2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

benimde günüm geçmesine rağmen sancım olmaması sebebiyle bekliyorum,1, 2gün daha.benimde suni sancı olacak olmassa sezeryan,benim merak ettiğim anestezi uzmanı daha öncesinden spinal için test muayene gibi işlemler yaptımı,yoksa sezeryane dönünce hemen o an anestezi uzmanı gelip spinalmi yaptı..

Ne bileyim canım ya.Benim kuzuyu uyanıkken ana kucağına koyduğunda basıyor çığlığı.Dışardayken genelde uyumayı tercih ediyor ama uyandığında sanki çok rahatsızmış gibi oturuyor..İnşaallah alışır zamanla.
Bundan sonra bende artık evde oturmam.Havalar iyice düzeldi.Bugün öğlen parka doğru yürüyüş yapacağız bakalım

Mama takviyesi yapan yalnızca ben miyim

İyice psikolojim bozulacak

Tatlım sana yazdım ama görmedin sanırım.Mama yapan çok arkadaşımız var burda.
Ben bebeğime 2 günlükken başladım takviye yapmaya.Lütfen psikolojini bozma.Durumu kabullendiğinde herşey yavaş yavaş yoluna girecek.

Canım benim oğlum 37 günlük,daha yeni yeni memeyi boşaltmayı öğrendi ama yinede memede uyuyup kaldığı çok oluyor.Ben 1.5-2 saat emsin diye uğraştığımı bilirim.Şimdilerde havada ısındığı için içinde çıtçıtlı badi kalacak şekilde soyunduruyorum ve öyle emziriyorum.Uyumaya başlayınca yatağa yatırıyorum,bende yanına uzanıp öyle emziriyorum.Kırk şekile giriyorum valla

Tavsiyem biberonu vermeden önce mutlaka bi yarım saat emzirmeye çalışman.Her acıktığında bıkmadan usanmadan dene ki öğrenebilsin.
Yoksa bu bıcırıklar çok akıllı valla.Nasıl olsa annem biberon verecek diye kolay yolu seçiyorlar.En azından benim oğlum öyle.

Benim oğlan standart her sabah 6 da gözlerini açıyor.Tabi öncesi kolik saatimiz bizim.O geçince gün başlamış oluyor.
Hele bide gülücük dağıtması dünyalara bedel valla
Terlememesi için çok sıkı giydirme.Bende ilk günler çok sıkı giydirmişim,yavrumun yüzü allerji gibi döktü.Şimdi ince penyelerle gezdiriyorum.
Dün gezmedeyken ince bi tulumu vardı sadece üzerinde.Battaniye falanda örtmedim.Güneşe doğru çevirdim d vitamini alsın diye.Karnı tok altı temiz olunca hiç huzursuz olmadı.
Dışarı çıkarken sütünü sağıp sıcak tutan termosa koyarsan acıktığında çok pratik olur senin için.Ya da karnını doyurup öyle çıkacaksın.Acıkmadanda geri eve geleceksin.Bu şekilde yavaş yavaş alışır bence.
Emzikte büyük yardımcı tabi

Benim sezeryan planlıydı ama spinal olacağına doğum yapacağım gün karar verildi.
Sezeryandan 3 gün önce kan aldılar doğum öncesi son duruma bakmak için.

Kızlar benim oğlan 3 gündür mamayı içmek istemiyor veya isteksiz içiyor.
Her zaman ki gibi emzirmeden sonra teklif ediyorum ama yüzünü buruşturarak diliyle itiyor.Çok zorlarsam bir iki çekiyor sonra midesi bulanmış gibi yapıyor.
Annem karnı doymasa onu yapmaz diyor ama daha tam emin olamıyorum.İnşaallah sütüm yetmeye başladığı için öyle yapıyordur.
Bakalım zaman içerisinde belli olacaktır.
Bir kutu mamanında yarısı çöpe gitti valla.Aç gibi görünüyor,mama yapıyorum,beyimiz içmeyince hoop çeşmeye döküyorum.
Eğer karnı gerçekten beni emmekle doyuyorsa bu mamaların dökülmesine en çok sevinen ben olacağım herhalde

Bu arada benim kuzuyu yüzüstü yatırdığında artık kafasını sağa sola çevirebiliyor.Yani sağ tarafa yatıyorsa istediğinde sol tarafa çevirip uyumaya devam edebiliyor

Son düzenleme:

Durumu kabullenmeye çalışıyorum;ama akıl da erdiremiyorum...Yiyip içtiğim halde neden yok bu aptal süt

Şimdi memeyle uğraşmak da istemiyor çünkü makine bile 15dk.anca bir damla çıkarıyor

Aptamil mi kullandınız siz de

Arkadaslar bebislerinizin burnundaki sumukleri nasi
Temizliyorsunuz? Burun aspiratoru kullanan varmi?

kızlar makine hiç çıkartmıyo süt, normal el pmpası alın eski usul en çok onla çıkıyo süt. Makine az az çekip bırakıyo ve o yüzden yara oluyo.

