desertflower çok geçmiş olsun her şerde hayır vardır bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim
kiloyla doğum alakalı tabi ama ben şuan 84 kiloyum ve dr um normal yaparsın dedi ben hamilelikten önce kiloluydum 6 kilo falan aldımm dr da normal istiyor bakalım hayırlısı
benim yengemde yıllardır fıtık la ugraşıyor bi fıtık başlangıcı diyorlar bi fıtık 3 çocuk doğurdu kendisi ama bence onda öyle fıtık yok halı falan gayet rahat çırpıyo akşama kladar iş yapar fıtık olan rahat yürüyemez bile değilmi
canlarımm kılo durumlarnız nasılll:)))))))
14 şekerimmmmmmmm
iyi akşamlar kızlar bu akşam doğum çantası için eksik kalan lohusa geceliği ve pijamasını aldık cicikom markalı pijama takımı, sabahlık ve geceliğe toplam 80 lira verdim kısa kol sizce fiyatı nasıl?
günaydınn kızlarrrr... herkes iyidir umarım eskileri okuyamadım.. nisan annelerine baktımmm.. 9 anne doğurmuşşş... napcazzz. bizim listenin yarısı da nisanın 15'inden sonra doğar sanki.. sizcee
benımde 14tu bı kılo vermısım nasıl olduysaa :)))))))) 20 kıloyla tamamlıcaz heralde bu gıdısleee
12, ben kilo almadım bu ay. ama göbeğim çok büyüdü, uzadı öne doğru, kendimi çookkk kötü hissediyorum işyerindeeeeee, herkes ilk göbeğime bakıyo
benımde herkes bu hafta göbegıme taktıı kocaman oldun dıyolarr her gören ılla hamılelık muhabbetıne gırıooo sıktılar artık ızne ayrılsaydımm
bişey kafama takıldı şimdi biz çalısabilir raporu ile 37 haftayakadar çalısabiliyoruz ya diyelimki 36da doğum yaptık ne olcak doğum sonrası 8 hafta olan iznime kaç hafta eklenecek
ya kızlar benim kafam çooook karışık şimdi norolog bel fıtığın var dedi , ama bunu kend doktoruma sölesem mi bilemiyorum sölersem hemen sezeryan dicek biliyorum , bel ftığı olup normal doğum yapan tanıdıklarınız var mı hiç ? sizce ne yapmalıyım ya
kızlarr
çok kötü hasta oldum bütün kışı sapasağlam geçirdim ,havalar ısındı ben grip oldum bebişimde az hareket ediyo( kendimi çok kötü hissediyorum dua edin bana
kızlar günaydın hepinize;
ben akşama bebişin kıyafetlerini roxy matik ile yıkayacağım..
size bişi sorucam.. siz o yünlü yumuş yumuş battaniyeride yıkadınızmı?
bozulur diye korkuyorum ya .. yumuşaklığı filan gider mi acaba?
kızlar hepinize günaydın..
dün dr randevum vardı. kızım 1600 gr 42 cm çıktı boyuda. başı aşağıda doğum pozisyonundaymış, suyum yeterliymiş, 1 hafta önde herşey gayet iyi dedi.
magnezyum verdi bu haftadan sonra erken doğumları engellemek için verioruz dedi. bizde mutlu olduk kızımla. çok şükür kızlar çok mutluyum.
