2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

beykoz cnm bnde daha regl olmadım ama emzirme döneminde düzensizlik oluyo die aldırış etmedim. etmelimiyim ki

hiçmi olmadın yoksa oldunda bu aymı gecikti canım ben test yapamayı seven biri olarak olsada olmasada arada yapıyorum amaç adrenalin sende bir yap istersen

çok geçmiş olsun canım, doktorun daha iyi bilir ama yinede arada başka bir doktora gözükmektede fayda var. benim kayınpederime doktorun biri birşeyin yok dedi 1 ay sonra başka bir doktor KOAH sın demiş. şimdi Ankaraya gidicez göğüs üzmanına, bizlerde bile neler neler oluyor. ben bi Ankarada birde burda Afyonda götürüyorum doktora..

birde ben bıngıldak atışını hiç göremedim. görümcemde söylemişti ama bizimkinde hiç olmadı. şimdi uyurkende baktım yok.

maşşallah annesi Allah nazarlardan korusun

pek yakışıklı pek büyümüşte küçülmüş

Slm kızlar dün kontrolümüz vardı,tahmin ettiğim gibi bir haftada hemen hemen hiç kilo almamış idrar yolu enfeksiyonu iştah kesermiş diye tahlil yaptı çok şükür temiz çıktı,yani neden böyle oldu bilmiyorum çok üzgünüm bi tek geceleri sorunsuz yerken şimdi asıl gece çok sorunluyuz çünkü en azından gündüz ağzına sıka sıka yok kaşıkla yok aaglaya aglayada olsa biraz yeddirebiliyorum ama gece uykusunda bi yere kadar zorlayabiliyosun çocuk uykulu uykulu ağlayınca bırakıyorsun.Dün sabaha kadar acaba bu kez yermi diye her saat başı kalkıp denedim sabaha kadar uyuyamadım yemedi en sonunda bayılmışım neyse sabah deli gibi acıkırda yer sandım ama inanın sabah ta yemedi toplamda 12 saate yakın aç durmuş oldu,biz koca insanlar bile 3_4 saatte acıkıyoruz aklım almıyor ya neden böyle sabah 7 de kalktı saatlerce denedim olmadı tekrar uyudu uyandı saat 11 de zorla ağzına sıkarak yedi ,ne hissettiğimi kelimelerle anlatamam

Kalçamızdaki küçük de olsa gelişim geriliği düzelmemiş ama ortapedi uzmanı hiç korkmayın kalça çıkığı yok o zamanla düzelir diyor ama yinede oda ayrı bi sıkıntı nede olsa evlat işte üzülüyosun.Rota aşımızın ikinci dozuda yapıldı.TURUNCU: Sen demir ilacının iştahzılık yaptığını yazmıştın ya bizim doktor iştah açar hemen başla dedi kafam karıştı sence hangisi doğru :44: Bide ek gıdaya geçtim ve kayra kaşık mamasını sevdi demiştin ya peki neden kilo almamış çokmu az yiyor,lütfen yanlış anlama aynı durumda oldugumuz için soruyorum bi çıkış yolu arıyorum,çaresiz hissediyorum kendimi.Bizim doktorda ek gıdaya geç dedi hemde tadımlık değil öğün olarak.Eger sütüm çok olsaydı sallamazdım ama hem yetersiz hem kilo almıyor bende mecbur başlicam.Dün sütlü pirinçli kaşık maması aldım önce alışsın diye yarım porsiyor denedim tabi yine zar zor yedi,elma tattırdım biraz ekşi geldi şimdilik kafam çok karışık nezamn ne yedireceğim bilmiyorum allahım hiçbirizin bebişine vermesin iştahsızlık

hiçmi olmadın yoksa oldunda bu aymı gecikti canım ben test yapamayı seven biri olarak olsada olmasada arada yapıyorum amaç adrenalin sende bir yap istersen
cnm doğumdan bu yana olmadım hasta. doğum sonrası kanama nerdeyse 20 gün sürdü sonra kırkıma kadar lekelenme şeklinde devam etti. ondan bu yanada yok bişey normal değilmi? bide şimdi bumu çıktı başıma

cnm sağol. zaten hiç tek doktorla kalmadım. hepside farklı açıklamalar sunduktan sonra geçer dediler ama daha geçmeyince endişeleniyo insan. allah yardımcımız olsun..

