- 4 Kasım 2009
- 1.644
- 6
- 156
Eki Görüntüle 495869 BANDAJ DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ:)))
teyzeleri ece'nin bu resmine bayılıyorum çok komik geliyor tipi moralim bozuk olunca açıp bakıyorum resme:) sanki ağzından akan süte dua eder gibi:))bu arada kızlar oyun halısı kurtarıcım oldu benim bütün oyuncaklarını dolduruyorum etrafına tek tek inceleye inceleye 360 derece döne döne bayağı vakit geçiriyor tabi oyun halısı kaygan olduğundan istediği gibi gidip geliyor. bir de ece çok iyi basabiliyor oturuyor da biliyorum oturmamalı ama kendisi istiyor:)
kızlar fena hastayım...bitkin bir durumdayım...
bugün artık dayanamayıp dr.a gittim.Mecburen antibiyotik başladık..
Kayra kontrole gitti bugün.10 günde sadece 100 gr almış.Dr gidişatı beğenmeyince mecburen ek gıdaya geçtik.
Kaşık maması vermeye başlamıştım zaten,bayıla bayıla yiyor yaramaz.Ellerini tutuyorum yedirirken...
Elma ve armut püresini de çook sevdik...Meğer benim kuzu sütten sıkılmış artık.
gecmis olsun canim biz iyi olmaliyiz ki onlara bakabilmeliyiz..bebislerin bu ay ortak ozelligi sanirim kilo alamayislari ..artik 4 aylik oldular baslanabilir zaten ek gidaya sut yoksa..
Annemlerde olduğum için fazla giremiyorum.Hele hasta da olunca hiç mecalim kalmıyor..
Hepinizide öpüyorum...
Uzme kendini cnm, 3. aydan sonra zaten kilo alimlarinda yavaslama oluyor ki bazi bebeklerde kilo kaybi hatta hic almama durumlari oluyor . Bu yuzden takma kafani yani sagligi yerinde ise Cicek in bence kilo alip almamasi cokta elzem bir durum degil..Annesi ins onumuzdeki ay daha iyi olur
Tatlim benim sipam da 21gunde 400gr almisti. 3.aydan sonra yavasliyormus kilo alimlari. Gayet saglikli ve 3aya kadar gelisimi cok iyi oldugu icin cok problem etmedim.
2haftadir ishalle bogusuyoruz hem ben hem oglum
O yuzden kilosunu bosver saglikli olsun yeter
bu pazar eşimle ilk kez parkta başbaşa kahvaltı yaptık, ikimizde öle mutlu olduk ki.... ama evden çıkmadan önce beni yine kızdırdı. kv aynı bina da otururuyoruz. neden annemleri çağırmadın birlikte kahvaltı yapardık dedi, kızdım ama belli etmedim. bir daha ki sefere demekle yetindim. adama anasını üzecek die ödü kopuo... ahh bu erkekler ahhh, ne zaman ailelerin özelliklede annelerinin gölgelerinden sıyrılacaklar bilemiyorum. hele aynı binada oturmak tam bir felaket... evliliğimin ilk yıllarında evime rahatça alışveriş bile edemezdim, herşey sorulur, incelenirdi. hala öle ama artık hiç aldırmıyorum.....
babamız bize kahvaltıyı lütfetmiş gibi kahveye gitti.... off offff
cnm bunun boyutlarını 70*110 yazıyor
bu boyuttakiler kapıdan geçmior mu 60*120ler var onlarda cok dar olmaz mı biraz buyuyunce cocuk daralır kafam karıstı
iyi akşamlar kızlar....
hayranım size hiç hız kesmeden paylaşabiliyorsunuz forumda herşeyi ne güzel valla ben yolculuk etmekten ve yorgunluktan forumu morumu açamaz oldum...çok istesemde...
hatırlarsınız hem okulların tatil olması hem de doğum iznimin içinde olmam dolayısıyla feyzanurum 1 aylıkken 24 saattlik yolu teperek memleketimiz bursaya geldik tam dinlendik acık düzene girdik derken tayinimiz çıktığı için tekrar gerisin geri işlemleri halletmek için bayram günü yollara düştük gene çoluk çocuk. bebeğimin haşatı çıktı yavrum yollarda biz bile yorulurken....valiz hazırla valiz düzelt onu unutma bunu unutma falan yorgunluk hepsi...gene doğudayız şuan işlemlerin hallolmasını beklerken bi yandan da ev toplamaya başladım..feyzanurum gene kilo kaybı olcak diye korkuyorum sütüm çok etkilendi bu yorgunluklardan zaten mama da yediriyorum mecburan...doğum kilosu iyiyken şuan bulunduuğu kilo çok az yavrumunun bi adam gibi durduğumuz yerde duramadıkk ki hep bi telaş çok üzülüyorum...hala bi yorgunluk aldı başımızı gidiyor daha tekrar yollara düşüp memlkete geri dönecez son kez bu sefer inş...yavrum inş bu sefer fazla etkilenmez artık yerleşik hayata geçmek istiyorum yaaaaa çççoookkkk yorgunum çookkkk...
