valla kızlar benim de ayaklarım şişiyo akşam eve gidince görüyorum. İş yerinde rahatsız oluyorum ama yapacak bişey yok.
çok şükür spor ayakkabı giyebiliyorum ama sıkıyor sonuçta.
bu arada uykumu almış olmama rağmen sanki ağırlık çöktü üzerime, gözlerimim üzerine biri oturuyor sanki...
temizlik yorgunluğu mu acaba?
ben daha temizlik de yapmadım. bebeğimin doğru dürüst kıyafetlerini de almadım, hastaneye çantalarımıda hazırlamadım, bebişimin kıyafetlerini de yıkamadımben ne tembel anneyim işten eve gidiyorum, yemek bulaşık derken akşam 9 oluyor. belime ağrılar giriyor oturuyorum oylece sadece alacaklarım için liste yapıyorum başka icraat yok ben de annemlerde sağ olsunlar hiç ilgilenmiyorlar bebek ilgili hiçbir şeyle bir de ilk torun kayınvalidem de aynı eşime, doğumdan sonra yanımda kim kalack ki diyorum kimse ben kalırım şöyle yaparız falan demiyor diyorum, ban kalcağım ya yeteriz birbirimize boşver başkalrını diyor. ama etraftan duyuyorsun ya annem şunları yapıyor, doğumda yanıma gelecek, kayınvalidem şunları yapıyor faln diye canım sıkılıyor. bütün hevesim kaçıyor
ben daha temizlik de yapmadım. bebeğimin doğru dürüst kıyafetlerini de almadım, hastaneye çantalarımıda hazırlamadım, bebişimin kıyafetlerini de yıkamadımben ne tembel anneyim işten eve gidiyorum, yemek bulaşık derken akşam 9 oluyor. belime ağrılar giriyor oturuyorum oylece sadece alacaklarım için liste yapıyorum başka icraat yok ben de annemlerde sağ olsunlar hiç ilgilenmiyorlar bebek ilgili hiçbir şeyle bir de ilk torun kayınvalidem de aynı eşime, doğumdan sonra yanımda kim kalack ki diyorum kimse ben kalırım şöyle yaparız falan demiyor diyorum, ban kalcağım ya yeteriz birbirimize boşver başkalrını diyor. ama etraftan duyuyorsun ya annem şunları yapıyor, doğumda yanıma gelecek, kayınvalidem şunları yapıyor faln diye canım sıkılıyor. bütün hevesim kaçıyor
insan bu dönemde hassas oluyor herkes onu arasın ilgilensin istior kendini sürekli yalnız hissedior enazından ben öyleyim anneannesi onu almıs bu bunu yapmıs seyleri duyunca insan özenio benimde durumum aynı kimse bi iğne ucu bişi almadı maleseff ama ne önemi var arkadasında dediği gibi ALlahh kimseye muhtac etmesin kimseye güvenerek yapmadık ya sağlıkla gelsinler yeterrben daha temizlik de yapmadım. bebeğimin doğru dürüst kıyafetlerini de almadım, hastaneye çantalarımıda hazırlamadım, bebişimin kıyafetlerini de yıkamadımben ne tembel anneyim işten eve gidiyorum, yemek bulaşık derken akşam 9 oluyor. belime ağrılar giriyor oturuyorum oylece sadece alacaklarım için liste yapıyorum başka icraat yok ben de annemlerde sağ olsunlar hiç ilgilenmiyorlar bebek ilgili hiçbir şeyle bir de ilk torun kayınvalidem de aynı eşime, doğumdan sonra yanımda kim kalack ki diyorum kimse ben kalırım şöyle yaparız falan demiyor diyorum, ban kalcağım ya yeteriz birbirimize boşver başkalrını diyor. ama etraftan duyuyorsun ya annem şunları yapıyor, doğumda yanıma gelecek, kayınvalidem şunları yapıyor faln diye canım sıkılıyor. bütün hevesim kaçıyor
Sen canını sıkma onlar şimdi daha var gözüyle baktıkları için öyledir. Eski insanlar öyle biraz soğukkanlı oluyorlar bu tarz şeyler karşısında. Bakma sen benim annemde körükleye körükleye alevlendi önceden ne desem dur bakalım daha var diyordu hep. Sen sizinkileri kandır olmazsa kontrolden sonra erken gelebilirmiş bebek dr öyle dedi falan dersin bak nasıl tutuşuyorlar
kalemim yok silgim yok, sınıfta kaldım haberim yok gbi oldu.. benim de geri kalır yanım yok.. eksikler bitti sayılır ama poşetlerin içinde öylece bekliyorlar, daha da bekliyecekler galiba .. biz de eksiklikleri kendimiz tamamladık, annemler bebek odasını biz alalım demişti.. onu da eşimle biz beğenip aldık gitti.. annemle kayınvalidemin ördüğü kazaklar var onlardan .. olsun Allah kimseye muhtac etmesin, en güzeli o ..
