2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Gece 3 ten beri ayaktayım...Sinirlerim iyice bozuldu artık...
Benim kuzu her gece aynı saatte sancılanmaya başlıyor.15-20 dk uykuya dalıp geri uyanıyor.Bu gaz sancısı yüzünden yavrum kıvranıp duruyor.
Artık yorgunluktan ne yapacağımı bilmiyorum.

Sütün artması için uyku şart diyorlar.Nasıl olacak o iş onuda anlamıyorum.
Zaten koca koca memelerden gelen sütün oğlumun karnını doyurmamasınada gıcık oluyorum.

Şimdi karşımda ev tipi anakucağında oturmuş karşısındaki oyuncakları seyrediyor.Arada bir bana bakıp değişik hareketler yapıyor.(küçük falan demeyin,bizimki anakucağındaki oyuncakları ilgiyle seyrediyor ve artık tepki vermeye başladı.Hele kırmızı renk görünce gözünü kırpmadan o rengi seyrediyor.Ne sanıyorsa artık)
Gözleride fıldır fıldır...Uyusun diye ağzına emziği verdikçe böğkkkkkk diye geri atıyor.
Azcık uyusada bende dinlensem diye gözünün içine bakıyorum valla....

Bu arada bebeğimin yüzünde ve kafasında bisürü minik sivilce gibi şeyler çıktı.Kendi doktorumuzdan randevu alamayınca farklı dr.a götürdüm ve çok memnun kaldım.
Sivilceler için fazla terlememesini,teninin çok hassas olduğunu söyledi.2 çeşit krem yazdı.Ayağının büyük parmağındada tırnak batması varmış.Kesinlikle kesmememizi söyledi ve eğer iltihap falan oluşursa o tırnağı çekmek zorunda olduklarını söyledi)
Kuzumun doğum kilosu 3190 idi,27 gün sonra 4200 olmuş.Boyuda 6 cm uzayarak 54 cm olmuş.
Haftaya cuma kalça çıkığı için film çekilecek.Pazartesi günüde ilk aşımız var.

Canım benimde sol göğüsümden çok az süt geliyor.2 saatte bir sağdığımda sağ taraftan 40 cc geliyorsa sol taraftan 15-20 anca geliyor.Ben başlarken en dolu olan göğüsten başlıyorum hep.
Sende mutlaka emzirmeye çalış o tarafı,eğer emmiyorsa bile sütünü pompayla devamlı sağ ki süt kesilmesin.
Valla bir damla süt için kırk takla atar oldum artık.Yemediğim içmediğim kalmıyor.Bugünde malt içeceği alıp deneyeceğim bakalım...
Benim kuzunun topuk kanındada hormonun biri yüksek çıkmış.24 günlükken tekrar aldılar.Yavrum o kadar ağladı ki içim parçalandı.Topuğu mosmor olmuş kuzumun.İnşl.sonuçlarımız güzel çıkar.

merhaba yeni anneler ve hâlâ bekleyen anne adayları epeydir giremedim ve hepinizi özledim. bugün 23 günlük olduk çok şükür. gaz problemimiz vardı, colinox diye ilaç verdi doktor iyi geldi şimdilik.

ana dizinde duruyor sürekli, orda rahat ediyor. hem sağa sola hem de ileri geri sallananlardan.

ben de kocca bi biberon gibi dolaşıp duruyorum ortalıkta

canım benim bebek geceleri çok hareket ediyor sanki aşağı kayıp duruyo gibi senede oluyormu bu geliş alametlerimi bunlar acaba...

Benimkide geceleri durmuyor ayaklarını kaydırıyor bende anlamadım ki...Sen neye karar verdin. Ben doktorun pzt günü suni sancı kararını kabul ettim. Beklemek riskli Allah göstermesin..

seni çok iyi anlıyorum cnm benmde kızım kan kusmuştu 3 günlktü...koşturduk gittik ya memeden geldi yada mide kanaması dediler 3 tüp kan aldılar ama o anlar varya o aglıyo ben aglıyorum hemşireler ben dısarı atıyorlar falan kızdım bende aman allahım kan gelmiyo damar bulamıyorlar kızım bagırıyor ben hem korkuyorum mide yıkayacaklar diye hem üzülüyorum ben ömrümde öyle korku yaşamadım diyebilirim...şükürki meme bası catlaklarım yapmış düşününki nasıl acıyorlardı...Allah kimseye o meme acısını yaşatmasın ....

sol göğüs hep en kolay verilirmiş bende bi ara hep öyle yaptım annem kızdı sonra eşit veriyorum şimdi zaten en son hangi göğsü verdigimi söyle anlıyorum yokluyorum en zon emzirdigim daha minik digeri daha dolu oluyor sende azimle emzir hatta söyle yap solu emzir 10 dk cıkar sagı ver....ceksin ceksin ki ondada sütün olsun bir süre sonra eşitleniyorlar cnm

uyku konusuna yorum bile yapmıyorum artık ben:) eşimin göz altları bile mor mor oldu walla...:)çöktük diyorum 2 haftada:):)

birde ben hiç pompa falan almadım neden sağıyorsunuzki zaten sürekli emiyorlar...bana doktorum alma pompa falan sürekli meme ver dedi hatta ben cok uyuyor bazen şans eseri:) uyandırıp emziriyorum 3 saat falan uyursaa...

