2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ben de cok duygulandim..
Kayinvalidem esime hamileyken panik atagi baslamis.dogumdan sonrada ataklari olmus. Daha bebegim kucuk ona sebep yasayayim diye dua etmis hep.. bebegimi gorunce aglamisti oglum buyudu ve onun da yavrusu var simdi, olsemde dert degil demisti ..

Hep dua ederim Allahim hic bir bebegi annesiz birakmasin, onlari bize bizi onlara bagislasin. Amin..

herkese günaydınlar. meleğim yanılmıyorsam bugün geliyordun türkiye ye hayırlı yolculuklar ve şimdiden hoş geldin:))

Tsk ederim cnm, allah razi olsun ...tatlim benim bugun ucagim gece 11:30 ve saat aksam 8 gibi cikariz evden..gece bileti aldim benim oglan geceleri uyuyor en azindan sikilmasin diye. Birde ucakta alt degistirme olayindan acaip korkuyorum,kendim sigamiyorum wc ye oglanla nasil sigicam :)) insallah mahir pasa kaka yapip kendinide benide perisan etmez, bizimki acik havada pek coskuludurda :))

Turuncu sagol cnm, benim oglan allahtan bugun iyi, ins cikmaz daha atesi..cok dua ettim mevlam bizi utandirmasin ins,yollarda perisan olmak kotu olur,kendim degilde en cok Mahir oglani dusunuyorum
Evt cok heyecanliyim, ilk defa bu kadar ulkemden uzak kaldim 15 ay uzerine gidicegiz ,ki daha evvel senede en az 3 uc kez gidiyordum..Hamilelik, dogum ve asilarimiz derken geldi catti zaman , endise ve mutluluk bir arada suan ama ins allahin izni ile saglicakla variriz ...

Simdiden hosbulduk Turkiye ye

kızlar hepinize merhaba.. bizim günaydınımız biraz geç oldu ama bu saate kadar uyuduğmuzdan değil, sabah şekerimle oynadığımdan..
ZEYNEPYUS cnm öncelikle barışmanıza çok sevindim.. bazen çok büyük kavgalardan sonra çok heyecanlı barışmalar, çoğu terapiden daha iyi geliyor insana ve etkili oluyor. umarım sizinde öyle olur
GUNES1 tv konusunda yanlış anlamışsın cnm sanırım. sabahtan akşama kadar izlettirmiyorum kızıma tabiki.. gün içinde uyuyoruz besleniyoruz oynuyoruz geziyoruz.. ama çoğu anneler bilir bazen aynı anda tuvaletin gelmesiyle bebeğin huysuzlanması bir olur ozaman tv açarsın.. bazen çocuk çok ağlar, (ağlaması izlemesinden iidir dediğin için söylüorum) mızmızlanmaktan bahsetmiorum, hıçkırır içi geçer artık napsam susturamam ozamanda tv açılır.. bazende bebeğim gerçekten izlediğinde kahkaha atar sırf onu mutlu etmek için açarım.. kimine göre yanlış olabilir ama bunlar oluyo yalan söyliyemem. ayrıva özellikle tv açıp izle demiorum kendi yerde oynarken sağına soluna dönerken bakıo bazen izlio bazen geri dönüo. evet bn nefes almalıyım. çnk yalnız bakıyorum. kapısını çalıp yardım istiyceem bir komşumda yok. eşim desen işi ağır olduğundan akşam 9da pert bi halde gelir ve bebeğimizi iki sevip oynayıp yatar. bir ablam var oda evlenme arefesinde ve çalışıo ayrıca. bu yüzden çocuğuma her anlamda yetebilmem için nefes almaya ihtiyacım var. yanlış anlama bunların hepsini sana hitaben söylemiorum niyetim sadece anlaşılmak.
TURUNCU cnm çok geçmiş olsun kayra bebek düzelir merak etme. sen ona böyle ii baktıkça hiç bişeyi olmaz onun annesi içini ferah tut.
son olarak ayakta sallamaya gelirsem.. benim kızımda bazı bebeklere nazaran usludr. yani uslu derken ağlama konusunda. yoksa çok harektli koyduğum gibi asla bulamam zaten dönmeye bile erken başladı. banyo yaptırdığım zaman birtek yatağına direk koyduğumda uyuyor. banyodan önce emzirmemin doğru olmadığnı söylemişti doktr. bebek sağ çevir ters çevir fln kusabilir diye. o yğzden banyosunu yaptırırım sonra emziririm uyursa zaten ne ala uyumazsa yatağına bırakırım ve uyur. gündüz dönmekten efor harcadığından yorulursa kendi oynadığı yerde uyur. ama bazen uykusu gelir biliorum çnk ozamanki ağlayışı farklı oluyo. biliorumki sallanmak istio. çok değil 2-3 dk sallasam uyucak. ee bende sallıyorum. sallamak bana garipte gelmio ayrıca. nasılki istediğinde çıngırağını veriorum, acıktığında karnını doyuruosam, uykusu gelince gerekiosada ayağımda sallıorum. kızım bunu seviosa napiiyım.zorluk çekceğmi bilerek bu bebeği istedim.. herşeyin güllük gülistanlık olduğnu beklemedim hiçbi zaman. direk yatırır yatırmaz kendi uyusa ne ala tabiki. ama uyumuosa, uyuması için elimden gelenide yaparım..
bu arada bnmkide yakaladım yakaladım die bnm kucağımda bn kaçı koştuğunda çok hoşuna gidio die her akşam yapıoz. kahkaha atıo bebeğim ozaman