şimdi geçmişi okuyum geliyim kızlar
bende yeni tahlil yaptırdım 11,2 çıktı cuma doktoruma götürücem bakalım ne dicek :18::18:
kan hapımı içiyorum ama unutuyorum bazen
Günaydınlar :)
aslında hem hüzünlü hemde mutluyum... dün belediye otobüsünde tam inicekken kızımla beraber en arkadan en öne uçarak (şoförün ani freninden dolayı) iki genç kızıda kendimle beraber götürerek karnımın üstüne kapaklandım... bi kızın dizi diğer kızında ayağı karnımdaydı hatta kızım öyle bir düşmüşki üstüne sanırım ayağım kırıldı hareket ettiremiyorum diyordu tabii ben yerden kalkamadım sadece bebeğim dedim... hamilemisin dediler kafa sallayabildim can acımdan ve korkumdan sonra araçtan indim tabii şoföre bağrınıp vurarak annemi aradılar kadıncağız hemen geldi yarım saat içinde kadındoğum hastanesindeydim... ama benle ilgilenemdiler! birazdan sağlık bakanlığına mail atıcam şikayet için çünkü gerizekalı ebeler alttan muayne etti karnım acıyor dedikçe ve kalp sesini dinlediler ne nts ye bağladılar ne ultrasonla baktılar nede doktor geldi birde boşuna alttan muayne edip baktı o kadar canım yandıki birde kalkıp bana akıntın var dedi... dicektim o kadar bende seninkini kurcalasam seninde akıntın olur sonra bana dalağında falan bir yırtılma vardır belki başka bir hastanede kontrol ettir gel yatış yapıcaz yarın detaylı ultrasona sokucaz seni... dedim benim bebeğimin zaten göbek kordonunda beslemesinde azalma var 2 hafta geriden gelen özel bir bebek drum buradaysa arayıp görüşün aramadılarda önce gidin gelin yatış yaptırıcaz dediler gittim diğer devlet hastanesine tabii gidermiyim normal acile direk kadın doğum aciline gittim neyseki hani şu bebeğimin kilosunu söylemeyen biz boy kilo ölçmüyoruz diyen eski ama kendi druma denk geldim diğer hastaneden hiç bahsetmeden düştüm böyle böyle oldu dedim (istesem bu kadar denk gelmez yani... allahtan beni hatırladı ve normal olduğumu biliyor) hemen ultrasona aldı kızının plasentası normal dedi monitörü bana çevirerek kalp atışını gösterdi.. sonra 28+6 dedi (ben diğer drdan bahsetmeden) ama siz bana 1 hafta yapısından dolayı oynuyorsunuz demiştiniz dr bey dedim... üstten ölçtümde dur tam ölçelim dedi fl den ölçtü ve monitör bana çevriliyken ölçme tuşuna bastı ve dırırırıım dırım kızım 29+6 çıktı ben bir hafta oynuyor dediysem bir haftadır dedi doktor ve kafamdan hemen bir hesap yaptım eğer fl değeri ... ysa *7 yapınca ortalama boyu veriyorsa kızım 35 cm civarı değil 39.9 cm ve 40 cm de sadece 1-2 cm kısa e belki kısa boylu olucaktır dedim onu baz alarak sonuçta kiloları hesaplıyor makinelerde diye düşündüm ve bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi korkmam gerektiğini plasentanın pamuk ipliği olmadığını söyledi ve sağlıklısınız geçmiş olsun dedi aralara bi kaç espri katarak bizi gönderdi... herşerde bir hayır vardır diyorum sonuçta bu dr da görürdü dimi bağında bişi olsaydı hem sadece 2 günde 10 gün fark atamaz bebek dimi... drda dedi zaten yapısal olarak küçüktür minyondur bir hafta ondan atar boya o kadar takılma 2li 3lüde birşey çıkmadıysa korkma dedi ve ben en azından bunun mutluluğunu yaşıyorum... yine babamız gözleri kıpkırmızı karşıladı bizi kapıda ve sıkı sıkı sarıldı kızımda bizi üzmemek için bol bol tekmeledi ve eşim sürekli onu hissetti en sonunda bu kız bu kadar hareketlimi ya hep dedi canın acımıyormu? yok dedim hep böyle ve dahada beter tekmeliyor bazen... eşimde maşallah benim kızıma çok kuvvetli babasının minik kızı minik aşkı dedi... ve bir kez daha kızımla kocama aşıkkkkk oldum
Çok ama çok geçmiş olsun, Rabbim senide meleğini de korumuş. İyi haberlerin içinse çok mutlu oldum, inşallah sonuna kadar hep böyle iyi haberler alırsınız...
ay canım suyu fazla olsun üzülme az olmasından daha iyidir belki suyu düzelir ama suyu fazla olunca sezeryan oluyor diye senden duydum ben şimdi... kontrol altında tutulursan düzelirsin muhakak tedavisi vardır olmadı hastaneye falan yatarsın tedavi altında tamamlarsın bu süreci sıkma canını... dualarım bizlerle meleğimallah yardımcımız olucak... bebişlerimiz erken bile doğsalar çok sağlıklı olacaklar... bunu düşün rahat ol... sonuçta sınırı 2000 gram olarak algılıyorlar ve senin sınırı geçmiş ayrıca ultrasonlarda bazen sıkıntı yaratabiliyorlar devlet dr una gidiyorsun sanırım 2. için... istersen başka birtane 3. göze gözükmek herzaman iyidir bir gözük ne olur ne olmaz canım yaaa....
