2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım maşallah bebeğine çok tonton görünüyor. bende ramazanda yemek yiyemeyenlerdendim ama şimdi normal döndük, bende kendim meyvaları kaynatıp birazda şeker ekleyip mis gibi içiyorum ohhhh sütümü de arttırıo, birde kuru incir çok iyi geliyormuş, aldım ama henüz deneyemedim. burda bir arkadaş 4 tanesini suda kaynatıp, önce suyunu içtiğini sonrada incirleri yediğini yazmıştı, herşeyi denemekte fayda var... birde azraece senin fıstık kaç kilo

Asysss canim masallah bebisin cokk tatlii japonlara benziyo ya

azraece ece iyice büyümüs onunda gözleri renkli galiba masallah canim öp benim yerime

biyolooog o asyayi bana getirr yicem omu valla o nasil bi tatliliktir aman Allahim pitircik senii

turuncu canim inan ayni seyleri nerdeyse hepimiz yasiyoruz. Allah kadini daha duxarli,duygusal,akilli,vefakar,cefakar vs...yaratmis.biz olmasak ne yaparlar acaba?

Mina Tuana bayramlığıyla :)

Eklentiler

• $IMG1966.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 47
  • $IMG1962.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 43
  • $IMG1964.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 47
Kizlar sütlerden konusulmus ama ben şunu anladm sütün yemeyle ilgisi pek yok ben bazen oluyoki bi gün hic yemek yemeyp ertesi günü de az bisey yesem bile sütüm var cok şükür.
annemde bende bisey yemesef sütü cokmus.kücük kardesimde ne yariyosa yedi hic sütü yoktu.
rizik yani hepimizin rizki nasil farkliysa yavrularimizin da öyle..

mina tuana nın dötünü boğumlanmış bacaklarını tombalak yanaklarını yerim o emziğinide öperim:)
resmen oturmuş yahu ben hep ya yatırıyorum arabasına yada pusetle oturtuyorum:)
en kısa zamanda mesela yarın yarım oturur pozisyonda gezdirmezsem kıskanırım ayol:)

ımmmmm
tereyağı dedin yine canım çekti...

bende yazayım ben sabahları tereyağı mutlaka kaşar ve reçel yiyorum...ben sevmem kahvaltıyı hamileykende doguruncada anca bu kadar oluyor walla:)

öğlenleri nesfit falan varsa yoksa yine az tereyağı kaşar yiyorumm
aralarda elime hangi meyve geçerse ben meyve yiyorum aşığım bütün meyvelere hiç üşenmem kendime meyve tabağı hazırlarım devamlı:)

akşamda ne varsa ama açıkçası hamilelikteki gibi hem et hem salata hem yogurt yemiyorum...
hergün en az bir kere bazen 3 kere(evet bencede yuhhh ) dondurma

ama cnm bence en önemli etmen uyku
ben uykumu alamayım 2 gün hemen asya emerken sızlıyo azalıyo yaniii
ama mesela gündüz uyuyayım o gün taşıyooo

hurmanın semizotunun ve tahin pekmezin gözle görülür farkınıda gördüm açıkçası

hamilelikteki gibi 5 lt su içmiyorum durduramazdım kendimi suya hasrettim 6 lt içtiğim olurdu
şimdi kola limonata kendi yaptıgım erik vişne suyu şekersiz ve su belki 1 lt falan

Son düzenleme:
Kayra çook mız mız oldu yaa...
Ben doğduğundan belli hiç bebeğimin bu kadar ağladığını görmemiştim.Hiç bişeyden memnun olmuyor.Ağlamaya başladığında susturamıyorum,çığlık çığlığa bağırıyor ama hiiiç gözünden yaş damlamıyor.Huysuzluğundan yapıyor belli ki...
Eskisi gibi oyun oynamakta istemiyor.İyice huyu değişti bebeğimin.Büyüdükçe akıllanacağı yerde tam tersi oldu bizimki...

Süt içme sorunu daha da artmaya başlayınca çareyi kaşık mamasında buldum.2 gündür anne sütü ile kaşık maması veriyorum yarım öğün,bayıla bayıla yiyor...Hem anne sütü içmiş oluyor hem de bunu sevdiği şekilde yemiş oluyor.O yüzden içim rahat.
Yoksa yavrum aç gezmeye başlamıştı.Yine sabahları kuru bez ile kalkınca içim rahat etmedi.Zaten cumartesi doktora gidince konuşacağız bakalım son durumu.
Annem de ikide bir "sütün yaramıyor"diyip duruyor...Ya diyorum sütle ne alakası var.4 aylık çocuk normalde 150 cc içmesi gerekirken 70 cc içerse bu çocuk kilo alır mı ???

Bu arada bayram harçlığımız ile chicco polly çift kılıflı mama sandalyesi aldık biz.Müthiş kullanışlı bir ürün.

