2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Anne olmak çok zormuş...
işlerimi yetistiremiyorum bi yandan yemek ütü temizlik zaten eskisi giai hic yapmiyorum bütün bu isler arasinda aglayip susmayan bir bebek çamasir bulasik.off bi de bebektdn beter koca tabii..bugün bu stresle Tuana ya bagirdim kendimd oyle kizginim ki yavrum o daha kücücük bi bebek.affet beni kizim bi daha bagirmicam söz veriyorum..
annemmm ben bir taneyle başa cikamazken sen nasil 4 cocukla başediyodun???

Kızlar aslında çok haklısınız kızımı en az 1 yaşına kadar ben büyütmek isterdim ama malum borçlarımız var o yüzden uzun izne ayrılamıyorum,burda kiralar da çok yüksek ben çalışmazsam maaş adına elde avuçta bir şey kalmayacak...yalnız müdürden ders saatlerimi azaltmasını ve bir günümü boşaltmasını isteyeceğim umarım gerçekleşir ki yapar zaten o zaman kızımla daha çok kalırım...
üşütmemek için nasıl önlem almalıyım?

acaba hocanın fetfası iyi mi geldi?

Tuana yi ellerinden tuttugumda kendini kaldirabiliyor ve yarim oturttugumda kendini iterek kalkmaya çalisiyor.az kaldii kizim ha gayrett!

Aah ahh ben de ayni dertten muzdaribim.dogumdan önce de demistim hediye al bak ufakta olsa gönül almak icin hediyeyi birak benimki lohusayken bana neler yasatti biliyosunuz.simdi bende diyorum ikinci ücüncü cocukta bile neler aliyolar sen daha ilk cocugunda bana neler yaptin hediyeyi de gectim dul kadin gibi yalniz biraktin n da ikincisi olunca alirim diyo.
nahh sana ikinci kendisi dogurcak galiba.aksamdan aksama sevecek yine bütün yük bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar gaz sancısı ile uğraşırken bi de başımıza diş çıktı, bizimkinin dişleri yol almaya başladı, 2 gündür acayip huzursuz doktor bir jel verdi şimdi masaj yaparak sürüyoruz, çok erken gelmeye başladı bu dişler ya ne aceleleri varsa

Nasil anladin dis cikardigini bizimkide cok huzursuz ve eli surekli agzinda hatta ne bulursa agzina alip kemiriyor, tukrugude hat safada ..bende disten supeleniyorum ama nasil tam anlasilir bilemiyorum, seninkini doktor mu soyledi ve neye dayanarak soyledi dis cikardigini..gecmis olsun umarim en problemsiz sekilde atlatirlir ins

Kızlar bizim oğlana gece meme vermeye başladım da 2 saatte bir kalkıyor

Acaba sizinde mi öyle yoksa bu benimki memeyi geç buldu diye şımarlık mı yapıyor ?

Bir de ben verdiğim 10 kilonun 5ini geri almışım

Nasıl yapsak da emzirmeyi, etkilemeden zayıflasak

Emzirmenin kilo verdirdiği de bence koca bir yalan,sırf kadınlar emzirsin diye atmışlar onu anladım

benim velet zaten mızmız ama 2-3 gündür gerekli gereksiz birden ağlamaya başladı, gündüz uykuları iyice azaldı, 5-10 dk uyuyup birden uyanmaya başladı, gündüzleri emzirmek istediğimde ağlamaya memeyi reddetmeye başladı, tükürük desen felaket köpük köpük hiç durmuyo ağzı, eller sürekli ağızda, ben dün anladım bu yine birdenbire gündüz vakti ağlamaya başladı o sırada bi baktım diş etinin üst kısmında küçücük bi sivilce gibi bi pıtırcık var, şüphelendim emziği ile dişetlerine masaj yaptım baktım hemen sustu hoşuna gitti, sonra ellerimle yokladım hissettim, doktoru aradık, olabilir dedi belirtiler onu gösteriyor, bir jel ismi söyledi bugün masaj yaparak sürdüm rahatladı bıdığım, zaten haftaya kontdolümüz var o zaman daha açıklayıcı anlatırım

Ay sorma süt sağdıktan sonra öyle bir acıkıyorum ki kendimi tazmanya canavarı gibi hissediyorumHemen buzdolabına koşup acaba ne yesem diye bakıyorum.Bu sabah dün pişirdiğim tavuklu fıstıklı üzümlü pilavı üzerinize afiyet kaşık kaşık tükettim,ardından bol su...Savulun tazmanya geliyooor

