2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aaa ne tesaduf ,bende duydum canim kirklarin karismasi diye biseymis bu ama bilemiyorum dogru mu degil mi..

Guzel anneler ve tatli bebekleri hepinizi opuyorum,
Oglumun asiri derecede nazli cikmasindan dolayi dokturumuz yarin saat 12:00de epidural sezeryan ile ogluma kavusturacak.
Cuma gunu son bir sans verecektik ama ne sancim, ne acilmam nede oglumun kanala girmemesi yuzunden suni sanci sansini kaybettik. Zaten en son 1 hafta once 3.700grdi. Bu durumda normal dogum cati yapiminda biraz dar olmasindan dolayi riskli olacagina karar verdik. Bu kadar zaman normal diye direndim ama kismet degilmis. Herseyde bir hayir vardir.
Bende artik sut ve gaz derdine dusuyorum. Umarim hersey yolunda gider.
Gorusmek uzere. Dogum hikayemi ve detaylari daha sonra iletiyor olacagim.

zararı olmaz cnm doktor bize sub, zinko ve ayrıca bio gaia die bi damla verdi 3ünü bir arada kullanın dedi ve zinkoyuda günde 3 kez kullanın dedi.

valla kırkları karışır bebeklerin derler yani bebekleri yanyana getirmek iyi değilmiş die biliyorum bende. bebekleri yanyana getirmeden görüşün nolucak hurafe bunlar ama yapıyoruz işte ne olur ne olmaz die.

bizimkide altı açılır açılmaz hapşırıyo cnm hava değişiminden doktora sorduk hapşırır hıçkırır korkmayın hiç, Ama hıçkırınca biraz emzir geçsin hıçkırığı başka bişey yapmana gerek yok dedi.

Alt komşumda benden 20 gün sonra doğum yaptı bizim 40 günlük onun ki 20. Doğumdan önce dioduk onun göğüsleri büyük sende çok süt olur falan die,anladım ki süt gelmesinin büyük göğüsle küçük göğüsle hiç alakası yokmuş bnm göğüslerim baya küçük normalde ama sütüm yetiyo çok şükür ama komşum mamaya başladı. Şimdiden kızımın süt kardeşi de oldu ben zaman buldukça sağıp sütümü komşuya götürüyorum komşum çok mutlu oluyo hemen içiriyo oğluna biberona koyup.

tebrik ederim bu guzel davranisindan dolayi canim

kızlar hepinize merhaba.. çoook uzun zamandır giremiordum. doğumu kayınvaldemlerde bekledik hastane yakın die. orda nete giremedim. doğumdan sonrada kayınvaldem bizde kalmaya başladı daha yeni gitti.
benimde bebeğim normal doğumla 27 mayısta 3470 gr olarak doğdu kızım. 10 gün olmasına karşı dikişlerimde hala ağrı var, oda geçince iiyim çok şükür.
kızıma gelince gündüzleri çok güzel uyuyordu. kendim uyandırıp altını değiştirip emzirip tekrar yatırıyodum. gecede uyansada beni çok zorlucak kadr olmuyodu. kayınvaldem bizde olduğu için gündüz 1-2 saat uyuyabiliodum. taakiiiii düne kadr. şöyle anlatayım: birincisi
doktor göbek bağı düşmeden yıkamayın dedi. ii hoş sizde yıkamadınız muhtemelen ama hiçmi elinize bi bez alıp bebeğinizi silmediniz bi rahatlatmadınız?
ikincisi: al basar die eşim işe gidince kalkıcam ve eşim eve gelmeden uyumıycakmışım. yalnız olduğum zaman uyku yok yani. yoksa bni boğar atarmış fln vs. uyursun uyanamazsın yok başucuna balta koyalım falan nasıl tırstıysam dün sabah eşim işe gidince ki sabah 6da çıkıyo. uyandım ve akşam gelene kadar uyumadım. dünde hava çok sıcaktı kızımıda hiç temizlemedikya, resmen koktu yavrum. boyun kıvrımları pamuk pamuk olmuştu. dayanamadım akşam ıslak mendilleri yıkadım sıcak suyla kızımın üstünü soydum boynunu koltuk altını dirsek içlerini temizledimç bi görseniz pişik gibi olmuş bembeyaz içim parçalandı ağladım temzlerken. birazda bebe yağı sürdüm masaj yapar gibi ama çok huysuzlanınca çok yapamadım. oohh rahatlıcak bebeğim derken dün akşam 8den şu saate kadar bi gr uyumadı. dk tutuyorum şuan tam 40dk.dır uyuyo. temizlememelimiydim yanlışmı yaptım kızlar? yoksa bebeğim temizlenmeyi ilk kez gördüğü için mi huysuzlandı normalmidir? tam olarak uyuduğundan emin oluyum bende yucam hemen başlıcam alınada basmasınada hey yarabbim.. korkuyorum kızlar hastamı ettimki