yaa benim kafama takılan bişi var şu lavman olayını tam anlamış değilim.şimdi bu lavman hem normal hemde sezaryen doğumda veya her gebeye uygulanan bişey mi?
kızlar bunlarda kızımla benim cicilerimiz.yıkadık ütüleyip yerleştirdik.beşiğimizi falan kurunca tekrar çakeriz.daha eksiklerimiz var ama yavaş yavaş tamamlıyoruz. göbeğimde bugün itibariyle 6.5 kg almış halimindir
7saol cnm bu gıttıgım devletti bıde özelde kontrol oluyorum oda 03 nısanda nasıl sabredıcem bılmıyorum doktor ırı bı bebek dedı zaten 2.197 gr. cıktı cok sasırdım sezeryan olursun dedı ve erken dogum olabılır dedı dua et bana ne olur herkes dua etsın cok ıhtıyacım var umarım duzelır suyu ve zamanında gelır napıcagımı sasırmıs durumdayım özeldekı dr.um hıc boyle bısey soylemedı sımdı baktım ultrason kagıtlarına hıc ölçmemıskı suyumu hep ıyı dıyordu ama neye gore ıyı dıyordu onuda gıdınce sorucam
yok yaa 20 olmayız bence canım ennn fazla 17 diyorum ben
hahaha bi tek işyerindekiler mi kızlar ya bana yoldan gecenler bile öcü gibi bakıyo
bişey kafama takıldı şimdi biz çalısabilir raporu ile 37 haftayakadar çalısabiliyoruz ya diyelimki 36da doğum yaptık ne olcak doğum sonrası 8 hafta olan iznime kaç hafta eklenecek
vallahi öyle.ama herkeste aynısı olacak diye birşey yok.kendimizi korkutmayalım bence.Allah'tan hayırlısı.bana da normal doğumu 30+5'te iken söyleyen doktorumu kınıyorum.hemde ikimizinde hiç sorunu yokken.sırf kilodan dolayı.
Merhaba arkadaşlar
Dün kontrolümüz vardı 1 aydır görmüyordum paşamı maşallah çok şükür herşey yolundaymış. SAT'a göre 32+5 günlük ama ultrasonda 34 gösteriyor. Zaten başından beri 1 hafta önde gidiyordu dr erken döllenme diyor. Kilomuz 2,460 boyumuz 46 cm, suyumuzda gayet iyiymiş ben dönmediğini düşünüyordum ama akıllı bıdığım dönmüş ve en güzelide ben bu ay hiç kilo almamışım.
Rabbim hepimize böyle güzel haberler almayı nasip eder inşallah...
bence fiyatı gayet iyi canım ama nasıl bişey fotoğrafı var mı?
Eki Görüntüle 373421 Eki Görüntüle 373422 Eki Görüntüle 373420
benim aldığım gecelik gri pijama takımı nar çiçeği renginde resimlerden tek farkı bu
cok guzell
kızlar bunlarda kızımla benim cicilerimiz.yıkadık ütüleyip yerleştirdik.beşiğimizi falan kurunca tekrar çakeriz.daha eksiklerimiz var ama yavaş yavaş tamamlıyoruz. göbeğimde bugün itibariyle 6.5 kg almış halimindir
cnm en kotu yrn arayıp sorucam cok kafama takıldı cunku cok uzuldum nıe bboyle oldu sımdıye kadar hersey yolunda gıdıyorken umarım zamanında gelır cnm saol bıraz ıcımı rahatlattın bnde ıkı gun sonra 32+0 olcam ya dogru off kafa kalmadıkı
Kıslar günaydınnnnnn,
Sabah 05:00 da kan ilacımı içmek için uyandım..6'ya kadar uyuyamadım yaa..
Bebeğimin hareketleri azaldı..Elim sürekli karnımda..Niye böyle oldu? Yeri daralması için henüz erken değil mi? Ben mi elham yapıyorum.
