2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canım ya arada yoklucak bizi bu ufaklıklar böyle alışsak iyi olucak :)

ayy evet yaa :) acaba buraya gelip yazmaya fırsatımız olucak mı :))

Olur bence, hatta günümüzün çoğunu burda geçiririz. Hele bir de doğum izni başlayınca bütün gün evde ne yapacaksın. Gezsen gezemezsin, her gün biri gelemez. Burada paylaşa paylaşa geçiririz bence son günleri. Ben geçen ayların annelerine bakmıştım, nerdeyse burda doğurdular :)

ayy evet yaa :) acaba buraya gelip yazmaya fırsatımız olucak mı :))

ben bebis dogdugunda ailelere gostermek icin cam acicam.o ara size de caktirmadan yazarim :)yada telden girip kizlar ben dogurdum kilosu,boyu,dogum seklimi,kac saatte dogurdugumu yazar cikarim.baska merak ettiginiz birsey olur mu simdiden soyleyelim.dogurduktan sonra tum olaylari ozetleyelim birbirimize :)

tam bir enerji bombası tarifi ama süper bende yapıcam :):)

Bebişler büyüdükçe haketleride sert olmaya basladı değimi ben cok yoğun hissediyoru hatta canımı bile acıtıo bazen hemen eşime diom kızına bişi söle canımı acıtmasın diom karnıma okunuo anneni üzme kızım dio gidio hemen

beykoz herkese yetişiyorum.. klavyem hızlı canım ya pc başında çok zaman geçiriyorum iş yerinde tek olduğumdan karışan görüşenimde yok konuşacak kimsede yok bende sizlere sarıyorum bayan dediğin çeneli olacak biraz kızımda bana benzesin valla hiççç gocunma girişken olsun

papatya2507
günaydın tatlım... normal canım normal korkma... oynamazsa kork asıl doktorlar o zaman problem olur diyorlar... bazen dinleniş moduna geçiyor bebişler hareketleri az oluyor ama bazende kıpır kıpır oluyorlar sanki çıktı çıkacaklar gibi

SekersizYesilCay
o zman benden sana tavsiye perdelerini defne karen'in deterjanıyla yıkamalısın insana müthiş bir huzur veriyor daha asarken buram buram kızının kokusu burnuna gelicek huzur bulacaksın... sizde bitirmiş sayılırsınız canım kardeşindende allah razı olsun yardımcı olmuş sana... allah tek başına temizlik yapanların yardımcısı olsun... ediyorum ediyorum artık! 2. hamileliğimde inş. çok tecrübeli bir anne olucam ileriye yatırım yapıyorum şimdiden ben

bitanemo canım geçmiş olsun yaa... kendine çok dikkat et bırak yapsın eşin onu düşünme oda baba olucak ağır yük sende kendini birde böyle üzme önemli olan bebişinin ve senin sağlığın.. rapor alabilirsen rapor almaya çalış canım biraz istirahat et!

eflatunben yok tatlım geç değil... ben erken doğum olur falan korkusuyla erken başladım yoksa nisanda yapmaktı planım ama doktor acil bir durumda hastaneye gel sözünden bebeği direk doğuma alcaklarını anladığımdan ben erken yaptım... o yüzden yani! erken doğum riskin yoksa geç sayılmazsın nisan ortalarında başlayabilirsin seymenimizi şimdiden yorma annesi

hayatbayramolsa günaydın canım... bozdum zaten bitanem valla napıim meleğim beslensinde bana yeterli... zaten ben 1 kilo almışım kızımda 650 gram yani kendime 350 gram almışım oda normal çok su tüketiyorum e zaten vücutta tutuyor ondan sanırım... resimleri bekliyorum ama ben kaç gündür yaa ona göre fikir edinip alışveriş yapıcaz bizde kızıma teyzesi hadi üşenmede resimleri çekte ekle meraklanıyorum

wwprensesww canım zaten bunu yaptırınca duvar kağıdınada gerek kalmıcak bir duvarda yeterli olur... benim çok hoşuma gitti şahsen fiyatıda kat be kat uygun yani!

anladım canım. neyse bakıcaz artık neyse vercez...

Gerçekten bundan sonra yan gelip yatıp beklemesi kalacak :) Ben de düşününce çok heyecanlanıyorum. En fazla 2 ay sonra bambaşka bir hayat bizleri bekliyor :)

ya gerçekten. 8-9 dan 16 lara geldik cinsiyetleri öğrendik. 22-24 lerde şeker yüklemeleri, derken 32. haftanın içindeyiz. çalışabilir raporu alma zamanı gelmiş :)
çok acaip bişey bu yaa... heyecan verici...