Sakin ol canım korkacak bisi yok.burada göbeği düşmeden de yikayanlar oldu.benim bebisiminki 13.gün düştü hiç yikamadim ama tabiki senin yaptığın gibi sildim.hiçbirşey olmaz.yeterki bebiki üşütecek kadar çıplak bırakma ve göbeğine dokunma.
Şu al basması midir nedir ilk kez duydum ama saçmalığa benziyor.tedbirini aldıktan sonra neden uyumayasin ki.böyle saçmalıklarla zaten üstümüze çöreklenmiş olan logusa psikolojisini hepten berbat ediyorlar

satdaşım doğumdaşım:)
gelmiş,nasılsın canım,bebiş nasıl,senin bebkte erkekti dimi
bak onda da ortak noktamız:)
bu arada bebikin ismi çok güzel benim eşimin ismi:)
ismiyle yaşasın inşallah
bizim 9. gün göbeğimiz düştü
10. gün yıkadık bebişi
ondan sonrada hergün yıkıyoruz
göbek düşmeden öncede annem bir kaç kez silmişti bebişi
bişey olmamıştı

cnm çok teşekkürler yorumun için. çok şükür bebeğim 2 saati geçti uyuyalı. şimdide altını en son sabaha karşı temizlemiştim bayağı oldu diye endişe etmeye başladım. allahım alnımızın akıyla bu günleri geçirmemizi nasip etsin. bu arada şansya şimdide ben uyuyamiyorum
al basması konusunda kayınvaldem beni çok korkuttu. daha neler dedide burda yazmıorum belki etkilenen arkadaşlar olur diye. saçmalık ötesi ama malesf var.
bide kayınvaldem dioki ben bi hafta bi güzel baktım bak hasta falan olmadı ii bak ben gidince dedi. bebeğim kirden hastalanacaktı valla. allah bi güç verdide temizledim yavrumu. göbeğide düşsede bi an önce bi güzel yıkasak mis gibi koksa yavrum..

benim dr um göbeği düşmeden yıkayabilirsin ama iyi kurula dedi...ben yıkayamadım cünü 8inde dogum yaptım cok yagmurlu ve soguktu hava ama göbeği 5. gün düştü kızımın...ist.danda ablamlar abimler günü birlik gelmişlerdi ablamı altını değiştirirken düştü tutamadım zorla aldılar yıkadılar kızımı walla bende eğilemiyordum falan şimdi hergün suya sokuyorum hatta kakasını yapınca genelde yıkıyorum silmiyorum ve cok rahatlıyor...yıkamanda sıkıntı olmaz cnm ayrıca benim kızımın göbeği cabuk düştü hergün baticon döktüm göbeğine 5. gün düşüverdi...tavsiye ederim dr.um önerdi ama pamukla baticonla silmeyin direk dökün hemen kuruyo...bence yıkamalısın cocugu ve diger seylere inanmayın lütfen... banada dediler yok emzirirken evden biri cıkarsa süt gidermiş cart curt kv. dem dedi hatta...emzirmeyi bitirde cıkıcam diye. neden dedim böyle böyle dediii dedim zikretme bile benim evimde öyle şeyler....inanmayın kızlar ya dısarı cıkılmaz falanda di,yorlar saçmalık walla...ne alakası var...

