herkese günaydınnn.aslında çok erken ama anne olunca böyle oluyor.bizim ki şimdi uyuydu 2 saattir cin gibi.aranızda benımki gibi az uyuyan bebek varmı acaba.. normalde 20 saat uyur diyorlar ama benımkı aksine 20 saat çok faal ne halt edicem bilmiyorum büyük adam gibi.
sizlere süt sağımı ile ilgili bişey sorcam bilenler lütfen cevaplasın ..ben hep emzirirken sol göğsümü veriyorum hem daha kolay alıyor hemde daha dolu oluyor.diğer göğsüm anca 1 gün emzirmezsem anca doluyor ..ve süt daha az geliyor pompada..
sizce diğeriyle aynı derecede doluluk nasıl olur..sol tarafı vermekten vaz mı geçeyim..çok az süt çıkıyı bütün gün emzirmeden beklesem bile anca 20 30cc
bana yardımcı olurmusunuzz.ayrıca öğleden sonra kont var ...1 ay oldu miniğime bakalım kaç kilo almıss boyu ne olmusss.tabi bide aşı zamanı
benim miniğimde topuk kanı alındığında değeri yüksek çıkmıştı..o yüzden damardan kal aldılarrr ayyyyyyyy allahım ne kötü şeydi.hiç ağlamadığı kadar ağladı..ağlamaktan yoruldu canım benim işlem bitincede içini çekmekten mahvoldu kuzucum.kan sonucudaa biraz yüksek geldi t3 ve t4 değerlwerine bakıldı belki yine kan alacaklar bilmiyorum.insan çok üzülüyor..keşke benden alsalar....
bu arada bende hipotroid var..
bakalım nasıl geçecek bugün:18::18::18:
Kıslar günaydınnnn....
Şafak 2 :)
canım benim bebek geceleri çok hareket ediyor sanki aşağı kayıp duruyo gibi senede oluyormu bu geliş alametlerimi bunlar acaba...
herkese günaydınnn.aslında çok erken ama anne olunca böyle oluyor.bizim ki şimdi uyuydu 2 saattir cin gibi.aranızda benımki gibi az uyuyan bebek varmı acaba.. normalde 20 saat uyur diyorlar ama benımkı aksine 20 saat çok faal ne halt edicem bilmiyorum büyük adam gibi.
sizlere süt sağımı ile ilgili bişey sorcam bilenler lütfen cevaplasın ..ben hep emzirirken sol göğsümü veriyorum hem daha kolay alıyor hemde daha dolu oluyor.diğer göğsüm anca 1 gün emzirmezsem anca doluyor ..ve süt daha az geliyor pompada..
sizce diğeriyle aynı derecede doluluk nasıl olur..sol tarafı vermekten vaz mı geçeyim..çok az süt çıkıyı bütün gün emzirmeden beklesem bile anca 20 30cc
bana yardımcı olurmusunuzz.ayrıca öğleden sonra kont var ...1 ay oldu miniğime bakalım kaç kilo almıss boyu ne olmusss.tabi bide aşı zamanı
benim miniğimde topuk kanı alındığında değeri yüksek çıkmıştı..o yüzden damardan kal aldılarrr ayyyyyyyy allahım ne kötü şeydi.hiç ağlamadığı kadar ağladı..ağlamaktan yoruldu canım benim işlem bitincede içini çekmekten mahvoldu kuzucum.kan sonucudaa biraz yüksek geldi t3 ve t4 değerlwerine bakıldı belki yine kan alacaklar bilmiyorum.insan çok üzülüyor..keşke benden alsalar....
bu arada bende hipotroid var..
bakalım nasıl geçecek bugün:18::18::18:
dün topuk kanı aldırdık,sağlık ocağı soğuktu,oğlum ishal oldu,ne yapmalıyız sizce...
Benimkide geceleri durmuyor ayaklarını kaydırıyor bende anlamadım ki...Sen neye karar verdin. Ben doktorun pzt günü suni sancı kararını kabul ettim. Beklemek riskli Allah göstermesin..
denizdery canım doğum sonrası bebeğin için acıbademdeki uzm.dr mahmut baktır ı tavsiye ederim.Çok ilgili bir doktor.
canım bana çarşamba günü sunni sancı veririz dedi pazartesi tekrar gidicem o zaman bende çarşambayı kabul ederim çünkü 8 haftalık iznimde dolduğu için işyerine ya rapor sunmam lazımmış yada işe başlamam:)
Gece 3 ten beri ayaktayım...Sinirlerim iyice bozuldu artık...
