2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hahaha çok güldüm cnm ya kayınvalidenin rüyasına..tatlı dille uyarsan ben kendim ilgilenip alışmak istiyorum falan diye belki sana bırakır.insan bu lohusalık döneminde yanında sadece annesini ve eşini istiyo en çok onların yanında rahat ediyo..benimde annem yanımdaydı bu gün gittitabii haftaya tekrar bi kaç günlüğüne gelmek şartıyla bıraktım.:)annelerimiz en büyük yardımcımız

canım çok geçmiş olsun..geçtiğimiz hafta banada öyle oldu ateş ve sıtma ben soğuk algınlığı diye düşünmüştüm acaba benimkide mi süt sıtmasıydıateşim 39 du ama ben doktora gitmedim kabızlık doğum sonrası hastaneden çıkarken doktor bana osmolak diye bi şurup verdi su veya meyve suyuna karıştırılarak kullanabiliyo bi kez kullandım sonuç süperdi karın ağrısı ve hemen koşarak wc
slm fulia bizlerde bir zamanlar mart ve nisan annelerini okuyup heyecanlanırken şimdi bizler anne olduk..zaman öyle çabuk geçiyo ki yakında sende gazı var,kakasını yapamadı,uyumuyo diye söyleniceksinne kadar sorunlar yaşasakta annelik çooook güzel.inş. sende yavrunu sağlıkla kucağına alırsın.
cnm arada bi dışarı çıkın bebekler arabada çok çabuk uyurmuş bende denemek için dışarı çıkardım bebişimi arabada ve dışarda hiç uyanmadı gezmek istiyomuş kuzum:)arada bi dışarı çıkmak çok iyi geliyo.evde bebeklerle uğraşınca sürekli insan bunalıyo hele de gazlı ve sürekli ağlıyosa..ben hamileliğimden önce ve hamileliğimde çok gezen biri olarak evden dışarı çıktığımda hapishaneden çıkmış gibi hissediyorum kendimi
Arkadaşlar mrb,benim oğlan çok fena pişik oldu doktor travozol ve bepanthen verdi 2 saatte bir bezini değiştiriyorum ıslak mendil kullanmayıda bıraktım fakat pişiği geçmiyor ne yapabilirim sizce??:2:
benim oğlumda bezinden dolayı pişik oldu cnm prima kullanıyodum molfixe geçtim..krem olarak troysd diye bi krem kullandım 2 günde geçti.ıslak mendil olarakta uni baby kullanıyorum bi problem yaşamadım..her altını açtığında bebeğinin poposunu yıkamayı dene cnm iyi gelir

Evet sürekli geriniyor olması gazdan oluyor.Benim oğlumda öyle.Bizim kolik saatimiz sabah 4-6 arası.Bu saatlerde sürekli geriniyor,bacakları karına çekip kızarıyor ve aniden bi çığlık atıp ağlamaya başlıyor.Onun ardındanda pırtlar geliyor tabi.Özellikle o saatte emzirmek çok zor oluyor.
Şu aralar benim oğlumun uykusu güzel,sürekli ağlaması falan hiç yok.Gazı çıkana kadar bir iki ingaa diyor o kadar.O yüzden ben şurubu günde 1e kadar düşürdüm.Senin oğlunda böyleyse şurubu günde 1-2 defa veya gazı olmadığını hissettiğin zamanda hiç vermeyebilirsin.
Ben yemek sonrası hemen nurse harveys şurubu verdiğim için metsili yemekten 1-1.5 saat önceye aldım ki kuzuma ilaç yüklemesi yapmayayım.
Bu şurubu ben internette araştırmalar sonucu aldım,sonrasında doktoruma danıştım ve o tamamen bitkisel olduğu için kullanabilirsin ama ben olsaydım colic-end veya colinax alırdım dedi.O şuruplar daha etkiliymiş bilmiyorum.

