2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım bende bu soruyu merak ediyordum sağlık ocağındaki ebeye sorduğumda bana uzman doktorun bu raporu verebileceğini söledi tabiki raporun resmiyet kazanması için sgk ile nalasmalı hastane yada devlet hastanesi olmalı git bir devlet hastanesinin kadın doğumcududan al tatlım bende persembe alcam gecmi kaldım bilmiyorum ama

Bişi daha sorayımmı şimdi ben kaç aylık hamileyim millet sorunca 33 hafta dio kimse anlamıo 8 diom ozamn nisanda doğcak diolar anlasamıyoruz bir türlü bebk 40 haftada oluyor diom bu defa bebk hiç 10 aylk doğarmı oluyor sıkıldım bu sorulardan ben kaç aylık hamileyim

Bugun sizlere orularımın var eksiklerimi tamamladım şimdi emzik tırnak makası hangi marka tavsiye edionuz burun aspiratörü gereklimi ne marka olmalı mama kasığı almalımıyım sadece bunlar kaldı birde banyo lifi ve filesi birde yan yatıs yastığı alınmalımı sizce

Benim bildiğim kadarı ile geç kalmadın canım. 32. haftanın içinde herhangi bir gün alabiliyorsun diye biliyorum.

canım günaydın.
ilk senin yazdığını okudum foruma girer girmez. bana da hep aynısı oluyor. anlaşamıyoruz bir türlü:) ben çareyi kalan haftayı söylemekte buldum:) 31 haftalık hamileyim ben de. soran olursa 9 haftam kaldı diyorum, karşıdaki şöyle bir düşünüyor hııııı 2 ayın kalmış yani diyor:):) ben de evet diyorum lafı değiştiriveriyorum:) hem eğlenceli oluyor hem de ay muhabbetine hiç girmemiş oluyorum:)

Sen şu anda 8. ayının içindesin. 8. ayın bitecek ( burdan 10 günün olsa), 9. ayın bitecek (1 ay Nisan'dan) sonra Mayıs kaçsa doğum tarihin bir de o kadar var. Ben şu an 8. ayımın 10 gününü geçiriyorum (31+6 da)

Bu olay biraz karışık :)))

ben kaç aylık diyene 1 buçuk ayımız kaldı diyorum, ayı söyleyince bu aşamada kafa karıştırıcı olabiliyor..çok emzik taraftarı değilim ama bebedor bir tane aldım.. bir de bebedorun 3 lü tırnak makası almıştım, burun aspiratörü de chicco aldım.. aspiratör lazım oluyormuş.. ben de tarak almadım, gerekli görmedim heralde.. file alıcam ama yan yatıs yastığına gerek yok bence.. önüne arkasına 2 yastık koy, yan yatsın ..

yeni bir haftadan gunaydinlar,

gece hic uyuyamadim bugun ,esiminde disi agridi ,ikimizde uykusuz geziyoruz ,

daha kahvalti bile yapmadim,biraz uyuyup oyle hazirliycam sanirim,bu arada yarin 33.haftam bitiyo ayyy gunler geliyo,bu kadar buyudugumuze inanamiyorum

günaydın annişler ve bebişleri... uyanalı bir saat oldu birazdan babamızla birlikte hastanenin yolunu tutucaz güzel haberlerimiz için... bizlerle olsun dualarınız lütfen... bu arada nispet yapar gibi olucak ama sanırım haftanın yorgunluğu.. dün işten geldim 16:30 gibi yattım 20 gibi uyandım yemek yedim eşim sağolsun sofrayı toplamama yardımcı oldu sonra dvd de musallat 2 filmini izledik bittiği gibi 12:30 da gece yattık ve uyudum sabah 9 civarı uyandım ve deliksiz uyku çektim.. koca haftanın acısını çıkardım resmen ama üzücü bir olay olarak uzun süredir burnum kanamıyordu sabah burnum kanadı hemde bayağı bayağı kanadı neyse güne pozitif başladım inş. rabbim güzel ve pozitif haberlerle gelmeyide nasip eder... bu hafta bebişe kan akımı güzel olsun diye sol kolumuda çürütmüşüm resmen bebişim için herşeye değer anne olmak kolay değil

yan korumadan kastım uyku seti takımındaki kumaş içi elyaf olan koruma kumasları cnm
ben yatak içi takımını yıkıcam canım hepsini... hatta buruşmasın diye elde yıkama programında yıkayıp asıcam ütü gerektirmiyor o zaman...

