2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnım benım suyum fazla oldugu ıcın doktorum calışmama ızın vermedı

ben öğretmen oldugum ıcın eylulde ucretsız ızne ayrılacagım bırıncı oglumda nısanda dogmuştu bır yıl ucretsız ızın almıştım 16 ay beraberdık

Günaydın kızlar,

Bugün hava süper.. Evimizde temizleniyor değmeyin keyfimize Annem evde kadının başında bizde kızımla işteyiz

Aslında hiç temizlik günüm değil, dışarı çıkıp coşasım var :119:

Kızlar bende artık her akşam rüyamda doğuruyorum Eskiden ne kadar renkli güzel rüyalarım vardı benim

Desert'cim raporu geç almanın ne faydası olacak anlamadım. Bu kez erken doğum yapmışsın gibi görünecek rapora göre ve sonuçta her koşulda sen doğumdan sonra 8 hafta ve öncesinde kaç hafta çalıştıysan o kadar izin yapacaksın. Bence hiç zorlama mazallah sonra rapor paranı alırken falan sorun olur. Çünkü en ufak bir hatada parayı vermemek için çamura yatıyorlarmış.

Günaydın arkadaşlar,dün doktora gittim bebeğim 1.875 gr olmuş çok sevindik.karın çevresi haftasında çıktı bu kez ŞÜKÜRLER OLSUN.

mrym bu avatar resmindeki bebeğinin 4D görüntüsü mü ? eğer öyleyse bu nasıl bir makina bildiğin renkli çekmiş. Ben bakıyorum da herkesinki aynı ama bu çok farklı şaşırdım valla

kızlar hepinize kocaman günaydın.. kızçemin eşyalarını yıkıyorum. 1. tur bitti daha :) 5 tur dönerim heralde :) roxy çok güzel kokuyor tavsiye ederim. eşime diyorum ki artık kendi kıyafetlerimizidemi bununla yıkasak :)))))) bu arada ben içeride çamaşırlıkta kurutuyorum. sizlerde bölemi yaptınız.. dışarı asmaya kıyamadım..

Hayatbayramolsa,evet canim aynen öyle is biter gelir rahata kurulurlar.gerci benim kaynanam saftir ama insan yine de sinir oluyo simdi o gelince temizlige gelemeyen görümcelerimde bir bir gelir eve bakmaya.recep ivedik diyor ya "bi kaşık suda boğacam" aynen öyle

Sesa, korkulacak birşey olsa doktor eminim üstünde dururdu. Aynı durum benim bebişimde de var. Doktor takibe aldı..Hatta benim böbreklerimi de kontrol etti (orasını anlamadım ama) Allah daha beterinden korusun..

iyi aksamlar kizlar,

bugn kendimi cok yorgun hissediyorum,son gunlerde feci bi uyku hali var ilk aylardaki gibi,

hic is yapasim falan yok,son hazrliklari nasil tamamliycam onuda bilmiyorum:18:

Bende bu hafta kendimi hep yorgun hissettim. Havalardan mıdır yoksa artık iyice ağırlaştık ondan mı anlamadım..Sürekli bir uyku hali..Ara ara da mide bulantılarım oluyor...hayırdır inş. başamı döndük ne :2:

Günaydın arkadaşlar,dün doktora gittim bebeğim 1.875 gr olmuş çok sevindik.karın çevresi haftasında çıktı bu kez ŞÜKÜRLER OLSUN.

Gözün aydın canım. İyi haberler hep gelsin inş.

Keşke benimde öyle bir imkanım olsa..6 ay yanında kalsam Ancak bizim şirket ücretsiz izin vermiyormuş..Diğer anne adaylarından öğrendiğim kadarıyla yıllık izinlerini bile vermiyormuş..Bu benim yasal hakkım değil mi ya..9 yıl olmuş çalışalı..İçerdeki yıllık izinlerimi kullanmak istiyorum (2,5 aya yakın var)

Hepinize gunaydin annisler ve bebisleri....Bizde kahvaltimizi yaptik oglusumla, babamizi bekleyemedik kac haftadir temizlik filan yapmiyorum iyice birikti, kimsem de yok yaaaa...aman neyse yapariz artik oglusumla yavas yavas...Herkesin ruyalari hayra ciksin, bende okadar acayip bazen karisik ruyalar goruyorum ki hayirlara gelsin

Hepinize guzel gunler diliyorum simdidennn

bende ıcerıde kuruttum dışarda ıs oluyor

nasıl vermıyor yasal ıznın ama

ben aldim hepsini cantayi falanda hazirladim.cok az eksigim kaldi.ben senden 3 gun gerideyim 40 haftam 7 mayis ama doktor 2 ay once dogum tarihinin one geldigini 5 mayis oldugunu soylemsiti.ondan sonrada bir daha soylemedi.10 nisanda soylicek.heycanla bekliyoruz

gunaydin iyi haftasonlari mayis anneciklerine ,herkes iyidir umarim,

benim adet sancilari gibi sancilarim ve kramplarim oluyor daha doktor randevumede 10 gun var ,bebisim ne durumda cok merak ediyorum

dersertcim ruyan cikiyomuydu:18:,dogum korkulari basladi artik zaten,nisan ayinda bakalim kimler doguracak ,cok heyecanli

hayirdir insallah canim,bu haftalarda ruya gormek normalmis cinsiyeti konusunda suphede kalma doktorlar ogrendikten sonra tekrar tekrar soylemiyorlar,benimkinede ayrintili ultrasyonda demislerdi bi tek bidaha bakmadilar

