2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

birşey daha paylaşmak istiyorum, hamileliğimin 7. ayında sütüm gelmişti. sezeryan olmama ramen odama geçtikten 10 dk sonra bebeği emzirmeye başlamıştım. hiç kilo kaybı olmadan 5 gün sonra 3.320 kilodan 3.500 kiloya çıktı ve sadece anne sütüyle şuan 3.5 aylık 7.100 kg. ülkerin maltanasını, anne sütü artırıcı o pahalı maltanayı rezene çayını falan hep denedim ama en bariz süt artıran şey çörek otu oldu.

günde 1 bardak (kahvaltıda) humana içiyorum. çörek otuna başlamadan öncede içerdim ama bi fark yaratmadı şimdiyse elimdekini bitiricem. sabah aç karnına yada akşam yatmadan önce 1 çay kaşıgı çörek otu yağı içiyorum istünede 1 bardak su. sütümde büyük artış oldu, her bünyede aynı etkiyi yaratmaya bilir ama denemekten zarar çıkmaz..

valla abartmıyorum canlarımsınız benim birazcık olsun rahatlıyorum sizler sayenizde hepinize çok sağolun...

benim sütümün artması için biraz su içmem yetiyor... benim derdim besleyici olup olmaması aslında.... biraz bebeğim iştahsız...

benim sütümün artması için biraz su içmem yetiyor... benim derdim besleyici olup olmaması aslında.... biraz bebeğim iştahsız...

ben arada sırada elevit kullanıyorum, omega3 hapınada yeni başladım, hergün 2 yümurta, 1 avuç ceviz yiyorum. kabak çekirdeğide vazgeçilmezlerimden 1 avuç kadar ve mutlaka yoğurt. hiç eksik etmeyin.

birde benim merak ettiğim bebek gelişimi için neler yapıyorsunuz?

bende besin değeri yüksek gıdalar tüketmeye çalışıyorum ama sanırım sütümün kalitesi ii değil. yane yağlı değil galiba kızımın 4.ayının dolmasına 1 hafta var 5750 gr... oda benim zorumla çünkü emmek istemiyor hatuncuk....

gelişim için ben sadece bol bol konuşuyorum ve o bana bişiler anlatmaya çalıştığında sadece dinliyorum. ama daha neler yapmalıyım hiç bilmiyorum ve çok endişe duyuyorum, bazen yetememekten korkuyorum...

beykozcum, ben sayfaya girdim acıldı, belki senin pc de sorun vardır

okuyunca yazmadan edemedim bende haziran annesi grubundayım
bizimde ilk hafta kontrolumuzde söylemişti dr ömrümden ömür gitmişti resmen
kalpte üfürüm duyuyorum ama hafif yinede baktırın demişti
antalyada sadece üni hastanesi bakıyo
randevu aldık 10 gun sonraya vermişlerdi
15 gunlukken gittik eko çektirmeye ama tamamen rezillikti 6 saat fln 15 gunluk bebekle hastanede bekledik
ve o 6 saat eşimin ortalıgı karıstırmasıyla öne alındıgımız halde beklediğimiz süre
bide eko çekilirken bebegin uyuyo olması gerekiyo
bize tam sıra geldi minişim ultrason zımbırtısı degince uyandı kıpır kıpır dr dedi uyutun gelin
laftan anlıyo ya ztn uyu çocugum diyince uyucak
uyutana kadar ve aman muayenede uyanmasın diye diken üstünde ne dualar okudum
ama dr baktı hııı üfürüm içinmi gelmiştiniz dedi cok önemli bişi deil dedi (cok şükür içimden bi oh çekmiştim)
6 aylık olunca bidaha bakalım ama muhtemelen o zmana hiçbişi kalmıcak dedi
biçok bebekte olur bu dedi
ama gelde bide bize sor!!!
yani seni cok iyi anlıyorum
içini rahatlatmak için bi baktırabilirsin..
şimdiden cok geçmiş olsun..

üzülme sonuçta yeterli bir kiloda, biraz enerji harcat belki acıkıp emmek ister.

resmen internetten bebek büyütüyorum çünkü etrafımda soru soracagım birileri yoktu, şimdi sizler varsınız.