sende yap hayatım benim gebelik testi aldıgım eczane köseyi döndü

arkadaşlar geçende sordum cevap alamadım ama, 2. ayda bebeklerinize koldan yapılan aşının durumu nasıl? bizim sol kol kocaman sivilce gibi oldu, daha irin toplamadı. sizinkiler ne durumda. 4. ayda olan arkadaşlar kuruma dökülme var mı?

canım benimkide önce sinek ısırmış gibi belli belirsizdi şimdi daha büyük ve sanki içinde bişey var daha dökülme falan yok canım

senin kızla benim oğlanın durumu tamamen aynı nerdeyse.Allah sabır versin bize...
Valla canım ben 4 ayına 10 gün kala dr.a gittiğimde reçeteye demir ilacını yazmıştı.Şimdi mi başlayayım diye sorduğumda bu ilacın başlarda iştahsızlık yapabileceğini,zaten iştahsız olduğu için ek gıda öncesi tekrar kilosunu kontrol edelim dedi.4.ay kontrolünde kiloda fark olmayınca mecburen başladık.Birde vitamin kullanıyoruz biz şimdi.
Geçen kayra hastalandığında bizim dr tatilde olduğu için farklı bir dr.a götürdük aynı hastanede.O da ek gıdaya çok erken başladığımızı,meyve-sebze mamalarının ne kadar kilo aldırabileceğini söyledi.Israrla varsa anne sütüne yoksa da mamaya devam etmemizi önerdi.Benimde iyice aklım karıştı doğrusu.
Ksşık mamasını ben günde sadece öğlene doğru 1 öğün 120 cc olarak hazırlayıp veriyorum ama kilo aldırıyormu hiç bilmiyorum çünkü o mamadan sonra 4-4.30 saat hiç bişey yemiyor.Bu seferde acıksın diye dört gözle bekliyorum...
Bak bugün 14.30 da 110 cc süt içirdim zorla,şu saat oldu hala içmek istemiyor.
Günlük içtiği süt miktarının toplamı çok düşük...

kabuk bağladı artık bizimki.

bebelac denedin mi ?
o daha şekerli olduğu için daha çabuk kabul edebiliyor bebişler.
birde içine 2 adet cicibebe koyarak dene bakalım.o zaman anlaşılır mamayı sevip sevmediği

slm kızlar bizde sonunda evimizdeyiz
2 gündür temizlikle uğraşıyorum
cam kapı dolaplar sil süpür derken anca bitti ama bende bittim
ek gıdaya gecen arkadaşlar ben az cok tecrübemi paylaşmak istiyorum sizlerle belki faydası olur
sabahları cok acık çaya bir cicibebe az peynir az ekmek içi bir çay kaşıgıda reçelin sulu yerinden koyun verin
öğlen sebze çorbası yapın içinede pirinç yada bulgur atın haşlayın hepsini beraberce ince bir süzgecten gecirin cok az yağ ve tuzla bunu corba yapın
ikindide meyveli yoğurt yapın verin ev yapımı danonelerden kaşık mamalarından uzak durun ne kadar katkısız yazsada saglık değiller
yatmadan öncede küçük bir kase pirinç unu yapın verin yiğenime cok bakmıştım ordan bu tecrübelerim inş. faydası olur sizler içinde
bende 5 ayı bitince bu yazdıklarımı uyguluycam inş.

mrh cnm kayseri acı badem hastanesine götürdün galiba kayrayı sizin dr geçen yok dediler izinde demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam bizim dr mustafa gögebakan acaba onamı götürdün çünkü bize daha ne ek gıdaya başla dedi nede kan ilacına bende açıkçası sormadım saglıkocagından ek gıdaya başla dediler kan ilacına başla dediler ama dr demediği için mamaya devam ediyorum sana hangi dr dedi bizim kontrolümüz bu ayın sonunda daha

anam gez gez ayaklarım şişti:)
asya da tıpkı anası gibi gezenti oldu dışarı çıktımı herkese gülücüklerrrr agularrr:)
birde tükürük biriktirip ppppp diye dudaklarıyla tükürük attırıyor millete:)

cok iyi olur canım kabul ediyorum ve cizik attırmadı lafına cok güldüm yaaa

şekerr sen test dedikçe benm regl gelio aklıma testte tek çizgiydi ama ben kısa zamanda bi test daha yapiim:)
bende pek severimmm test yapmayı
mayıs 2014 topiğini şimdiden açsakmı napsak şekeriimmmm