Benim kuzu her gece aynı saatte sancılanmaya başlıyor.15-20 dk uykuya dalıp geri uyanıyor.Bu gaz sancısı yüzünden yavrum kıvranıp duruyor.
Artık yorgunluktan ne yapacağımı bilmiyorum.
Sütün artması için uyku şart diyorlar.Nasıl olacak o iş onuda anlamıyorum.
Zaten koca koca memelerden gelen sütün oğlumun karnını doyurmamasınada gıcık oluyorum.
Şimdi karşımda ev tipi anakucağında oturmuş karşısındaki oyuncakları seyrediyor.Arada bir bana bakıp değişik hareketler yapıyor.(küçük falan demeyin,bizimki anakucağındaki oyuncakları ilgiyle seyrediyor ve artık tepki vermeye başladı.Hele kırmızı renk görünce gözünü kırpmadan o rengi seyrediyor.Ne sanıyorsa artık)
Gözleride fıldır fıldır...Uyusun diye ağzına emziği verdikçe böğkkkkkk diye geri atıyor.
Azcık uyusada bende dinlensem diye gözünün içine bakıyorum valla....
Bu arada bebeğimin yüzünde ve kafasında bisürü minik sivilce gibi şeyler çıktı.Kendi doktorumuzdan randevu alamayınca farklı dr.a götürdüm ve çok memnun kaldım.
Sivilceler için fazla terlememesini,teninin çok hassas olduğunu söyledi.2 çeşit krem yazdı.Ayağının büyük parmağındada tırnak batması varmış.Kesinlikle kesmememizi söyledi ve eğer iltihap falan oluşursa o tırnağı çekmek zorunda olduklarını söyledi)
Kuzumun doğum kilosu 3190 idi,27 gün sonra 4200 olmuş.Boyuda 6 cm uzayarak 54 cm olmuş.
Haftaya cuma kalça çıkığı için film çekilecek.Pazartesi günüde ilk aşımız var.
slm kızlar bende bi süredir giremiyorum oğlum saolsun fırsat vermiyo:)çoğu kişide olduğu gibi bizde de aynı sorunlar var gaz ve suratında minik sivilcelerbebeğimi kontrol için doktora götürdüğümde sordum sivilceleri çok normal olduğunu çoğu bebekte olduğunu 1 ay içinde geçiceğini 1 ay içinde geçmezse krem vericeğini söyledi sanki bu gün biraz daha az.internnetten kendim araştırdım çoğu bebekte görülebiliyomuş.emziriken yüzüne süt gelirse silin ve sütlü bırakmayın yazıyodu.ben bi kaç gündür kaynatılmış ve soğutulmuş suyla yüzünü pamukla siliyorum(su ılıkken)..silince mi iyi geldi azaldı bilmiyorum kafasının içine doğru yol almıştı sivilceler çok şükür ki azaldı..gaz içinde OM-X diye bitkisel bi şuruba başladık biraz rahatlattı onu içince daha rahat uyuyo yavrum.daha rahat uyumasına yardımcı oluyomuş zaten prospektüsünde öyle yazıyodu..kontrole gittiğinde bebeğim kilo kaybetmemişti.doktor şişliği gidip kilo vermesi gerekiyodu dedi ve çok iyi olduğunu söyledi tontişim üstüne 100 gr daha almış ama boyunu ölçmedi bende unuttum.bu hafta sonu yada bi daha ki hafta içi yeni doğan sünneti için bebeğimi yine götürücez ama ben ya çok ağlarsa diye şimdiden ağlamaya başladım:)canı acır diye şimdiye kadar bekledim korkumdan ama erken olması daha iyi büyüyünce daha zor olur..doğuramayan arkadaşlar hadi doğurunda katılın aramıza:)
cnm benim oğlumda da var sivilceler dr normal dedi sütün yaradıgını ve bebeğin teni dış dünyaya ayak uydurmaya çalıştıgı için oluyo dedi bende ilk başta tereddüt ettim ama dr öle deyince rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?