Bu süt gelmesiyle alakalı arkadaşım anlattı hafta sonu. Bebeğin ciğer gelişimi tamamlandığı zaman bebek anne karnında hapşırırmış. Bu hapşırma ile birlikte anne beynine sinyal gidiyormuş ve adını söyledi ama unuttum bi hormon varmış o salgılanıyormuş. Ve sonrasında süt gelmeye başlıyormuş. Erken sızıntı olanlarda bu hormonun fazlalığından dolayı şimdiden geliyormuş. Eğer erken doğum olma yada sezeryan gibi durumlarda eğer bu hormon yeterliyse zaten sütünüz geliyormuş ama yetersizse vücudun rahimin boşaldığını farkedip süt hormonlarını devreye sokması uzun zaman aldığından 1 hafta gibi siz zaten bebeği mama ile beslemeye başlamış oluyormuşsunuz ve sütüm gelmiyor diye stres yaptığınızdan iyice kesiliyormuş.
Çoook güzeller, güle güle kullan.
Merhabalar bir şey merak ettim.Ben son kontrole gittiğimde 1,5 kg almışdım. 2 haftadır kendim evde düzenli tartılıyorum ama kilomda değişiklik yok, haftaya kontrolüm var ve meraktayım acaba kızım kilo aldımı diye?bunla ilgili bilgisi veya aynı şeyi yaşayan var mı? Not:toplamda bugune kadar 14 kilo aldım.yani az kilolu bir hamilelik yaşamıyorummm
Bebeişinin kilo almış olma ihtimali çok yüksek. Eğer düzenli besleniyorsan merak edilecek birşey yoktur. Ben en son kontrole 2 hafta önce gittim. Toplamda 4 kilo almıştım ve kızım 1750 gr dı. Yani bence senin kilon ile çok doğru orantılı değil.
teşekkür ederim cevap için:) haftaya gidip göreceğiz bakalım ne durumda kızcem...
konuşmadınız mı daha, ben cumartesi gittiğimde konuştum, bnm ikinci bebek, ilkini normal doğmuştum. bunda sezeryan mı olsam dedim. doktorum hayır dedinormal yolunda seyreden bir hamileliğin var ve ikinciyi daha kolay doğuracağına inanıyorum dedi ve beni cesaretlendirdi. son aana kadar bekleyelim dedi, eğer bir sıkıntı olursa sana suni sancı ile acı çektirmem sezeryana alırım dedi, yenidoğan serviside var , bi sıkıntı olmaz Allahın izni ile dedi. ama sonra dedi ki eğer istersen epidural yaparız iyi bir anestezi uzmanımız var dedi.. ama korkuyorum herşeyde olduğu gibi bunda da riskler var. ... ama araştırdım çok meemnun kalanlar var epidural normal doğumdan :44:
Az önce hastaneyi aradım bu epidural ücretini sormak için ve sinir oldumEpidural ücretini sorarken normal doğumu da teyit ediyim dedim şok oldum normal doğum 1.250 liradan 1.450 liraya çıkmış epidural ise +750 TL imiş. İtiraz ettim beni medikal muhasebe mi ne oraya aktardı. Dedim kabul etmiyorum ben bu artışı, ben vakti zamanında araştırma yaptım ve bu fiyat yüzünden tercih ettim bu hastaneyi ve bakın ilk kontrolümden beri size geliyorum. Devlet bu zammı yaptı bizim yapabileceğimiz birşey yok diyor manyak. Dedim devlet benim maaşıma %16 zam yapmadı ki buna yapsın. Biz birşey yapamayız herkes için geçerli bu dedi. O zaman bana isim ver birşeyler yapabilicek biri ile görüşücem yüzyüze dedim. Hastane müdürümüz ile görüşün dedi. Çok sinir oldum cidden ayakta kazıklıyorlar adamı
İlk kontrole gittiğimde görüşücem hastane müdürüyle tabi görüştürürlerse.