hıçkırması karnının dydugunu gösteriri....benim kızımda günde 7-8 kere hapşusuyor hemen sümüklerini çektiriyorum:) öksürüyorda süt kaçınca hepsi normal onlar artık bir birey tıpkı bizim gibi herşeyi yapıcaklar no stressss:)
merhaba güzel anneler
bende 17 mayısta spinal sezeryan doğumla kızım dünyaya geldi.
kızımın derisi soyuluyor normalmi. öneriniz var mı?
normal canım her dustan sonra güzelce yağla 5-10 güne bişicikkk kalmıcak:) Allah bağışlasın bu arada:)

ben bu dr ları anlamıyorum benm dr. zincoyu 5 damla bir kere kullancaksın dedi...tek tek damla sayıp verdim zararlı diye...sonra sab a geçtim onuda 24 saatte 6 damla aman fazla verme dediii... bakıyorum herkesin dr u farklı şeyler söylemiş 2 ilacı aynı anda falan verdirmiş...anlamış değilim wallaaa.... umuyroum hepimiz şu gaz illetinden biran önce kurtuluruz zira ben her gün kızımın ağlamasından mahvoluyorum...

monovit d vitamini ancak güneşten alabilir bireyler ve kemik gelişimi için cok önemli....eğer vermezsen bıngıldağı cok zor kapanır...düzenli kullanmakta fayda var hatta bebeklerinizi güneş alan bir odada soyup camın önüne tabii camı kapatıp yatırın hergün güneşlensin...benm camlardan fazla güneş girmiyor kucagımda bacaklarını falan soyup güneşe tutuyorum d vit. ancak bu şekilde alınırı vucüda

kızlar birde hepimiz panik haldeyiz en ufak şeyleri bile bütüyoruz korkuyoruz ama biraz rahat olalım ki ben defalarca acile gitmiş biri olarak b,raz rahat olalım....hapşırmaları soyulmaları gazları uyumamaları uyumaları herşey normal:) kırkla ilgili herşeyide kafanıza takmayın duymayın bile...hatta ben konusturmuyorum bana öyle şeyler anlatmayın bile diye tersledim bikaç gün herkesi:) şimdi kimse bişe diyemiyor...bebeklerinizle sorunsuz sağlıklı uykulu ve sütlü günler diliyorum:) lütfen hiçbirşeyi kafaya takmadan mutluluğa odaklanın

canim ben gobeginin dusmesini beklemedim her gun yikadim valla,al basmasina gelince bana hurafe gibi geliyor zaten lohusalik psikolojisi zor bide boyle seyler iyice insani korkutuyor banada lohusanin mezari kirk gun acik olur falan dediler ama bunlari cok fazla kafaya takmamak lazim ben uyuyorum gunduzleri dusunup kendini korkutma sende..bebeginin aglamsi ondan degildir canim gazi falan vardir yada doymamistir belki yoksa ondan neden aglasinki..

biyoloğ sabı dr 4 4 verdi fayda etmezse 4 8 verebilirsin dedi bende anlamıyorummm

Kızlar bebeğimin 20.günündeyiz.Bugün doktora gittik bir kilosuna bakalım diye 3.850 den 4.350 ye çıkmış 20 günde aldığı bu kilo sizce yeterli mi?Bu arada hala sarılık riski devam ediyor...

bizim de 14. günümüz bugün hastaneden göbeğinin düşmesini beklemenize gerek yok yıkayabilirsiniz dediler ben de beklemedim şükür bi sıkıntı da yaşatmadı

Kızlar size bir şey sormak istiyorum...

