valla gııı uzmanlar gelsin beni oglusuma baksında görüyüm baslarında tek bir tel sac kalıyomu onlar normal bebeklerden bahsediyolar tatlım benimki o bebeklerden degil dogal afet oglummm
benim oğlan daha totosunu kaldırıp dönemedi ben de rahat rahat koltukta yatakta bırakıyorum bu dönme işi birdenbire mi oluyo yani önceden yavaş yavaş hissettiriyo mu döneceğini ,
ya kızlar bizim de kontrolümüz vardı 2 gün önce, size anlatmadım ama şöyle bir durumumuz var, geçenlerde kalça ultrasonu için hadi devlet hastanesinde yaptıralım, doktorumuzun önerdiği yere gitmeyelim dedik, ama gittiğime gideceğime pişman oldum, bebekle hele de huysuz bebekle hastanede çok zor, neyse biz sadece kalça ultrasonu için gittik ama doktorun yönlendirmesi lazımmış, doktora uğradık ultrason çektireceğiz sadece demeye kalmadan doktor çocuğu muayene etmeye başladı, derdimizi anlatana kadar kalbini ciğerlerini dinledi, kardiyologtan randevu alın dedi, kalpte üfürüm duymuş, hayde ultrason diye geldik doktor kardiyolog diyo, neyse ben panik oldum, ama eşime laf dinlettiremedim, bir şey olsaydı kendi doktorumuz söylerdi diye rahat davrandı, 2 gün önce de bizim kendi doktorumuz da 3 ay kontrolüne gittik anlattık durumu muayene yapınca o da üfürüm sesi duydu ama önemsemedi çünkü hafif olduğunu ve çocuğun sağlıklı olduğunu kalp hastalıklarının ilk 1 ay hatta ilk 1 hafta içinde ortaya çıktığından bahsetti 4. ay kontrolünde tekrar değerlendiririz dedi, sonuç olarak ben de önemsemeye çalışıyorum ama içimde rahat değil, var mı sizin bu kalpteki üfürüm ile ilgili bilgisi
listenize bizide eklerseniz sevinirim;
sat : 10 ağustos
bdt : 16 mayıs
haftası : 40+4
kilosu : 3320 gr
boyu : 48 cm
isim : Tanem Su
doğum tarihi : 19 mayıs
doğum şekli : sezaryen
meleğim ya dünden beri 1 yaş daha yaşlandım3 saatte 50cc alıyor kaşıkla. mememi istemiyor bezide dolmuyor artık ne yapıcam bilmiyorum turuncuyu ve sağıp veren arkadaşları şimdi anlıyorum neler yaşadıklarını. çok gücüme gitti mememi almaması. acaba bir ara herkeste böyle iştahsızlık olmuştu ece de mi öyle oldu. sabah sağlık ocağına götürdüm bir haftada hiç kilo almamış hakkımızda hayırlısı olsun diyorum artık
meleğim ya dünden beri 1 yaş daha yaşlandım3 saatte 50cc alıyor kaşıkla. mememi istemiyor bezide dolmuyor artık ne yapıcam bilmiyorum turuncuyu ve sağıp veren arkadaşları şimdi anlıyorum neler yaşadıklarını. çok gücüme gitti mememi almaması. acaba bir ara herkeste böyle iştahsızlık olmuştu ece de mi öyle oldu. sabah sağlık ocağına götürdüm bir haftada hiç kilo almamış hakkımızda hayırlısı olsun diyorum artık
cnm valla ne kadar çevirirsem çevireyim, tepegöz gibi alnını kırıştıra kırıştıra bakıo tam ters koyunca. yan koysam dönüyo.. hee tabiki bi müddet izleyip yoruluyo ama bazen izlemeside işime gelio, bnde aynen dilekmetenin dedii gibi wc ye fln gidiorum
bu arada yanlış anlamadıysam bebeklere özel yumuşatıcıdamı var?