Valla benim kuzunun sancıları doğumdan 2-3 gün sonra başlamıştı.Bağırsakları gurulduyordu sürekli.Ama tavan yaptığı günler 10-15 gün sonrasıydı.

Eğer sağdığında bebeğini doyuracak kadar sütün geliyorsa bebeğin seni emerken doyuyordur.
Sadece çok küçük oldukları için sık sık emzirilmek isterler.Doymayan bebek huzursuz olur ve ağlar diye düşünüyorum.En azından benim oğlum öyleydi.Aç olduğu için(bende anlamadığım için)10-15 dk uyuyup uyanıyordu.Hiç keyfi yoktu
Ben ilk günler sağdığımda 5-10 cc anca geliyordu zaten ve o da yetmiyormuş .

Isitme testini hastanede ikinci gununde yaptilar ama o teste de ilk seferinde cevap vermedi ancak ikinci seferinde zoraki sonuc pozitif oldu.. ne biliyim belki benim oglam vurdum duymaz bir tip ama yeniden baktircam su kulak isi benim epey canimi sikti allahtan ins bir sorun cikmaz ins ..

Gecmis olsun canim ..bende valla cok tirsiyorum:2: grip oluruzda bebege gecer diye :18: allah verede ins olmaz yoksa memleketimin deniz suyuda yok burda ne yaparim valla tabii bu dediginiz bildigimiz deniz suyu ise

Arkadaşlar mrb,benim oğlan çok fena pişik oldu doktor travozol ve bepanthen verdi 2 saatte bir bezini değiştiriyorum ıslak mendil kullanmayıda bıraktım fakat pişiği geçmiyor ne yapabilirim sizce??:2:

Eger orda SUDOCREM satiliyorsa canim mutlaka bir dene gercekten cok inanilmaz bir crem ins satiliyordur Tr de. tavsiye ederim .birde havalar malum artik sicak Tr de bu yuzden poposunu yikayabilirsin sik sik bu da iyi gelebilir

mama takviyesi yapanlar kac cc mama veriyorsunuz.yada sut saganlar kac cc ile doyuyor bebekleriniz?

Bebegin haftaligina gore degisir kanimca mesela benim oglan 4. haftayi doldurdu ve suan gunde toplam 180 cc mama takviyesi yapiyorum ama beni her agladiginda da emiyor, yani ben once kendi sutumu dayiyorum sonra mama veriyorum ..valla anne sutunde bana doktor sinirlama koymadi malum sutum yettmedigi icin zaten mama veriyoruz gerci anne sutu gunde kac cc ictigi konusunda bir fikrim malesef yok uzgunum bu konuda sana yardimci olamadigim icin ins bilen tecrubesi olan annelerimiz sana yazarlar canim ..sutun bol olur ins..

Pişik için Mustela'nın pişik önleyici bariyer kremi var tavsiye ederim çok memnunum.Ayrıca altını temizlemek içinse doktor uni baby ıslak pamuklu mendili önermişti şimdi onu kullanıyorum.

Slm kızlar bende anneler gününden bir gün sonra 37.haftada anne oldum .benim oğlumda da 2.haftadan sonra gaz sorunu başladı umarım 40 ıçıkınca düzelir bu arada ben sezeryanla doğum yaptım bu dikiş izi için iz kalmamasını sağlayan bir krem bilgisi olan var mı?

Öyle mi canim ben onu güle güle dedik gibi anlamda zannediyorum.pek ingilizcem yok çat pat ama öyle biliyodum cizelgeyi yaparken kendi kendine olmus ben yazmadim yani insallah düzeltebilirim :)

Benim kuzunun da daha ilk gün pişik oldu,unibaby yenidoğan ıslak mendili kullanmıştık,şimdi makyaj pamuklarını ılık suyla ıslatıp kullanıyorum sonra da pamukla mutlaka kuruluyorum.Gündüz 10-15 dak altını açıp bezini bağlamadan pijama ile bırakıyorum,havalanıyor.Pişik önleyici olarak da desitin kullanıyorum.Dikkatimi çekti doktora falan gittiğimiz gün unibaby ıslak mendille siliyorum kızarmaya başlıyo,en iyisi denen ıslak mendil bile bize uymadı.Pamuğa devam:) Bu arada bir yerde okumuştum nadir de olsa bazı anneler ekşi yiyince dmates,erik vs. sütle bebeğe geçiyomuş,pişik yapıyomuş

