haşlayıp tüketin.
-Kuru kayısı,incir,hurma hem sütün lezzetlendirir hemde sütü arttırır.
-Akşamdan suda ıslatılmış kavrulmamış badem yiyin.
-Anne sütü arttırıcı çaylar için (humana still thee gibi)
-Sıcak duş altında göğüslere hafif masaj yapmak süt üretimini arttırır.
-Düzenli emzirin ve kalan sütü sağın ki süt üretimi artsın.
Şimdilik benden bu kadaaaar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?