yakala yakala die bnm kucağımda babası arkamızdan kovalerken demek şstemiştim

Cnm beni kastetmissin sanirim
Insan yasadigi herseyi paylasamiyor ama hislerini paylasip icini dokup rahatlamak istiyor
Biz cok sikintili gunler yasiyoruz oglumun mevlidinden beri
2ay oldu ve harap olduk her toparlanmaya calistikca baska sikintilar oldu
Rabbim birseyimizi eksik koymadi ama ailelerle bas etmek zordur belki bilirsin

Biz birgunde ayrilmaya karar verip ertesi gun barismadik yani
Evden ayrilmayi dusunmem esimin bazi seyleri anlamasina yardmci oldu
Esime ne kadar duskun oldugumu bilir arkadaslar
Evden ayrilmak da terketmek icin degil sakinlesmek icin bir fikirdi
Ve esimin rizasini alarak verdigim bir karardi

Dun Ulu Cami'ye gittik
Esim cumayi kildi biz oglumla dua ettik
Esim de ben de hataliydik ve bir kismini didikledik bir kismini zamana biraktik

Mesela benim yorgunluk nedeniyle oglum her uyudugunda uyumak istemem ve esimden fiziksel anlamda farkinda olmadan uzak durmam onu cok etkilemis
Vazgecilmis hissetmis

Bu sadece biri. Ikimizin de cok sebebi vardi ve biz oglumuzun gul yuzune bakip birbirimize bakip her fedakarliga haziriz dedik ayni anda

SENIN DEDIKLERIN DE DOGRU KESINLIKLE,KATILIYORUM AMA BENIM YASADIKLARIMLA ALAKASI YOK CANIM

ben demir damlası olarak multi tabs kullanıyorum, hem demir hemde vitamin var içinde. bi araştır istersen. doktor gerek yok vitamini senin sütünden alıyor demişti ama ben devam ediyorum. belki işe yarar..

[video]http://www.vidivodo.com/video/prof-dr-hilal-mocan-bebeklere-televizyon-izletmenin-zararlari-varmidir-bebek-sagligi/669195[/video]

hatta televizyonun fişini çekin diyor uzman doktor, izleyin isterseniz..

zeynepcim ben kacmısım sen gelmişsin benim oglusum saat 2yi gecmeden yatmıyor ama bunada cok sükür hiç yatmıyodu ve eşinle barısmana cok sevindim inş hep böle sürerde hiç ayrılık lafı dahi olmadan yaslanır burusursunuz

inş şifa olur canım cok gecmiş olsun zaten iştahı kesik oglusumuzun şimdi ugras dur Allah kolaylık versin benimkide az aldı sanırım bu ayda ne oldu bunlara havalarmı carptı anlamadım

Zeynep cnm barismaniza cok sevimdim, demek iyi bir iletisim lazimmis ,insan konusmadan bilemiyor karsindaki insanin ne dusundugunu ...
Allah ins daim eder huzurunuzu ve muhabbettinizi arttirir..

hamilelikte ELEVİT i devlet karşılıyordu ama doğum sonrası karşılamıyor. yinede lütfen alın, arada sırada da olsa için. hem sütün kalitesini artırır hemde bebeklerin hasta olmasını önler. bende 2 kutu var 2-3 günde bir yatmadan önce içiyorum. özellikle tavsiye ederim, doktorunuzada danışın..

kızlar nasılsınızzzz umuyorum fındıklarınızda çok iyilerdir:)

biz döndük dün evimize asyacım doğduğundan beri 4000 km yapmış hesapladık walla:)

tatile gittiğimiz gün deli rüzgar başladı tekneden hiç çıkamadık sadece yemeğe.... denize giremedim hatta güneşlenemedim ama muhteşem geldi bana bu değişiklik....

sizleri çoook özledim sizde beni özlediniz mi şekerlerrrrr

bu arada eşim koluna asya nın elinin 3 boyutlu resmini ve doğum tarihinin kalıcı dövmesini yaptırdı bu aşk beni kıskandırmaya başlıyor artıkkkk:2:

Son düzenleme:
kızlar 3 ay kontrolümüzde doktor balıkyağı verdi bugün başladık başka kullanan var mı
doktor hergün 2 çay kaşığı balık yağı 4 damla d vitamini ver dedi ama ben bi gün balık yağı bi gün d vitamini vericemfazla yükleme yapmayalım bazen de şeytan diyor ki hepsini kes ama yine de azaltarak veriyorum

ben pazartesi işe başlıyorum ek gıdaya başlayana kadar yarım gün çalışacağım oğlumdan 5-6 saat kadar ayrı kalıcam bakalım şu süt meselesini nasıl halledicez oğlan biberondan içecek mi bilmiyorum

