2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba anneler,vakit bulup ancak yazabiliyorum 10 günlük oldu bebeğimiz..

Ama sütümüz çok az o yüzden de aptamile başladık

Açıkçası vicdan azabı çekiyorum,yemediğim içmediğim kalmadı ama gene de az

Ne yapsak şaştık kaldık...

Geceleri desen zaten uyku problemi var..Nasıl yapsak da rahatlatsak bu çocukları

bir bilen varsa lütfen cevaplasın...

selam mayıs anneleri bi ben kaldım doğurmayan.. sancım yok açılmam yok bebek tam kanala girmemiş...yarın tekrar gidicem sanırım sezaryan olucam bu sefer..spinal sezaryan olmayı düşünüyorum..bu şekilde doğum yapan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum..sonrasında şunu yap yada şunu yapma dediğiniz şeyler varmı...

canım sanada sağlıkocağından monovitd3 verdimi hemşire bebek için kullanıyormusun bazıları içindeki bir maddeden dolayı bebeğe zarar verdiğini söylediler oyuzden soruyorum...

canım rezene cayı kullan kendinde iç bebeğede 1.2cay kaşığıver ben öyyle yapıyorum biraz faydasını gördüm...

deryacım ben spinal sezeryan oldum hiç bir yan etki yaşamadım çok iyiydi herkese tavsiye ederim sezeryandan dolayı sadece 4 -5 gün dikişler acıdı oturp kalkarken yatarken zorlandım su an 20 gün oldu gayet iyiyim baska merak ettiğin birşey olursa burdayım:))

sağol teyzesi çook tşk ederiz valla sürekli kucakta
ve çook gazı var 3 keredr acile götryoz ve ilaçlarını
kullnyrm ama yine aynı cnm

ben o acıyı Allah kimseye yaşatmasın diyorum emzirmicem mama verin diye hüngür hüngür ağladım bir gece... ama careyi kalkanda buldum kalkanı aldırdım eşime akşam kullanmaya başladım sabaha baktım acım azaldı...ve 2 güne geçti...emzirmek için ağrı kesici iğne vurduruyordum sabah akşam acısından kıvranıyordum kalkan al cnm her emzirmeden sonra lansinoh sür 24 saate azaldıgını farkedeceksin....ben hala kalkan kullanıyorum bugun 27 günlüğüz şükür...

ben veriyim öncelikle rahat ol cnm resmen konforlu dogum diyorum ben..korkma spinal verilirken asla canın acımıyor...tek yapman gerekn bol su ve kafein almakmış bende icetea cok severim oda kafeinli 2-3 şişe içmiştim ne basım agrıdı ne belim walla...birde 4-5 saat sonra yürüttüler beni sonra dahada yatmadım hep dik durmaya calıstım....durmadan yürümeye gayret ettim hastane koridorunda sabah kadar turladım hemşireler artık yat diyorlardı...
birde bana hastanede dogumdan sonra yürütmeye kanı temizlemeye geldiler bir güzel korse taktılar...aşırı faydasını gördüm korse takmıyorlarsa korse al ve taktır cnm...göbegim nerdeyse kalmadı ki ben kilolu biriyim...15 gün inmiş balon gibi sallanıyordu benmkide baya üzüldüm ama şimdi toparlandım...korseyi cıkardımda artık şimdi azıcık yumusaklık kaldı oda daha sonra hareketle gidecek...korkma sakin ol kalkanını unutma ve sakın sez. olcam ya sütüm gelmezse deme benm maşallah hemen gelmişti....pozitif düşün...herşey cok güzel olacak:)

Çok geçmiş olsun.
2 gündür benim kuzuda fena sancı çekiyor.Özellikle emzirme esnasında dahada şiddetleniyor ve memeyle kavga eder gibi emiyor sinirinden....Neyse 3 aylıkken azalıyormuş diyorlar.Kaldı şurda 1 ay 3 hafta

Turuncu valla masallah sana herseyi biliyorsun tam sitenin kurucusu olmaya yakisir vaziyette herkese ve herseye yetisiyorsun tekrar masallah taktim ettim valla ayakli kitap gibi oluyor artik insan, bebeklerimiz icin en iyisi yapabilmek icin degil mi

.....
Çok bilmek iyi değil aslında.
Hiç bir şeyi oluruna bırakamıyorum.Herşeyi araştırıp öğrenmek istiyorum.
Annem çok kızıyor bu yüzden bana.Biraz rahat ol,ne kadar evhamlısın diyip duruyor :18:

Doğum yaptığımdan beri herkese göğüs kalkanını şiddetle önerdiğimi söylemiştim.Benim göğüslerim onun sayesinde hiç yara olmadı.Sürüyorsun lansinoh kremi ve kapatıyorsun kalkanları.1 gn içerisinde farkı göreceksin.

