2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

valla gııı uzmanlar gelsin beni oglusuma baksında görüyüm baslarında tek bir tel sac kalıyomu onlar normal bebeklerden bahsediyolar tatlım benimki o bebeklerden degil dogal afet oglummm

sorma ya bende ayrı bi kıl oluyorum şu uzmanlara bi gelsinlerde o makalelerde yazdıkları şeyleri bebeklerin üzerinde bi denesinler yok emzik vermeyin yok kucağa alıştırayın yok tv yi kapatın emizk olmasa heralde mahvolmuştum mesala ben. en iyi uyku arkadaşımız bizim ağzına verinde hopppppp uykuda bizim zilli

ben yoruyorum oğlumu tam uyumak için mızıldıyo sallıyorum gezdiriyorum babsı geliyor iki pış pış yapıyo iki gezdiriyor oğlan uykuya daıyor bizimkide kasılıyor çocuğu ben uyutuyomm diye sinir olmamak elde değil beceriksiz yerine konuluyom yaaa

Merhabalar;
İnsan böyle şeylerde hemen panikliyor ama sakin olun. Şimdiye kadar sorduğum neredeyse her 5 bebekten 3'ü ilk aylarında üfürüm olmuş. Bize de doktor hafif bir üfürüm var ama bebeklerin çoğunda olur ve ilk yıldan sonra kaybolur dedi. Önemli şeyler değil dedi.
Kalbinizi ferah tutun. Sakın üzülüpte en güzel zamanlarınızı zehir etmeyin. Birdaha asla böyle küçük olmayacaklar, her anın keyfini çıkarın.
Sevgiler.

listenize bizide eklerseniz sevinirim;

sat : 10 ağustos
bdt : 16 mayıs
haftası : 40+4
kilosu : 3320 gr
boyu : 48 cm
isim : Tanem Su
doğum tarihi : 19 mayıs
doğum şekli : sezaryen

Son düzenleme:

hoşgeldin canım.anladığım kadarıyla ilk kez yazıyorsun ya da ben ilk kez görüyorum. bebişinin ismi çok güzelbir de fotosunu koyarsan çok seviniriz annesi malum kız beğeniyor oğlum şimdiden

bu arada ben de ankaradayım.neresinde oturuyorsun.çalışıyor musun?

kızlar yumuşatıdıdan bahsedilmiş. ben doğumdan önce organik sıvı deterjan almıştım.kokusuz fena değil ama yumuşacık yapmıyor tabi kıyafetleri.ütüleyince zaten yumuşuyor kıyafetler. benim deterjan bitmek üzere ne dersiniz devam mı edeyim?siz hangisini kullanıyorsunuz?

meleğim ya dünden beri 1 yaş daha yaşlandım 3 saatte 50cc alıyor kaşıkla. mememi istemiyor bezide dolmuyor artık ne yapıcam bilmiyorum turuncuyu ve sağıp veren arkadaşları şimdi anlıyorum neler yaşadıklarını. çok gücüme gitti mememi almaması. acaba bir ara herkeste böyle iştahsızlık olmuştu ece de mi öyle oldu. sabah sağlık ocağına götürdüm bir haftada hiç kilo almamış hakkımızda hayırlısı olsun diyorum artık

Oyy kiyamam findiga, evt bir ara benim oglanda da vardi istahsizlik ama uzun surmedi...acaba bebekler buyudukce anne memesi onlara yavan mi geliyor, bende anlamiyorum dertleri ne benimkide meme alirkan agzina bazen midesi bulanir gibi yapiyor..

Bu arada kizlar benim oglanin asidan dolayi atesi halan devam ediyor, ben indiriyorum,, az zaman geciyor ve yeniden basliyor ateslenmeye, dusundumde bu disler olmasin sebebi. cunku disler hazirlik safasinda oda yapar ya ates..asidan sonra ne kadar sure ateslenme olma ihtimali var bilen varmi ?

Gerçekten bu durumu yaşamayan bilemez, hemen hemen doğdugundan beri sağarak veriyorum ve mama takviyesi + bide iştahsızız ki her öğünü yedirmek için 5 dk bitirebileceği şeyi tam 1_1:30 saat ayakta gezerek yudum yudum kah kaşıkla kah agzına sıkarak yedirmeye çalışıyorum kolum ve belim kopuyor.Fakat şu 4 gündür o günlerimi bile arar oldum çünkü artık bu yöntemlerde işe yaramıyor resmen 5 saat aç kaldı yinede istemedi sütünü içmek,yoruldum çok üzgünüm.Birazda karamsar yapıdayım sanki herşey kızıma endeksli o bu şekilde davrandıkça hiçbişeyden zavk almaz oldum,forumu bile okuyorum ama yazasım gelmiyor,inşallah düzelir.Eminim senin prensesinki geçicidir arada emiyosa 5 dk bile o 50 ccyi 100 e tamamlıyordur...