Aynen ben de 2 saat arayla emzirmek 2 saat arayla atıştırmak demek

Onların hepsi de yol su elektrik olarak değil bol yağ olarak döndü bana

Nasıl yapsam bilemedim ki

bu arada tekmele oyna oyun halısı bugün geldi, biraz oynasın diye yatırdım oyun halısına oğlşumu ama pek anlamadı sanki, baktı durdu aval aval benimki, bi de kükreyen aslanımız da geldi, sanki onu daha çok beğendi, bu arada oğlumun ismi ediz arslan, odası aslandan kaplandan geçilmiyo walla, e bizimki de ağlak kükreyip kükreyip duruyo...

Sagol canimcim valla bizinkinde de soyledigin gibi biri ustte biri altta olmak uzere iki sivilce var beyaz minicik birsey hatta ben yarami oldu diye dusunmustum demek distenmis , bende 4 aylikken dis cikarmisim demek oglum anasina benzeyecek off bu oglanda nirde kotu huyumuz var hep onlari kapiyor..neyse sen ogrendiginde buraya yazarsin dimi durumu malum dis cikarmaya calisan belki cok bebek var aramizda ama farkinda degiliz yani farkina vardirmis olursun

Ev hanimi olmadigima cok uzuldum
Izin bitti fizik tedavi bitti yillik izinleri yemeye basladim
Tanidik doktor bulup rapor almak icime sinmiyor
Sirf ucretsiz almayacagim diye hasta degilken hasta gibi kandirmak
Allah korusun biryerden cikiverir
Oglumla iyice kaynastik nasil birakacagim bilmuiyorum
Gerekirse altin bozdurup ucretsiz izin alacagim
Oglum emeklerken gormeliyim ya birakamam

Artik bu dengesizlige dayanamiyorum
Cumadan sonra duzeldik derken
Anneme lohusaligimda laf eden akrabasina gik demeden gitmisken
Su saatte esim yegenini de aldi disari gezmeye cikti
Bana sormadi bile
Oylece oturuyorum
Kamera sakasi sanki
Inanamiyorum kizlar esimin bu yaptiklarina inanamiyorum
Yarin tasi taragi toplayip evime donmek istiyorum
Bir arkadasima gidip kafa dinlemek
Ya da bir otele
Ama omer rahat eder mi ki
Of delirmek uzereyim

Emzirerek kilo vermek ben de işe yaradi 13 kilonun 9 u gitti kaldi 4 kg.
emzirdikce acikmak normal tabi biciriklar sömürüyolar bizi ama kilo vermek uzun bi sürec daha 3-4 ay oldu nasil ki 9 ayda aldiysak o kilolari bi seneye yakin bi zamanda da verecegiz insallahhh

Bitanem benim üzülme bütün erkekler ayni çünkü sana bana anormal gelen üzücü sinir bozucu gelen seyler onlara normal geliyor kadinla erkegin farki iste

Haklisin valla 9 ay gercekten uzun bir surec ve tabii olarakta alinan kilolar yavas yavas verilecek..Bende zaten sut pek yok ama yeme desen haddinden fazla hani desem sut oluyorda yiyorum amenna ama oda yok be gulum bu yuzden biraz endiseliyim kilo verme konusunda ..ne yapak saglik olsunda olur ins zamanla hersey girer yoluna..
Cnm sen su test isini ne yaptik hamilelik testi yaptirdinmi, durumlar ne bekliyormusun

Zeynepcim uzme kendini inan olan yine sutune yani yavrunun rizkina olucak..hem beterin beteri var dun esimle yasadiklarimi bilsen inan benim esim pirlantaymis dersin..dun durup durmadan parladi ve ne oldugunu anlamadim ve elini tam yukari kaldirdi kalktim gittim ..ya ben omrum boyunca anne ve babamdan dahi bir fiske yemis degilim ..Anliyorum seni bazen erkekler gercekten cekilmez ama su gercegide degistiremiyoruz onlar bizim canimizdan cok deger verdigiiz yavrularimizinda babalari :44:

Gider canim gider hele şu bebisler biraz büyüsün o zaman egzerrizede vakit buluruz disarilara dadaha cok gideriz azmin yenemeyecegi bisey yok
o işi de sorma canim ya cok endiseliyimadet olamamanin bi rahatligi var ama öyle de hamile kalan cok var daha bi hafta oldu bi iki hafta daha gecsin yapcam testi insallah negatif cikar yoksa kocami gebertirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…