Az önce hastaneyi aradım bu epidural ücretini sormak için ve sinir oldumEpidural ücretini sorarken normal doğumu da teyit ediyim dedim şok oldum normal doğum 1.250 liradan 1.450 liraya çıkmış epidural ise +750 TL imiş. İtiraz ettim beni medikal muhasebe mi ne oraya aktardı. Dedim kabul etmiyorum ben bu artışı, ben vakti zamanında araştırma yaptım ve bu fiyat yüzünden tercih ettim bu hastaneyi ve bakın ilk kontrolümden beri size geliyorum. Devlet bu zammı yaptı bizim yapabileceğimiz birşey yok diyor manyak. Dedim devlet benim maaşıma %16 zam yapmadı ki buna yapsın. Biz birşey yapamayız herkes için geçerli bu dedi. O zaman bana isim ver birşeyler yapabilicek biri ile görüşücem yüzyüze dedim. Hastane müdürümüz ile görüşün dedi. Çok sinir oldum cidden ayakta kazıklıyorlar adamı
canım bende olmadı öyle bişi ama sanırım kolostrum deniyor ilk sütmüş korkulacak bişi değil yani.
desert doktordan gelir gelmez sonucu yaz.merakta birakma bizi,aklim sende kalir valla.dualrim senin ve kizosunla
desertcim güzel haberlerle gelmeni bekliyoruzz :)
selam kızlar ben geldim kızımla ve güzel sayılabilecek havadislerimizle... Geçen haftaya göre süper haberler aldım... önce doktorumun yanına girdim dedim beni çağırmıştınız tamam öğle arasını bekle ultrasona alıcam dedi tamam dedim düştüğümüde belirttim ne zaman düştün muayne oldunmu hemen dedi bi kaç gün oldu hemen acilden oldum hatta buradaki doktor ilgilenmedi diğer devlet hastanesindeki doktor muayne etti dedim buradakinide sağlık bakanlığına şikayet ettim akibetini bekliyorum dedimdesertcim gelince yaz canim,insallah guzel haberlerle gelirsin
yanında birinin özellikle annelerin olması acayip bir destek kesinlikle..pijama olayı çok takılıyordu aklıma hallettim çok şükür.. ama şöyle birşey var alışverişe çıktığım gün yağmur yağıyordu ve ondan etkilenerek sanırım hem pijamayı hem de geceliği uzun kollu aldım.. şimdi adana yanıyor resmen gerçi haberlerde dinledim tekrar yağmurlar gelecekmiş.. sen uzun mu kısa mı almayı düşünüyorsun?
Bugun sizlere orularımın var eksiklerimi tamamladım şimdi emzik tırnak makası hangi marka tavsiye edionuz burun aspiratörü gereklimi ne marka olmalı mama kasığı almalımıyım sadece bunlar kaldı birde banyo lifi ve filesi birde yan yatıs yastığı alınmalımı sizce
Günaydın kızlar,
Herkese sağlıklı mutlu bir hafta diliyorum. Ben bugün itibariyle terliklere terfi etmiş bulunuyorum.Baktım olacak gibi değil ayakkabılarla çok rahatsız oluyorum. Artık ofiste sabo terlikle dolaşıyorum. Ama böyle de pek bir ciddiyetsiz oldu :44: Anneminde böyleymiş hamileyken, doktor protein atımından bile şüphelendi ama yok ayaklarım balon gibi oluyor akşama kadar, sizde de var mı ödem ?
kızlar fotoğrafçı işini ne yaptınız?
kızlarr epidural normal doğum düşünenler varmıı ???