1. si ben bebeğimi hiç sallamadım, özellikle gündüzleri emerken uyumasın izin vermedim. kafası (bizim yattığımız yastıklara) yastıga gelecek şekilde eğimli olarak yatırıryorum. yatagına alırken yastıksız yatıyor. emerken uyutmamamın nedeni, bebek bi süre sonra "annem olmadan asla uyuyamam" demesiymiş. bırakıyorum emzik ağzında kendi kendine uyuyor.

2. si bebekle bol bol konuşulacak ve onunda konuşması için ara verilip dinlenilecek. ayrıca biz "bir gün bir gün bir çocuk evede gelmiş kimse yok" şarkısını söylüyoruz. şarkılar arasında en esvdiği bu yada biz heycanlı bir şekilde söylediğimiz için bunu seviyor. konuşma ile şarkı tonunu ayırt etmesi için gerekliymiş.

3. sü çıngıragını başının etrafında bir tarafta sallayıp o yöne bakmasını gağlıyorum. her gün yaptığım bir egzersiz. sese tepki vermesi için.

4. sü önüne bir bez koyup " hanimiş annesi nerdeymiş" diyorum, sonra örtüyü kaldırıp heycanlı bir şekilde burdaymış diyorum. diğer bir yöntemde dil çıkarmak. var ve yok kavramını ögretmek içinmiş.

5. yüz üştü yatırıyorum kendi kendine debeleniyor, ara sırada koltuk altından destek oluyorum ki kolları üzerinde durmayı öğrensin diye, böylece çok fazla efor harçıyor. kol ve bacak egzersizleri yaptırıyorum daha çok bez alırmış gibi ayaklarından yukarı kaldırıp indiriyorum.

6. sı koltuga oturuyorum, kızımı sırt üstü yüz üstü pozisyonlarında tutuyorum arada havaya kaldırıyorum başka açılarıda keşfetmesini sağlıyorum.

7. si akşama doğru 4-5 gibi balkonda bacaklarını güneşe tutuyorum.

8. si akşam yine balkonda dışarıyı seyrettiriyorum, sanırım arabaların farlarını takip ediyor, kafasını ona göre çeviriyor.

9. su 2 yaşına kadar tv yasakmış, malesef izlemiyoruz sadece o uyuyunca

10. su sürekli eline oyuncak veriyorum, önce elliyor sonra tadına bakıyor. kumaş ve plastık genelde, farklılıkları algılaması için..

11. cisi koltuga oturup birbirimize sarılıyoruz ve ben sağa sola hafif sallanıyorum, ara sıra bebeklere huzurlu bir ortam sunmak gerekiyormuş.

netten bulup günlük olarak uyguladıklarım bunlar. ayrıca altının açılmasından ve yatak odasındaki tavana bakan lambadan çok hoşlanıyor. bizden önce 2-3 hafta sadece o lambaya güldü. tam 3 aylık olunca bize gülmeye başladı. şü aralar koltuk altından ve boynundan gıdık alıyor..

Cogunu bende yapmaya calisiyorum, pedegoji formasyon dersleri aldigim siralarda aile okulu diye bir kitap okumustum galiba remzi yayin evinden bir kitapti..ordan bazi aklimda kalanlari bende her gun hatta hemen hemen ayni saat dilimine rastlayacak sekilde uygulamaya calisiiyorum..Agac yasken egrilir , cumlesine tamamen katiliyorum ve inanarak yapiyorum herseyi..
Benim oglumun yaptigi her hareketten her gun hoslandigi veya hoslanmadi hal ve hareketlerini ogreniyorum..
Mesela bizimki boyun altindan ve gobekten dokunuldugunda veya opulurmus gibi yapilmasi onu cok gulduruyor
Bizde goz temasi cok onemli, mutlaka yedirirken ve emzirirken gozlerinin icine bakiyorum, sanki oglum rahatliyor ve beni daha cok benimsiyor
Tv bende seyrettirmiyorum, bence bizler icin bile gereksiz bu yuzden simdiden alismamasi daha guzel, ama zor bebekleri oyaladigi kesin ,annelerimizin azda olsa nefes aldiriyor en azindan o yarari var sadece
Birde kol ve ayak hareketlerini elimle yardim ederek uygulamaya calisiyoruz, ozellikle ses cikaran cingarankli oyunlara cok tepki veriyor..Birgun mesele birsey kesfettin benim oglanda, bir gun cips yiyordum baktim oturdugu yerden kahkaha atarcasina guluyor ,meger elimdeki cipsin kagidi dikkatini cekmis ve anladimki canli renklere cok ilgisi var
Bizde de lamba hayranligi var, bizimki kafasini bazen lambaya dikip uyur , terapi gibi birsey sanki :))
Daha cok vardir aklima gelenler suanlik bu kadar ..