Eger orda SUDOCREM satiliyorsa canim mutlaka bir dene gercekten cok inanilmaz bir crem ins satiliyordur Tr de. tavsiye ederim .birde havalar malum artik sicak Tr de bu yuzden poposunu yikayabilirsin sik sik bu da iyi gelebilir

sudocrem var canım burda da.Bende kullanıyorum ve çok memnunum ama oluşmuş pişikler için travacort tarzı kremler veriyor doktorlar.

mama takviyesi yapanlar kac cc mama veriyorsunuz.yada sut saganlar kac cc ile doyuyor bebekleriniz?

Oğlum 37 günlük.
Benim 2.5 saatte bir göğüslerimden 60 cc anca geliyor.Oğlumun karnı ise 100 cc ile anca doyuyor.Ben genelde 50 cc takviye hazırlıyorum çünkü 10-15 cc rahat döküyor içerken.(kendi sağdığım süt varsa yedekte onu veriyorum)

herkese merabaler
dün kötü bi geceden sonra bugün güne uyandım dün akşam saat8den itibaren
kızım çok huysuzlaştı hiç uyumadan sürekli ağlıyodu ve halada öyle :26::26::26:
sütümde hiç yoktu akşm yemeği bile yemedm misafirlrmde vardı
daha snra misafirlr gtti kızım halada ağlıyodu eşim geldi baktı kızıma
sarılmışm hem kızm ağlıyo hemde ben
eşim hadi acile götürelm dedi ve evdn çıkarkn saat gece 12di
götrdk doktr muane ettktn sonra gaz ve bağırsaktn dolyı ağlıyo dedi :26::26::26:
bi ine yaptılar ve bizi eve yolldılr eve geldk saat 2.30
hem çoook yorgun hemde çook uykusuz kaldık ve şuan hala
o yorgnluğumu üstmden atamdm

Oncelikle cok gecmis olsun canim allah sana sabir ve yavrucuguna da acil sifa verir ins.. Anam bu sitede biyolog86 birinci, sende ikinci oldun herhalde bebekleriniz ve sizler bir turlu rahata kavusamadiniz az da olsa size nazar mi degiyor kizlar malum basiniza geelenler suan hepimizde var ama sizlerin galiba cok yogun bir sekilde seyir ediyor bu yuzden bol bol okuyun kizlar allah yar ve yardimciniz olsun opuyoruz sizi

herkese günaydın;
kızlar bebeğim 5 günlük bugün itibariyle yalnız aşırı derecede göğüslerim çatladı bir dolu krem aldım sürekli kremliyorum ama acısı geçmiyo ağlayarak emziriyorum
çocuk acıkmış denince başımdan aşağı kaynar sular dökülüyo artık
bana bi önerisi olan varmı ? bitkiselde olabilir çünkü kremlerin bi etkisini görmüyorum geçsin artık

canım ben yara oldugunda makınayla sagıp werdım cok yararını gordum gogusumun bırını weryodum sonra bıberonu werdım.dıger gogsumu ıkı uc gun dınlerndırdım tek makınayla sagdım yara kabuk baglayıp ıyılestı bu sure zarfın da biberona fln da alısmadı ayrıcana sımdı goguslerım alıstı acıtyo ama artık yara olmuyo

turuncu sutum az benımde maleseff doymuoo mama takvıyesı yapıorum gunde 3 4 kere 60 cc fln medelayı övüyorlar bende ondan alayım ozaman benım oğlum bı aylık oldugunda tam bır kılo almıstıııı 4000gr ama kıyafetle tartıldıııı dogdugunda 2970 grdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…