hadi gözün aydın geçmiş olsun canım... hazır bebiş ve bahar temizliğide yapmış oldun kurtuldun maşallah kızınla size tabii annenişi unutmamak gerek

anladım canım yani beşiğe olmuyor... bana beşiğe olan lazım dünkü yayınlananda beşiğe asma yeri yok direk ana kucağı için sanırım olmadı senin dediğin gibi alırım hafif bişiler cibinlik sopasına asarım ay ne güzel ya konuşana kadar sen büyüteceksin meleğini darısı 2. çocuğumda başıma inş.

başlardayken bende bir doktora gitmiştim yeri değiştirilmiş günüyle gitmemle iptal etmem bir oldu bidaha gitmedim

sgkla anlaşmalı hastaneyse geçerli canım değilse o zaman devlet hastanesine gitmen gerekli... sen en iyisi bunu hastanenin raporlama yada evrak bölümüne sorman hatta doktorun daha net bilir ki telefonlada bilgi vermeleri gerek...

aile hekiminden değil canım kadın doğum doktorlarının ki geçerli kim yönlendirdiyse yanlış yönlendirmiş

bende soyle yapiyorum mesela benm sat 1 agustos.ayin 1inden 1 ine o ayi bitirmis oluyorum.mesala 1 nisan da 8 bitiyor 9 a giriyorum.simdi soranlara 8 diyorum.

emzik ve tirnak makasi icin nuk markasini oneriyorlar.ama ben burda nuk un makasini bulamadim.emzikte almadim kullanmayi dusunmuyorum ama alan arkadaslar nuk ve dr.browns ti sanirim ikisini oneriyorlar.emzik ve biberonda bpa free yazani alacakmisiz.aspirator icin benim doktorum gerekli olmadigini hatta zararli oldugunu soyledi.o yuzden almadim.mama kasigini philips avent aldim.baslarda insalah lazim olmaz ama ne olur ne olmaz diye aldim.olmazsa zaten 6. ayda ek gidaya gecicez o zaman kullanirim.ben file yerine bebis usumesin diye sunger aldim.yan yatma yastigida almadim.zaten belirli bir sure yastik bile kullanmayin diyorlar ince kare bir bezi katlayip kafasinin altina koymak yeterliymis.

canım ben daha emzik almadım,tırnak makası chicco aldım,aspiratör nuk aldım,mama kaşığı almadım,banyo filesi aldım küvetini alırken almıştım,yan yatış yastağını kullanan var mı hiç bilmiyorum bence gerekli ama denemeden bilinmez beklemedeyim..

Kısa kollu alcam sanırım canım. Hatta English Home da geçen gün çok beğendim, ama uzun kollu olduğu için (biraz da kalınmış gibi geldi) almadım...
Ya bu pijama konusunda kararsız kaldım ben biraz. Mevlütte giyersin diyolar ama o kadar insanın içinde öyle dolaşmak komik geliyo, bi yandan da kıyafet derdinden kurtulacağım için de mantıklı geliyo. Zaten alırsam gecelik değil pijama takımı ve sabahlık alırım ben. Gecelikle rahat edemem hiç. Mevlütte giymemeye karar verirsem de normal bi pijama takımı alırım diyorum, lohusa takımı gibi bişey almam... İşte tüm bunlardan ötürü anneciğimi bekliyorum. İçime sinmesi lazım çünkü...

Valla ben de kalan zamanı söylüyorum. Israr edip ay sorarlarsa Son adet tarihimden sayıp kaç aylıksam onu söylüyorum. Mesela 19 Ağustos benim S.A.T.; dolayısıyla 7 ay 1 haftalık hamişim :)