Canım mutlaka al derim.Ben internetten aldım ve çok memnunum.Başlarda zorlanır biraz emmekte ama sakın pes etme.Zamanla alışır.
Benim kuzu hala zaman zaman zorlanıyor onu emerken.Mama olarakta dr.tavsiyesi ile SMA Gold kullanıyorum.
Kilo alımı ise benimkiyle hemen hemen aynı.3190 gr doğdu ama 3 gün sonra 2890 oldu ve 1.ay sonunda 4200 gr idi.
Seninkide 2970 doğmuş ama mutlaka kilo vermiştir 3 gün içinde.Sonradan kilo alınca aynı hesaba geliyor.
Bu arada ben kraftın ana kucağından hiiiiiiç memnun kalmadım.İçi çok dar,bebeğim otururken çok rahatsız oluyor.Çok pişman oldum o ana kucağını aldığıma.

Seni çoooooook iyi anlıyorum.Gözümde yaş kalmamıştı ağlamaktan sütüm yok diye.
Rezene çayı,ısırgan çayı,humana still,vitamalt,helva,tahin-pekmez,komposto,hoşaf.....daha neler neler.Denemediğim şey kalmadı ama kafaya çok taktığım için hiç birindende fayda göremedim.Zamanla biraz biraz artıyor süt ama bu seferde bebeğin midesi büyüdüğü için yine yetmiyor.Hala elimde kalan göğüs pedlerine ve süt poşetlerine bakıp bakıp iç geçiriyorum.Ne güzel sağıp sağıp stok yapacaktım oysa...
Göğüs pedlerine ise hiç ihtiyacım olmuyor çünkü hiç sütüm ün aktığı olmuyor...
Her neyse durumu hala kabullenememiş olsamda elimden bişey gelmiyor dua etmekten başka.Hala umudum var ama.Belki birgün çoğalır

merhaba haziran annesi
Spinal için tavsiyem hastaneye kesinlikle yüksel belli iç çamaşırı götürmen.
Sezeryan sonrası ilk ayağa kalkmada biraz zorlanabilirsin ama sık sık yürümeye çalış ki çabuk toparlanabilesin.
Birde çantana muhakkak humana still koy ve bir termosada rezene çayı hazırla.Doğumdan sonra sıvı tüketimine izin verdiklerinde bunları mutlaka tüket.(tabi kafeinli şeylerdende bol bol iç kahve gibi)Ben yanımda humanayı götürdüm ama canımın acısından onu içmek hiç aklıma gelmedi.
Birde yanına kayısı hoşafı gibi bişey götür.Gaz çıkmadan yemek yemene izin vermiyorlar.Ben 1 hafta boyunca sıvı şeylerle beslenmek zorunda kaldım.
Bu arada spinal sezeryan harika bişey.Ben düşündükçe hala gözlerim doluyor.Tarifsiz bir duyguydu...
Şimdiden hayırlı doğumlar.

canım sanada sağlıkocağından monovitd3 verdimi hemşire bebek için kullanıyormusun bazıları içindeki bir maddeden dolayı bebeğe zarar verdiğini söylediler oyuzden soruyorum...

ben 15.günden sonra günde 3 damla devit vermeye başladım.

Kizlar ya benim bebegim cok kusuyo internetten bakmistim normal diyodu ama her beslenmeden sonr kusuyor fazlaca.sizlerden böyle sorun yaşayam var mi

Biz bugün ilk defa hastane dışında oğluşumla gezmelere gittik.
Anneanne ve dedeyide aldık pazar kahvaltısı için dışarı çıktık.Ordanda baraja gittik mis gibi temiz hava almaya.5-6 saatimiz dışarda geçti.Çok şükür kuzumun fazla bi sıkıntısı olmadı ama anakucağının içinde çok sıkıldı.Mübarekler üretirken içini o kadar dar üretmişler ki,ben olsam bende sıkılırdım valla.Şeytan diyor git yenisini al
Herneyse yanıma yedek çamaşırlarını,bezini ve ıslak mendilini,sıcak su termosunu ve mamasını +çayını ,çok terlediği için sırt bezini falan aldım.Tam takım hazırdım yani.Bebekle dışarı çıkmak yoğun bir hazırlık istiyor valla ama ona rağmen çok güzeldi.Kuzum arabada hep uyudu.Bundan sonra sık sık gideriz artık gezmelere

Kizlar ya benim bebegim cok kusuyo internetten bakmistim normal diyodu ama her beslenmeden sonr kusuyor fazlaca.sizlerden böyle sorun yaşayam var mi

Abimin bebeği öyleydi.Doktora gittiler ve bebek reflüsü olduğunu öğrendiler.Sanırım 1 yaşından sonra geçiyor.Yatma şekline falan çok dikkat ediyorlardı ama ilaç kullanıp kullanmadığını hatırlamıyorum.Doktora danışmanı tavsiye ederim.
Benim oğlum sadece çok fazla içtiğinde kusuyor(çok nadir)birde beslenme sonrası karnına baskı falan olduğunda çıkarıyor o kadar.Dikkat edince hiç kusmuyor diyebilirim.

