2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar bugün kontrolümüz vardı bizimde eren 6.650 gr olmuş boy 64cm dr çok iyi dedi önceki ay 150 gr az almış demişti o farkı kapatmışız üstüne 150gr fazla almışız çok sevindim her ay kontrolümüzde acaba nasıl die endişeleniyorum ama bir problem yok çok şükür tv seyretmeyin kesinlikle dedi bide benim sütüm azdı mama takviyesi yapıyorum ama mide bulantısı ilacına başladım ve sütüm arttı her annede artırmıyormuş ama bana yaradı dr ilaca devam et dedi

Valla hiç bişey demeye hakları yok aslında bazen bişey istediğimizde yok deyip çıkıveriyorlar işin içinden deli oluyorum. bir bayan olarak hep kenarda bişiler lazım. bende senin yöntemi cok yaptım kenarda durandan harcadım annem verdi dedim ama yakalanmamıştım. ama söylemeye gerek duymadım sonucta oğlumuza harcadım dersin bence de.

Masallah bebegine bebekler gercekten farkı cok cabuk kapatıyorlar. mide bulantısı hapını sütün olması için mi kullanıyorsun?? biraz anlatırmısın benimde sütüm yetmiyor bende mama kullanıyorum.

Masallah bebegine bebekler gercekten farkı cok cabuk kapatıyorlar. mide bulantısı hapını sütün olması için mi kullanıyorsun?? biraz anlatırmısın benimde sütüm yetmiyor bende mama kullanıyorum.

evet canım süt arttırıcı olarak kullanıyorum dr tavsiye etmişti işe yaradı dene istersen günde 3 tane içiyorum metpm....

hangi ilacmis canim o benimkide azaldi arastirma icindeyim:18:

Eki Görüntüle 494062 Eki Görüntüle 494067
kızlaarr bnde kızımı görücüye çıkardım
hepinizin bayramınıda kutlarım

Masallahne tatli bir bebek, allah nazarlardan ve kem gozlerden saklasin..yazma cok yakismis uyy seker kiz candy

Demek ikinci defa teyze oluyon woww masallah allah tamamini erdirir ve saglicakla kucagina alir ins .ablani ve seni tebrik ederim cnm ..simdi sira sende giii hadi gec kalma

Kizlarrr benim oglanin bir sarkisi var ama kiz anneleri lutfen kizmayin oglum cok seviyor bu sarkiyi ..him sarki ne mi iste sarki "Kizlar kizlar olem mi yanaginizdan opem mi ... "ki gerisini zaten biliyorsunuzdur ..sizlerin var mi boyle bebeklerinizin hoslandigi sarkilar, alem bu cocuklar benim velet birde babasinin horlama taklidini yapiyorum resmen kahkalarla guluyor babasi ise cok bozuluyor

ben yapmak istemiyorum eşim hiç istemiyor canım tekrar dogum gaz uykusuzluk eve kapanma ooo kız ben şimdi böle der hamile kalırmısım ozaman bogarsınız beni buarada siyahlale ne oldu regl olayın

kız söyledigin sarkıya bak güldüm gece gece benim bebegim sürekli konusmaya bayılıyor hep yüzüne konuscaksın gülüyor

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.Kompostosunu sütü artırır.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir(bebeklerde iştah açıcı olarak verilir.Bir çay kaşığı havuç tohumu bir çay barda suda kaynatılır 5dk,günde 3 kez yemekten sonra içilir)
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir(fazla içilmemelidir 20 gün işilirse 10 gün dinlenmelidir)
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, kekik çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Boza,tahin helvası annelere göre sütü artırır.
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırıriÇörek otu yağı birkaç damla bir fincan ılık suda katılır günde 3-4 kez içilir anne sütü artırır.
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
27-- Ihlamur,pağpatiya kaynatılır sütü artırır.Sekersiz ıhlamur iştahı kapatır bebeklere ve emziren annelere sekerli içmelidir.
TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 27 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )
28 dere otu.cay olarak icilebilir veya cacik icine katabilir veya slatalara katabilir.