Merhabalar;
İnsan böyle şeylerde hemen panikliyor ama sakin olun. Şimdiye kadar sorduğum neredeyse her 5 bebekten 3'ü ilk aylarında üfürüm olmuş. Bize de doktor hafif bir üfürüm var ama bebeklerin çoğunda olur ve ilk yıldan sonra kaybolur dedi. Önemli şeyler değil dedi.
Kalbinizi ferah tutun. Sakın üzülüpte en güzel zamanlarınızı zehir etmeyin. Birdaha asla böyle küçük olmayacaklar, her anın keyfini çıkarın.
Sevgiler.
Gerçekten bu durumu yaşamayan bilemez, hemen hemen doğdugundan beri sağarak veriyorum ve mama takviyesi + bide iştahsızız ki her öğünü yedirmek için 5 dk bitirebileceği şeyi tam 1_1:30 saat ayakta gezerek yudum yudum kah kaşıkla kah agzına sıkarak yedirmeye çalışıyorum kolum ve belim kopuyor.Fakat şu 4 gündür o günlerimi bile arar oldum çünkü artık bu yöntemlerde işe yaramıyor resmen 5 saat aç kaldı yinede istemedi sütünü içmek,yoruldum çok üzgünüm.Birazda karamsar yapıdayım sanki herşey kızıma endeksli o bu şekilde davrandıkça hiçbişeyden zavk almaz oldum,forumu bile okuyorum ama yazasım gelmiyor,inşallah düzelir.Eminim senin prensesinki geçicidir arada emiyosa 5 dk bile o 50 ccyi 100 e tamamlıyordur...
Birisine intizarmı edeceksiniz iştahsız bir evlat dileyin ki düşmanıma bile dilemem
Dun gece saat 12 de basladik ve bu saate kadar gozumu kirpmadim kizlar, hani dun asimiz vardi demistik yaa ..benim oglan ateslendi 37.8 civarindan indirmem cok zor oldu, aksi olan onunda uyuyamamasi ve surekli aglamasi seklinde idi,dogumdan beri ilk defa bu kadar agladi kuzum yaa..benim velet mizmizdir ama oyle cok aglayan bir bebek degildir demek asilar bayagi zorladi yavrumu ...suan ayaklarimda sirkeli su yapip kafasina koyuyorum duzenli gecti az ve uykuya daldi,calpol da veriyorum ama cok sik degil ..aman kizlar sizde son yapacaginiz asida temkinli olur..simdiden asi olucak kuzulara bol sifa dilerim tabii annelerede sabir ve guc
Bizde aynı durumdayız....
Şuana kadar toplamda sadece 250 cc süt içti.Onunda 110 cc'si kaşık mamasıyla verildi.
Gittikçe kötüye gidiyor durum...Dün gece saat 1 de 70 cc kadar içti.Sabah 7 oldu hala bişey içmek istemiyor.Aradan 6 saat geçmiş olmasına rağmen...En son dayanamadım kaşık mamasıyla zorla verdim ağzına.
Akşam üstü de son yediğinin üzerinden 5 saat geçmiş olmasına rağmen ağlayarak uyuttum ve zorla içirdim...
Çok zormuş iştahsız bebekle uğraşmak....
Gecmis olsun cnm, valla ne zormus ya, benim de kafam da egzema cikti dogumdan sonra cildiyeye gittim losyon verdi sukur azaldi.. allah sifa versin..