insan bu dönemde hassas oluyor herkes onu arasın ilgilensin istior kendini sürekli yalnız hissedior enazından ben öyleyim anneannesi onu almıs bu bunu yapmıs seyleri duyunca insan özenio benimde durumum aynı kimse bi iğne ucu bişi almadı maleseff ama ne önemi var arkadasında dediği gibi ALlahh kimseye muhtac etmesin kimseye güvenerek yapmadık ya sağlıkla gelsinler yeterr
sağ ol canım arkadaşim:) geçen kardeşim fala baktırmış(falcı kadın benim bebeğin erkek olacağını da bilmişti) bebiş erken gelecek demiş:) bizimkilerin ilgiden anladığı bu yanı bebekle ilgili gelecekte ne olacak cinsinden haberler almak:) çok önemsemek istemiyorum ama evin ilk kızıyım, ilk evleneniyim(düğünümde de aynısını yapmışlardı annemler çoğu şeyimi almamışlardı onun yerine kandilerine kına da düğünde giyecek abiye ayakkabı almışlardı), hatta tek evli olanıyım ilk torunu olacak bizimkilerin ama kuru kuru seviyorlar o da ziyaretlerine gittiğimde, onu dışardan başkası da yapıyor:s
bir eksiğin var mı diye sormuyorlar, isteyeceğimden değil ama sorsa ne olacak ağzına mı yapışacakbu yüzden üzülüyorum biraz hani bir laf vardır: yapacak buğday yemeğin yoksa, buğday dilinde mi yok? aynı bu söz benim iki aileme de uygun:) önceden takmazdım şimdi hamilelikten herhalde üzüyor insanı bu tarz şeyler
ödemlerden bahsetmişsiniz kızlar... 2haftadır bacaklarımda panotolon izi çıkıyordu... hafta sonuda 3 gün boyunca evde değildim hergün gezdim ve 3 gün boyunca akşamları ayaklarım fil gibi şişti, çok fena çok... ama 2ay kaldı diyorum az daha dişimi sıkim... arabada eşimin sandaleti duruyo benim için, akşamları onu giyindim artık napimm...
bu arada ayakları şişen arkadaşlarım gece uyurken yastık üzerine koydum ayaklarımı sabaha birşey yoktu... birde tuzlu suya sok dediler ayaklarını... gerçekten rahatlatıyo en azından gerginliği geçiyo... umarım faydalı olmuşumdur
ay canım beterin beteri var senin en azından her iki taraf ta bişi yapmıyor, benim kvalide bişi almadığı gibi talimatlar veriyor kız tarafı çeyiz yapacak ya küveti beyaz olsun kız-erkek uyumlu olur, senin küçük bedenlerin çok annen 9 ay ve sonrası için alsın, yeleğin yok annen yelek alsın sonbaharda giydirmek için falan zaten alıcak ihtiyacın olanı alsın töbe töbe lafımı sakınmam ama müsait olmayan ortamda söylendimi cevap ta veremiyorsun. annen doğumdan önce gelmezmi sana, niye gelecekki diyorum genel temizliğe giricem 1-2 haftaya kadar e bana yardım edermiş çekmece falan boşaltır, yatakları havalandırırmışkendi otursun 1 saatlik yol bile olsa annemi memleketten iş yapmaya çağırmamı beklesin Allahım sabır
ay canım senin işin daha da zor. kendin yapmıyorsan başkasından ne istiyorsun değil mi? benim en azından karışanım yok aslında karışan çok da fırsat bulamıyorlar karışmaya. iki tane eltim var Allah kimseye vermesin benimkiler gibi elti. bir şey yapmıyorlar bir de kıskançlıktan fesatlıktan laf sokup duruyorlar, ben küçük gelinim ya onlar büyük, askerlikte olduğu gibi sanıyorlar herhalde bir gün önce gelen kıdemlidir mantığıyla yaklaşıyorlar anca laf sokuyorlar. oğlumun adıyla da dalga geçtiler, benim aldığım kilolarımla da dalga geçiyorlar. cahil işte diyorum ama içimden ağız burun kafa göz demeden dalmak geçiyor:)
sen sıkıntılı dönemi atlatmışsın canım valla haline şükret... benim sata göre 31+1 gözüksede 1-2 hafta oynuyor satımla ve bebeğim pzrtesi günü 1198 gram çıktı ve bayağı az dedi doktor... inş. bende 32. haftamı atlatırımda derin bir oh çekip rahatlarım... ama ondan sonrası sorun işte küvezler bakımı ufacık elleri ayakları hep problem... sağlıklı olsunda napalım artık...
çok riskli görseydi ama hemen müdahale ederdi cnm seninki minyon olur belki bide kişiden kişiye değişiyormuş bebişlerin kilosu bebişin saglıklıdır korkma bide hastane çok önemli erken dogumda ben oyüzden acıbademi seçtim başlarım parasına dedim benim çocugumun saglıgı daha önemli dedim ilk doktorum korkutmuştıu beni. enazından erken doggarsa küvez ve yogun bakım çok iyi
canım nasılsın.nasıl gidiyor.bende 24 martta gittim doktorumuza sata göre 30+4 usg göre 32+4 çıktı kızım.1903gr olmuş sıpam.ama suum çok fazla çıktı.34. haftaya kadar durması için dua edicez
canım nasılsın.nasıl gidiyor.bende 24 martta gittim doktorumuza sata göre 30+4 usg göre 32+4 çıktı kızım.1903gr olmuş sıpam.ama suum çok fazla çıktı.34. haftaya kadar durması için dua edicez
slm nst ye bagladımı mesut bey 34te dogarmı dedi anlamadım cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?