2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydınlar hayırlı cumalar bugün bebeklerimiz bol iştahlı, bol uykulu ve uslu olurlar inşallah...

herkese günaydınlar hayırlı cumalar bugün bebeklerimiz bol iştahlı, bol uykulu ve uslu olurlar inşallah...

aminnnn:)

bebelerinde benzin göstergesi gibi bi göstergeleri olsa doyup doymadıklarını anlasak...
depolarını fulleyip doyuramıyon çocuğu diyen gonu gomşunun gözüne soksak...

cnm kilo takibi yap en iyisi her hafta tartılmaya götür mesela bir dene bakalım...
komşuları dinleme... ya hepsi bir olmuyor gerçi ama
en iyisi devamlı takibe al biraz daha bekle bakalım milletede yapabiliyorsan tıka kulaklarını hatta eve sokma açma kapıyı:)

Son düzenleme:
Günaydın kızlar...Hayırlı cumalar...
Dün akşam annemler geldi nihayet gezmelerden .
Kayra uyuyordu tabi ama karnını doyururken gözlerini açtı,bizimkilerde biraz sevdiler ama göbişin gitmiş olduğunu görünce "çocuğu zayıflatmışsın" diye bana kızdılar.
Al işte,bunu kaynana söylese suratım asılır ama ana baba söyleyince sesini çıkaramıyorsun.

Sabah yine 5.30 da başladı mesai...Geç yatınca biraz uykusuz kaldım :18:

Arefe günü köye gidilecek ve 1-2 gün orda kalınacak.Ordakilerin hiç biri süt sağdığımı ve mama verdiğimi bilmiyor.Duyarlarsa bin bir nasihat dinlemek zorunda kalacağım.Herkes her şeyi benden iyi biliyor nasıl olsa,akıl veren de çok olacaktır.O yüzden şimdiden ne yapacağımı kara kara düşünüyorum.Köy ile ev arası 1 saatlik yol.Babamla konuşup sabah gidip akşam gelmeyi teklif edeceğim.Onlarada neden kalamadığıma dair bir bahane bulmam lazım.

Eşimede anlayışından dolayı çok teşekkür ettim...Normalde bayramı hep onun ailesinin yanında geçirirdik ama bu sene sırf ben rahat edeyim diye annemlere geldik.Arada bir atışıyoz ama düşüncelidir herifim

günaydınlar herkese
bugün babaannemize gidiyoruz bayram tatiline herkese hayırlı yolculuklar rabbim kazalardan muhafaza etsin hepimizi
bende 24 yaşındayım ilk bebişimiz zeynom rabbim isteyen herkese nasip etsin
2 gün önce dogum günümdü koçiş bana süpriz yapıp alışveriş diye kuyumcuya götürdü
çok istediğim bir yüzük vardı onu aldı sağolsun
doğum yaptığımda da bilezik almıştı
dedim sen bana bilezik alacaksan ben hersene bir tane doğururum
kızlar ya kilo durumlarınız nasıl ben 22 kilo almıştım 14 ü gitti 8 kilo kaldı
annemlerin orda istanbulda gittiğim bi spor salonu vardı dün aradım bayanlara yönelik günleriniz varmı diye ekimden itibaren olacak dedi coook sevindimm
ocakta gitmeyi düşünüyorum istanbula o zamana kadar da birazcık verirsem eski kılomunda altına düşerim inş.
sizde durumlar nasıl

anne olmak

bir gözü gerçeklere bakarken
bir gözünle hayalere dalmaktır ..
anne olmak
yumşacık tutunğun kalbinle
her sıkıntıya dağ gibi durmaktır ,..
anne olmak
günah dolu dünyada işlenen en büyük sevaptır
anne olmak
her türlü gürültüde evladıyın tek nefesini bille duymaktır
anne olmak
bahşettiği lütüfdan dolayı yaradana yanaşmaktır ..

