- 4 Ağustos 2009
- 713
- 1
- 641
- 41
geçtiğimiz cuma dr kontrolune gittik. ben pek kilo almadım son iki ayda. ama önceki aylarda çok hızlı kilo alıyordum yani doktorum ööle söledi...
52 kg ile başlamıştım şimdi 62 kg oldum. bu kontrolde dr. kızıma boyuna göre zayıf olacak dedi. üzüldüm. 180 gr civarındaymış sizin bebekleriniz ne kadar
ayy cnm cok sekerlerrr hepsı cok gzl gule gule kullansın mınıgın
nasılsınız mayıs anneleri artık hazırlıklar tamamlanmaya başladı heyecanda artıyor rabbim bütün bebeklerimizi hayırla ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bizimde sezeryan tarihimiz belli oldu 1 mayıs olacak inşallah tabi daha erken dönemde bi sorun olmazsa ama doktorumuz artık 34 haftadasın doğum olsada sorun olmaz dedi şimdilik herşey oylunda bugün kontrolümüz vardı şu hastane zammını orda öğrendik egepole gidiyorum bende doğum fiyatları artacakmış eşimde hasta haklarını aradı istek ve şikayet bölümüne yazın bende iletirim dedi takipteki hastalar için bişey yapılabilirmi bilmiyorum dedi bakalım yarın eşim gidip birde yüzyüze görüşecek herkes bizim gibi bunu dile getirirse belkide en azından takipteki hastalar için bişey yaparlar şurda kalmış bir ayımız artık hayırllısı bakalım
selam kızlar ben geldim kızımla ve güzel sayılabilecek havadislerimizle... Geçen haftaya göre süper haberler aldım... önce doktorumun yanına girdim dedim beni çağırmıştınız tamam öğle arasını bekle ultrasona alıcam dedi tamam dedim düştüğümüde belirttim ne zaman düştün muayne oldunmu hemen dedi bi kaç gün oldu hemen acilden oldum hatta buradaki doktor ilgilenmedi diğer devlet hastanesindeki doktor muayne etti dedim buradakinide sağlık bakanlığına şikayet ettim akibetini bekliyorum dedimtamam öğlen arası gelin ultrasonda bakalım dedi... benimde yarım saatlik bir vaktim vardı gittim başhekime intikal eden olayın sonucumu almak için beni başhekim yardımcısına yönlendirdiler... gittim çok tatlı pratisyen bir bayan hekimdi... bol bol süt için diyede tavsiyede bulundu bilen kişi raporu için başka bir doktora verilmiş benim dilekçem sonuçlanınca hem mail hemde telefon yoluyla gerekli yapılan işlemle beni bilgilendireceklermiş tşk edip ultrasonuma geçtim bi yarım saat daha bekliyip ultrasonuma girdim veeee bebişim sadece 1 hafta geri çıktı satıma göre ki bu baştan beri olan bişi o kadar mutlu oldum ki... doktora dedim kan dolaşımı damarlar nasıl doktor bey... hala daralma var ama dedi anne rahim içi gelişimi sürdüğü sürece problem yok dedi kilosu 1500 gram civarlarında dedi 1532 gram çıktı ama dikkat etmelisin dedi.. düşmeyle alakalı bir sıkıntı yok dimi dedim eğer olsaydı ilk 24 saat önemli senin geçti dimi dedi evet çok oldu hatta 72 saat falan dedim tamam o zaman sıkıntı yok ama dikkat etmelisin dedi... 2 hafta sonra görüşebiliriz yalnız gözün kulağın hislerin hareketlerinde olsun bir anormallik sezersen hemen hastaneye gelmesin gece dahi olsa hiç bekleme acilden gel durumu anlat dedi ( ki bu devlet doktoru)... (çok şükür çok kıpraşık bir kızım olduğundan içim rahat) şuan herşey normal anne içi gelişimi istediğimiz gibi değil ama bu kadarıda bize yeterli şuanda önemli olan bu gelişimi dedi 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi bende 2 hafta sonra gelemem önümüzdeki hafta satıma göre çalışabilir raporu vericektiniz dedim... he evet tamam o zaman önümüzdeki hafta gel dedi... verceksiniz dimi doktor bey bana çalışabilir raporu dedim güldü oda