Gercekten oyle melegim, sanki bir kulaktan girip digerinden cikiyor.. daha bugun yolda kizim huzursuzlandi sinirlenip durdum meger uykusu varmis portbebesine koydugum gibi uyudu..Valla cok guzel paylasim icin sagol, emegine saglik yalniz bunlar hep teorikte kaliyor en azindan ben kendi adima soyluyum ve bu yuzdende sorunlarimiz bir turlu bitmek bilmiyor ..keske hepsini bugun karar veridigim gibi uygulayacam deyip yarin unutmam cunku hep oluyor da
Iyi geceler kizlar, nasilsiniz
Ailecek tatildeyiz suan, tlfndan gecmise pek bakamiyorum. 6 saatlik yolculugumuz sukur iyi gecti..
Tatile ne kadar ihtiyacimiz varmis. Kizim bile oteli sevdi. Bende dinlenmeyeli cok olmus. Esime diyorum yemek temizlik ev isi yok ne kadar sukretsem azarkadaslariyla beraber olcaktik onlar henuz gelmedi. O da degisiklik olacak bizim icin gelseler diye bekliyorum.
Bu arada ucretli izinlerim bitti 3 ay ucretsiz izin aldim bakalim.. hakkimizda hayirlisi olsun.
Sagol canim. Oyle valla gercekten guzel bi dinlenmeyi hakettigimizi dusunuyorum. Sayfayi okuyan babalar varsa eslerine boyle bir surpriz yapmalarini siddetle tavsiye ediyorumCnm cok sevimdim senin adina, tatilin keyfini sur bol bol..
Evt bu ev islerinin olmamasi en guzeli sevdim bende bu tatil mantigini, ekmek elden su golden olayi di mi oh gel keyfim gel ..sen keyfini bak cnm bizler bunu coktan hakettik
Sagol canim. Oyle valla gercekten guzel bi dinlenmeyi hakettigimizi dusunuyorum. Sayfayi okuyan babalar varsa eslerine boyle bir surpriz yapmalarini siddetle tavsiye ediyorum
slm arkadaşlar uzun bir köy tatilinden sonra gene ist dönmüş bulunmaktayım tavşanımla(kızınla)geçmişi okuyamadım işlaa siz ve bebişleriniz iyidir benım tavşan çok zilli kök söktürüyo 15 şine girmeden kaçar bu kocaya valla:44:
Abooo ne kizcemis oyle, yerim ya ben oyle tavsani bak hele simdiden kacma taruzu potansiyeli veriyor :))
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
sakinleş demiş yazı da ne hoşş
benm kızım ne yazık ki bugün gergin bir annenin kollarında
annem ve yeğenim dün gitti eşim geldi çok şükür....
bugün izin alıp gelecekti fakat olmadığı zamanda işler öyle karışmışki ne yazıkki bugünde çalışmak zorunda
ve nihayet yarın sabah tatile çıkıyoruz hatta bence bu gece:)
teknede kalacağız nasıl olacak bilmiyorum bir otelde yemek içmek varken yine yemek kısmı benim ilgi alanım olacakkkk
umuyorum herşey güzel geçer çünkü aşırı gerginim bu aralar uykusuzluğa benim bedenim alışamayacak sanırım...
uykusuzlukla ev topla çamaşır yıka ütüle as bir yandan çanta hazırla bu günümde böyle geçecekkkkk
sabah erken saatlerde denize girip geri kalan vaktimi asya nın güneşe maruz kalmaması için gölgede geçireceğim sanırım
umuyorum kızıma zarar vermeden bol enerji depolayarak güzel bir tatil yaparım evlendiğimizden beri tatile gidemedik çok ihtiyacım var...
hatta balayına bile çıkamadık aralıkta evlendiğimiz için...
bazen yeterrr artık diye haykırmak istiyorum kızlar yahuuuu bu nedir böyle
rahatlamak,sakinleşmek ve eskisi gibi herşeye gülümsemek istiyorumm
ve başarıcam da beni merak etmeyin emiii:)
bugün izin alıp gelecekti fakat olmadığı zamanda işler öyle karışmışki ne yazıkki bugünde çalışmak zorunda
teknede kalacağız nasıl olacak bilmiyorum bir otelde yemek içmek varken yine yemek kısmı benim ilgi alanım olacakkkk
umuyorum herşey güzel geçer çünkü aşırı gerginim bu aralar uykusuzluğa benim bedenim alışamayacak sanırım...
uykusuzlukla ev topla çamaşır yıka ütüle as bir yandan çanta hazırla bu günümde böyle geçecekkkkk
sabah erken saatlerde denize girip geri kalan vaktimi asya nın güneşe maruz kalmaması için gölgede geçireceğim sanırım
umuyorum kızıma zarar vermeden bol enerji depolayarak güzel bir tatil yaparım evlendiğimizden beri tatile gidemedik çok ihtiyacım var...