Bu süt gelmesiyle alakalı arkadaşım anlattı hafta sonu. Bebeğin ciğer gelişimi tamamlandığı zaman bebek anne karnında hapşırırmış. Bu hapşırma ile birlikte anne beynine sinyal gidiyormuş ve adını söyledi ama unuttum bi hormon varmış o salgılanıyormuş. Ve sonrasında süt gelmeye başlıyormuş. Erken sızıntı olanlarda bu hormonun fazlalığından dolayı şimdiden geliyormuş. Eğer erken doğum olma yada sezeryan gibi durumlarda eğer bu hormon yeterliyse zaten sütünüz geliyormuş ama yetersizse vücudun rahimin boşaldığını farkedip süt hormonlarını devreye sokması uzun zaman aldığından 1 hafta gibi siz zaten bebeği mama ile beslemeye başlamış oluyormuşsunuz ve sütüm gelmiyor diye stres yaptığınızdan iyice kesiliyormuş.
hadi gözün aydın canım... ben toptan aldım geçen hafta liste açılınca... doktorun tüm muaynelerinde sabah saat 11e aldımMerhaba kizlar hepinize.birazdan annemle carsiya cikcaz pijama falan bakicam.randevu da aldim nihayet çarşamba gününe.bakayim tombiş kizim nd kadar olmus.bu aralar gögsümün uçlari felaket sizliyo sizde de oluyormu?
canım benim sata göre 1 hafta geriden geliyor hala meleğim ultrasonda doğum tarihi olarak 2 haziran gössteriyor ama ben mayıs annesi olcam haziran değilcanım nasılsın.nasıl gidiyor.bende 24 martta gittim doktorumuza sata göre 30+4 usg göre 32+4 çıktı kızım.1903gr olmuş sıpam.ama suum çok fazla çıktı.34. haftaya kadar durması için dua edicez
hayırlısı olsun canım ama eğer yoğun bir doktorsa gittiğini fark etmiyorlar bile... yada yeni doktoruna 1 kere gitsen çoğunu tanımadığından fark etmiyor oda...desertflower başlardayken bende bir doktora gitmiştim yeri değiştirilmiş günüyle gitmemle iptal etmem bir oldu bidaha gitmedim
Baslarda olsaydi doktorumu degistirirdimbu saatten sonra zor gibi 10 haftam kalmIs cesaret edipte degistiremem ki zaten ikinci doktorum
Bebisinle ilgili hayIrlI haberlerini bekliyoruz.Bende bebisimle ilgili tuhaf seyler hissediyorum umarim yaniliyorumdur da bebisim iyidir
ben es geçmişim görememişim canım ama bendede başlarda sarı su gibi geliyordu hatta her sütyenim batmış oluyordu sonra hafif beyazımtrak oldu şuan tam mat beyaz değil halen hafif sarımtraklık var... ama sakın sıkma çünkü sıkarsan erken doğum olarak vücudu tetikliyormuş...arkadaslar bir soru sordum görmedinizmi 2 sayfa önce falan gögüsten gelen sarı sıvıyla alakalı...
canım bebişinin sağlıklı olmasına sevindim hatta kilosunu yazdın ya ekstra ekstra sevindimslm kızlarr nasılsınız bugün ben kontrole gittim bugün bebeğim sağlıklı çok şükür 1640gr olmuş bu arda ben 2 aydır hiç kilo almamışım dr biraz dikkatli beslen dedi.bebekte az almış zaten.bu arada ben muayenedeyken acil doğum geldi dr um oraya koştu baktım kadının hiç göbeği yok dedim hayırdır;meğer 26 haftalıkmış servise kadar zor yetiştirmişlker doğurmuş hemen.çok şükür bizim haftalarımız bayaa ilerledi inşallah zamanında sağlıcakla alırız bebeklerimizi kucağımıza...
bence çok şık ve gösterişli tam benlikBu nasıl sizce?