veririm veririm merak etme dedi... sonra ana sağlığa gittik idrar ve kan tahlili yapıldı idrarımda lökosit çıktı ebe hemşiremiz ancak suyla atabilirsin dedi ama zaten bende hep çıkıyor lökosit sorun etmedim... kan tahlilimi yarın alıcam! bebişimin kalp atış ritmi 145lerde gayet normal dedi... kilom 59 olmuş 1 kilo daha almışım toplamda -5+2 şeklindeyim 850 gramken 1 kilo almıştım bi 650 gram civarı bebişim almış ben yarım kilo civarı bişi almışım aslında... yarında gidip kan sonuçlarımızı alıcaz iş çıkışı akşam... sonra babamızla buluşup yemek yedik! kendimizi diyeti bozarak ödüllendirdik ardındanda bebişimize babası ateş ölçer tırnak makası bebek ayakkabısı göğüs ucu aldı dönence sorduk kızlar 25 tl ye vardı birde 35 tl ye aradaki fark biri silikonluydu 35 olan pufidikliydi almadık daha zaman var diye... göğüs pompası soruşturduk kraftın 80tl ve 120 tl ye sorduk bir yerde birde 100tl ye vardı yine kraftın şuanda kampanyadaymış... bana uygun geldi ama ablam sakın alma ben otomatik aldım kullanamadım attım dedi iyi sağmıyorlar manuelle ucuz yollu bişi aldım daha çok işimi gördü dedi... bunuda buradan sizlere belirteyim dedim... uzun lafın kısası artık nasıl kısa olacaksa bebişim iyi çıktı herzamanki gibi 1 hafta geri 1500 gram civarı kilo 41 cm boy çıktı yine uzun oldu kızlar biliyorum ama mutluyum napıim uzattıkça uzattım
canım bu kadar alt açma setini napıcaksın? yada ben birtane aldım yetmiyormu bitane?kızlar çıkmadan size alt açmalarımızı ekliycem artık almıycam ama umarım:)) son eklediğim katlanabiliyor çanta için aldım
Eki Görüntüle 375856 Eki Görüntüle 375858 Eki Görüntüle 375859
sağol bitanemcnm bnm masallh bebısıne ıyı haberlerle donmene cok sevındım
canım doğuma zaten ebeler giriyorki doktorlar girmiyor o yüzden o kadar dert etme... eğer sezeryan olacaksan dert etmelisinSagol canIm simdiki doktorum beni yeni yeni tanimaya basladi baya bi hastasi varbebisinle ilgili iyi haberler almana sevindim
amin canım inş. :) birde şu diyet olmasaydı süper olucaktıcanım çok sevindiim iyi haberlerini aldığım için.emin ol doğuma kadra herşeygüzelce gececek.
canım bu kadar alt açma setini napıcaksın? yada ben birtane aldım yetmiyormu bitane?uğur böcekliye bayıldım üstünde iyi pırtlatmalar işemeler
sağol bitanemgeçen haftaki hayal kırıklığıma nazaran bu hafta pozitif vede çok mutluyummm darısı sizlerin başına...
canım doğuma zaten ebeler giriyorki doktorlar girmiyor o yüzden o kadar dert etme... eğer sezeryan olacaksan dert etmelisin
amin canım inş. :) birde şu diyet olmasaydı süper olucaktı
selam kızlar ben geldim kızımla ve güzel sayılabilecek havadislerimizle... Geçen haftaya göre süper haberler aldım... önce doktorumun yanına girdim dedim beni çağırmıştınız tamam öğle arasını bekle ultrasona alıcam dedi tamam dedim düştüğümüde belirttim ne zaman düştün muayne oldunmu hemen dedi bi kaç gün oldu hemen acilden oldum hatta buradaki doktor ilgilenmedi diğer devlet hastanesindeki doktor muayne etti dedim buradakinide sağlık bakanlığına şikayet ettim akibetini bekliyorum dedimtamam öğlen arası gelin ultrasonda bakalım dedi... benimde yarım saatlik bir vaktim vardı gittim başhekime intikal eden olayın sonucumu almak için beni başhekim yardımcısına yönlendirdiler... gittim çok tatlı pratisyen bir bayan hekimdi... bol bol süt için diyede tavsiyede bulundu bilen kişi raporu için başka bir doktora verilmiş benim dilekçem sonuçlanınca hem mail hemde telefon yoluyla