2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hepinize selamlar...

Aslında haziran annesi olmayı planlıyorduk.. ama benim minoşşum 19 mayısta geldi.... :)))

Sevgilerimle mayıs anneleri...

banada ebeler söledi hasta bezi getirin iyi oluyo,geceleğinizi kirletmez diye,özel olmasına rağmen vermiyorlar demekki.o bezin üstüne kaç bedeb külot olur bilmem artık,baya büyük oluyo bezler.

Doğum yapan arkadaşlar,bebeğinizin sosyal güvencesini üzerinize kaydettirdiniz mi?Ben emekli sandığına bağlıyım,eşim ssk.Benim üzerime kaydettirmeyi düşünüyoruz,sistem nasıl işliyor?Hangi belgeler gerekli?Benimle aynı durumda olan varsa yardımcı olabilir mi?Şimdiden teşekkürler

arkadaşlar bebişlernizin gözünde çapaklanma oluyormu?
benimkinin gözleri açılmıyor çapaktan. hep temizliyorum ama yine oluyor..

canım,benim kız olmadı ama arkadaşımın oğlu oldu...doktoru bir damla vermişti onunla göz diplerine masaj yapıyordu...çapaklarınıda kendi sütüyle yumuşatıp siliyordu...göz yaşı kanallarıyla alakalı olduğunu söylemişti...çok geçmiş olsun...

canım bende de ne sancı çıktı ne bişey doktorum senin doğurmaya niyetin yok galiba dedi..... çarşambaya kadar beklicez sonra suni sanci verecekmiş....ama anlamadığım bişey var henüz çatı muayenesi yapmadı çatım normale müsait değilse sezaryen olacaksam boşa beklemiş olcam...

melekcim yazını okuyunca yazmak istedim bende doğuramayanlardanım ama bence öyle ani hareketler yapma bence Allah korusun bişey falan olur bebeğe sonuçta gününde belli olmuş sabırla beklemek en iyisi boşver biz bekleyelim meleklerimizi. ani hareketler yapma dememin sebebi de kordonu falan dolanır Allah korusun.

Canım öncelikle sakin ol,sıcak duş al,sık sık göğüslerine sıcak havlu koy.Bol bol sıvı tüket,humana still tea,rezene içmeye çalış.Moralini yüksek tut,mutlaka gelecek ama öyle foşur foşur bekleme,damla damla gelecek zaten.Bebeğini mama vermeden önce mutlaka memede tut,süt gelmese bile o çeksin.Bir de pompa al yada kirala.İlk gelecek olan sütün çok kıymetli,bir damlasını bile ziyan etme.Rahat ol,bugun gelecek sütün.

Arkadaşlar ben hasta bezi aldım ama kullanamadım.Canped'in hasta külotu var,hem yumuşak hem de üzerine tekrar külot giymeye gerek kalmıyor.Hasta bezi almayanlar ondan alsın,çok kullanışlı.

arkadaşlar izmirde olupta sütü gelmeyenlere 1 biberon sütümden verebilirim sağıp döküyorum boşa gitmesin

Canım seni hiç alttan muane etmedi mi? Beni etti ama her edişinde ben çığlığı bastım. Bana sadece biraz sıkıntı var ama açılma olmadan o anı görmeden sen doğuramazsın diyemem dedi..Bence seninkide açılma olduktan sonra değerlendirir..Açılma dediyse 3-4 cm açılma yeter herhalde doğurup doğuramayacağımızın sinyallerini verir..
Benim doktorumun ağzından hiç sezeryan duymadım Allah için. Sadece acaba 1 hafta daha bekletebilirdi diye düşünüyorum. Gerçi onlarıda anlamak lazım sonuçta bebeği sağlıklı bir şekilde anneye teslim etmek istiyorlar. Hayırlısı ne diyelim yaşayıp göreceğiz...Çok heyecanlıyım

yapmadı bikaç hafta önce sizide muyene edecem dedi ama zamanını söylemedi her gidişimde söyleyeyim diye niyetleniyorum sonra tırsıyorum vardır bi bildigi sancılarım başlarken yapacaktır diye susuyorum..

yapmadı bikaç hafta önce sizide muyene edecem dedi ama zamanını söylemedi her gidişimde söyleyeyim diye niyetleniyorum sonra tırsıyorum vardır bi bildigi sancılarım başlarken yapacaktır diye susuyorum..

Şimdiye kadar bakmaması ilginç..Beni 2 kez kendi doktorum birkezde ebe muane etti açılma var mı diye ama yok işte...Pzt gününe kadar inş. sancılanırım yafff..Hiç bu kadar istememiştimm

Son düzenleme:
bende 2 kez çatı muayenesi oldum ama olmamayı yeğlerdim
gerçi ikincisi ilkine göre daha kolay oldu ne olduğunu bildiğim için ona göre hazırlamıştım sanırım kendimi
salı günü tekrar yapılacak ona göre karar verilecek doğum şekline
kızlar bide dünden beri benim kızım canımı çok yakıyo sizdede böylemi
iyice büyüdü malum kemikleri batıyo resmen
çok hareketli doğum yaklaştıkça yavaşlar dediler ama bizimki kıpır kıpır :44:

kızlar çok şükür sütüm gelmeye başladı,ama bu seferde meme ucum olmadığı için sağıp vermek zorunda kalıyoruz,silikon meme ucunu tutmuyor,biberonada alıştı tabi..şimdilik sağıp vermeye devam...manuel pompa çok yorucu oluyor...elektrikli pompa alıcaz,tavsiye edebileceğiniz marka var mı arkadaşlar....

ağır kaldırmak ve uzanmakta artık sakınca yokmu yanimiz dolduğunda,gerçekten doğumu kolaylaştırıyormu ki,bende hiçbir iş yapmamaya başladım tam tersi günüm geldi diye benimde acaba ondanmı doğmuyo bebiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…