hoşuma gitti sizlede paylaşmak istedim

kızlar marmariste 1 tane özel hastane var ilk ay kontrolüne ona götürmüştüm adam 80 yaşında desem yeridir hiç memnun kalmayınca devlet hastanesinin doktoru iyi dediler 2. ay kontrolünde çok güzel ilgilendi her ay 1er kilo çok iyi dedi 10 gün sonrasında kalça ultrasonu için gittiğimizde bir tartayım eceyi dedim 150gr aldığı çıktı idrar kaka tahlili yaptık normal çıktı aylık kontrolünde değerlendiririz dedi bugün gittik 500 gr almış yani ece 6 kilo oldu. 1 ayda tutturdu doktor her memeden sonra 30cc mama ver diye ben en azından bir 15 gün daha beklesek dedim kızdı. yarına muğlada yücelen hastanesi var ona götürücem içime sinmiyor. sütüm çok sağıp döküyorum ama eskisi gibi bardağa koyup dolaba koyduğumda yağı hiç yok gibi ondanmı acaba bilemiyorum sizlerinde az almıştı mamaya başlayan varmı

canım 6 kılo güzel kızın ne kadarlık
benim kızım ilk ayında 1,5 kilo2. ayında 1 kilo 3. ayındada 1 kilo almıştı dr normal başka bişeye gerek yok dedi
en son 3. ayında 6900 dü
senin kızın benimkinden küçükse 6 kilo normal gibi geldi bana mama taraftarı değilim bende

Günaydın hanımlar...
Dün de gelemedim yanınıza ama çok merak ettim acaba sohpet nasıl gidiyor diye,valla arada bir iki dakikalığına baktım cevap yazacak zaman bulamadım.
Biliyorum bunu benden tekrar tekrar duyduğunuz için artık sıkılmışsınızdır ama ne yapayım beni en çok siz anlarsınız diye yazıyorum,kızım gene kustu.Özellikle sabah beslenmesinde yapıyor bunu.Kafama takmayayım diyorum ama ne yapayım üzülüyor insan işte.Beslenmeden sonra kusmayınca Allah a şükredip rahatlıyorum...
Biz de pazara İzmirdeyiz,eşimin ailesi köyde yaşıyor.İnşallah bebeğim rahatsız olmaz.Kaynana ilk defa görcek kuzumu,gerçi haketmiyor ama eşim için gidiyoruz işte.Kadın ne hamilelik döneminde ne de doğumdan sonra torununu hiç sormadı,cinsiyeti de 7.aydan sonra biz onlara sömestrda giderken öğrendi.Tabi lafımı esirgermiyim,aklına yeni mi geliyor dedim şimdiye kadar ne alemdeydin dedim kem küm etmekten başka bir şey diyemedi.
Kızlar ben kv bahsini kapatmak istiyorum çünkü ne kadar çok konuşursam o kadar aklımda kalır ve canımı sıkar.Durun bakalım daha dönüşte hepimiz yaşadıklarımızı bir bir döktürürüz
Annecikler ben bu iştah sorununu nasıl çözeceğim?Hadi uykudayken zar zor veriyorum uyanıkken ise ağlaya ağlaya veriyorum ne olacak halimiz?Şimdi ben işe başladığımda bakıcı nasıl verecek?Benim gibi ısrarcı ve sabırlı olabilecek mi?Şİmdiden düşündükçe afakanlar basıyor. kızımız 6 aylık olana kadar yani ek besine geçene kadar rapor almayı düşünüyorum bakalım ozamana kadar sorun hallolur.Korkum ilerde yediğini kusmayı öğrenmesi Allah korusun işte bu daha kötü olur.

Canım ben günde 2 defa 100 cc mama vermeye çalışıyorum onun dışında gerisi anne sütü.Arada benim sütümde de yağ tabakası olmuyor.Ama önemli bir husus,ben sabahları tereyağda yumurta yiyorum bugünlerde sütlaç tüketiyorum,meyve de ye,yani yemeği ihmel etme.Bence sşu aralar yaşadıkların seni çok yıpratıyor ondan da olabilir bak,sütün kalitesini etkiler.Dikkat et kendine.