Canim bende soylemistim ama pek kimseden ses cikmadi. Ne zaman geliyosun olmadi ikimiz gorusuruz..Kizlar yakinda ben Ist da olucam ve artik burda sizlerle sanal kalmak istemiyorum ..ben sizleri tanimak istiyorum .Biz burda buyuk bir aile olduk neden birseyler yapmayalim ..bizlerin bebekleri var evt ama hayat herseye ragmen devam ediyor .Ne bilim bir aktivite duzenleyelim mesela piknik olmazmi sizce, gun saat ve yer belirlenir ve gelebilecek anneler gelir tanisiriz super olurdu ..sizlerin fikirleri ne bu konuda merak ediyorum
Allah esine akil fikir anlayis versin.. mis gibide bebeniz var neden boyle yapiyor. Insallah tez zamanda koklu bi degisime ugrar..Günaydiiin hanimlarr
Bugün çok enerji yüklüyüm. Sabah 7 de kalktim ki Tuana gecd 4 te uyumasi rağmen..
Bütün işleri bitirdim. Erken kalkan yol lir diye boşuna dememişler. Uyku da cok önemli tabi şimdi aycik uyuyabilirim kizim uyuyorken..
Bundan sonra da böyle erken kalkabilirim inşallah.
Eşim evde,ben annemlerdeyim. Özledin mi deseniz hayir hiç özlemedhm yazik oysa ki uyuyup uyanana kadar özlerdim..hic gitmek istemiyorum. Çünkü biliyorum ayni tas ayni hamam..
Ama kızım için gidecegim. Gittigi yere kadar bakalim.
Aslinda gec gelmesi bazilari icin önemli olmayabilir ama ben bu hayata bir kere geldim onu da bir nanköre heba etmeye hiç niyetim yok.
Rabbim sen hakkimizda hayirlisini ver !
Ohh size iyi gelecek kesin. Senin esin yardimci oluyodu yemegi fln dert etme eglenmene bak, karpuz kavun bile yeter yaz vakti.. iyi tatiller simdiden..sakinleş demiş yazı da ne hoşş
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.[/QUOTE
Gerçekten yazılanlar çok doğru arkadaşım paylaşımın için teşekkürler.
Canim bende soylemistim ama pek kimseden ses cikmadi. Ne zaman geliyosun olmadi ikimiz gorusuruz..
Cnm ben 1 eylulde allahin izni ile ins ist olucam yani bu tarihten itibaren olur benim icin, valla super olur tanisalim be guzelim
..
Cok sevindim senin adina canimm.benim yerime de eglen
Çok özletme kendini. Iyi tatiller asya yi da kocamaan öpüyorum fistigimi
cnm bende düşündüm ama kaçış yok:) git keyfine bak sendeeeeeeeeinsallah canim iyi bir tatilden sonra basaracagina eminim bizim yerimizede eglen
bizde izmir e gidecektik esimle ama cesaret edemiyoruz:44: sicakta yavrumuz huzursuz olurmu diye dusunuyoruz napicaz bilmiyorum:26: benimde tatile cok ihtiyacim var iskeletim agriyo yazaten ise baslamama 3 ay kaldi poff
siyahlalecim insallah hersey senin icin cok iyi olur tabi bebegin icinde
Canim bende soylemistim ama pek kimseden ses cikmadi. Ne zaman geliyosun olmadi ikimiz gorusuruz..
Allah esine akil fikir anlayis versin.. mis gibide bebeniz var neden boyle yapiyor. Insallah tez zamanda koklu bi degisime ugrar..
Ohh size iyi gelecek kesin. Senin esin yardimci oluyodu yemegi fln dert etme eglenmene bak, karpuz kavun bile yeter yaz vakti.. iyi tatiller simdiden..
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok tşk ederim...
Ateşim bir iniyor bir çıkıyor.Nasıl böyle hasta oldum hiç bilmiyorum.Kendimi hala çok yorgun hissediyorum...
Kayra bugün 4 aylık oldu.Sabah aşıları vuruldu ve hiç ağlamadı kuzum...Her ihtimale karşı ateş düşürücüsünü verdim yine de..
Santafer isimli demir hapına da başladık bugün itibari ile...Ek gıda alıştırmaları devam ediyor.Baya yorucu geliyor bu ek gıda işi bana...Ne güzel biberonla besliyordum bitiyordu
Biyolog canım iyi tatiller şimdiden...Güneş kremini ihmal etmeyin emi asyanın...Birde bikinili poz istiyoruz fıstığımızdan
Iyi tatiller gii bizim icinde dinlen bol bol, oh valla miss gibi deniz havasi alicaksiniz guzel olur fistik icinde ama dikkat et carpmasin sizi deniz :)) Bu arada yemegi ne diye dusunuyorsunuz ki denizden anam ciksa yerim durumlari yok sizde herhalde :))bence tutacaginiz baliklar yeterde artar sizlere yaninada kirmizi sogan ve bol salata ohh zevkin doruguna cikarsiniz eminim ki ..
Bavul hazirlama derdi bende de var suan, yikama yerlestirme ve alisveris eksikler icin off gercekten yorucu ama sonucunu dusununce ha gayret diyorum, kendi kendime guc veriyorum anlayacagin
Optuk sizi mahir can oglunla beraber hadi gorusuruz cnm Tr de byee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?