gerekli yapılan işlemle beni bilgilendireceklermiş tşk edip ultrasonuma geçtim bi yarım saat daha bekliyip ultrasonuma girdim veeee bebişim sadece 1 hafta geri çıktı satıma göre ki bu baştan beri olan bişi o kadar mutlu oldum ki... doktora dedim kan dolaşımı damarlar nasıl doktor bey... hala daralma var ama dedi anne rahim içi gelişimi sürdüğü sürece problem yok dedi kilosu 1500 gram civarlarında dedi 1532 gram çıktı ama dikkat etmelisin dedi.. düşmeyle alakalı bir sıkıntı yok dimi dedim eğer olsaydı ilk 24 saat önemli senin geçti dimi dedi evet çok oldu hatta 72 saat falan dedim tamam o zaman sıkıntı yok ama dikkat etmelisin dedi... 2 hafta sonra görüşebiliriz yalnız gözün kulağın hislerin hareketlerinde olsun bir anormallik sezersen hemen hastaneye gelmesin gece dahi olsa hiç bekleme acilden gel durumu anlat dedi ( ki bu devlet doktoru)... (çok şükür çok kıpraşık bir kızım olduğundan içim rahat) şuan herşey normal anne içi gelişimi istediğimiz gibi değil ama bu kadarıda bize yeterli şuanda önemli olan bu gelişimi dedi 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi bende 2 hafta sonra gelemem önümüzdeki hafta satıma göre çalışabilir raporu vericektiniz dedim... he evet tamam o zaman önümüzdeki hafta gel dedi... verceksiniz dimi doktor bey bana çalışabilir raporu dedim güldü oda veririm veririm merak etme dedi... sonra ana sağlığa gittik idrar ve kan tahlili yapıldı idrarımda lökosit çıktı ebe hemşiremiz ancak suyla atabilirsin dedi ama zaten bende hep çıkıyor lökosit sorun etmedim... kan tahlilimi yarın alıcam! bebişimin kalp atış ritmi 145lerde gayet normal dedi... kilom 59 olmuş 1 kilo daha almışım toplamda -5+2 şeklindeyim 850 gramken 1 kilo almıştım bi 650 gram civarı bebişim almış ben yarım kilo civarı bişi almışım aslında... yarında gidip kan sonuçlarımızı alıcaz iş çıkışı akşam... sonra babamızla buluşup yemek yedik! kendimizi diyeti bozarak ödüllendirdik ardındanda bebişimize babası ateş ölçer tırnak makası bebek ayakkabısı göğüs ucu aldı dönence sorduk kızlar 25 tl ye vardı birde 35 tl ye aradaki fark biri silikonluydu 35 olan pufidikliydi almadık daha zaman var diye... göğüs pompası soruşturduk kraftın 80tl ve 120 tl ye sorduk bir yerde birde 100tl ye vardı yine kraftın şuanda kampanyadaymış... bana uygun geldi ama ablam sakın alma ben otomatik aldım kullanamadım attım dedi iyi sağmıyorlar manuelle ucuz yollu bişi aldım daha çok işimi gördü dedi... bunuda buradan sizlere belirteyim dedim... uzun lafın kısası artık nasıl kısa olacaksa bebişim iyi çıktı herzamanki gibi 1 hafta geri 1500 gram civarı kilo 41 cm boy çıktı yine uzun oldu kızlar biliyorum ama mutluyum napıim uzattıkça uzattım
kızlar çıkmadan size alt açmalarımızı ekliycem artık almıycam ama umarım:)) son eklediğim katlanabiliyor çanta için aldım
Eki Görüntüle 375856 Eki Görüntüle 375858 Eki Görüntüle 375859
canım benimde durumum senin gibi annem en fazla bi iki parça bişi almıştır ablam da bişiler ördü heşeyini a dan z ye ben aldım ve sırf kayınvalidemlere mahçup olmamak için aldıklarımın hepsini annemlerde bıraktım onların evinden çıkıcak yani bebeğin çeyizi olarak belki yaptığım doğru değil ama mecbur kaldım çünkü kayınvalidem sürekli zarf atıyor gelin annesi şöyle böyle yapar diye bende kendim aldım ama annemin şerefi olcak. kayınvalidem desen 3-5 zıbın almış dünyanın işini yaptığını sanıyor aman neyse herşeyin hayırlısı çok şükür ki kendim yapabiliyorum.
