2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hamile oldugum donemlerde kasinti bendede olmustu ama oyle yara edicek boyutta olmadi cok sukur...Gecmis olsun ins.tedevi olur iyilesirsin cnm..

sagol canım,allah dermansız dert vermesın inş, bebeğinede geçmiş olsun, bu 4. ay aşısı butun bebeklerı çok etkiledi ya aşı yaklaştıkça gerilmeye başladım

Gecmis olsun cnm, valla ne zormus ya, benim de kafam da egzema cikti dogumdan sonra cildiyeye gittim losyon verdi sukur azaldi.. allah sifa versin..
Melegim gecmis olsun, puff neymis bu 4. Ay asisi.. tirsar oldum bende.. insallah mahir oglan hemen atlatir bu sureci.. bizimde 15 gunumuz kaldi, asiya gitmeden ates durucu vericem sanirim.. Allahim hepimizin yardimcisi olsun..

arkadaslar sml81 arkadasımız vardı ya gecmişi okuyodum ilk zamanlarımızı baktım 4+5 günlük hamile acaba tekrarmı kaldı yoksa bebegine bişeymi olmustu ve yeşil arkadasımızda öle turuncu bilirsin sen...

merhaba canım evimizde tv yok..şimdiye kadar tv bir eve misafirliğede gitmedik bende oğlumun tv görünce tepkisini çok merak ediyorum ne yapacak acaba..eminim gözleri böle açılır

haydaaa iyice saçmaladınızaklı sıra senin ona yaptığına karşılık intikam alıyor.zaten cümlenin yapısından belli ''boşanmak istiyorsan'' yani bütün okları sana yöneltmiş.yarın birgün Allah korusun boşansanız bütün suçu sana atacak töbe töbe.bana sorduğuna göre galiba sen istiyorsun boşanmayı.yanlış mı anlamışım diye sor bakalım ne diyecek.
ayrıca ne boşanması yaaasiz birbirinizi seviyorsunuz.ortada bir de yakışıklı ömeriniz var.maddi sıkıntı da yokmuş(ki en büyük etkendir)o zaman rahatlık batıyor size.çoluk çocuk gibi davranmayı bırakın.oturun karşılıklı ve hoşlanmadığınız söz ve davranışlardan birbirinize bahsedin.davranışları düzeleceğinize dair birbirinizden söz alın ve bi zahmet sözünüzde durun.her şey düzelecek...

ynep arkadaşmızın olayı etraftan dinlediklerim,okuduklarımdan sonra düşündümde ne oluyor bize.evlilikler bukadar kolay nasıl bitiyor.birbirinin herşeyi iken birden yabancı olmak, yarım kalan hayatlar ortada masum çocuklar.suçlusu kim evet kadınında hataları var ama kadın bitirmemek için gayret ediyo ama erkekte bu gayreti göremiyorum. onlara bu pervasızlığı veren şey ne biraz erkeklikleri,biraz anneleri,en çok ta toplumun pohpohlamaları.evliliği hiç çaba sarfetmeden sürecek bi oyun gibi algılamalarına neden oluyo.şunu anladım ki kadının en büyük düşmünı yine kadın.çok şükür bizim bi sorunumuz yok ama kayınvaldelerin amacı ne çok merak ediyorum.neyse şunu söylemek istiyorum.herzaman hayatta tek başına kalmaya kendimizi alıştırmalıyız.biz kadınlar güçlü olmalıyız.en çok çocuklarımız ve kendimiz için.çünkü bu dünyaya bi kere geldik bizi önemsemeyen insanlara ayıracak vaktimiz yok.söylemesi kolay biliyorum ama yapmasınıda öğrenmemiz lazım.zeynep arkadaşım bi insana verebileceğin en büyük ceza onu önemsememek yok saymaktır.abdest al ve namaz kıl sonrada senin herzaman yanında olan seni terketmeyen allaha gönlünce sığın dua et.hiçbişey karışlıksız değil unutma

bacım onlar yanılmıyorsam face grubundalar.
face takılan arkadaşlar varsa aramızda bilirler.

canım hamile 2side haberi olan varsa meraktayım eski yazısmalarımızı okudum duygulandım ne heyecan yasamısız

ben de merak ettim bak şimdi
haberi olan varsa bize de yazsın emii.

ben de geçenlerde eski mesajlara bakıp duygulandım.Hamilelğim çok güzel ve rahat geçmişti benim.
Bazen özlüyorum o günleri.

yok canim hamile falan degil sml bebginede bisey olmadi,yesili bilmiyorum..

canım ağladım okurken, bu insanların bizim bu kadar hassas olduğumuz bu dönemde bu kadar azmalarına akıl sır erdiremiyorum, emin ol yanındayız

kızlar hepinize iyi günler..
bgn kontrolümüz vardı. kızım 6200 gr olmuş. ayına göre ii ama geçen aydan bu yana 400 gr almış. kızımın hareketli olmasına bağladı dr. 2 gündürde çok rahat sırt üstü yatarken yüz üstüne dönebiliyo. ben çeviriorum o dönüyo yoruluyo gerçekten. neyse sağlıklı olsunda bu ayda az almış olsun napayım..
sormak istediğim bi şey var size. siz bebeklerin çamaşırlarını kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı kullanmaya başladınızmı? ben bgn ilk kez kullandım. erkenmi başladım acaba? görüşlerinize ihtiyacım var kızlar..