Eki Görüntüle 375602
sağdaki daha hoş canım sağdakini takmalısın bence soldakide güzelde sağdaki daha gösterişli ve albenisi daha yüksek
benim 24.-25. haftamda gelmeye başladı ciğer gelimi açısından çok erken değilmi? ki benim bebişimin gelişimi geriden geliyor bir haftada üstüne üstlük şuandada azalma var yani benim durumum ne oluyor bu durumda?Bu süt gelmesiyle alakalı arkadaşım anlattı hafta sonu. Bebeğin ciğer gelişimi tamamlandığı zaman bebek anne karnında hapşırırmış. Bu hapşırma ile birlikte anne beynine sinyal gidiyormuş ve adını söyledi ama unuttum bi hormon varmış o salgılanıyormuş. Ve sonrasında süt gelmeye başlıyormuş. Erken sızıntı olanlarda bu hormonun fazlalığından dolayı şimdiden geliyormuş. Eğer erken doğum olma yada sezeryan gibi durumlarda eğer bu hormon yeterliyse zaten sütünüz geliyormuş ama yetersizse vücudun rahimin boşaldığını farkedip süt hormonlarını devreye sokması uzun zaman aldığından 1 hafta gibi siz zaten bebeği mama ile beslemeye başlamış oluyormuşsunuz ve sütüm gelmiyor diye stres yaptığınızdan iyice kesiliyormuş.
canım özel hastanelerin aldıkları katılım payları %70den %90a çıktı yani bu oran doğrultusunda zamlandırmışlar... devleti kattıkları için sgk ya şikayet etme gibi bir ihtimalin yok ki tüm özelde doğum yapıcak bayanlar bunu muhakak araştırmalılar bence... ama müdürle görüş belki insiyatif kullanarak ve eski hastaları olduğundan sana eski ücretten yardımcı olabilirler.. ben normal doğuma ekstradan epidural sorduğumda bitanesi 250tl diğeri 350tl fark istemişti tabii eski fiyatla.. şuan ne bilmiyorum zaten devlette yapacağım için 2 seçeneğim var narkozlu sezeryan yahut direk dikişli normal :26:Az önce hastaneyi aradım bu epidural ücretini sormak için ve sinir oldumEpidural ücretini sorarken normal doğumu da teyit ediyim dedim şok oldum normal doğum 1.250 liradan 1.450 liraya çıkmış epidural ise +750 TL imiş. İtiraz ettim beni medikal muhasebe mi ne oraya aktardı. Dedim kabul etmiyorum ben bu artışı, ben vakti zamanında araştırma yaptım ve bu fiyat yüzünden tercih ettim bu hastaneyi ve bakın ilk kontrolümden beri size geliyorum. Devlet bu zammı yaptı bizim yapabileceğimiz birşey yok diyor manyak. Dedim devlet benim maaşıma %16 zam yapmadı ki buna yapsın. Biz birşey yapamayız herkes için geçerli bu dedi. O zaman bana isim ver birşeyler yapabilicek biri ile görüşücem yüzyüze dedim. Hastane müdürümüz ile görüşün dedi. Çok sinir oldum cidden ayakta kazıklıyorlar adamı
zaten manuel alıcam canım ben elektrikli düşünmüyorum sonuçta birinde el yorulacak birinde yorulmucak göğüs öylede çekilecek böylededesert; öyle sevindim ki canım iyi haberlerle döndüğüne herşey yoluna girmiş şükürama bişe dicem daha önce de burda konuşmuştuk nette de okumuştum kraft hiç önerilmiyor elektriklilerin en ucuzu o ama önerilmiyor bilgin olsun