lillac canım benimde gögüs ucumda onlar birikiyor alıyorum bazı kişiler sütün bol olcak kimseye söleme nazar deger dedi acaba tecrübeli olan gercekten ölemidir bilen anneler varmı
Epidural normal doğum nasıl oluyor tam olarak. Sancı yoksa ıkınma yok, ıkınma yoksa bebek nasıl normal yolla doğuyor. Kafamı karıştırdı bu epidural benim :44:
ah bitanem gel sen birde bana sor... annem biz hastalanınca uyumazdı nasıl uykusuz kalıyorsun dayanabiliyorsun derdim ana yüreği derdi... geçen hafta anladım ki ana yüreği böyle birşeymiş... o hareket ettikçe canım acıdıkça ben mutlu oluyorum sağlıklı olduğunu hissediyorum.. benim kızım biraz zayıf olucak teyzesi ama olsun yeterki sağlığı yerinde olsun! hamilelikte yaşanacak tüm sıkıntıları yaşadım (kanama hariç) elhamdülüllah kızım çok sağlam ve güçlü dirayetli çıktı... tutundu ve annesini terk etmedi! o yüzden benim minyonda olsa minnoşum herşeyin üstünden gelecektir yeterki sağlıklı olsun varsın zayıf olsun ileride oda hamiş kalınca kiloluyum diye dertler yakınır,bak gordun mu canim bosuna uzuldun cok sukur bebisin gayet iyi saglikli olsunda varsin biraz zayif olsun dimi ,gozun aydin canim cok sevindim inan
ah bitanem gel sen birde bana sor... annem biz hastalanınca uyumazdı nasıl uykusuz kalıyorsun dayanabiliyorsun derdim ana yüreği derdi... geçen hafta anladım ki ana yüreği böyle birşeymiş... o hareket ettikçe canım acıdıkça ben mutlu oluyorum sağlıklı olduğunu hissediyorum.. benim kızım biraz zayıf olucak teyzesi ama olsun yeterki sağlığı yerinde olsun! hamilelikte yaşanacak tüm sıkıntıları yaşadım (kanama hariç) elhamdülüllah kızım çok sağlam ve güçlü dirayetli çıktı... tutundu ve annesini terk etmedi! o yüzden benim minyonda olsa minnoşum herşeyin üstünden gelecektir yeterki sağlıklı olsun varsın zayıf olsun ileride oda hamiş kalın,bak gordun mu canim bosuna uzuldun cok sukur bebisin gayet iyi saglikli olsunda varsin biraz zayif olsun dimi ,gozun aydin canim cok sevindim inan
ah bitanem gel sen birde bana sor... annem biz hastalanınca uyumazdı nasıl uykusuz kalıyorsun dayanabiliyorsun derdim ana yüreği derdi... geçen hafta anladım ki ana yüreği böyle birşeymiş... o hareket ettikçe canım acıdıkça ben mutlu oluyorum sağlıklı olduğunu hissediyorum.. benim kızım biraz zayıf olucak teyzesi ama olsun yeterki sağlığı yerinde olsun! hamilelikte yaşanacak tüm sıkıntıları yaşadım (kanama hariç) elhamdülüllah kızım çok sağlam ve güçlü dirayetli çıktı... tutundu ve annesini terk etmedi! o yüzden benim minyonda olsa minnoşum herşeyin üstünden gelecektir yeterki sağlıklı olsun varsın zayıf olsun ileride oda hamiş kalın,bak gordun mu canim bosuna uzuldun cok sukur bebisin gayet iyi saglikli olsunda varsin biraz zayif olsun dimi ,gozun aydin canim cok sevindim inan
ben es geçmişim görememişim canım ama bendede başlarda sarı su gibi geliyordu hatta her sütyenim batmış oluyordu sonra hafif beyazımtrak oldu şuan tam mat beyaz değil halen hafif sarımtraklık var... ama sakın sıkma çünkü sıkarsan erken doğum olarak vücudu tetikliyormuş...
sağdaki daha hoş canım sağdakini takmalısın bence soldakide güzelde sağdaki daha gösterişli ve albenisi daha yüksek
cnm maşallah bebegine benim bebegimde bu degerlerdeydi 33 haftanın içinde doktorum zayıf dedi kilosuna senin ki ne dio ???Selam biz geldik yaramaz kızımla,cuma günü kontrolümüz vardı boyumuz 44 cm kilomuzda 1740 olmuş,benim zilli kızım baş gelişi duruyor 30. haftadan beri yüzü içeriye dönük ayakları ağzımdan çıkıcak nerdeyse:))biraz baskı yapmaya başlamış 2 hafta daha dayansın bu cadı dedi doktorumuz küveze gerek kalmaz o zaman dedi.ama ben korkuyorum erkenden gelicek diye,karnımı sevip sabret anneciğim daha çok küçüksün diye ikna etmeye çalışıyorum minnoşu.Herşeyimiz hazır o yönden içim rahat bi tek.Böyle bir durumu olan var mı?