Dün hastanede geceledik eşimle,kızım sarılık olmuş malesf..Değeri 18 görülmüştü tedavi sonrası 8 e inince evimize döndük.Allaha şükür şimdi iyi.Yalnız emmesi çok zayıf hemen uyuyo uyandırmak zaten başlı başına bir sorun...Ben de sağıp veriyorum arada da mama takviyesi yapıyorum.

dün topuk kanı aldırdık,sağlık ocağı soğuktu,oğlum ishal oldu,ne yapmalıyız sizce...

canım bebeklerin kakaları zaten hafif ishal gibi oluyor.
hafif koyu çorba kıvamında....Benim oğlumunkide ilk haftalar öyleydi.Hatta bende ishal mi acaba diye korkmuştum ama netten okuyunca normal olduğunu öğrendim.Sen içinin rahat etmesi için yinede doktoruna sor istersen.

Benimkide geceleri durmuyor ayaklarını kaydırıyor bende anlamadım ki...Sen neye karar verdin. Ben doktorun pzt günü suni sancı kararını kabul ettim. Beklemek riskli Allah göstermesin..

canım bana çarşamba günü sunni sancı veririz dedi pazartesi tekrar gidicem o zaman bende çarşambayı kabul ederim çünkü 8 haftalık iznimde dolduğu için işyerine ya rapor sunmam lazımmış yada işe başlamam:)

denizdery canım doğum sonrası bebeğin için acıbademdeki uzm.dr mahmut baktır ı tavsiye ederim.Çok ilgili bir doktor.

cnm şimdiden allah kolaylık versin suni sancın için ben acıbademin sancı odasını hatırlamak istemiyorum sonu güzel olsada. bide bebegin dogumunda her hangi saatte olursa olsun çocuk doktorun oluyo bizim mustafa beydi mustafa gögebakan dr adı ve o drla devam ediyorum şimdilik memnunum sana hangi dr gelecek bakalım sonrasında degiştirebilirsin zaten dr hayırlı dogumlar.

sanki benim yerime yazmışsın turuncucum
uyusun diye gözünü gözlüyorum gece 4ten sonra saat başı ayaktayım 9dan bu yana yarımşar saat uyudu 2 kere :s
kızarıklıklar desen aynı bizde de var hergün yıkayacağım artık
nasıl uyuyacak bunlar ya mevlid hazılrığı yapamıyorum sğürekli kucağımda memede ya da anakucağında sallantı halinde

slm kızlar bende bi süredir giremiyorum oğlum saolsun fırsat vermiyo:)çoğu kişide olduğu gibi bizde de aynı sorunlar var gaz ve suratında minik sivilcelerbebeğimi kontrol için doktora götürdüğümde sordum sivilceleri çok normal olduğunu çoğu bebekte olduğunu 1 ay içinde geçiceğini 1 ay içinde geçmezse krem vericeğini söyledi sanki bu gün biraz daha az.internnetten kendim araştırdım çoğu bebekte görülebiliyomuş.emziriken yüzüne süt gelirse silin ve sütlü bırakmayın yazıyodu.ben bi kaç gündür kaynatılmış ve soğutulmuş suyla yüzünü pamukla siliyorum(su ılıkken)..silince mi iyi geldi azaldı bilmiyorum kafasının içine doğru yol almıştı sivilceler çok şükür ki azaldı..gaz içinde OM-X diye bitkisel bi şuruba başladık biraz rahatlattı onu içince daha rahat uyuyo yavrum.daha rahat uyumasına yardımcı oluyomuş zaten prospektüsünde öyle yazıyodu..kontrole gittiğinde bebeğim kilo kaybetmemişti.doktor şişliği gidip kilo vermesi gerekiyodu dedi ve çok iyi olduğunu söyledi tontişim üstüne 100 gr daha almış ama boyunu ölçmedi bende unuttum.bu hafta sonu yada bi daha ki hafta içi yeni doğan sünneti için bebeğimi yine götürücez ama ben ya çok ağlarsa diye şimdiden ağlamaya başladım:)canı acır diye şimdiye kadar bekledim korkumdan ama erken olması daha iyi büyüyünce daha zor olur..doğuramayan arkadaşlar hadi doğurunda katılın aramıza:)

cnm benim oğlumda da var sivilceler dr normal dedi sütün yaradıgını ve bebeğin teni dış dünyaya ayak uydurmaya çalıştıgı için oluyo dedi bende ilk başta tereddüt ettim ama dr öle deyince rahatladım

sütün yaradığını duyunca bak şimdi bende rahatladım:)sende pamukla suyla silmeyi dene istersen cnm benim bebeğime o mu iyi geldi bilmiyorum azalma oldu.az önce yazmayı unuttum kucağımıza aldığımız zamanda bebeğin yüzünü kıyafetlerimize değdirmemeye çalışıcakmışız kıyafetler cildine sert geldiği için çoğalmasına ve daha da kızarmasına sebep oluyomuş sebep oluyomuş ben mümkün olduğunca yakası açık kıyafetler giyip göğsüme doğru yatırmaya çalışıyorum kızarmıyolar aklınızda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…