4 gün yoktum forumun anası ağlamışş:)
yahu ne çok sayfa ilerlemiş oku oku perişan oldummm....

aşıdan bahsedilmiş hepsini okuyamadım 4 ay aşılarıdamı ateş yapıyor yahu haftaya aşımız varrrr
off asya en ufak aşıda bile ateşleniyor yedim ayvayıııı resmennn yandıımmmm

deterjanlardan bahsedilmiş ben dalan roxy kullanıyorum ve dalin yumuşatıcı çokta memnunum ve dolap kokusunu geçiremeyenler sirkeli suyla silmeyi deneyebilirsiniz bizim dolaplarımız mis gibi kızım kokuyorrr ben yerleştirmeden bir kere cifle ovdum 3-4 kerede sirkeli suyla silmiştim koca göbeğimle ne günlerdiii:):)

beykozcum - dilekmete kızmışlar uzmanlara makalelere:)
walla bende sallıyorum bazen emzikle uyuyo çoğu zaman meme emerken uyuyo bazen dönenceyle olmadı arabasıyla dışarı çıkıyorum bazende....vs huysuz bebek nede olsa her yöntem mübahtırrr:)

birde kızımın uykusu gelince kaşları kızarıyo gözleri balık gibi bakıyo buda yeni çıktı pek datluuu oluyooo:):)

kızlar şu an akşam yemeği yedik ve kocam sofrayı kaldırdı mutfağı toparlıyor...
ben ise burda topiği okuyorum....

kızlar şu an akşam yemeği yedik ve kocam sofrayı kaldırdı mutfağı toparlıyor...
ben ise burda topiği okuyorum....

Masallahhh
Ne iyimis oyle aferin valla helal olsun, erkek iste boyle olur ..allah bozmasin ins ayni cizgide devamini dilerim

freedom06;bahsettiklerimin çoğunu bende uyguluyorum, hamileliğimden beri konuşuyorum... hatta yenidoğduğunda yabancı insanlar onunla konuştuğunda verdiği tepkilerden hemen anlıyorlardı konuşmaya alışık olduğunu....

yaa arkadaşımda bana fransadan mustela aldı, tüm ürünlerimiz ondan, bende ek olarak yağını almıştım. ama ilk kez yağların böle bir etkisi olduğunu duydum ve şok oldum. bizimde konağımız oldu... bu üründen sebep mi yani elimdekiler bitince sebamed kullanmayı düşünüyorum....

hoşgeldim ben tatilden döndüğümde daha yorgun oluyorum
asya cık da 8 mayıs doğumlu mu... tabi yanlış okumadıysam.. benim biriciğimde 8 mayıs 15:30 doğumlu

dolap kokusundan ben bahsetmiştim. bir kez silmiştim sirkeli su ile, kış gelmeden iyice silip havalandırmalıyım ki kokusu iyice gitsin baari...
gerçekten benim kızda çok huysuz, hele uyku saatleri tam bir saatli bomba.... bir de yeni adet edindi,,, omuzda uyucak hatun dolaşarak.. offf offff.............. gündüzleri başedebiliyorum da geceleri benim de sabrım kalmıo artık söylene söylene uyutuorum.. sonrası malum vicdan azabı.... uyutmak için her yolu deniyoruz, en kolay arabasında dışarda uyuyo ama artık kış gelio, eve alışma zamanı.....
uyku için bazı çaylar yazılmıştı... anason, kekik felan mıydı....

biyolooogggg bayıldımmm ben bu dövmeye eşini tebrik ediyorum
evet sen yokken forumm epey bir kaynadı ben okuyorum ama cevap vermeye fırsat bulamıyorum
bu arada tatili iyi gelmesine sevindimmm canımmm

zeynep; inşallahh bir daha bunları yaşamazsınız eşinle ve bebeğinizin tadını doya cıkarırsınız...

beykoz sana katılıyorum bacısı şu yok sallamıyorum yok emzik vermiyorum diyenlere bende uyuz oluyorum senin çocugun sallanmak istemıyordurda ondan dıyorum senın marifetin değil yanı

kızlarr ben kabızlıkla boğusuyorumm yaaa hem ben hem kızım sanırım yediklerimden kaynaklı 2 gundur posalı gıdalar tuketmeye calıssamda kızım henuz duzene girmiş değil bende oyle 48 saat yapmayınca yavrum glıserinli fitil aldım ve çeyrek fitil ile yaptı ama ilk defa zorlandı resmen içim gitti yaa şuan bir 24 saat daha geçirdik ve hanuz tık yok zeytin yağı sürdüm popişine ama bişi olmadı şimdi huzursuz gibi ama fitil vermek istemıyorum acaba sapsimplexe mi başlasam çünkü gazıda var gibi offff

en acilinden fikirlerinizi ve tecrubelerinizi beklliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…