Maydanoz ve mısır için anne sütü azıltır okumuştum.Bazı yerler artırır bazı ise azaltır.Ben kesin olmadığı için ne mısır ne de maydanoz tüketiyorum.
Limon,çok tuzlu ,çok ekşi yicekler,Turşular anne sütü azaltır.
Sarmsak kokusu süte geçer bebek amek istemeye bilir.
Emziren anneler pekmez.ıspanaküet yumurta yani demire zengin gıdaları tüketmeli bebeğin kansızlığı önleyebilsin.

kız söyledigin sarkıya bak güldüm gece gece benim bebegim sürekli konusmaya bayılıyor hep yüzüne konuscaksın gülüyor

Yaa simdi biz oglan anneleriyiz benim korkum simdi kiz annelerinin tepkisini almak yaa simdiden soyluyumde kizmayin benim oglana cok sarki soyledim inanin bunu cook sevdi bu yuzden bu sarkiyi sectik yani yoksa oglumu simdiden capkin yapma derdinde degilim hani..
Birde beykozcum senin gulup mutlu olman bizide mutlu ediyooo..

canım benim sevindirdn beni demek oglusun bu sarkıyı begenmiş anneye sölemek düşer kız annelerinin alınacagını sanmam cnkü sonucta hersey bebişlerimizn susması ve gülmesi için

Beykozcum daha test yapmadim.korkuyorum valla test yapmaya yarin bi yapayim insallah yoktur bisey.dedigin gibi daha 4 aya getirdigimiz halde eskisi gibi dişari cikamiyoruz.
zaten babalarin bisey yaptigi yok şu saat olmus hala eve gelmedi nerde oldugunu bile bilmiyorum.kesin arkaslariyla geziyodur.
bende kizimi salliyorum,uyutmaya calisiyorum.
babalik sadece eve para getirmekmis bunu anladim.
uykusuz kalan herseyinden fedakarlik eden hep anneler.
anne olduktan sonra uyku yok,dinlenme yok,için hep telaşli ya cocuguma bisey olur diye..

Son düzenleyen: Moderatör:

Zaten öyle söyledim. Tazminatimida hamileyken borçlardan ötürü bı guzel yedi sadece bebisime oda takımı aldım oda binbir lafla. Kendisi 1.500 tl spor parasi verirken bisey olmuyor yada ailesine harcarken sınır oluyorum valla. Oğluna gelince adamın pintiligi tutuyor ına ne gerek var buna ne gerek var sanki oğlumu yanımda getirdim evlenirken. Zaten her ay görümce olacak cadıya 50-100 gizli gizli gönderiyor. Bide hanım efendi şimdide laptop istiyor hemde en pahalısından 2.500 tl. Neymiş beyefendi evlenmeden once soz veremişmiş banada bı dünya sözler verildi ama nerdeeeeee tutan. Çalısmadan olmayacak heralde ama oglusumada kiyamiyorum ki (((

Aynen öyle para getirmekte yukumluler sanıyorlar kendilerini. Aksam eve gelir bir iki sever oğlunu uzanır koltuğa yemek te yemek duye tutturur. Yemek biter çay abur cubur ister gece olur hopppp yatağa yanımızda bile yatmaz neymiş gece bebis ağlıyor diye uyuyamiyormus eee biz ne yapalım sabah oglen aksam gece uykusu yok bide ev isleri valla tükendim 3,5 ayda hamile olmadan önceki kiloma indim daha da inecem heralde bu stres sinirden. EVE PARA GETİRMEKLE BABA OLUNMUYOR!!!!

Evet calisan annelerimizde var onlar hem anne hem baba o zaman..
gece iki bucukta geldi nerdesin diyorum arabaylaarkadaslarimla geziyodum diyor.ne kadar rahat söylüyo ya ne olmusmus geziyomus.hic gelmeseydn dedim otel sanki.
valka cocuklari özlemiyolar bile.bense yavrum uyurken bile onu özlüyorum o kadar stres arasinda bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…