benimkide öyle freedom sivilce gibi ama irin yok hala ....tızımın kolunu gördükçe öpüyorum hala aklıma geliyorrr yaaaa çocumu nasıl deşti vicdansızlar

sanırım benim beynim iyice kısa devre yapıyor kızlar dün gecenin üçünde çamaşır attım makineye arkadaşım dönecek kirlisi olmasın diye. sen kalk kızın beyazlı yeşilli elbisesini ece nin badileri penye battaniyesi eşimin atleti derken hepsi sabah yeşil çık makineden sinir mi olayım üzüleyim mi anlamadım. valla ikinciyi düşünen arkadaşlar sizi alnınızdan öpüyorum ben bu saatten sonra yapamam

çay mı? onun yerine ıhlamur ver bari derim
bide biyaşına kadar tuz salça baharat yemeklerine konmaz diye biliorum
ve bianda cok sey yazmıssın bukadar cok sey karıstırılmaz ilk basta tek tek tatlar tattırılır ben oyle biliorum

Yanlis anlasilmamak umuduyla soze baslamak istiyorum,burada hepimiz dogruyu ogrenmeye calisiyoruz umarim bu konuda hemfikirizdir.Cay bizim icin bile kansizlik yapan bi icecekken bebege vermeyi dogru bulmuyorum.Cicibebeler bi donem cok populerdi ama gereksiz karbinhidrat deposu gibi geliyor.Recel daha dogrusu seker bir yasina kadar bebeklere verilmiyor.Bu yazdigin kahvalti menusunu cocuklugumdan hatirliyorum,bebeklere verilirken goruyordum hatta icine yumurta sarisi da koyuyolardi zavalli bebekler nasil yiyolar diye dusunuyordum.bir de bazi doktorlar degisik tatlari karistirtmiyolar,bebek ayri ayri her tadi ogrensin diye.

canım acalımda ya kazara önce kalırsak yaaa simdi asımız geliyor napcaz bilmiyorum esimle gitcem ben tutamam hemşire yardım istiyor dayanamam ...

Kizlar oglum 69,5cm olmus bu hizla uzarsak basketci olmasi kacinilmaz
Kilomuz da 8i gecmis gecmis o nedenle ek gidaya baslama dedi doktor
Ben tatlara alissin diye haftada bir 3 kasik vermeye karar vermistim
Bu hafta sekersiz sutlac verdim kasigin ucuyla bayildi agzi acik geziyor aksamdan beri cenesini yedi bitirdi cocuk

Bir arkadas cay falan yazmis sasirdim
Bizde bile kansizlik yapiyor cocuga verilmemesi gerekir diye dusunuyorum

biyologcum ve hgencturkcüm bu arada bebeginizin yükselen burcu terazi

teşekkürler umarım gerçekten dengeli olur evlatçıklarımız

gece sütü dafa faydalıymış, ne yazık ki benim bıcırıkta gece uykusunda daha güzel emiyor, gündüzleri tam bir kabus...

geçen ay ki knt de dr bize mama verdi, bi kaç gün denedim biberonu tutturamdım, zorla kaşıkla döküyordum...sağlık ocağından da kg alımının normal oldugunu ve mama vermeme gerek olmadıgını söylediler. bende bırakmıştım mamayı, üstelik sütüm de var. ama bugun teyzemler bendeydi ve tüm gece neredeyse hiç susmadı. teyzem doymadığını söyledi mama verdik, biraz sakinleşti ve üstelik ilk kez tuttu biberonu ama önce emziğe alıştı, çok şükür 90 cc işirdik ve şimdi tok olarak uyuyor.... uyku saatleri tam bir kabus oluyor, krizlere giriyordu, bu akşam biberonla uyudu... umarım artık düzelir, çünkü ben ççok yoruldum.... kayınvalidemle aynı binada olmamıza rağmen ben çağırmadan gelmio çok yanlızım... eşim sağolsun akşamları uyutmaya çalışıo ama kızım sadece bende susuo ark. kendi derdimden sana tam yanıt veremedim. önce kaşıkla, sabırlada biberonu dene ama önce emziğe alışsın, benim kızım öle oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…