bizimki condom + kayganlaştırıcı jel.. pek doğal olmuyor biliyorum ama en doğalı bu galiba sırf condom zor hakkaten öyle, geri cekilmeye bence de güven olmaz

valla ben hemen spiral taktırdım... bence en rahatı ve en güvenilir olanı

bizim bu sene bayramımız ççok değişik olcak (işimede gelmiyo değil doğrusu ) anneler babalar ve tüm akrabalar köyde... biz istanbulda kaldık eşimin işi yüzünden... birkaç günlüğünede çocuğa eziyet olur gitmeyelim dedik... yaniiiii istanbulda gezeceğimiz fazla kimse yok oyüzden belki bi şile kaçamağı yapmayı planladık.... ohhhh kimse tatlı ye diye zorlamicak, kapı kapı dolaşmak zorunda değiliz, ne güzel bi bayram

bizimki condom + kayganlaştırıcı jel.. pek doğal olmuyor biliyorum ama en doğalı bu galiba sırf condom zor hakkaten öyle, geri cekilmeye bence de güven olmaz

bizim bu sene bayramımız ççok değişik olcak (işimede gelmiyo değil doğrusu ) anneler babalar ve tüm akrabalar köyde... biz istanbulda kaldık eşimin işi yüzünden... birkaç günlüğünede çocuğa eziyet olur gitmeyelim dedik... yaniiiii istanbulda gezeceğimiz fazla kimse yok oyüzden belki bi şile kaçamağı yapmayı planladık.... ohhhh kimse tatlı ye diye zorlamicak, kapı kapı dolaşmak zorunda değiliz, ne güzel bi bayram

Canim artik gun gectikce sutumuzun kalitesi dusuyor sanirim,3.aydan sonra bebekler daha az kilo almaya baslayacak,bu bilinen bir gercek.Bizim doktorumuz da her gittigimizde 600g in altinda aldiysa mamaya baslayacagiz diyo daha kuzumu tartmadan.Bu ay750 g aldik bizde,bidahaki ay bi daha bakip degerlendirelim dedi.Benim kizim da nazlilardan,memeyibicekiyo,2 dak etrafa bakiniyor,nolucaz bilmem.
Biz de aksam 7 gibi yola cikacagiz memleketime gitmek icin,8 saatlik yol,ins kazasiz belasiz sag salim variriz.Kuzucugun uyku saati olacak,ins.etkilenmez fazla.
Herkese iibayramlar simdiden

azraece
cnm ilk emdiği kısım daha sulu ve şekerlii
sonraki kısım daha yağlı oluyor bebeğe doydun uyarısı veriyormuşş
bu açıdan bir karşılaştırma yap istersen birde

lütfen sütümün kalitesi azaldı diye düşünmeeee....

spiralde acı hissi oluyomu canım takılırken. bide koruması yüzde kaç acaba. bi akarabamız spiralle hamile kalmıştı. yanetkisi falan varmı neler. bizde condom kullanıyoruz ama hiç sevmiyorum ben. ama şu durumda başka çarede yok. ücreti nedir bide bilgilendirirsen sevinirim.

cnm ücreti spiralden spirale değişiyo... benn 100 tl ye taktırdım... herkeste acıyo diye bi düşünce var oda insanın yapısına bağlı bence, ben biraz gaddar olduğum için birdde okadar doğum sancısı atlattım bumu acicak yani diyerek taktırdığım için acımadı 5 saniyede bitiyo zaten...
spiralle hamile kalanları bende duydum, o artık doktorun takmasıylamı alakalı yoksa fark etmeden spiralimi düştü onu bilemem...
korumasına gelirsek benim bildiğim en çok tavsiye edilen yöntem budur hem okuldan öğrendiğime hemde 2 doktora sormama dayanarak söylüyorum, %98 etkili olduğunu biliyorum...
yan etkilerini tam bişey söyliyemicem henüz çünkü taktıralı 1bucuk ay oluyo... lohusalıktan sonra bidaha adet görmedim ama bu emzirirken rastlanan bi durum, bildiğim kadarıyla kimi insanda fazla adet görme oluyomuş yani fazla dediğim 6gün süren adetin 10 gün filan oluyo... başkatürlü bi yan etkisi olmazmış eğer spirale karşı alerjin olmazsa... alerjik reaksiyon olduğu taktirde çıkarmak gerekir...

umarım bu bilgiler yeterlidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…