2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Çok güzel anlatmışsın, teşekkürler canım.

Bebeişinin kilo almış olma ihtimali çok yüksek. Eğer düzenli besleniyorsan merak edilecek birşey yoktur. Ben en son kontrole 2 hafta önce gittim. Toplamda 4 kilo almıştım ve kızım 1750 gr dı. Yani bence senin kilon ile çok doğru orantılı değil.

teşekkür ederim cevap için:) haftaya gidip göreceğiz bakalım ne durumda kızcem...

normal doğumdan korkan deneyimli anne :18: ikinci genelde daha kolay oluyor diyolar.. biz daha konuşmadık, normal için uğraşıcaz dedi drum ama son zamanlar şekillenir heralde nasıl olacağı.. normal istiyorum ben, doğurayım, sonra ameliyatlı dolaşmayayım, rahat olayım istiyorum.. tabi inşallah kolay bir doğum olur, onun için epidurali bir konuşcam..

Az önce hastaneyi aradım bu epidural ücretini sormak için ve sinir oldum Epidural ücretini sorarken normal doğumu da teyit ediyim dedim şok oldum normal doğum 1.250 liradan 1.450 liraya çıkmış epidural ise +750 TL imiş. İtiraz ettim beni medikal muhasebe mi ne oraya aktardı. Dedim kabul etmiyorum ben bu artışı, ben vakti zamanında araştırma yaptım ve bu fiyat yüzünden tercih ettim bu hastaneyi ve bakın ilk kontrolümden beri size geliyorum. Devlet bu zammı yaptı bizim yapabileceğimiz birşey yok diyor manyak. Dedim devlet benim maaşıma %16 zam yapmadı ki buna yapsın. Biz birşey yapamayız herkes için geçerli bu dedi. O zaman bana isim ver birşeyler yapabilicek biri ile görüşücem yüzyüze dedim. Hastane müdürümüz ile görüşün dedi. Çok sinir oldum cidden ayakta kazıklıyorlar adamı
İlk kontrole gittiğimde görüşücem hastane müdürüyle tabi görüştürürlerse.

bütün hastaneler arttırdı dimi canım offf bune ya cebimizde kalan bozuklukları bile alcaklar gıcık olıuyorum ne var uyguna yapsalar herzaman dogum olan bişey cnkü dicek okadar sey varki ooo

cnm gecen haberlerde ızlemıstım ozel hastaneler yuzde 70 denyuzde 90 a cıkarmıslar ucretlerı sgk sadece yuzde 10karsılıyor yanı hangı hastane senınkı ıstanbuldamı?

canım bende olmadı öyle bişi ama sanırım kolostrum deniyor ilk sütmüş korkulacak bişi değil yani.

canım sakın göğsünü sıkma o sıvı bebeğin için çok önemli ara ara gelebbilir korkma ama mümkün olduğunca göğsünde kalmalı o sıvı.kendiliğinden akarsa aksın ama sakın sen sıkma.hem erken doğuma da neden oluyormuş göğüsü uyarmak.öyle okumuştum.