çokkk sevindim hbrlerini bekliodum moralini yüksek tut cokk ii olacak hersey inşalllahhselam kızlar ben geldim kızımla ve güzel sayılabilecek havadislerimizle... Geçen haftaya göre süper haberler aldım... önce doktorumun yanına girdim dedim beni çağırmıştınız tamam öğle arasını bekle ultrasona alıcam dedi tamam dedim düştüğümüde belirttim ne zaman düştün muayne oldunmu hemen dedi bi kaç gün oldu hemen acilden oldum hatta buradaki doktor ilgilenmedi diğer devlet hastanesindeki doktor muayne etti dedim buradakinide sağlık bakanlığına şikayet ettim akibetini bekliyorum dedimtamam öğlen arası gelin ultrasonda bakalım dedi... benimde yarım saatlik bir vaktim vardı gittim başhekime intikal eden olayın sonucumu almak için beni başhekim yardımcısına yönlendirdiler... gittim çok tatlı pratisyen bir bayan hekimdi... bol bol süt için diyede tavsiyede bulundu bilen kişi raporu için başka bir doktora verilmiş benim dilekçem sonuçlanınca hem mail hemde telefon yoluyla gerekli yapılan işlemle beni bilgilendireceklermiş tşk edip ultrasonuma geçtim bi yarım saat daha bekliyip ultrasonuma girdim veeee bebişim sadece 1 hafta geri çıktı satıma göre ki bu baştan beri olan bişi o kadar mutlu oldum ki... doktora dedim kan dolaşımı damarlar nasıl doktor bey... hala daralma var ama dedi anne rahim içi gelişimi sürdüğü sürece problem yok dedi kilosu 1500 gram civarlarında dedi 1532 gram çıktı ama dikkat etmelisin dedi.. düşmeyle alakalı bir sıkıntı yok dimi dedim eğer olsaydı ilk 24 saat önemli senin geçti dimi dedi evet çok oldu hatta 72 saat falan dedim tamam o zaman sıkıntı yok ama dikkat etmelisin dedi... 2 hafta sonra görüşebiliriz yalnız gözün kulağın hislerin hareketlerinde olsun bir anormallik sezersen hemen hastaneye gelmesin gece dahi olsa hiç bekleme acilden gel durumu anlat dedi ( ki bu devlet doktoru)... (çok şükür çok kıpraşık bir kızım olduğundan içim rahat) şuan herşey normal anne içi gelişimi istediğimiz gibi değil ama bu kadarıda bize yeterli şuanda önemli olan bu gelişimi dedi 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi bende 2 hafta sonra gelemem önümüzdeki hafta satıma göre çalışabilir raporu vericektiniz dedim... he evet tamam o zaman önümüzdeki hafta gel dedi... verceksiniz dimi doktor bey bana çalışabilir raporu dedim güldü oda veririm veririm merak etme dedi... sonra ana sağlığa gittik idrar ve kan tahlili yapıldı idrarımda lökosit çıktı ebe hemşiremiz ancak suyla atabilirsin dedi ama zaten bende hep çıkıyor lökosit sorun etmedim... kan tahlilimi yarın alıcam! bebişimin kalp atış ritmi 145lerde gayet normal dedi... kilom 59 olmuş 1 kilo daha almışım toplamda -5+2 şeklindeyim 850 gramken 1 kilo almıştım bi 650 gram civarı bebişim almış ben yarım kilo civarı bişi almışım aslında... yarında gidip kan sonuçlarımızı alıcaz iş çıkışı akşam... sonra babamızla buluşup yemek yedik! kendimizi diyeti bozarak ödüllendirdik ardındanda bebişimize babası ateş ölçer tırnak makası bebek ayakkabısı göğüs ucu aldı dönence sorduk kızlar 25 tl ye vardı birde 35 tl ye aradaki fark biri silikonluydu 35 olan pufidikliydi almadık daha zaman var diye... göğüs pompası soruşturduk kraftın 80tl ve 120 tl ye sorduk bir yerde birde 100tl ye vardı yine kraftın şuanda kampanyadaymış... bana uygun geldi ama ablam sakın alma ben otomatik aldım kullanamadım attım dedi iyi sağmıyorlar manuelle ucuz yollu bişi aldım daha çok işimi gördü dedi... bunuda buradan sizlere belirteyim dedim... uzun lafın kısası artık nasıl kısa olacaksa bebişim iyi çıktı herzamanki gibi 1 hafta geri 1500 gram civarı kilo 41 cm boy çıktı yine uzun oldu kızlar biliyorum ama mutluyum napıim uzattıkça uzattım
cnm benim ki o haftalarda daha zayıftı bence ii degerleri gayet normal netten arastırırsan göreceksingeçtiğimiz cuma dr kontrolune gittik. ben pek kilo almadım son iki ayda. ama önceki aylarda çok hızlı kilo alıyordum yani doktorum ööle söledi...
52 kg ile başlamıştım şimdi 62 kg oldum. bu kontrolde dr. kızıma boyuna göre zayıf olacak dedi. üzüldüm. 180 gr civarındaymış sizin bebekleriniz ne kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?