Öncelikle arkadaşımın hamileliğinden bahsedeyim kısaca... hamilelikte inanılmaz ödem,şişlik,kramp tansiyon,kansızlık..olabilecek tüm rahatsızlıkları yaşadı.. son darbe de bebeğin eşi kireçlendiği ve annenin kendisinde yüksek hamile şekeri çıktığı için son 1 ayında bebek yeterince beslenemiyor haberini almasıydı.bebeğin hem haftası hem kilosu sürekli olarak geride kalıyordu..anne ve babanın halini düşünün sürekli ağlayan neden böyle oldu diyen ellerinden birşey gelmeyen gencecik bir çift...

hamileliğinin 39. haftası beklendi ve dün epidural sezeryan ile sabah 10 da ameliyathaneye girdi 10.30 da odaya çıkarıldı bebişiyle birlikte :)odaya çıkarılmadan hafif bi sakinleştirici de vurulmuştu anneye.. hastane önlüğüyle geldi hiçbir ağrısı yoktu yatağına yerleştirildi..(henüz ağrıyla tanışmamıştı ,ilacın etkisinden...) küçük bir beşikle bebişini de yanına koydular.. Allahım nasıl güzel nasıl tatlı melek gibi bir oğluşyıkamamışlar silmişler bebeği bunu da öğrenmiş oldum.. çok sağlıklı herşeyi normal, sarılık bile olmadı çok şükür.. odaya çıkarıldığında bembeyazdı ama öyle böyle değil sonradan pembeleşti ..hemşire hemen meme tutturmaya geldi.. bebek öyle minnak ki gözleri kapalı :) memenin ucunu zar zor buldu yardımlarla ağzına alıyor çekecek gücü yok gibi uyuya kalıyor meme de.. hemşire haldır huldur tutturmaya çalışıyor yeniden .o da haklı tabi süt biran önce gelsin diye öyle yapıyor.. neyse hafiften 5-10 saniyelik sürelerle 1 saat içinde sürekli denemeler yapıldı ve bebek yeniden uykuya dalınca yeterince içti doydu diye düşünüldü..meğer böyle değilmiş çok sonradan akıl ettik de memnin ucunu sıkmaya başladık.. ve malesef süt gelmiyordu.. hemşireler çok normal sezeryanda genelde böyle olur en geç yarına gelir dediler.. bebeş ağlamaya başladı ama ağlama denmez nasıl uslu sakin clılız cılız huysuzlandığında bebeğe şekerli su verdiler kaşıkla hapur hupur yuttu kuzum nasıl sustu hemen.. bri de nazlı,cilveli arada ağzını yüzünü buruşturuyor , dudaklarını emiyor, uyurken gülümsüyor arada resmen Yüce Allahın bir mucizesi..

Sibelim bebeğin çok güzel sağlıklı dedim çok şükür allahım çok şükür diyebiliyor sadece..ama gözlerinden sel gibi boşalıyor yaşlar..sürekli bebeğini izliyor..kızlar ben de çok ağladım.bi duygu boşalması oluyor..hem çok yakın aile doztumuz 28 yıllık arkadaşım hem resmen bir mucize.. benim de doğurmama az kaldı diye heralde değişik bir duygusallığa girdim..bu sırada benim bebişim tekmelemeye başladı beni bi elim karnımda gözlerim Sibelin bebişinde..anlatamıyorum tam olarak yaa yaşamak lazım... Sibelin ağrıları başladı ilacın etkisi yavaş yavaş geçince..hemşireler geldi herkesi dışarı çıkardılar üstünü değiştirmek için.. hastane önlüğü çıkarıldı,kendi aldığı kırmızı pijama giydirildi, hastane bezi değiştirildi... şimdi gelelim daha önemli durumlara.. ben sezeryan olunca alttan kanama olmaz diye düşünmüştüm ama hasta bezi çıkarılırken gördüm kanama olmuş.. yeni hasta bezi takıldı. çarşaflar değiştirildi, çorap giydirildi.. tabi bizimki ağrıdan kıvranıyor nolur bırakın giymicem geceliği dokunmayın bırakın yatim diyor o an ağrıdan hiçbirşey umrunda değil.. neyse yatırdık sonra güzel bi makyaj yaptık :) sıpa zaten saçlarını yaptırıp gelmiş sezeryana :) kırmızı geceliği, kırmızı tacı, simsiyah saçları sürmeli gözler, allıkla hafif şiş suratıyla tam yeni doğuran fıstık bi anneydi :))
görüntü iyi ama bi de ona sormak alzım demekki hem ağrıdan hem annelik duygusallığından ara ara ağlamaya başladı.. nasıl bitkindi canım arkadaşım..bu arada bebek sürekli annenin yanındaki beşikte uslu uslu yatıyor.. hastane mama verilmesi lazım dedi mamaya başlandı inşallah bir an önce gelir sütü.. akşam üstü 4 gibi yeniden ağrı kesici iğne yapıldı.. bu dikiş ağrısı olmasa herşey çok güzel diyor. doğum anında başındaki hemşire herşeyi anlatmış şimdi kesiliyorsun , şimdi yukardan itiyorlar, şimdi başı çıktı, şimdi tamamen çıktı dediği anda bebişin ağlaması duyulmuş zaten :) heemn yanındaki sedyede silmişler göbek bağını kesmişler anında Sibelin önlüğünü açıp bebeği çırılçıplak sibelin üstüne bırakmışlar ilk aldığı koku annesi olsun tenleri buluşsun diye... kendimi düşünemiyorum orda.. nasıl bir duygudur yarabbim...

işte böyle aklıma gelenler.. gerçi bir sürü şey var gördüğüm neler lazımmış, oda da ne gibi şeyler yapılabilirmiş, oda süslemesi, oda sıcaklığı , bebeğin gidikelri,,,,, herşey herşeyy çok güzel bir deneyim oldu bana da.. aklınıza birşey takılırsa sorun yaklaşık7 saat yanındaydım akşam da sürekli annesiyle telefondaydım..