desert doktordan gelir gelmez sonucu yaz.merakta birakma bizi,aklim sende kalir valla.dualrim senin ve kizosunla
desertcim güzel haberlerle gelmeni bekliyoruzz :)
desertcim gelince yaz canim,insallah guzel haberlerle gelirsin
selam kızlar ben geldim kızımla ve güzel sayılabilecek havadislerimizle... Geçen haftaya göre süper haberler aldım... önce doktorumun yanına girdim dedim beni çağırmıştınız tamam öğle arasını bekle ultrasona alıcam dedi tamam dedim düştüğümüde belirttim ne zaman düştün muayne oldunmu hemen dedi bi kaç gün oldu hemen acilden oldum hatta buradaki doktor ilgilenmedi diğer devlet hastanesindeki doktor muayne etti dedim buradakinide sağlık bakanlığına şikayet ettim akibetini bekliyorum dedim tamam öğlen arası gelin ultrasonda bakalım dedi... benimde yarım saatlik bir vaktim vardı gittim başhekime intikal eden olayın sonucumu almak için beni başhekim yardımcısına yönlendirdiler... gittim çok tatlı pratisyen bir bayan hekimdi... bol bol süt için diyede tavsiyede bulundu bilen kişi raporu için başka bir doktora verilmiş benim dilekçem sonuçlanınca hem mail hemde telefon yoluyla gerekli yapılan işlemle beni bilgilendireceklermiş tşk edip ultrasonuma geçtim bi yarım saat daha bekliyip ultrasonuma girdim veeee bebişim sadece 1 hafta geri çıktı satıma göre ki bu baştan beri olan bişi o kadar mutlu oldum ki... doktora dedim kan dolaşımı damarlar nasıl doktor bey... hala daralma var ama dedi anne rahim içi gelişimi sürdüğü sürece problem yok dedi kilosu 1500 gram civarlarında dedi 1532 gram çıktı ama dikkat etmelisin dedi.. düşmeyle alakalı bir sıkıntı yok dimi dedim eğer olsaydı ilk 24 saat önemli senin geçti dimi dedi evet çok oldu hatta 72 saat falan dedim tamam o zaman sıkıntı yok ama dikkat etmelisin dedi... 2 hafta sonra görüşebiliriz yalnız gözün kulağın hislerin hareketlerinde olsun bir anormallik sezersen hemen hastaneye gelmesin gece dahi olsa hiç bekleme acilden gel durumu anlat dedi ( ki bu devlet doktoru)... (çok şükür çok kıpraşık bir kızım olduğundan içim rahat) şuan herşey normal anne içi gelişimi istediğimiz gibi değil ama bu kadarıda bize yeterli şuanda önemli olan bu gelişimi dedi 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi bende 2 hafta sonra gelemem önümüzdeki hafta satıma göre çalışabilir raporu vericektiniz dedim... he evet tamam o zaman önümüzdeki hafta gel dedi... verceksiniz dimi doktor bey bana çalışabilir raporu dedim güldü oda veririm veririm merak etme dedi... sonra ana sağlığa gittik idrar ve kan tahlili yapıldı idrarımda lökosit çıktı ebe hemşiremiz ancak suyla atabilirsin dedi ama zaten bende hep çıkıyor lökosit sorun etmedim... kan tahlilimi yarın alıcam! bebişimin kalp atış ritmi 145lerde gayet normal dedi... kilom 59 olmuş 1 kilo daha almışım toplamda -5+2 şeklindeyim 850 gramken 1 kilo almıştım bi 650 gram civarı bebişim almış ben yarım kilo civarı bişi almışım aslında... yarında gidip kan sonuçlarımızı alıcaz iş çıkışı akşam... sonra babamızla buluşup yemek yedik! kendimizi diyeti bozarak ödüllendirdik ardındanda bebişimize babası ateş ölçer tırnak makası bebek ayakkabısı göğüs ucu aldı dönence sorduk kızlar 25 tl ye vardı birde 35 tl ye aradaki fark biri silikonluydu 35 olan pufidikliydi almadık daha zaman var diye... göğüs pompası soruşturduk kraftın 80tl ve 120 tl ye sorduk bir yerde birde 100tl ye vardı yine kraftın şuanda kampanyadaymış... bana uygun geldi ama ablam sakın alma ben otomatik aldım kullanamadım attım dedi iyi sağmıyorlar manuelle ucuz yollu bişi aldım daha çok işimi gördü dedi... bunuda buradan sizlere belirteyim dedim... uzun lafın kısası artık nasıl kısa olacaksa bebişim iyi çıktı herzamanki gibi 1 hafta geri 1500 gram civarı kilo 41 cm boy çıktı yine uzun oldu kızlar biliyorum ama mutluyum napıim uzattıkça uzattım

canım ben de izmirdeyim buraya yaz geldi gibi ama benim de hepsi uzun kollu biri dirsek kollu loğusa olcaz loğusalar üşür derler ne bilim haziranda da olmucaz en azından ben bunu baştan düşünmüştüm pijamalar zaten ince o yüzden problem olmaz

canım ben emzik 2 tane aldım şiddetle emmesini istiyorum inşallah emer bi avent damaksız bi de bebedor damaklı hangisini beğenirse.. tırnak makası bebedor aldım burun aspritörünü bir arkadaşım çok kullandı o yüzden ne olur ne olmaz ucuz bi tane aldım o da bebedor.. ama mama kaşığı kesinlikle gerekli çünkü hemen sütümüz gelmeyebilir ve bebek biberona alışmasın diye mamayı kaşıkla veriyorlar çelik kaşık da minik bebeklere verilmiyor ben ucu çok yumuşak silikonumsu bir kaşık aldım yenidoğanlar için olandan.. banyo için sünger aldım yumuşak olsun kese acıtabilir diye file de yaz bebeği üşümez rahat olur diye aldım ama yan yatış yastığına hiç gerek yok bence

canım aynı şişme benim de ellerimde var yüzük takmak ne mümkün:S

kızlar fotoğrafçı işini ne yaptınız?

benim gittiğim hastanenin doğum paketinin içinde var doğum fotoğraflarını çekip cd yapıyorlar istersek albümleştirebiliriz sonra..