Ben doğum yaptıktan sonra bana bir şey oldu sanki...Sürekli ağlıyorum gereksiz gereksiz...Moralim hiç yok...Sürekli gerginim 12 gündür hiç gülmedim

Eşimin yanımdan ayrılmasını istemiyorum...Çocukla ilgilenemiyorum bile...Zaten süt de gelmedi...Mamaya geçtik...

Depresyon gibi bir şey sanırım bu...Akşam olsa eşim gelse de beni çay içmeye ya da kahve içmeye götürse diye bekleyip duruyorum...

Sizin böyle sıkıntınız oldu mu,olduysa nasıl atlatılır ki bu?

lohusaliktan kaynaklaniyor canim ,rahat ol biraz zamanla alisacaksin bebegine ve yeni hayata ,cik bi yerlere evde durmak zorunda degilsin ki..

Bebeğini güle güle büyüt canım...
Benim annem bebeği 2 günde bir yanına ılık suyu alırdı ve bebeğin banyo şampuanını içine döküp bol sulu bir şekilde tertemiz siler sonra havluyla kurulardı.Tabi bu yapılırken hızlı olmalısın.Vucudu suyun içinde olmadığı için çabuk üşüyorlar.
Al basmasına gelince hurafe diyorum ben böyle şeylere.Baş ucuna bir cevşen koy,hatta gün içerisinde vaktin oldukça cevşeni oku.Allahın izni ile bişeycik olmaz.Peygamber efendimiz cevşen için "zırh gibidir"diyor.İçin rahat olsun.

Kızlar bebeğimin 20.günündeyiz.Bugün doktora gittik bir kilosuna bakalım diye 3.850 den 4.350 ye çıkmış 20 günde aldığı bu kilo sizce yeterli mi?Bu arada hala sarılık riski devam ediyor...

Canım biz ne desek boş.Doktorlar kilo alımının yeterli olup olmadığına karar veriyor.

Ben de aynı senin gibiydim.Çok sıkıntılı günler geçirdim.Kocam yanımdayken onun koynunda hüngür hüngür ağlardım.O gidincede annemin omuzunda "benim niye sütüm yok"diye ağlardım.Bebeğimi koklar koklar "seni doyuramıyorum"diye ağlardım.
Sadece süt meselesi değil,bebeğime nasıl bakacağım,keşke tekrar hamile olsaydım diye düşünürdüm.Hatta doğumdan 1 hafta sonra doktoruma kontrol için gittiğimde doktoru görür görmez yağmur gibi boşaldı gözlerimden.Doktor bile korktu halimi görünce.Benim asıl sıkıntım sütümün bebeğimi doyurmuyor oluşuydu ve bunu aşırı bi takıntı haline getirmiş olmamdı.Doktorumun konuşmalarıyla ve ailemin desteği ile çok rahatladım.Dediğim gibi lütfen hiç bişeyi kafana takma.Sen 2 saatte bir emzirmeye devam et.Bir damla süt dahi girse midesine ilaç gibidir.Şifa niyetine emziriyorum sonra üstüne mama veriyorum ben.Sağlıklı olsunlarda mama içsinler....

Selam kizlar..eminim ki hummali bir sekilde bebeklerinizle ilgileniyorsunuzdur
Kizlar bazen ben ne yapiyorum diye kendime cok soruyorum soyle bir baktimda kendime gozlerimin ici uykusuzluktan aciyor ve yediklerimin ne oldugunu bile bilmeden besleniyorum yani kisaca kendime bir dk dahi ayiramiyorum ...(bu arada bunlari dahi yazarken bizim oglan kucagimda meme emip ve uyukluyor)
Biliyorum bebeklerimiz buna deger fakat bizim de bir yandan tipimiz kayiyor galiba

Hepimizin yardimcisi olsun mevlam zor cok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…