Canım aynı gün dogum yapmisiz bende de aynı sorun var hiçbir krem ise yaramadı zeytinyagi ile biraz rahatladım ayrıca her emzirmeden sonra ve önce karbonatli su ile siliyorum

cnm sen bakma onların dar olmasına:) sıkı sıkı iyi tutuyor ve ne gariptirki o küçücük şeyde rahatlar:) ben tecrübeliyim asya 15 günlük oldugundan beri çıkıyorum dışarı...dağ yollarına bile çıktık...market yemek:) eşim kırkı cıkmadan cıkamayız dedikçe bastım yaygarayı walla ... önceden gittigim yerlerde ilk gittigim yer wc ler olurdu nerdeki wc temiz hangi kattaki yakın nerde alaturka var hepsini bilirdim..şimdi de koştur koştur emzirme odası arıyorum :)

Canım benim dr CONTRACTUBEX diye bi krem verdi.. ki bende öle iz filan yok sayılır..

benim bebişimde çok kusuyor.. dr kilo almasında problem yoksa normal dedi..

kızlar oğlum 2 haftallık oldu,biz daha emmeye alıştıramadık,sütümü sağıp biberonla veriyorum,bugülerde biraz doyuyor,artık sütümde yetmeyecek galiba,meme uçlarım krem kullanmama rağmen sızlıyor,yara oldu galiba,napcam ben yaaaaaaaaaa....

Mama takviyesi yapan yalnızca ben miyim

İyice psikolojim bozulacak

Olur mu canim epey var yapan basta ben mesela yapiyorum gunde 180 cc kadar hem moralini bozma ki sutun daha azalmasin moral sut icin cok onemli faktor canimcim ..birde soyle bir gecmise bak istersen o zaman gorursun ne cok annemiz var mama takviyesi yapan yani yalniz degilsin

Canim bizimde yetmiyor mama veriyoruz yani takma kafani ins gerek kalmaz sutun bol olur ama moralini yuksek tutmaya bak birde meme uclarinin yara olmasi durumu herhalde hemen hemen tum annelerde var mumkun oldugu kadar temiz kalmasina ozen goster ve kremi her emzirme sonrasi surmeye calis inan ise yariyor

selam kizlar artik o kadar yogun geciyor ki gunler buralarda zaman gecirmek iyice zorlasti eskisi gibi sabah kalkip ilk buraya giremiyorum ,o saatlerde uyumayi tercih ediyorum her gece sabahliyoruz minnosumla kuslar otmeden uyumuyor,saglikli olsun yeterki az kaldi sunun surasinda..

sağol teyzesi çook tşk ederiz valla sürekli kucakta

ve çook gazı var 3 keredr acile götryoz ve ilaçlarını
kullnyrm ama yine aynı cnm

of canim o gazin simdilik gecegi yok azicik buyuselerdi azalirdi bari,gecmis olsun canim

o kadar coksa normal degil canim mutlaka gotur mide kapakcigi acik olabiliyomus bazi bebeklerde..

valla turuncu biz de dun ilk kez ciktik ama beceremedik bu isi,avm ye gittik girer girmez agladi kizim emzirmek ayri dert oldu terledi bi yandan kiyamadim ..cok rahatsiz oldu kizim haftada bir ciksak artik o bile cok

Meme uçlarına biraz da olsa anne sütü sürmek iyi geliyormuş bizim doktor öyle söyledi

Silmeyeceksin tabii öyle üzerinde kurutmak lazım

canım aynı durumu yasadım bugun 32gün oldu hala tam iyileşmedi ben karbonatlı su öneriyorum hem bebegin pamukcuk olmasını engelliyor hemde yara iyileştiriyor bende sen gibiydim gögüslerimde büyük sarktı agırlık yapıyor ucuda atlete falan degdikce acıyor cıplak gezcektim nerdeyse onda bile acı oluyor ya nese bence daha 5 gün olmusken yap ben 10günü gecince yapamaya baslamıstım gögüs kalkanıda kullandım oda rahatlattı ama vakumlu oldugu için hava alamadıgından yine canımı yaktı bıraktım simdi bebegimin kıyafetlerindeki içlikler varya onları koyuyorum gögüs ucuma her emzirdigimden sonrada karbonatlı suya batırıyorum uclarını inş iyi gelir canım gecmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…