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun.ama birdaha böyle olursa bence evde kalma acile git ne olur.ya da drunu ara.allah korusun birşey filan olur nolr bak bidaha kendi başına atlatmaya çalışma

geçmiş olsun canım ya arada yoklucak bizi bu ufaklıklar böyle alışsak iyi olucak :)

tesekkur ederim tatlim,hayirlisiyla cikarip rahatlasaydik su minikleri

hayatbayramolsacim gunluk muzu ,cevizi,bali,sutu hic eksik etmiyorum bide dedigin gibi deneyim ,enerji patlamasi yasatsin bana da

ya okurken gözyaşlarımı tutamadım.biz nasıl olcaz yaa zaman hem geçsin istiyorum hem korkuyorum kızlaar.allah hayırla bize de evlatlarımızı kucağımıa almayı nasip etsin
1

ya dilara ne guzel anlatmissin ... bende okurken o ani yasamis gibi oldum.cok duygulandim,sonra kizimda hemen vurmaya basladi,ben daha burdayim gelince duygulanirsin demek istedi galiba

kizlar ya aklima gelmisken size de sormaliyim.simdi bizim burdaki arkadaslarimiz dogumdan sonra bebegi gormeye gelirken hediye almak icin ariyorlar ne eksik diyorlar.ama ben o zamana kadar herseyimi zaten tamamlamis olurum.ne isteyecegimi bilemedim.birinden ayakli banyo kuveti isticem.zaten gobek bagi dusene kadar yikamicagimiz icin dogumdan sonrada alinabilir.baska ne istesem ya aklima birsey gelmiyor.mama sandalyesi,oto koltugu,araba,pompa herseyi var cok sukur ne isteyecegimi bilemedim.

dilaraaaa naptın sen öyle ya ,ne güzel yazmışsın o odada sizinle beraber yaşadım sanki olanları Allah bebeği analı babalı büyütsün canım

wwprensesww canım zaten bunu yaptırınca duvar kağıdınada gerek kalmıcak bir duvarda yeterli olur... benim çok hoşuma gitti şahsen fiyatıda kat be kat uygun yani!

evet canım aynen öyle çok uygun böylesi birazdan siparişi vereyim bari stok sorunu yaşanmadan, çoğu sitede stok yok sadece bebefix te var. güvenilir bir sitedir dimi başka çarem kalmadı çünkü.

dilaradg
canım zaten bana sözün vardı yazıcaktın doğum durumunu sana bunun için çok çok tşk ederim... oğluşunun sağlıklı olmasınada şükrediyorum... kaç kilo doğdu ve boyu kaç cm doğdu 39. haftasında? sata göre mi 39 da doğurdu ultrasona göremi canım? darısı benim başıma inş. bende kızımı sağlıkla kucağıma alırım arkadaşın gibi rabbimden tek dileğim bu... okurken resmen benim gözlerim doldu... o kadar suçluluk duyuyorki insan bebeğinde bir sıkıntı oldumu çünkü şuan ben ve babası ne ektiysek onu biçicez bu doğumdan sonrada böyle olucak... çok şükür benim sütüm geliyor gelmesede kuzenimi ve arkadaşımı tembihledim mama değil süt sağdırcam süt vericem hastanede... süt kardeşleri olsun minnoşumun... onlardan şimdiden sözlerini aldım :) o yüzden içim rahat... inş. sütüm gelirde bana emzirmek nasip olur ilk rabbimden hayırlı doğum istiyorum hep ama normal doğuma sıcak bakıyorum çünkü anne bebişi emzirirken resmen azap çekiyor ve süt problemi yaşanıyor inş. normal doğum olurda bebişimi rahatlıkla emzirebilirim... bu yazı için çok ama çok tşk ederim...

alından kulaktan ateş ölçer büyük boy oyuncaklar... yürüteç aldırabilirsin bak o gözükmüyor hoppala aldırabilirsin birde bebek salıncakları oluyor hem yatabilen hemde oturabilen 0 yaştan başlayınıda mevcut o olabilir ama bunlar biraz tuzlu oluyor canım :)

ay resmen oğluşa bayıldım değmesin maşallah 41 kere hemde... anne yalnız kendinden geçmiş acı çektiği yüzünden belli

bu durumda birden fazla olması gereken bir eşya isteyebilirsin mesela nevresim takımı ilk aklıma gelen şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…