Nerdeee bizim gibi özel sektörde çalışanlar malesef ki patronların ağzından çıkacak iki kelimeye bakıyoruz. En kısa sürede devletin bu işe el atması gerek bu tarz yasal işlemlerde çok sıkıntı yaşıyoruz. Ben doğumdan sonra borçlarım olduğu için ücretsiz izin kullanamayacağım ama yıllık iznim olan 23 günü kullanıyorum. Ancak emin ol bende 8 yıldır çalışıyor olmama rağmen ücretsiz izin istesem bizimkilerin tavrı da pek hoş olmaz. Şimdiden sıkı sıkı tembihliyorlar ücretsiz almayacaksın değil mi? Ben de diyorum nerden bileyim şimdiden belki aksi bir durum olacak 1 ay 2 ay ihtiyacım olacak bunu şimdiden bilemem ki, hemen yüzlerini ekşitiyorlar.

canım cok saol inş senin bebişte bir kilo alır küçük bebişimiz olsun herkez aynımı hepimizin kilosu boyu posu farklı oda bizim narin kızımız ya canım doktor konusunda bende cok üzgünüm tam bir doktora alıstım diyorum ya cekip gidiyor yada ayrılıyorum haberin olsun diyor ne ayagım var millet kacıyor

günaydın kızlar,

sabah sabah sinirlerim öle bozuldu ki kızıma oda hazırlamak için salonumdaki balkonu odaya katacaktık ki oda ferahlasın ve yemek odasındaki eşyaları oraya yerleştirelim. geçen sene yazdan beri kayınpederime sölüyorum ama sağolsun hep erteledi ( kendisi inş. ustası oldugu için başkasını getirmek olmaz ). şimdi de mart başından sölüyorum ne zaman kırıcaksın die, havaların ısınmasını bekleyelim dedi, bu kez de başka işleri çıktı ve bizim işi yine salladı, nisanın 7 sinde mobilyamız gelicek. daha ev boya olucak, bi ton iş var ama kimsenin umrunda değil ben ki o kadar pinpirikliyim, herşey güzel olsun die çaba sarf ediyorum onlar tam tersi

kızlar gerçekten haklısınızzzbizim devlet memuru gibi olma bir lüksümüz maalesef olmadığı için çalışacağız..kısmet bakalım hele bir doğuralım sonrası ALLAH kerim:)
yasal iznın 6 ay eve ama mecbur değiller vermeye .dediğimiz gibi özel çalışmak zorundasın.haa ne olur şirketi şikayet edersin o da seni işten atar...

ya niye sinirini bozuyorsun ki.acik acik soyle ben dogumdan once hersey bitsin istiyorum.sonucta ilerleyen aylarda da cocuklu evde tadilat yapmak cok zor olur de olmazsa baskasina yaptirin yani adama soylemissiniz yapamiyorsa zorlamayin,esin babasina soylesin baba isin varsa baskasina yaptircaz desin.bu cok normal birsey kimse alinip gucenmez heralde..simdiden ne yaptircaksan yaptirmalisin,bende senin gibi dusunuyorum bebis gelmeden herseyi ayarliyorum.bizimde mutfak kucuktu orayi genislettim.izine ayrildiktan sonrada odayi boyatacam.

Oy canim ya.ben de senin gibiyim işlerimin vaktinden önce planli bi sekilde bitmesini isterim,hic biseyi son güne birakmayi sevmem.ama biz böyle oldukca sanki hersey inadina aksi oluyo.ama sen yinede sıkma canini daha vaktimiz var hersey halloluyo yeterki sen kendini ve bebişi üzme

Son düzenleyen: Moderatör:
aman sağlıklı olsunlarda valla umurumda değil erkenmiş geçmiş çok geç doğuncada sağlıklı olmuyor kalbi yavaşlıyor minnoşların :) amin canım inş. daha çilekli kıyafet alıcam kızım ben... içime uhde kalmasın dikkat et kendine artık rüyalarımızdan bile etkilenmeye başladık

canım ben kendim izin almayacağım için 32den sonra çalışıcam son 3 hafta izne çıkıcam tabii çok zorlanıcam çünkü şimdiden zorlanmaya başladım banada bebişi bırakıp gitmek zor geliyor o yüzden dayanabildiğim kadar dayanıcam inş. 6 ay ücretsiz izin dilekçeni yazarsan ve iş yerin bunu sana vermezse yasal işlem başlattığında dehşet tazminat alırsın haberin olsun benim öyle bi şansım olsa öyle yapacaklarını bilsem 1 dakika durmam şimdi izne ayrılırm ama yapmıyorlarki

canım benim bebeğim zaten geriden geldiği için ve ücretsz izin almayacağım için ne kadar geç o kadar iyi benim için... hayırlısı bakalım artık.. ben daha ocak ayındaki rapor paramı alamadım zaten bunu nasıl alıcam çok merak ediyorum doktorla görüşeyimde pazartesi sorarım ne zaman geleyim rapor almaya diye belkide 32. haftamda zorunlu rapor kılar bana...

