2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

dün çok zor bir gündü benim için. izmirden marmarise evlenip geldiğimde kimseyi tanımıyordum birde lojmanlarda çok resmi olunuyor yandın demişlerdi ki ben mahalle kültürünle büyümüştüm. Ama Allah yüzüme gülmüştü yan komşularım gölcüklü bir aileydi. kadın diş doktoruydu birde 1 yaşında bebekleri vardı asıl önemli kişi annesi halime teyzemdi. benim anneannem küçükken ölmüştü olsa ancak bu kadar sevebilirdim herhalde bana o kadar çok destek oldular ki maddi manevi evet maddi yönden de ihtiyacım olmadığı halde bebeğime evime bana hep hediyeler aldılar 6 ay boyunca kustum hep yanımdaydılar eşimle tartıştım ağlaya ağlaya onlara gittim evde yemek yapamadım her gün bir tepsi yemekle geldiler görmüş geçirmiş insanlar birçok şey öğrendim onlardan ama tayinci olmak böyle birşeymiş herhalde dün taşındılar Allah başka türlü ayrılık vermesin ama çok zordu hala ağlıyorum ki onlar aman ağlama sütün kesilmesin diye diye gittiler başkaları da var burada tabi ama onların yeri ayrıydı üzgünüm kızlar

oyle icten yazmissin ki ben tanimadigim halde uzuldum belliki en zor gunlerinde aileden daha yakin olmuslar sana insallah daha iyi komsularinda olur baska tayin yerlerinde karsilasirsiniz uzulme canim

Evettt sabah saat 10:00 da OĞLUŞUM an itibari ile tam bir erkek oldu :)) isin sakası Allah'ım ne kadar zordu bir sunnet sırasında sakın olup oglusumun ağlamasına ve bagirmasina karsı koyamamalı. Dr anestezi iğnesi yaparken icim gitti dayanamadım. Birde kolay diyorlar valla Dr a kolaymış. Hiçbir annenin dayanabileceği bir olay değil bu sunnet ısı. Hele birde kuzucugum ağlarken gözlerimin icine bakmaz mı anne kurtar der gibi iste o an dayanamadım ağlamamaya kuzum bir yandan ben bir yandan. Allah'tan Dr sen bakma dedi birde baksaydım ne olurdu artık. Suan iyi Allah'tan biraz ağrısı var sanrim yuzunkoyun yatmaya başladı bile kuzucum ilk gun zor gecermiş dediler hele bu Günü'de bir atlayayım gerisi kolay inşallah

Canım kalmak zor gitmek kolay bilmiyorum ama her evlilikte zorluklar var benim eşimde beni canta gibi tasıyıp anası gile bırakıyor (oturduğumu yerde tanıdık yok oraya güveniyor) kendi beyoğluna gezmeye gidiyor arkadaşlarıyla (alkol de alıyor) kesinlikle karşı olduğumu ve benim istemediğimi bildiği halde. bende bu durumdan hıc hosnut değilim bazen ileriyi düşününce çıkmazlara giriyorum bunalım gecircek gibi oluyorum ama kendimi bu benim imtihanım diye teselli etmeye çalışıyorum. sende istersen eğer eşin fiziksel şiddet uygulamıyorsa hakaret vs etmiyorsa yinede katlanılacak biriyse acele etme. sonucta kızının babası. ve ben kendimi yine teselli etmeye çalışıyorum daha babalık duyguları tam gelişmedi diye belki ilered biraz daha ilgili olurlar. bilmiyorum birazda kendimize soralım babalık yapmalarına ne kadar fırsat veriyoruz?? babasından kıskanan annelere diyorum sözüm meclisten dışarı...

Benimde kendi ailem uzakta eşimin ailesi de uzak ama yine il sınırları içerisinde ama pek yardımcı değiller. gerçekten iyi komsular bazen aileden yakın olabiliyor ve senin bahsettiğin gibi komsularım olmadı hiç iyileri olsada. umarım onları aratmayacak komsular cıkar karsına.. benim ve komsuya ihtiyacı olanlara da....

gecmiş olsun canım inş hemen toparlar oglusun..

BANDAJ DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ:)))

teyzeleri ece'nin bu resmine bayılıyorum çok komik geliyor tipi moralim bozuk olunca açıp bakıyorum resme:) sanki ağzından akan süte dua eder gibi:))bu arada kızlar oyun halısı kurtarıcım oldu benim bütün oyuncaklarını dolduruyorum etrafına tek tek inceleye inceleye 360 derece döne döne bayağı vakit geçiriyor tabi oyun halısı kaygan olduğundan istediği gibi gidip geliyor. bir de ece çok iyi basabiliyor oturuyor da biliyorum oturmamalı ama kendisi istiyor:)

biyolog annem geldi oh dedin ama yoksun ortalıkta, turuncu desen hiç girmiyor, pınarda bayramdan dönemedi galiba daha birçok annemiz yazmıyor hayırdır( şurda rahat rahat kocalarımızı çekiştiriyoruz, süt derdine düşmüşüz, kaynanalarımızı kaynar kazanlara atmak istiyoruz olmuyor böyle:))