freedom06 iyi hoşta yazdıkların sallamıyorum diyosun bide memede uyutmuyorum diyosun ya sanırım sen cok uslu bir bebekle karsı karsıyasın benim sırf bu uyumaması aglaması yüzüne heryerimde yaralar cıktı kasındım ve kabuk bagladı heryerim sokak cocugu gibiydim yeterki gözünü kapasın diye salladım saatlerce konustum gezdirdim memede uyudu kıpırdamadım bende o sekilde gözümü kapadım yarı acık yani diyecegim bana su sallamadım masal gibi geliyor benim bebegim hemen katılıyor bagıra bagıra aglıyor bir arkadasımda dedi ben yatırdım agladı ellemedim alıstı bebegini bir görseniz miyavlıyor resmen ses kısık benimki pavorotti gibi... onun bebegi bütün gün uyuyor gözünü acıyor sanki hiç uyumamıs gibi bir gözü kapalı bir gözü acık gel bu bebege ben sallamadım de onu sallamaya gerekmi var adam zaten yorgun savascı böle bişeyi duyunca duyunca sinirleniyorum zor günler yasadım kusuruma bakma sana degil sitemim bana cok kişi yok bebegi sallama yok kucaga alıstırma yok söyle yapa yok böle yap dedigi için artık böle seyler canımı sıkıyor

lütfen aklına geldikçe yaz, ben eksik birşey kalsın istemiyorum. ay ay bakıyorum neleri yapacakmış diye yapamadığı olursada yapması için elimden geleni yapıyorum. mesela bize çok geç güldü, gülsün diye az şaklabanlık yapmadım..

canım ya kusura bakma çok sesli güldüm, öpüyorum senin pavarottiyi. kesinlikle sana katılıyorum ben çok şanslıyım bebeğim çok uslu. çevremde yakın akraba olarak 3 kuzenimin bebişi olsu ve hepsi salladı. banada hamak al tavana hamay yap deyip durmuşlardı. sende sallayacaksın falan demişlerdi. bebek gazlı oluyor, kabız oluyor, türlü türlü nedenlerden ağlıyor ve sallamak gerekiyor. beşik eyitimi 5-6 aylıkken yapılıyor sanırım, gaz sorunu falan kalmayınca bi denersin o zaman. çok huysuz olursa arada parol yut hatta aşı yapılacagı gün 1 tane parol yutun bebeğiniz sakinleşsin, ateşi falan çıkmasın. gaz sorunu varsada çörek otu yağı içebilirsin ben sütü artırmak içinde kullanıyorum, bebek için her derde deva..

bende kızımla hergün konuşuyorum sallamıyorum ama memede uyutuyorum sadece geceleri yatak oasındaki lambayı ve klimayı hiç sevmiyor ne zaman odaya gitsek emzirmek için kaşlarını çatık bi süre bakıyor sonra kafasını çeviriyor tekrar bakıyor kaşlarını çatıyor bu böyle bir süre devam ediyor:)televizyon seyrettirmiyorum geçen gün açıkken bakıyordu farkedince yönünü çevirdim birde hergün banyo yapıyoruz banyodan sonra yağlarken uzuvlarını sayıyorum ona bu kızımın elleri kulakları gibi yabancıları ayırt ediyor bizde ağlamazken yabancı birini görünce katılırcasına ağlıyor boynunun altına dokununca yada öpünce kahkaha atıyor biraz ilgi göstermezsek başlıyor sesler çıkarıp ilgi odağı olmayı başarıyor canlı renkleri seviyor kucağımıza alıyoruz önceden almıyordum doktor al dedi sevmeyi sevilmeyi öğrensin dünyanın sevgi dolu olduğunu kavrasın bu arada yüz üstü yatmayı sevmiyor 2 aylıkken başladık yüz üstü yatırmaya ama bir türlü sevmedi eben yinede azda olsa yatırıyorum aklımda olanlar bunlar

aman nazar degmesin maasallah bebişinede sanada parol içiyim cnkü ateslenmemesi için birseyler yapmalıyım buarada cörek otu yagı hiç aklıma gelmezdi onuda deniyim bari bizde seni öpüyoruz teyzesiii

Kizlar esimle baristik hem de ne barismak sukurler olsun bu son olsun oyle mutlu etti ki beni

Detaylari paylasacagim esiyle sorun yasayanlara fikir vermesi icin ama yarin...