günaydın canım... hadi kolay gelsin.. bende içeride çamaşırlıkta kuruttum dışarıdan mikrop kapmasın diye toz falan uçuşur diye asmadım ki evde miss gibi koktu halende kokuyor... ben bornoz takımlarımı yıkadım hacı şakir granürlü lavanta kokulusunu almıştım miss gibi kokuyor eşimle bebek kıyafetleri gibi

günaydın sizede canım... genelde çıkıyor ama ne olur ne biter bilmiyorum sadece 8-9 nisanı gördüm ama doğum tarihi olarak değil oda ya turuncunun yada bebisgeliy'nin tarihiydi senin tarihin i hatırlamıyorum ama 3nüzün ismini net anımsıyorum genelde dediğim gibi rüyalarım çıkar ama hamilelikte sapıtmış olabilir

o senin yasal iznin çatır çatır kullanırsın süt iznin bitene kadarda sana hiç bir şekilde dokunamazlar! benimde borcum harcım var birde doğum yaptıktan sonra da rapor bitimini bekliceksin ardından 2-2.5 ay gibi sürede geliyormuş toplu para! bende bir yakınımda borç alıcam toplu paramı ona vericem belki ekstradan 1 ay daha ücretsiz alabilirim ama kışa geldiği içinde zorlanırız bilemiyorum artık nasıl yapacağımı

sağlıklı olsunda ufak olsun canım valla fark etmez... hem doğumum kolay olur şıp diye çıkıverir dikişsiz ama zayıfta olsa çok güçlü bir kız onu hissediyorum... sen özele gidiyordun e hangi hastaneye gittiğini öğren hastanendenmi vazgeçemiyorsun yoksa doktorlarını kendinmi değiştiriyorsun canım? ben baştan beri nuri beyi benimsedim 2 devlet hastanesine gidiyorum ama kusmadan hayatımızı engin bey kurtardığından engin beyde doğum yapıcam inş. tabii ikisinede gidiyorum yedekli dktor işliyorum malum devlet hastanesi neyin ne olacağı belli olmuyor

tahtacının evi açıkta kalırmış misalidir inşaat ustaları canım.. kendi babamdan biliyorum sıkma canını annemin evi boyacı olduğu halde babam 2 senedir boyanmadı ve annem artık isyanlarda! birde iş yaparken çok laf ediyorlar ama ısrar etmezsen o işler kalır! eşini biraz dolduruşa getirmenin faydalı olacağı kanısındayım

Hayır olsun inşaallah rüyan.
Ben de dün oğluşumun 41.haftayı doldurmasını istediğimi söylüyordum anneme.
41.haftada dedemizin doğum günü var.İnşaallah aynı gün doğar diye plan yaparken sen beni nisan başı doğurtturmuşun bile

Ay gerçekten çok gıcık bir durum....:88:

Ben de evin içinde kurutmayı planlıyorum canım.
Dışarının kokusunu almasını istemiyorum.

gunaydin iyi haftasonlari mayis anneciklerine ,herkes iyidir umarim,

benim adet sancilari gibi sancilarim ve kramplarim oluyor daha doktor randevumede 10 gun var ,bebisim ne durumda cok merak ediyorum

Canım benimde belime vuran adet sancısı şeklinde ağrılarım oluyor gün içerisinde.
Haftaya cumartesi doktora gittiğimde öğreniriz bakalım neyin nesi olduğunu.

hgencturk kendini boşuna üzme lütfen.Akşam eşinle konuşup doğumun artık ne zaman olacağının belirsiz olduğunu,olası bir erken doğum zamanı hazırlıksız olmak istemedini ve babasından bu hafta buranın işini bitirmesini rica etmesini söyle.
Eşin seni desteklerse daha kolay olur herşey.

ay canım allah gönlüne göre versin inş. belki dedesiyle aynı gün doğar bellimi olur benmki bir rüyadan ibaret ama doğruluk payı olsun olmasın erken doğmuş olsalar bile rüya bile olsa bebişlerin hepsi sağlıklıydı ya bu bana yetti sabah bile dedim allahım çok şükür rüya bile olsa sağlık ya bebişler yeter! tek dileğimiz sağlıkları günleri umursamıyorum artık ben.. öylede doğacak böylede!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…