Birisine intizarmı edeceksiniz iştahsız bir evlat dileyin ki düşmanıma bile dilemem

Evet canım dalinin yumuşatıcıları var bebeklere özel ...

canım 3 saatte bir 50 cc çok az bebeğin için.En az 100 almalı artık.
3.ay zor bir ay oldu bizim için.İştahsızlık had safhada maalesef.İnşaallah senin fıstığın bu dönemi çabuk atlatır.
Memeyi bırakmasına izin verme ama.

kalça ultrasonunu 2 aylıkken yaptırmamız lazımdı ama nerdeyse 3 aya 1 hafta kala yaptırdık zannederim

doktorumuz da panik olmamamız gerektiğini söyledi yani en azından o çok rahattı zaten üfürümün hafif olduğunu söyledi, ama bazen aklıma geliyo eko mu çektirsek diyorum

Bizde aynı durumdayız ....
Şuana kadar toplamda sadece 250 cc süt içti.Onunda 110 cc'si kaşık mamasıyla verildi.
Gittikçe kötüye gidiyor durum...Dün gece saat 1 de 70 cc kadar içti.Sabah 7 oldu hala bişey içmek istemiyor.Aradan 6 saat geçmiş olmasına rağmen...En son dayanamadım kaşık mamasıyla zorla verdim ağzına .
Akşam üstü de son yediğinin üzerinden 5 saat geçmiş olmasına rağmen ağlayarak uyuttum ve zorla içirdim...
Çok zormuş iştahsız bebekle uğraşmak....

Çok geçmiş olsun,zaten aşı ve ateş olayından çok korkuyordum şimdi önce turuncu sonra siz vallahi aşı günü yaklaştıkça içim daralıyor.Umarım biran önce atlatırsınız,acaba kaç gün sürüyor offff :44:

İnanırmısın acaba bu defa yermi diye sabah kadar uyumuyorum her saat kalkıp deniyorum belki birinde tesadüfen içer diye ama içmiyor okadar üzülüyorumki ve uykusuzlıktan bittim,kendi kendime uyu boşver içmiyor diyorum ama kalbim dinlermi o açken ben uyuyamıyorum.En sonunda bende kaşıkla azına zorla verdim ama oda tam bi işkence çocuk ağlıyor o arada ağızı açık ya hemen ağazına döküyorum çok sinirleniyor bazen genzine kaçıyro dahada moralim bozuluyor kötü anne çocuga eziyet ediyosun diyorum ama ne yapim.Gerçekten hiçbirşey teorideki gibi değil ben bi dönem çocukgelişimi derslerine girdim orda bebekleri yemek konusunda zorlamamak gerektiğini vb vb vb anlatıyordum gelde uy şimdi Millet bizim şu yaşadıklarımızı ek gıdaya geçince yaşıyorlar biz şimdiden sütü kaşıkla ver oda suratına püskürtsün heryer süt ki o sütler ne zorluklarla sağılıyor ahh ahhh geçermi acaba bu iştah sorunumuz...

Okadar çok cvp yazmak istediğim konu varki ama uykusuzlıktan uzay boşluğunda gibi hissediyorum elim tutmuyor,yarın yorucu bi gün olcak doktor kontrolümüz var hem rutin kontrol hem gecen ay kalçada çıkan küçük sorunun düzelip düzelmediğine bakılacak ortapedi uzmanı ,rota aşısının 2.dozu var.Mutamelen ben yatarım kızım kalkar ama şansımı denemeliyim zaten 45 dk sonra mama saati bakalım ne olcak... İyi geceler ...

sagol canım,allah dermansız dert vermesın inş, bebeğinede geçmiş olsun, bu 4. ay aşısı butun bebeklerı çok etkiledi ya aşı yaklaştıkça gerilmeye başladım

Amin kizlar, sagolun eksik olmayin ,guzel dilek ve duada bulunmussunuz ins sizlerin yavrulari kolayca atlatir..
Bu saat oldu halan detirginim, banyosunu yaptirdim ve simdi uyuyor ama surekli takipteyim ne bitmez atesmis bu yaa,yandi cocuk resmen biz yarin yola cikiyoruz Tr ye dogru kizlar dua edin ins bizler icin sagsalim ulasalim ve oglumun sagligi yerine gelsin