Melegim gecmis olsun, puff neymis bu 4. Ay asisi.. tirsar oldum bende.. insallah mahir oglan hemen atlatir bu sureci.. bizimde 15 gunumuz kaldi, asiya gitmeden ates durucu vericem sanirim.. Allahim hepimizin yardimcisi olsun..
sagol canım,allah dermansız dert vermesın inş, bebeğinede geçmiş olsun, bu 4. ay aşısı butun bebeklerı çok etkiledi ya aşı yaklaştıkça gerilmeye başladım
benim oğlan daha totosunu kaldırıp dönemedi ben de rahat rahat koltukta yatakta bırakıyorum bu dönme işi birdenbire mi oluyo yani önceden yavaş yavaş hissettiriyo mu döneceğini ,
ya kızlar bizim de kontrolümüz vardı 2 gün önce, size anlatmadım ama şöyle bir durumumuz var, geçenlerde kalça ultrasonu için hadi devlet hastanesinde yaptıralım, doktorumuzun önerdiği yere gitmeyelim dedik, ama gittiğime gideceğime pişman oldum, bebekle hele de huysuz bebekle hastanede çok zor, neyse biz sadece kalça ultrasonu için gittik ama doktorun yönlendirmesi lazımmış, doktora uğradık ultrason çektireceğiz sadece demeye kalmadan doktor çocuğu muayene etmeye başladı, derdimizi anlatana kadar kalbini ciğerlerini dinledi, kardiyologtan randevu alın dedi, kalpte üfürüm duymuş, hayde ultrason diye geldik doktor kardiyolog diyo, neyse ben panik oldum, ama eşime laf dinlettiremedim, bir şey olsaydı kendi doktorumuz söylerdi diye rahat davrandı, 2 gün önce de bizim kendi doktorumuz da 3 ay kontrolüne gittik anlattık durumu muayene yapınca o da üfürüm sesi duydu ama önemsemedi çünkü hafif olduğunu ve çocuğun sağlıklı olduğunu kalp hastalıklarının ilk 1 ay hatta ilk 1 hafta içinde ortaya çıktığından bahsetti 4. ay kontrolünde tekrar değerlendiririz dedi, sonuç olarak ben de önemsemeye çalışıyorum ama içimde rahat değil, var mı sizin bu kalpteki üfürüm ile ilgili bilgisi
Çok geçmiş olsun,zaten aşı ve ateş olayından çok korkuyordum şimdi önce turuncu sonra siz vallahi aşı günü yaklaştıkça içim daralıyor.Umarım biran önce atlatırsınız,acaba kaç gün sürüyor offff :44:
kızlar hepinize iyi günler..
bgn kontrolümüz vardı. kızım 6200 gr olmuş. ayına göre ii ama geçen aydan bu yana 400 gr almış. kızımın hareketli olmasına bağladı dr. 2 gündürde çok rahat sırt üstü yatarken yüz üstüne dönebiliyo. ben çeviriorum o dönüyo yoruluyo gerçekten. neyse sağlıklı olsunda bu ayda az almış olsun napayım..
sormak istediğim bi şey var size. siz bebeklerin çamaşırlarını kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı kullanmaya başladınızmı? ben bgn ilk kez kullandım. erkenmi başladım acaba? görüşlerinize ihtiyacım var kızlar..
kızlar yumuşatıdıdan bahsedilmiş. ben doğumdan önce organik sıvı deterjan almıştım.kokusuz fena değil ama yumuşacık yapmıyor tabi kıyafetleri.ütüleyince zaten yumuşuyor kıyafetler. benim deterjan bitmek üzere ne dersiniz devam mı edeyim?siz hangisini kullanıyorsunuz?
hoşgeldin canım.anladığım kadarıyla ilk kez yazıyorsun ya da ben ilk kez görüyorum. bebişinin ismi çok güzelbir de fotosunu koyarsan çok seviniriz annesi malum kız beğeniyor oğlum şimdiden
bu arada ben de ankaradayım.neresinde oturuyorsun.çalışıyor musun?
kalça ultrasonunu 2 aylıkken yaptırmamız lazımdı ama nerdeyse 3 aya 1 hafta kala yaptırdık zannederim
doktorumuz da panik olmamamız gerektiğini söyledi yani en azından o çok rahattı zaten üfürümün hafif olduğunu söyledi, ama bazen aklıma geliyo eko mu çektirsek diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?