Size cok kizginim cunku su an! Bir gun gidiverdim dunyayi dokturmussunuz yahu amma kurtluymussunuz!:)

Bu arada beykozum bu saatte ne isin var senin burda? Bidigin uyutmadi mi?

Birkac soruya cevap vereyim:

Yumusatici dogrudan tenine degecek ic kiyafetlerine hic kullanmiyorum
Battaniye hirka gibi dis giyim kusama yarim kapaktan az
Dalin sivi det. Ve yumusatici kullaniyorum
Granul sabun kalinti birakti cunku
Leke cikarici olarak da omerin ensesine kadar yaptigi kakasina ilac gibi gelen ariel!
Bugun yine carsina ensesinden cikiyordu amma herif cikti benimki yaa!

Gelisimi icin yapilanlari paylasmaniz guzel olmu s birkac not aldim kenara
Ben evimizi gezdirip esyalara dokunduruyorum
Geliyorum kelimesini ogrettim sanirim en cok ona seviniyorum
Omer agladiginda geliyorum diyorum defalarca
Sesim yakinlasiyor ve geldiiim diyorum
Artik geliyorum dedigimde susup bekliyor kuzum!

Yazacak bir dunya sey var aklimda ama kocis bekliyor!

Yeni gelen tum arkadaslara da kocaman HosgeldiniZ diyorum!

Bana destek olan herkese yani hepinize de ba yi li yo rumm tesekkurler iyi ki varsiniz!

lamba aşşağıya bakıyorsa gazeteyle kaptmak lazımmış. bizimkiler hep yukarı bakıyor. nedenini tam bilmiyorum ama netten araştır istersen. yukarı bakıyorsa sorun yok..

eşimin kuzeni doktor, forumda her seferinde yazdım bebek yağları erken ergenliye neden oluyormuş bu yüzden kullanmayın demişti. sadece bebek şampuanı, vucuduna hametan sürebilirsin sağlık ocagı yazıyor. bende bebeğimi yağlarla ovup mıncırmak çok istiyordum ama hametanla yetiniyoruz malesef. en azından aklında olsun. birde gün aşırı yıka istersen ben hergün yıkadım sırtı kurudu, bol bol hametan sürüyorum, kollarında hala biraz kuruluk var. tabi kullandığım şampuandanda olabilir..

bebeğime mustelanın şampuanını almıştım hem isirik yaptı hemde konak, çok özenmiştim. Johnson's Baby yeni doğan aldım oda konak yaptı. Johnson's Babynın yeni doğan olmayanını başına kullanıyorum iyi geliyor. tabi önce bir zeytin yağı sürüyorum sonra karbonat serpip başına küçük bir poşet koyuyorum, 15-20 dk sonra taragıyla tarayıp yıkıyorum. çok fazla yok konağı zamanla gecer sanırım. mustelanın pişik kremine bayılıyorum. bübchen in pişik önleyicisini popo için beğenmedim ama yüzünde ki isirik kızarıklık ve boynundaki kızarıklıkları hemen geçiriyor, mesela öglen bi kızarıklık fark ettiysem sürünce akşama yok oluyor bu konuda gayet iyi.

evet sarılmak çok önemliymiş. bizimki ağlamıyor mızıyor sadece, ben pek almak istemiyordum kucaga alışmasın diye ama öz güveni için çok önemliymiş. sesiz ortamda oyunlar bitince sarılıp sağa sola doğru hafif sallanıyorum, öylece sessiz duruyor.