Ben emzik ve tırnak makası olarak chicco aldım. (Bana da kuzenim tavsiye etmişti) Tırnak makasını çıtçıtlı değil de normal makas gibi olanından aldım. Zorlanırsak bir de çıtçıtlı alırım diye düşündüm. Burun aspiratörü almadım. Gerek yok dendi. Bişey varmış; (serum fizyolojikti sanırım adı) bebişin burnuna sıkıyomuşsun, zaten rahat nefes alıyomuş. Mama kaşığı da almadım. Bilmiyorum ve sanmıyorum. Emmezse bilemem de emerse gerek yok. Bi de kaşık 6 aydan sonra diye biliyorum. Mama bile yese biberonla veriyolar diye biliyorum. Banyo lifi olarak ananem örmüş, extra sünger falan almicam. File ve yan yatış yastığı da almadım, almayı da düşünmüyorum...

gunaydın canlarımm.... hafta sonuu baya yazmıssınız gecmısı okuyorum geldıgımden beriiii size yetısmek zorrr:))

bızımde besıgımız geldı haftasonu cok sukur pek bı eksıgı kalmadı oğlumunnn kıyafet yıkama ısıne gırmedım daha cantada hazır degıl hersey ortada duruooo bu hafta sonu halletcez annemlee ınsallahhh

8.aya girmiş oluyoruzzz bız artıkk:) kac aylıksın dıyenlere sınır oluorum...

ezmızıgı nuk aldım tırnak makası tarak chicco aldım aspıratörr almadım almayı dusunmuyorum serum fizyolojik sıkarım enjektörle banyo filesi aldımm ben mınderr gereksız geldı bılmıorumm mayıs bebegı ne kdar usucek zaten banyooo saatler surmuooo yastık hiç kullanmıcam...mama kasıgıda gereksız biberon aldımm ben...

biz geldikkkkkkkkkkk herkese selam :)

nasılsınız bakalım bugun kızlar ? ya ben çoook fena mutluyum belim ve bacağım bugun hiç ağrımıyo kendimi kuş gibi hafif hissediyorum demek ki benim ağırlığım oğlumdan değilmiş çok şükür ki umarım bi daha yaşamam o ağrıyı :) dün pikniğe götürdük oğlumuzu bol bol d vitamini aldırdık akşam da temiz hava çarpmış olucak ki hemen duştan sonra uyumuşuz ve sabah yine iş :) raporlu raporlu çalışmakta bi başka oluyomuş yahu

soranlar olmuş raporu ssk ile anlaşmalı tüm özel hastanelerden alabilirsiniz kızlar..

Günaydın kızlar,

Herkese sağlıklı mutlu bir hafta diliyorum. Ben bugün itibariyle terliklere terfi etmiş bulunuyorum. Baktım olacak gibi değil ayakkabılarla çok rahatsız oluyorum. Artık ofiste sabo terlikle dolaşıyorum. Ama böyle de pek bir ciddiyetsiz oldu :44: Anneminde böyleymiş hamileyken, doktor protein atımından bile şüphelendi ama yok ayaklarım balon gibi oluyor akşama kadar, sizde de var mı ödem ?

desertcim güzel haberlerle gelmeni bekliyoruzz :)

sekersizyeşilçay bende bi uzun kollu bi kıa kollu aldım artık duruma göre kullanıcam pijamalarımı :)

siyahlale evinin işi bitmiş canımcımm ama kayınvalidene sinir oldumm resmen gelebilicekken gelmemiş demek ki

bitanemo banada soruyolar canım ben kalan günümü sölüyorum :) çok ısrar ederlerse yanii kaç aylık oluyosun diye 8 diyorum

54mayastrofobi bendede oluyo ödem çoğu ayakkabımı giyemiyorum sabır çekiyorum az kaldı diyorum

canım günaydın hayırlı işler.
aynen tatlım benimde ayaklarım şişiyor akşam. özellikle ayak bileklerim niye oluyor bilmiyorum spor ayakkabı giyiyorum ben de. geçen hafta şirkette duran babetlerimi giyiyim dedim mümkünatı yok girmedi ayağıma. sabahta ayakkabıyı giyerken çek çeki kırdım yarın ne ile giyeceğim bilmiyorum artık kaşıkla kepçeyle giyerim ayakkabıyı:) benim bir de ayak başparmağım da acıyor şişmiş sanki tırnağım batıyor ama tırnaklarımı da kestim ne acıtıyor bilmiyorum ama havalar ısındığından beri ayaklarım şişmeye başladı, kışın hiç şişmedi çünkü. dişim de çok ağrıyor ne olacak bu böyle bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…