meme uçlarına en iyi gelen ilaç e vitamini kapsülü alıp onu iğneyle patlatıp meme uçlarına sürüyosun o kadar iyi geliyo ki kızlar isteyen olursa ilaç ismini de verebilirim tek faydasını gördüğüm şey o oldu. Emzirirken ağlıyodum acıdan. Şimdi hiç acımıyo.

slm kızlar siz ve melekleriniz nasıllar:)benim kuzum cumartesi günü çok snacılıydı hiç susmadı ve uyumadı.pazar günü iyiydi bizde attık kendimizi sokaklara:)dışarı çıkınca çok güzel uyuyo bundan sonra gaz sancıları başladığında sokağa mı çıkarsam ne yapsamevin içinde de hep kucakta siyam ikizleri gibi oldukkucağıma alıyorum suratımı izleyip laf bekliyo yavrum.her geçen gün değişiyolar büyüyolar..oğlum tebessüm etmeyede başlarsa daha tatlı olucak ama daha erken galiba bizim ki uyurken ve duvarları izlerken gülüyo sadece ben o kadar konuşuyorum sadece dinliyo bana pas vermiyoturuncunun bebeği haricinde tebessüm etmeye başlayan yok galiba?

cnm neden yok diye hiç düşünüp sıkıntı yapma moralini yüksek tut ki gelsin sütün.kendine sıkıntı yaptığın sürece istediğin kadar ye iç gelmiyo..bi dönem oğluma çok üzüldüm bi göğsümdeki süt hemen gitti diğeride çok azaldı olumlu düşünmeye başlayınca çok şükür eski haline döndü

gözün aydın cnm çok sevindim valla mamaların çöpe gitmesinedemek ki sütünle doyuyo ki mamayı istemiyo

Turuncu sen Medela Calma biberonu kullanıyordun değil mi?Benim kuzu kabul etmiyo onunla süt içmeyi,direniyo,diliyle eliyle itiyo biberonu,sonra da basıyo çığlığı.Var mı kolay bi yolu,çok sert geldi bana ucu.Dışarıya çıkınca onunla süt verirdim diye düşünüyordum ama olmayacak galiba

merhaba güzel anneler
bende 17 mayısta spinal sezeryan doğumla kızım dünyaya geldi.
kızımın derisi soyuluyor normalmi. öneriniz var mı?

kızlar size danışmak istediğim bişey var dr gitmeme daha var oğlumun çok gazı var sap simplex kullanıyorum günde 4 kez 4 damla çok faydası olmuyor ama bazen ek olarak 4 damlada zin co veriyorum günde 1 kere zararı olurmu sizce ikisi birden birde ben hipp in emziren anneler için çayını içiyorum oglumada veriyorum çay kaşığıyla içerğine baktım zinconunkiyle hemen hemen aynı çocugumuzun tadını çıkaramıyoruz gün sayıyorum 3 ay bitsin gazlar gitsin diye umarım daha uzun sürmez

ben aspiratorle vs. ugrasmiyorum canim hastanede pamugu islatip sivriltip burnuna sokuyolardi cok guzel cikariyor oyle yapiyorum

doyuyordur canim ac olan bebek kapar o mamayi,hadi gozun aydin..
merhaba güzel anneler

normal canim nemlendirici surebilirsin yada bebe yagi iyi gelir..banyodan sonra..

merabalar bugn kızımın aşısı vardı onu yaptırdık
sizlere bi sorum olacak yaa biz ablamla aynı gün doğum yaptık
ve ablammı daha göremedm büyüklerimiz 2kırklı kadın
kırkı çıkmadan yanyana gelmesi iyi değil diyolar :26::26::26:
ama ben onları özledim gitmek istiyorum yanına sizce varmı öyle birşey kızlar bilgisi olan
yazsın kızlar merakla bklyrm

ewt canım öyle bişe var bizimde büyükler öyle söylüyor...bide ben bişe soracam size monovitd3 kullanıyormusunuz...

Son düzenleme:
merhaba mayıs anneleri ve onların melek kuzuları
biz bugün tam 19 günlük olduk
uykularımız düzene girmedi daha meğer gece uykuları ne tatlıymış
şimdi daha iyi anladım kıymetini..
ama kuzum için herşeye değer
bende emzirirken ağlayanlardanım
lansinoh krem kullandım,e vitamini kullandım hiç bir çare olmadı
buradaan okuduğumla şimdi göğüs kalkanını deneyeyim.
şimdi annemlerdeyiz nasip olursa haftasonu evimize gidicez çok özledim evimi valla
tam 20 gündür evimden ayrıyım,inşallah hepimiz sağlıkla huzurla büyütürüz meleklerimizi

kızlar ya kafam cok karışık sağlıocağından monovitd3 verdiler bir arkadaş içindeki bir maddeden dolayı bebeğin gelişimini etkiliyor dedi bende vermeye korkuyorum sizlerde veren var mı cevap veriseniz cok sevinirm...