benim oğlan daha totosunu kaldırıp dönemedi ben de rahat rahat koltukta yatakta bırakıyorum bu dönme işi birdenbire mi oluyo yani önceden yavaş yavaş hissettiriyo mu döneceğini ,
ya kızlar bizim de kontrolümüz vardı 2 gün önce, size anlatmadım ama şöyle bir durumumuz var, geçenlerde kalça ultrasonu için hadi devlet hastanesinde yaptıralım, doktorumuzun önerdiği yere gitmeyelim dedik, ama gittiğime gideceğime pişman oldum, bebekle hele de huysuz bebekle hastanede çok zor, neyse biz sadece kalça ultrasonu için gittik ama doktorun yönlendirmesi lazımmış, doktora uğradık ultrason çektireceğiz sadece demeye kalmadan doktor çocuğu muayene etmeye başladı, derdimizi anlatana kadar kalbini ciğerlerini dinledi, kardiyologtan randevu alın dedi, kalpte üfürüm duymuş, hayde ultrason diye geldik doktor kardiyolog diyo, neyse ben panik oldum, ama eşime laf dinlettiremedim, bir şey olsaydı kendi doktorumuz söylerdi diye rahat davrandı, 2 gün önce de bizim kendi doktorumuz da 3 ay kontrolüne gittik anlattık durumu muayene yapınca o da üfürüm sesi duydu ama önemsemedi çünkü hafif olduğunu ve çocuğun sağlıklı olduğunu kalp hastalıklarının ilk 1 ay hatta ilk 1 hafta içinde ortaya çıktığından bahsetti 4. ay kontrolünde tekrar değerlendiririz dedi, sonuç olarak ben de önemsemeye çalışıyorum ama içimde rahat değil, var mı sizin bu kalpteki üfürüm ile ilgili bilgisi

cnm geçmiş olsun öncelikle. umarım ciddi birşey çıkmaz ve rahatlarsınız. dönem dönem bebeklerimizde sorunlar çıkıyo ama geçiyo. inşallah siziznde böyle olur. ayrıca ben kalça ultrasonu 2. ayda oluyo diye biliorum. sizin neden 3. aya kaldı? allah yardımcınız olsun cnm.
dönmeye gelince. kızım yaklaşık 15-20 gündür dönmeye çakışıodu. yan atmaya çalışıodu kendisini.ve gün geçtikçe yüz üstü gelmeye başladı derken 2 gün önce ilk poposu sonra sırtı derken kafayı kaldırdı alttan kolu çıkardı ve baaamm!!!! dönmüş oldu
ertesi gün belki 20 kez döndü. bgnse daha hiç. kafasına göre takılıyo sanırım
ama doktora söylediğimde daha çok erken değilmi bakayım diyerek öptü kızımı. yani beklenmeyen bişey yapmış oldu cnm..

canım benim kızım dönüyor ve kolunuda altından kurtarıp kendını yuzustu yatar duruma getırıyor bu yuzden koltukta tek başına yatar halde bırakamıyoruz, ama bu donme işi alıştırma yaparak oluyor benım kızımda oyle olmuştu yanı yavaş yavaş yan donmeye uğraşıyordu sonrada tam donmeye başladı, senınkıde yakında doner şimdilik biraz rahat et sonra tehlkeli olmaya başlıyorlar kolu altında kalıyor canı acıyor sonra ve bağırmaya başlıyor:) bizimkide sürekli bacaklarından tutup kalkmaya çalışıyor ya biyerlerine bir zarar vericek diye korkuyoruz bunu doktorada sorduk ve dediki onemli olan kalkma çabaları yapıyor ya bebekler ellerınden tuttugunuzda başını omurgasıyla yanı hızada tutarak kalmaya calısıyorsa bu ıyı bır gelişimdir bırakın uğraşsın dedi oyuzden engellemıyoruz artık buarada bizde kalça ultrasonun 1.5 ayında yaptırmıstık sızın doktorunuz şimdi yaptırmanızımı istedi canım, kalbindede bir sorun inş sen içini ferah tut

bizde az önce asğlık ocağından geldik aylık kontrolu için önce sağlık ocağına götürüyorum bi ki gün sonrada özel doktorumuza. bu ay kızım az kilo almış anlaşılan sadece 500 gr gerçi artık 3 aylık olduk azar azar kilo alımı yavaşlıycaktı ama bu biraz hızlı oldu sanırım :) neyse 4. aydan sonra nasıl olsa eklere geçebiliyoruz şimdilik 5500 gr bizim zilli. bu arada bizimki aynaya bayılıyo karşısına geçiyroum aaa uuuu aguuu lar çığlıklar gülümsemeler gırla gidiyo el emme desen şapur şupur. bizim babamız algida da çalışıyoda dondurmacıın kızı bak belli diyolar buarada hala totoşunu kaldırıpta dönemedi zilli bekliyoruz ay diyorum bi 6 aylık olsada şöyle otutrsam yere koysam onune oyuncaklarıı kendi kendine oynamaya başlasa bazen oylalıycam diye akla karayı seçiyorum biri eve kamera koysada beni izlese yıkılır gülmekten yaptığım şebekliklere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…