Gecmis olsun, umarim birsey cikmaz cnm allah yardimciniz olur ins

Cok sagol cnm, seni goremiyoruz eskisi kadar demek yavrunun istihsizligi devam ediyor,,ins duzelir guzelim eminimki cok sinir bozucu bir durumdur ama ne yapacaksin ki onlar mevlamin emanetleri bizede sabretmekten baska care kalmiyor,,,acaba Pinar ne yapti onun kizida istahsizdi ve cok kusuyordu ..ins hepsi duzelir biran once

yumuşatıcı kullanmaıyorum ben henüz gerekte görmüyorum, çünkü bir kıyafatei en fazla yarım gün giyebiliyor, her anlamsa israf, hemde durulanmadığı için ne kadar bebeklere göre yapılsa da doğru bulmuyorum.

ben dalin kullanıyorum ama bana pek kokusu gelmiyor, ilk kıyafetleri için dalan die bi sabun tozu almıştım o da pütür pütür kalmıştı çamaşırlarda beğenmedim ama kokusu daha keskindi. şimdi deterjanım bitmek üzere ve omo nun bebekler için olan deterjanını denicem. ben kokuya çok önem veriyorum ama dalinde hiç koku kalmıyor, aslında bizim dolabımızın kokusu siniyor kıyafetleimize sinir oluyorum, nasıl geçircem bilemiyorum bu kokuyu...

evet cnm bizde de geçen ay iştahsızlık oldu, 10 gün güdndüzleri nerdeyse hiç emziremedim. ayakta hem sallarak hemde tüm evi dolaşarak zorla ağlayarak emzirdim.. şimdi de bazen öle oluo zorla emziriyorum... sık sık azar azar emziriyorum....

zeynepcimm yazdıklarını okudukça içim kırıldı... çünkü ben yaşıyorum benzer şeyleri. ben umutsuz, mutsuz oldukça eşim bana destek olması gerekirken uzaklaşıodu benden.. bizim sorunumuz da ailesi idi... ben sürekli onları ister istemez kötülüyordum, çünkü nişandan beri hep bi anlaşmazlık vardı, dile dökülmüş bişi yoktu, soğuk tavırlarla birbirimize hissettiriyorduk. baktım kocam benden uzaklaşıyor ve evliliğim bitiyor, artık bahsetmemeye başladım ve yaşanılanlara eşim şahit oldukça bana hak vermeye başladı. artık daha huzurluyuz.
yazdıklarını okurken aklımdan bi ton şey geçiyordu, ama şuan yazıya dökemiyorum... ama şu bir gerek ki bizler affedip, yuvamıza sahip çıkmadıkça kocalarımız hiçbiirşey yapmıyor. biz bencil olucaz, evet bencil kendi mutluluğumuz, huzurumuz için onlara iyi davranıcaz...
Allah kocalarımıza merhamet ve hidayet versin...

merhaba evet buraya ilk defa yazıyorum. ben Afyonda oturuyorum ama doğum için Ankaraya geldim. ailem orda olduğu için doğumuda Ankarada yapmaya karar vermiştim. bu yüzden bebeğimin doğum yeri Ankara..

Ekoyu bende çektirdim, her bebekte olabilecek bir üfürümmüş. önemli olan 6 aylıkken yapılacak olan. çünkü 6 aylıkken tekrarlanıp kapanıp kapanmadığına bakıcaklar. Ankara Bayındır hastanesinde 18 tl vermiştik sanırım, çok ucuza baktılar. küçük uçlu bir ultrason ağletiyle bakmışlardı, kızımın göbek bağıda bu muayenede düşmüştü :)

kalça çıkığına gelince bende ve ablamda kalça çıkıklığı olduğu için kızımada baktırmamız gerekmişti. Allahtan biz bilinçliydik. doğum yaptığımız yeri arayıp sormuştuk orada yapılıyor mu, randevu alacaktık diye. bize 2 aylıkken bakılıcak dediler, tabi doktor değil santraldeki kız. kıyametleri koparttık, kalça çıkıklığında ki aileden geliyorsa sınır 1 aydır. biz 27. gün baktırdık. 2 ve 3 ay çok geç. ara beziyle düzeltmek varken alçı yada ameliyatla düzeltmek zorunda kalınabilirdi. bu telefonu başka biri açmış ve karşıdan 2 aylıkken gelin cevabını alıp beklemiş birinin yerinde olmak istemezdim. o gün hastanenin müdür yardımcısı bile yanımıza gelmişti, personelin bu konuda bilgilendiriliceği söylendi bize. aileden geliyorsa çok hassas bir konu lütfen ihmal etmeyin. ablamın erken teshis olmasına ramen ufakta olsa bi hasarı var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…