bu arada doğduktan sonra ben park yatakta yatırdım. titreşimi benim kurtarıcım oldu diyebilirim. yatakta uyumak istemez mızırsa hemen açıyorum uykuya dalıyor. birde boyun masajı için küçük bir alet var, pille çalışıyor. düymesine basınca titreşim veriyor, yeşil ışıkları var. yatagının dışında başka bi yerdeysek uyuyamadığı zaman yattı yastıgın ustüne koyup çalıştırıyorum titreşimi sayesinde hemen uyuyor. masaj aletide seyyar titreşim görevi görüyor :)

birde 2. ayda koldan iyne yapmışlardı, sol koluna. kızardı çok kötü gözüküyor. doktor su topliycak irin olacak sonra kuruyup dökülecek demişti. sizinkiler nasıl oldu, kuruyup dökülen yada yeni yeni kızaran var mı?

herkese günaydınlar. meleğim yanılmıyorsam bugün geliyordun türkiye ye hayırlı yolculuklar ve şimdiden hoş geldin:))

Meleğim34; tatlım dün tam sana cvp yazacakken internette bir sorun oldu.Bir türlü sayfayı açamadım tekrardan.
Aşı ateşi 72 saate kadar normalmiş.Kayranın ateşi hep 38 üstüydü ve 42 saat sonunda düşmüştü.
Şuan nasıl Mahir paşa ?
Bu arada şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim.Eminim çok heyecanlısındır.Bende yıllarca yurtdışında yaşadığım için şuan ki heyecanını tahmin edebiliyorum.

Beykozum; sen boşver elalemin dediklerini.Her bebeğin karakteri farklıdır.
Benim Kayra ilk aylar kedi gibiydi,çok uslu ve akıllıydı ama şu aralar canıma okuyor resmen.Evet ben Kayra'yı gece uykusu için veya öğlen uykuları için yatağına bırakıyorum,başını okşuyorum,öpüyorum,kokluyorum,eline de uyku arkadaşını veriyorum ve odadan çıkıyorum uyuması için.
Tabi bu yöntem sadece uykusu olduğunda işe yarıyor.Yani uykusu tam gelmeden yatağa koyarsam hiç bir şekilde uyumak istemiyor.
Huzursuz olduğu zamanlarda,uykuya dalamadığında,hasta olduğunda falan ben de ayağımda veya kucağımda sallıyorum.Bebeğin neyden hoşlanıyorsa onu yap derim.Bebeğin sallanarak mı huzur buluyor,o zaman salla gitsin.Ne gerek var fantazi yapıp o çocuğun yatağında kendi kendine uyumasını beklemeye.Şurda en fazla 1 sene daha sallarsın ayağında olur biter.Ne olmuş yani....

Alkışlıyorum.....

Kayra'm çok öksürüyor kızlar...
Galiba benim hastalığım ona geçti.Dün doktora götürdüm,antibiyotik için çok erken ama öksürük şurubu ve burun spreyi vereyim dedi.İnşaallah en kısa zamanda faydasını görürürüz.Kilo alımı da yine çok düşük.1 haftada 80 gr almış sadece.
Hem hasta olduğu için iştahsız hem de demir ilacı iştahsızlık yapıyormuş.Valla peşinde dolanmaktan yoruldum artık.Boğazına iki yudum süt gitsin diye yapmadığım kalmıyor.Yanlış anlamayın şuan için kilosu 6680 olarak iyi ama sorun bu şekilde devam ederse başlayacak.
Ayyy en son kuzenimin kızının iştahsızlığına kızıyordum ki başıma geldi.
Çok zormuş gerçekten....Neyse yine de rabbim sağlık versinde,bu günlerde geçer inşaallah.

özür dileyerek baslıorum çünkü beni hiç ilgilendirmez kimin ne yasadıgınıda bilemem yorumda haddime degildir ama iki bişi bende yazmak isterim
bosanıoruz bosanalım kelimesi eşler arasında bukadar kolay dile getirilmemeli bukadar basit şeylerden
sonra birgün sonra biz barıştık aslında şole boyle demekte bukadar basit olmamalı cok sasırıorum ben bunlara
neyse dedim ya ben yinede ne oldugunu bilemem

tv izleten arkadaslar otizm tetikliosunuz siz nefes alıcaksınız diye cocyk uyussun mu aglaması tv izlemesinden iidir acın ama yüzü baska yönde olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…