bu arada bu aralar kv lerden şikayetçi olunmuş. bursa da bende kv le beraber olucam artık altlı üstlü oturuyoruz sanırım ilerde bu şikayet kervanına ben de katılacam çünkü aynı sorunları yaşayacağıma geçmiş tecrübelerime dayanarak eminim..ama en azından bebeğimi daha düzenli ve güvenli bi ortamda büyütmüş olacam...oooohhhhhh memleketim gibisi yok vallaaaaa.....insanın kendi evi gibisi yok ama işte aile büyükleri bazen huzursuzluklara sebep olabiliyorlar bu açıdan da korkuyorum biraz...hem evime döneceğim için seviniyor hem de sorunlar yaşama ihtimalini düşünerek korkuyorum...
Tuana bugün yine beni cildirtti ya zaten gece 3 te 4 te uyuyor öglen 1 de uyaniyo su saat olmus bi susmadi zir zir valla beynim kaldirmiyo artik mutfak oyle duruyo yemek yok temizlik yapmadim bu ne huysuzluk ya ne yapsam durmuyo hep yaninda durcam kucagimda gezdircem off valla kafa kalmadi artik
iyi akşamlar kızlar....
hayranım size hiç hız kesmeden paylaşabiliyorsunuz forumda herşeyi ne güzel valla ben yolculuk etmekten ve yorgunluktan forumu morumu açamaz oldum...çok istesemde...
hatırlarsınız hem okulların tatil olması hem de doğum iznimin içinde olmam dolayısıyla feyzanurum 1 aylıkken 24 saattlik yolu teperek memleketimiz bursaya geldik tam dinlendik acık düzene girdik derken tayinimiz çıktığı için tekrar gerisin geri işlemleri halletmek için bayram günü yollara düştük gene çoluk çocuk. bebeğimin haşatı çıktı yavrum yollarda biz bile yorulurken....valiz hazırla valiz düzelt onu unutma bunu unutma falan yorgunluk hepsi...gene doğudayız şuan işlemlerin hallolmasını beklerken bi yandan da ev toplamaya başladım..feyzanurum gene kilo kaybı olcak diye korkuyorum sütüm çok etkilendi bu yorgunluklardan zaten mama da yediriyorum mecburan...doğum kilosu iyiyken şuan bulunduuğu kilo çok az yavrumunun bi adam gibi durduğumuz yerde duramadıkk ki hep bi telaş çok üzülüyorum...hala bi yorgunluk aldı başımızı gidiyor daha tekrar yollara düşüp memlkete geri dönecez son kez bu sefer inş...yavrum inş bu sefer fazla etkilenmez artık yerleşik hayata geçmek istiyorum yaaaaa çççoookkkk yorgunum çookkkk...
bu arada bu aralar kv lerden şikayetçi olunmuş. bursa da bende kv le beraber olucam artık altlı üstlü oturuyoruz sanırım ilerde bu şikayet kervanına ben de katılacam çünkü aynı sorunları yaşayacağıma geçmiş tecrübelerime dayanarak eminim..ama en azından bebeğimi daha düzenli ve güvenli bi ortamda büyütmüş olacam...oooohhhhhh memleketim gibisi yok vallaaaaa.....insanın kendi evi gibisi yok ama işte aile büyükleri bazen huzursuzluklara sebep olabiliyorlar bu açıdan da korkuyorum biraz...hem evime döneceğim için seviniyor hem de sorunlar yaşama ihtimalini düşünerek korkuyorum...
kızlar ecenin bu kadar erken dönmesi biraz anormal oluyor benim söylediğim kimse pek inanmıyordu görünce çok şaşırıyorlardı kuduruk bir kızım var anlayacağınız karnımda da böyleydi ileride uslanır umarım:) ece' nin kilo alamamasının sebebi bu kadar hareketli olmasından kaynaklanabiliyor da olabilir mi acaba?
kızlar ecenin bu kadar erken dönmesi biraz anormal oluyor benim söylediğim kimse pek inanmıyordu görünce çok şaşırıyorlardı kuduruk bir kızım var anlayacağınız karnımda da böyleydi ileride uslanır umarım:) ece' nin kilo alamamasının sebebi bu kadar hareketli olmasından kaynaklanabiliyor da olabilir mi acaba?
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
Ya benim kizim bugün tam 4 aylik oldu ama hala dönemiyor anca ben yan yatiriyorum sirtyüstü yatiyo o kadar
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına
al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
bnm kızım da bugün dört aylık oldu ve benimkisi de dönemiyor sadece biraz yan dönebiliyor...gelişimi geri mi acaba diye düşünüyordum komşuya sordum o da gayet iyi dedi...2 tane arka arkaya bebeği olduğu için baya bi tecrübeli...:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?