Son olarak benim sütümün azlığını ve arttırmak için neler neler yaptığımı burda herkes bilir.Benim sütümü hiç bir gıda arttırmadı su haricinde..Su içersem süt var yoksa bütün gün bir teneke helva da yesem dereotuda yesem hiiiç faydası yok....Haa bir de sütün işe yaradığını keşfettim

Bu da benim kuzum ve bayramlığı

Eklentiler

• $530115_342213602529558_1048850999_n.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:

bende yemeklerimi azaltmazsam ve düzenli yersem iyi oluyor sütüm.. ihmal de etmiyorum abartmıyorum da.. komposto, meyve suları, pekmez, tahin, hurma, üzüm favorilerim
arada bi tartıl derim, sonradan tombik olupta üzülmeni istemem :)) hoş o da yakışıyodur sana ayrıca emziriyoruz ya biraz fazla yememiz çok kilo aldırmaz kanımca

oyy maşallah ya gelinliğini yesinler, yine tatlılığı konuşuyor asya kuzumuzun

kızzz bunu böyle arabasında gelen geçene göstermeseydin maşallah, nazar değmesin sonraa.. çok datlu çok Allahım hepimizin bebişini nazarlardan kem gözlerden korusun

Eki Görüntüle 493165

bu da kızımın bayramlığı...amcası almış sağolsun...

Eki Görüntüle 492851 Eki Görüntüle 492853
bu da bnm cnm kızım..bayramlığımız değil..günlük kıyafetimiz ..bayramlığımız gelinlikti...

Yerim ben bu prensesleriiiiiiii

süper ya, aç kalmamış oluyor sonuçta kuzun.. napalım bu bebişler daha çok oynatacağa benziyor bizi, yeter ki doysunlar da, önemli olan bu.. onlar toksa biz de rahat oluyoruz ..
hayırlı olsun sandalyeniz.. bizde mama sandalyesi alıcaz ama iki tane polly var, bir doğumdan itibaren olan, birde 6 aydan itibaren.. hangisini aldınız?
Bu da benim kuzum ve bayramlığı

Eki Görüntüle 493791

kayra paşaya bakınn maşallah bayramlığı çok yakışmış

nasıl oluyorsa resimlerde tontiş çıkıyor benim kız 3 ay sonunda 6 100gr boyuda 60cm çıktı bakalım bu ay ne olucak

Canım biz chicco polly çift kılıflı olanı aldık 260 liraya.Uzun araştırma sonucu bunun çok kullanışlı olduğunu okudum.Chicco polly magic çok pahalı,4.aydan itibaren kullanılır diye yazıyor ama ilerisi için bebek rahat edemediği için kullanışlı değilmiş.
4.aylık bebek için yapıldığından içi daha dar imiş ama çift kılıflı olan hem geniş hem rahat imiş.
Onda 6.aydan itibaren diye yazıyor ama sandalye arkası 3 farklı pozisyonda ayarlanabiliyor.Yani istenirse kemerleri bağlanıp ana kucağı pozisyonuna getirilip ek gıda rahatlıkla yedirilebilir.
Ben mama sandalyesini en az 3 sene kullanmayı planlıyorum.Bu sandalyenin ön tepsisini çıkardığında kendi yemek masamız ile rahatlıkle birleştirebiliyorsun.Üstelik yükseklik ayarı da var.
Özellikle ek gıdayı mutfakta yedirmeyi tercih edeceğim ki bebeğim yemeğin sadece mutfakta yenmesi gerektiğini öğrensin.Bizim yemek yediğimiz saatlerde ise bizimle birlikte masaya oturmasını istiyorum öğrenmesi için.O yüzden rahatlık ve konfor çok önemliydi bizim için.

Lillac ve biyolog teyzeleri tesekkür ederiz.
lillaccim gelen gecen sevdi valla dua okudum rabbim korusun bebislerimizi..
biyolog ben tam oturtma pozisyonunda oturtuyorum artik cünkü kendini tutabiliyo,kalkmaya calisiyo.yatma pozisyonunu pek sevmiyo.sadece uyudugunda yatiriyorum.

turuncu masallah Kayra ya pek yakisikli olmus. bayramligi da cok cici.masallah ayakta durabiliyor.ben ayakta tutunca tam basamiyor bir de Kayra gibi dik duramiyor

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederiz teyzesi...
Kayranın ayağı üzerine sert basmasına doktor da çok şaşırmıştı.
Normalde 6.ayda bu kadar sert basıp dk durabilirlermiş ama bizimki erkenci çıktı.
En sevdiği şey parmaklarından tutulup ayağa kaldırılması

sağol turuncu, gayet kullanışlı dediğin öyleyse.. alırken bunları göz önünde bulundurucam

biyologcum maasallah kızımıza yaaa biz 300tl yakın topladık şükürler olsun ama eşimin tarafı hiç vermedi sayılır komsular bile verdi onlarda yok bende onlara vermicem avucumu yalasınlar hıh

emzirdinmi kız milleti nerden biliyolar sütünün yavan oldugunu öle insanları benimde dövesim geliyor zaten derdin var bide dert ekliyolar ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…