Hareket etmiyor değil ama çok uzun aralıklarla az az hissediyorummm
Bu arada beni görenlerin yüzün şişmiş demesine gıcık oluyorum
Günaydınlar :)
aslında hem hüzünlü hemde mutluyum... dün belediye otobüsünde tam inicekken kızımla beraber en arkadan en öne uçarak (şoförün ani freninden dolayı) iki genç kızıda kendimle beraber götürerek karnımın üstüne kapaklandım... bi kızın dizi diğer kızında ayağı karnımdaydı hatta kızım öyle bir düşmüşki üstüne sanırım ayağım kırıldı hareket ettiremiyorum diyordu tabii ben yerden kalkamadım sadece bebeğim dedim... hamilemisin dediler kafa sallayabildim can acımdan ve korkumdan sonra araçtan indim tabii şoföre bağrınıp vurarak annemi aradılar kadıncağız hemen geldi yarım saat içinde kadındoğum hastanesindeydim...
cnm öncelikle çok geçmiş olsun cnm. çantanı geçirseydin şöförün kapısına. çok şükür allah korumuş kızını ama derlerya, her şer gibi görünende bir hayır vardır die,seninde öyle olmuş cnm. çok sevindim. bir dr. bizi üzerken diğeri çok güzel şeyler söyleyebilior. o yüzden çok takmamak gerekio sanırım. ama tabiki önlemler alınmalı dikkat edilmeli ama çokda kaptırıp kötü şeyler düşünmemeli. hira nas seni biraz korkuttu sonrada anne şaka şaka dedi cadıhayırlı olsun cnm güzel sonuçların
maşallah kuzuna canımherşey normal gidiyor, ne mutlu .. magnezyumun bu özelliğini bilmiyodum, iyi oldu söylediğin.. kramplarım yok, bırakmıştım.. ben de arada bir alim o zaman..
cnm çok teşekkür ederim. bende çok mutlu oldum. dr. bi sorun varmı dediğinde mide yanmam var ama ılık süt içince geçio çok değil dedim, bazen uyuşuyorum kramp girio gibi oluo ama oda çok değil böyle yani dedim. oda magnezyum veriorum hem kramplarına ii gelir dedi hemde bu haftadan sonra verioruz erken doğumları engellemek için dedi valla. ben doktorun yalancısıyım
gözün aydın canım maşallh bebişinebana da magnezyum verdi ama çok çabuk yoruluyorum belim sırtım ve kasıklarım ağrıyo die erken doğumu önlemek için demedi öyle bi etkisi var mı gerçekten?
cnm çok teşekkür ederim saol bitanem. valla yukardada yazdığım gibi bu haftadan sonra erken doğumları engellemek için verioruz dedi. bir zararı olmadığı müddetçe, kullanmaktada bi sorun yoktor heralde. hiç kullanmadım daha önce. daha almadımda ilaçmı bilmiorum. suyuna karıştır iç dedi. tadı güzel olsa bari
ya kızlar benim kafam çooook karışık şimdi norolog bel fıtığın var dedi , ama bunu kend doktoruma sölesem mi bilemiyorum sölersem hemen sezeryan dicek biliyorum , bel ftığı olup normal doğum yapan tanıdıklarınız var mı hiç ? sizce ne yapmalıyım ya
cnm doktoruna mutlaka söylemelisin. sezeryandan kaçıyım derken allah korusun daha büyük sorunlarla karşılaşma. içine sinmezse denemek açısından başka bir doktora daha danışırsın. ama mutlaka söylemelisin. bu arada geçmiş olsun cnm çok dikkat et kendine:26:
kızlar ya hani hurma ve ananas doğumu kolaylaştırıyor ya..
şimdi bunlaru yememizde bi sakınca olur mu ki acaba?
valla cnm ananası bilmiorum ama banada hep hurma ye doğumun kolay geçer dio büyüklerim. hatta allahın hz. meryeme hurma yemesi bildirilmş doğumu güzel geçsin diye. doğum ve hurma die nete yazsan çok güzel şeyler çıkıo. doğumda kan kaybı yaşandığı ve bu yüzden vücut şekeri düştüğü için hurma bunun kazanılmasınıda sağlıomuş. turuncununda dediği gibi bi oturuşta bi kilo yicek halimiz yok, bnce bi zararı olmaz gibime gelio cnm
Merhaba arkadaşlar
Dün kontrolümüz vardı 1 aydır görmüyordum paşamı maşallah çok şükür herşey yolundaymış. SAT'a göre 32+5 günlük ama ultrasonda 34 gösteriyor. Zaten başından beri 1 hafta önde gidiyordu dr erken döllenme diyor. Kilomuz 2,460 boyumuz 46 cm, suyumuzda gayet iyiymiş ben dönmediğini düşünüyordum ama akıllı bıdığım dönmüş ve en güzelide ben bu ay hiç kilo almamışım.
Rabbim hepimize böyle güzel haberler almayı nasip eder inşallah...
cnm maşallah tombişine allah nazarlardan korusun Nazar
cnm bnde 8 kilo aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?