kızlarr epidural normal doğum düşünenler varmıı ???

keşke olsa canım öyle çok istiyorumki..

bayıldım süper

canım süper bilgi teşekkürler..

benim gittiğim hastane de %50 alıyordu %75 olmuş bu da bize denk geldi hayret bişe.. ama şikayet de etsek hastanenin yapabileceği bişe yok ki canım((

Merhaba kizlar hepinize.birazdan annemle carsiya cikcaz pijama falan bakicam.randevu da aldim nihayet çarşamba gününe.bakayim tombiş kizim nd kadar olmus.bu aralar gögsümün uçlari felaket sizliyo sizde de oluyormu?
hadi gözün aydın canım... ben toptan aldım geçen hafta liste açılınca... doktorun tüm muaynelerinde sabah saat 11e aldım benim süt gelmeye başlayınca uç acıları geçti canım şuanda normal :)

canım nasılsın.nasıl gidiyor.bende 24 martta gittim doktorumuza sata göre 30+4 usg göre 32+4 çıktı kızım.1903gr olmuş sıpam.ama suum çok fazla çıktı.34. haftaya kadar durması için dua edicez
canım benim sata göre 1 hafta geriden geliyor hala meleğim ultrasonda doğum tarihi olarak 2 haziran gössteriyor ama ben mayıs annesi olcam haziran değil

hayırlısı olsun canım ama eğer yoğun bir doktorsa gittiğini fark etmiyorlar bile... yada yeni doktoruna 1 kere gitsen çoğunu tanımadığından fark etmiyor oda...

arkadaslar bir soru sordum görmedinizmi 2 sayfa önce falan gögüsten gelen sarı sıvıyla alakalı...
ben es geçmişim görememişim canım ama bendede başlarda sarı su gibi geliyordu hatta her sütyenim batmış oluyordu sonra hafif beyazımtrak oldu şuan tam mat beyaz değil halen hafif sarımtraklık var... ama sakın sıkma çünkü sıkarsan erken doğum olarak vücudu tetikliyormuş...

canım bebişinin sağlıklı olmasına sevindim hatta kilosunu yazdın ya ekstra ekstra sevindim demekki benimkisininde kilosu iyi...

bence çok şık ve gösterişli tam benlik bugün baktım ama koca çarşıda lohusa tacı bulamadım

sağdaki daha hoş canım sağdakini takmalısın bence soldakide güzelde sağdaki daha gösterişli ve albenisi daha yüksek

benim 24.-25. haftamda gelmeye başladı ciğer gelimi açısından çok erken değilmi? ki benim bebişimin gelişimi geriden geliyor bir haftada üstüne üstlük şuandada azalma var yani benim durumum ne oluyor bu durumda?

canım özel hastanelerin aldıkları katılım payları %70den %90a çıktı yani bu oran doğrultusunda zamlandırmışlar... devleti kattıkları için sgk ya şikayet etme gibi bir ihtimalin yok ki tüm özelde doğum yapıcak bayanlar bunu muhakak araştırmalılar bence... ama müdürle görüş belki insiyatif kullanarak ve eski hastaları olduğundan sana eski ücretten yardımcı olabilirler.. ben normal doğuma ekstradan epidural sorduğumda bitanesi 250tl diğeri 350tl fark istemişti tabii eski fiyatla.. şuan ne bilmiyorum zaten devlette yapacağım için 2 seçeneğim var narkozlu sezeryan yahut direk dikişli normal :26:

desert; öyle sevindim ki canım iyi haberlerle döndüğüne herşey yoluna girmiş şükür ama bişe dicem daha önce de burda konuşmuştuk nette de okumuştum kraft hiç önerilmiyor elektriklilerin en ucuzu o ama önerilmiyor bilgin olsun

zaten manuel alıcam canım ben elektrikli düşünmüyorum sonuçta birinde el yorulacak birinde yorulmucak göğüs öylede çekilecek böylede bende o yüzden manuel almayı planlıyorum sorma valla içim rahatladı bir hafta bana dert olmuştu

geçtiğimiz cuma dr kontrolune gittik. ben pek kilo almadım son iki ayda. ama önceki aylarda çok hızlı kilo alıyordum yani doktorum ööle söledi...
52 kg ile başlamıştım şimdi 62 kg oldum. bu kontrolde dr. kızıma boyuna göre zayıf olacak dedi. üzüldüm. 180 gr civarındaymış sizin bebekleriniz ne kadar

kızlar çıkmadan size alt açmalarımızı ekliycem artık almıycam ama umarım:)) son eklediğim katlanabiliyor çanta için aldım

cnm bnm masallh bebısıne ıyı haberlerle donmene cok sevındım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…