selam kızlar ben geldim kızımla ve güzel sayılabilecek havadislerimizle... Geçen haftaya göre süper haberler aldım... önce doktorumun yanına girdim dedim beni çağırmıştınız tamam öğle arasını bekle ultrasona alıcam dedi tamam dedim düştüğümüde belirttim ne zaman düştün muayne oldunmu hemen dedi bi kaç gün oldu hemen acilden oldum hatta buradaki doktor ilgilenmedi diğer devlet hastanesindeki doktor muayne etti dedim buradakinide sağlık bakanlığına şikayet ettim akibetini bekliyorum dedimtamam öğlen arası gelin ultrasonda bakalım dedi... benimde yarım saatlik bir vaktim vardı gittim başhekime intikal eden olayın sonucumu almak için beni başhekim yardımcısına yönlendirdiler... gittim çok tatlı pratisyen bir bayan hekimdi... bol bol süt için diyede tavsiyede bulundu bilen kişi raporu için başka bir doktora verilmiş benim dilekçem sonuçlanınca hem mail hemde telefon yoluyla gerekli yapılan işlemle beni bilgilendireceklermiş tşk edip ultrasonuma geçtim bi yarım saat daha bekliyip ultrasonuma girdim veeee bebişim sadece 1 hafta geri çıktı satıma göre ki bu baştan beri olan bişi o kadar mutlu oldum ki... doktora dedim kan dolaşımı damarlar nasıl doktor bey... hala daralma var ama dedi anne rahim içi gelişimi sürdüğü sürece problem yok dedi kilosu 1500 gram civarlarında dedi 1532 gram çıktı ama dikkat etmelisin dedi.. düşmeyle alakalı bir sıkıntı yok dimi dedim eğer olsaydı ilk 24 saat önemli senin geçti dimi dedi evet çok oldu hatta 72 saat falan dedim tamam o zaman sıkıntı yok ama dikkat etmelisin dedi... 2 hafta sonra görüşebiliriz yalnız gözün kulağın hislerin hareketlerinde olsun bir anormallik sezersen hemen hastaneye gelmesin gece dahi olsa hiç bekleme acilden gel durumu anlat dedi ( ki bu devlet doktoru)... (çok şükür çok kıpraşık bir kızım olduğundan içim rahat) şuan herşey normal anne içi gelişimi istediğimiz gibi değil ama bu kadarıda bize yeterli şuanda önemli olan bu gelişimi dedi 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi bende 2 hafta sonra gelemem önümüzdeki hafta satıma göre çalışabilir raporu vericektiniz dedim... he evet tamam o zaman önümüzdeki hafta gel dedi... verceksiniz dimi doktor bey bana çalışabilir raporu dedim güldü oda veririm veririm merak etme dedi... sonra ana sağlığa gittik idrar ve kan tahlili yapıldı idrarımda lökosit çıktı ebe hemşiremiz ancak suyla atabilirsin dedi ama zaten bende hep çıkıyor lökosit sorun etmedim... kan tahlilimi yarın alıcam! bebişimin kalp atış ritmi 145lerde gayet normal dedi... kilom 59 olmuş 1 kilo daha almışım toplamda -5+2 şeklindeyim 850 gramken 1 kilo almıştım bi 650 gram civarı bebişim almış ben yarım kilo civarı bişi almışım aslında... yarında gidip kan sonuçlarımızı alıcaz iş çıkışı akşam... sonra babamızla buluşup yemek yedik! kendimizi diyeti bozarak ödüllendirdik ardındanda bebişimize babası ateş ölçer tırnak makası bebek ayakkabısı göğüs ucu aldı dönence sorduk kızlar 25 tl ye vardı birde 35 tl ye aradaki fark biri silikonluydu 35 olan pufidikliydi almadık daha zaman var diye... göğüs pompası soruşturduk kraftın 80tl ve 120 tl ye sorduk bir yerde birde 100tl ye vardı yine kraftın şuanda kampanyadaymış... bana uygun geldi ama ablam sakın alma ben otomatik aldım kullanamadım attım dedi iyi sağmıyorlar manuelle ucuz yollu bişi aldım daha çok işimi gördü dedi... bunuda buradan sizlere belirteyim dedim... uzun lafın kısası artık nasıl kısa olacaksa bebişim iyi çıktı herzamanki gibi 1 hafta geri 1500 gram civarı kilo 41 cm boy çıktı yine uzun oldu kızlar biliyorum ama mutluyum napıim uzattıkça uzattım
kızlar çıkmadan size alt açmalarımızı ekliycem artık almıycam ama umarım:)) son eklediğim katlanabiliyor çanta için aldım
Eki Görüntüle 375856 Eki Görüntüle 375858 Eki Görüntüle 375859
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?