Yağmurseli yazdığın cümleden bile ne kadar gergin olduğun anlaşılıyor.Aynı yollardan geçtiğim için seni çok iyi anlıyorum.
Ben medela elektrikli pompa ile süt sağardım,1 damla bile çıkmayınca geri garantiye gönderdim bu makina bozuk diye.
5 cc-10 cc derken şuan saatte 50 cc süt sağabiliyorum.Elbette bebeğimi doyurmuyor ama en azından mamayı yavaş yavaş azaltabiliyoruz.
Yapabileceğin en güzel şey durumu kabullenmek.Bazen haberlerde sağlık durumları kötü olan bebekleri görünce halime şükür ediyorum.
Varsın mamayla büyüsün bebeğim ne yapayım ?Memelerim bozulacak diye süt vermeyenlerden değilim.Elimden gelen herşeyi yapıyorum ama bu kadar oluyor demek ki.
Mamayla büyüyenlerde çok sağlıklı olabiliyorlar.
Beslenmene dikkat et,boş vakitlerinde mutlaka dinlen-uyu,bol su iç ve en önemlisi 2 saatte bir emzir veya sağ.Boş bile olsa 15 dakika mutlaka sağ.Ben ilk günlerde hiç bişey çıkmıyor diye 1-2 dakika sağıp makinayı kapatıyordum.Şimdi sağdığımda sütün aşama aşama geldiğini farkettim.
Bu arada mama olarak doktor tavsiyesi ile SMA Gold kullanıyorum.

Ben kulak çöpü ile temizliyorum.

kızlar makine hiç çıkartmıyo süt, normal el pmpası alın eski usul en çok onla çıkıyo süt. Makine az az çekip bırakıyo ve o yüzden yara oluyo.

Nasıl bir makine kullanıyorsun ?
Ben hastane tipi spectra ve medela mini elektrikli kullanıyorum ve süt çıkıyor.:44:

Canım emzik kullanıyormu bebişin ?
Eğer emzik kullanıyorsa önce ağzına emziği ver,sonra onu çekerken diğer yandan biberonu ver ağzına.Benimki ilk zamanlar öyle tuttu hep.
Bak kullanmaya başlayalı 1 ay oldu ama hala tutarken çabalıyor bazen.Sadece çok aç olduğunda birden kapıyor.Bazen yanaklarından hafif sıkıyorum ucunu tutabilmesi için.O da işe yarıyor.
Sabırla denemeye devam et.

merhaba güzel anneler

Hayırlı olsun bebeğin.Deri soyulması normaldir.Bebek yağı veya nemlendirici sürebilirsin.

İlaç konusunda bilgim yok ama bebeğime çay olarak humana kimyon-rezene kullanıyorum.

Ben böyle şeylerin hurafe olduğunu düşünüyorum ve inanmıyorum

Bende duydum diğer topiclerde böyle bişeyi ama bilemiyorum.
Ben doktorumun verdiği "devit" kullanıyorum

Canim aynı endişeyi ben de yaşıyordum.bugün bebisi doktora götürdüm doktor ben bisi demeden monovit kullanıyor musun dedi? Dedim zararlı filan diyorlar çok kızdı nerden çıkarıyorsunuz bunları dedi.bu ilacı kesinlikle kullanacaksınız dedi.bunun yerine tavsiye edilen ilaçların da içinde aynı şey var dedi.tek fark diğerlerini devlet karsilamiyormus ve ekstra vitamin iceriyormus. Zararlı olsa devlet bunu dağıtır mi dedi.doktor böyle deyince aklıma yattı ben kullanmaya devam edeceğim.

Merhaba kızlar benim oglusum bugün 20 günlük oldu.bugune kadar bebegime mama,biberon ya da emzik vermedim.inşallah gerek kalmazdoğdnda 3160 gr 50cm idi. Bugün 4060gr.g51.5 cm ip piolmuş.gaz problemi bizde de var.doktor bugün zinco verdi.yarın baslicam.kullananlar memnun kaldı mi? Bu arada uzun süre kaka yapmadığında altını açıp bebek yağı ile karnına masaj yapıyorum ne var ne yoksa çıkartıyor oğluşum:)
Pompa olarak avent elektrikli kullanıyorum.memnunum.her gün 120-130 cc sagip buzluga atıyorum.göğüs uçların yara değil ama sızlıyor biraz.sizden duydum karbonat olayına başladım bakalım iyi gelecek mi? Bebişi akşam 10 gibi yıkayıp yatırıyoruz.geceleri hemen hemen aynı saatlerde uyanıyor.1 de 3 te 6 da ya da 3 te 5 te 7 de. Çok şükür bu beni çok zorlamıyor. Yani toplamda 5 saat filan uyuyorum yetmezse de idare ediyor.
Benim oğluşum her altını açtığımızda hapsirior ve hickirik tutuyor.sizde de var mi böyle bir durum?

Şimdilik yusuf ömerim ve benden haberler bunlar.bebişlerinize ve size sağlıklı,gazsiz,bol sütlü rgunler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…