Ay ben onu yerimmm ne kadar tatli ya masallah!!
Nazarlar degmesin prensese bir lokmada yutar insan bunu yaaa

kızlar erenin ana kucagı var ama artık küçük geliyor içine dönmelere başladı düşecek die korkuyorum oyun halısından memnunmusunuz hangi markadan memnunsunuz alıyım bari en azından gözüm arkada kalmaz

bayıldım

üzüldüm senin için:2: çok zor bidurum bebekte var allah kolaylık versin şöyle yap böyle yap diyemiorum çünkü ben olssydım napardım sorusuna cevabım yok güçlü olman lazım

çok zor olmalı senin için ama sanslıymısın bole insanlarla tanısmıssın aksazdamısın sen

ayy gözlerim doldu küçük adam erkek olmus hayırlı olsun
bunu okuyunca bide sünnetimiz var önümüzde dedim bakalım napıcaz çok zor ya yavrundan biparça kesiolar

güneşcim aksazda değil merkezdeyim hemen marmaris girişindeki lojmanlarda forumdan birisi burda yaşasaydı ne güzel olurdu bursalıları kıskanıyorum da onlarda hiç görüşemediler:) ama kışa izmirdeyim ordanda kimse yok

AZRAECE o ecenin keltoşunu yiyim hemi.ya bu taliligin saça ihtiyaci mi var o da nazari olsun.kimbilir saçi olsa iyice nazar degdirirler yavruma bayildim hele şunun pozuna bak bayildimm

kizlar bu arada eşim sabah aradi dayanaadim gel kahvalti hazirladim yap ise öyle git dedim.bu huyumu hic sevmiyorum ya hic küs kalamiyorum.sadece esime degil herkese.ondan devamli ayni seyleri yapiyo ama kahretsinki kin besleyemiyorum.aslinda o kadar kizginim ki..
ben gece 02:30 da eve gelsen esim arasa acmasam nerde oldugumu bilmese beni eve alir miydi acaba???
kadin yapamaz olmaz demi.niye erkekler yapinca oluyor ama.
Allah kadini da erkegi de esit yaratmis.günahi sevabi,dogrusu yanlisi bir.
Üstelik ev isi cocuk bakmak kadina ait bi görev degil ki.
eger oglum olursa insallah bu dogrultu da yetistirebilirim ki karisini azcik anlasin.

PEYGAMBERİMİZ;
ÇAamasir yikamak,bulasik yikamak,çocuk bakmak,yemek pisirmek vs.gibi isler kadinin görevi degil.eger bunlari yapiyosa kocasina ve çocuklarina ikramidir.eger yaptigi tüm bu isler icin hakkini helal etmeyip ücret istese vermek zorunda kalcaktiniz.öyleyse siz de bu iyilige karsilik olarak hic olmazsa bir tesekkür edin...buyuruyor.
ama nerdee bunlari anlamadiklari gibi islamda 4 kadin hakkini cok iyi anlarlar ki o hak nefis icin degil kimsesiz kadinlara maddi manevi sahip cikmak icinmiş.

of kizlar kusura bakmayin başinizi agrittim içim dolmuş..

Son düzenleyen: Moderatör:

şekerimm burdayım test yaptım tek çizgi:)
üzüldüm ayol walla:)

kv neyse de eşiyle sorun yaşayanlar üzüyor beni ya ne desem bilemiyorum...
allah sabır versin düzelsinler inşallah...
benm eşimden allah razı olsun benim kadar ilgilenir sabah işe giderken alt değiştirir hatta uyanıksa sallar...
akşam işten gelince hep ilgilenir ağlarsa kalkar o bakar hatta ben bazen gece emzirirken uyuyakalıyorum o yatagına koyuyor...
bazen kızım gece ağlıyor kalkamıyorum kalkar verir emzireyim diye ne bilimmmm
inş. ilgisiz eşlerde böyle olur....

ama tabi sorun yokmu her evde var bizde yaşıyoruz kişilik çatışmaları ama saygısızlık olmadığı sürece insan yoksayabiliyor bazen...

iyi baba olan iyi eş olamayabiliyor yada tam tersi olabiliyor bizimde uyuşamadığımız yığınla konu var ama ben kendimce bir çözüm buldum...bu sayede bazı şeyleri aşabiliyoruz bazısında kuduruyorum sinirimden...

kaçan kovalanırmışş ne kadar az umursarsan o denli kıymetli oluyorsun...
mesela eşim şehir dışında 4 gündür ben aramıyorum durmadan arıyor...
ben arasam devamlı kızar kızardı yaniii fırça yerdim birde ... şimdi gelince dicekki sen beni sallamıyorsun hiç merak etmiyorsun...
ne zaman yemek hazırlayayım üstüne düşeyim alıyo pc yi tınlamıyo....
hiç sallamamayı çözdüm tabi dozunda
tabi herkes yaşadığını bilir de işte:) ne biliyim canlarım ya üzmeyin kendinizi sıkmayın canınızıııı
zamanla oturcak evliliklerimiz
oturmazsa da zaman herşeyin ilacııı ben buna inanıyorum....

inş. ukalalık yapmamışımdır....
inşallah herkes gönlündeki umdukları güzellikleri yaşar....

Biyologcum ne ukalaligi dogru söylüyosun erkeklerin biraz üstüne düs hemen şimariyolar..
masallah canim esine ama eş dfiginde öyle olmali zaten.çocuk konusunda da tek basimiza yapmadiysak bu cocuklari sorumluluklarini da beraber üstlenmeliyiz.
canim keske tek bunlar olsa problem.ya eşime diyorum ne olur ya ne olur bi kerede benim yüzümden kavga ciksin.

bu arada sen testi geçmişsin hadi bakalim bi de ben gecseydim.yarin alip yapayimbende bari..bu müsibetten bi cocugum daha olursa naparim

kızlar fena hastayım...bitkin bir durumdayım...
bugün artık dayanamayıp dr.a gittim.Mecburen antibiyotik başladık..

Kayra kontrole gitti bugün.10 günde sadece 100 gr almış.Dr gidişatı beğenmeyince mecburen ek gıdaya geçtik.
Kaşık maması vermeye başlamıştım zaten,bayıla bayıla yiyor yaramaz.Ellerini tutuyorum yedirirken...
Elma ve armut püresini de çook sevdik...Meğer benim kuzu sütten sıkılmış artık.

Annemlerde olduğum için fazla giremiyorum.Hele hasta da olunca hiç mecalim kalmıyor..
Hepinizide öpüyorum...

ayy maşallah maşallah ne diyeceğimi şaşırdım annesi çok tatlı kuzun...allah bahtını açık etsin ömrü boyunca hayırlı insanlarla karşılaştırsın ece'yi...

bu arada bnm kızım da aynı şekilde alnı boş...:)..saç yönünden fakiriz...ama turuncunun kayra'sında maşallah saç çok ....

geçmiş olsun turuncu...valla gözler arıyor seni bizde senden öğrenicez o zaman ek gıda vermesini...
elma ve armut püresini kendin mi yaptın..?..

bide biz 4. ay aşımızı olduk..hemşire tarhana çorbası verebilirsin dedi bir-iki çay kaşığı...bugün verdim bende kızıma yalana yalana içti...:)))

çok gecmis olsun canim Allah acil şifa versin.
kayra icin üzülme zaten 4.aylari bitiyor ek gidaya gecilmesi gerekiyor.
annem beni tek sütüyle emzirebilecegi halde 2 aylikken bile agzhma kendi yediklerinden tikistiriyomus.önemli olan saglik.rabbim evlatlarimizi ve bizi saglik sihhattden ayirmasin

ah cnm geçmiş olsun...
ne kullanıyorsun bende 3 gündür antibiyotik içiyorum walla boğazlarım falan davul gibi şişti bugün daha iyiyimmm...
bebekle hastalık çok zor oluyor ya insan bebeğiyle ilgilenemiyor bende öyleydim walla umarım en kısa zamanda iyileşirsin..
anneler hasta bile olamaz:)

haklısın cnm ben çok zor bir 40 hafta geçirdim...
ya öyle çok kustum ki eşim hep kendini suçladı...
bir doğur dedi senin sıkıntın azalacak ben yapıcam herşeyi ve aynen dediğini de yapıyor allah razı olsun...
ben tuvaletlerde yattım nerdeyse dogum yaptıgım gün bile kustum düşün:):)hamile gördümü içim acıyo kalbim cız ediyo sanki herkes kusuyor:)
ben bebeğim kucağıma geldiğinde kurtuldum diye sevindim walla ne yalan söyliyim aldırmayı bile düşündük başlarda öyleydim yani aman inş. birdahaki gebeliğim öyle geçmez:)
gerçi geçse de ben cok istiyorum insan kendiliğinden cesaret edemez belki ama süpriz yapsa fenada olmaz hanii:)

aslında bir makale okumuş eşim ben hamileyken...
anlatmıştı şeyle ilgili işte babalar genelde bir günde çocuklarına en fazla 45 dk ayırırlarmış buda çocukların gelişimini kötü etkilermiş..
bana anlatmıştı demişti ki: doğdugunda günde en az 2 kere alt değiştirmeliymişim babasına güven duyması için...
işte ağladığında bende boynuma kafasını sokup sakinleştirmeliymişim...
böyle baya anlatmıştı ....

ama işyerinde bir abisi var bende eşini ailesini iyi tanırım hatta ablası komşum annem gibidir...
onunla çok konuşur oda çok ailesine düşkün bir adam bence onu örnek alıyor benimki...
sanırım böyle bir model lazım eşlere onlar kadınlar gibi düşünerek yapamıyorlar çünkü ama umursamamakta çok önemli bence:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…