cnm kimin içine nasıl siniyorsa öyle baksın bebeginegünaydın arkadaşlar
tabi ki doğruyu öğrenmek adına konuşacagız
çay dediysem demini bir kaç damla koyacaksın
çayıda kahvaltıyı biraz sıvılaştırmak adına koyacaksın
ayrıca tabi ki bu benim fikrim cocuga herşeyi vereceksin ki çocugum şunu yemiyor bunu yemiyor demiyelim sonra
turuncucum bulambaçlı kahvaltılar hazırlamayacagım demişsin kahvaltıda ilk aylarda ne vereceksin hazır mamalardan yana değilim ben tatlım e yumurtayı yumusatmadan peyniri yumuşatmadan nasıl vereceksin yani yine bulambaçsa bunun ismi vereceksinbirde yogurt meselesi evet yogurdu sade yemeli daha güzel fakat her cocuk kolay kolay yemiyor meyveyle tatlandırınca daha güzel yiyorlar canım ayrıca meyvenin faydası olur zararı olmaz diye biliyorum ben
reçelde yine tatlandırmak adına yazdım bal yadfa pekmez agır olur
yiğenimi bu şekilde besledik ne kansızlık yaşadı ne iştahsızlık maşallah cok sağlıklı ve kilosu yerindeydi
tabi ki arkadaşlar her bebekte aynı değil ben bu sekilde beslemeyi düşünüyorum kızımınasıl alışırsa öyle gider
bazen doktorlara değil tecrübeye göre hareket etmeliyiz
zeyepyus maşallah paşaya cok tatlı
Benimki sadece Omer olan tatlim :)
Yusuf Omerimiz de var coook tatli o da
Canim omeri yemeye ben de bayiliyorum o da buyur bekleriz :) boya gidince kollar fln siskaladi gerci..
asi korkutmasin ama gitmeden bir fitil ver bence onlem olarak
Eger bizimki gibi huzursuzlanmaya baslarsa sakinlestirmek icin en sevdigi seyleri yapabilirsin agladikca atesi artiyor emmiyor kisir donguye giriyor insan
canlar tünaydın hepinize..
ZEYNEPYUS oğlun ne kadar tatlı maşallah.allah nazarlardan esirgesin. artık uyumalarıda çok tatlı yan, düz, yüzüstü derken insan bakmaya doyamıor kaldıki öpmeye yemeye diymi bnm yerimede kocaman öp kollarından
kızlar bgn moralsiz bir gün geçiriyorum. cuma günü sağlık ocağına gitmiştik ve 400 gr aldığnı öğrenmiştik. bu ay dr. değiştirdim randevumda bgndü. belkide tartıda sorun vardır diye gittim neyse.. cumadan bu yana insan 10 gr dahi almazmı? kilosu yine aynı çıktı. boyu 66 çıktı kızımın gayet iyi. dr. haftaya salı tekrar gel kilo almamışsa çözümüne bakıcaz dedi. yani mama(
yanlış anlaşılmasın burda birsürü mama veren arkadaşımız var, ben bi anda böyle olmasına üzüldüm. ilk ay 1200 gr alı, 2. ay 900, 3.ay 400!! bianda böyle nasılda düştü? dr az dedi alt sınırımız 600 gr olmalı ayda dedi.
bi ay düşük aldı die hemen mamaya geçilirmi? dr. değilim tabiki bilemem ama mamaya başlayıncada memeyi unutur istemez diorum. Fredoom06 arkadaşımız elevit alın demişti yanlış hatırlamıosam onu deneyim birde.
kaynanamda dediki çocuk aç olsa ağlar durmaz demekki doyuyo ama sütün vitaminsiz!!!!!! iyce cnm sıkıldı..
o halde bende afiyetle yerim:)benim kuzuda öyle baldırlarını yermişcesine öpüyorum bayılıyo:)Tarık Buğra nında boyu biraz uzun geçtiğimiz ay 68 cm di bakalım bu ay ne oldu..gerçi bu ay bana hiç büyümedi gibi geliyo kiloda almadı..1 hafta önce doktora götürdüğümde 20 günde 300 gr almıştı..10 günde de bi şey değişiceğini zannetmiyorum..ateş içinde geçenlerde doktoru bi şurup verdi 15 dk da 39 olan ateşini düşürdü..calpol kullandım faydası olmadı..aşı sonrasında da atelenirse önce şurubu denerim olmadı fitil kullanırım huysuzlanırsada en sevdiği şey su:)ılık suyun iç.ine oturtur oynatırım artık..bu arada ben Tarık Buğrayı oturtmaya başladım kızlar tabii öncelikle doktoruna sordum izin çıktı:)kucakta durmaktan ve yatmaktan hoşlanmıyo artık beyfendi oturmak istiyo ve oturuyo çok mutlu oluyo oturunca ağzı açık sırıtıyo hep ama gözleri dört dönüyo etrafa beni korkutuyo açıkcası
canım benim kızımda oturmaya bayılıyor ya ama çok korkuyorum birşey olurmu diye sürekli kalkmaya çalışıyor bacaklarından tutup bir kalkma çabası varki karşısına geçip gülüyoruz ama korkudan hemen engellemeye çalşıyoruz, aynı kalkma girişimini doktoru muayene ederkende yaptı, elini tutunca hemen oturuveriyor, doktor kızımda deneyerek ellerinden tuttuğunuzda kalkarken başını omurgasıyla aynı hizada tutabiliyorsa bu iyi bir nörojik gelişim gösterdiğinin kanıtıdır dedi sevinmiştik ama daha oturtmayın demişti geçen hafta, bakalım kılo kontrolu için gittiğimizde bunu tekrar sorucam belki bizede izin çıkar artık inş
canlar tünaydın hepinize..
ZEYNEPYUS oğlun ne kadar tatlı maşallah.allah nazarlardan esirgesin. artık uyumalarıda çok tatlı yan, düz, yüzüstü derken insan bakmaya doyamıor kaldıki öpmeye yemeye diymi bnm yerimede kocaman öp kollarından
kızlar bgn moralsiz bir gün geçiriyorum. cuma günü sağlık ocağına gitmiştik ve 400 gr aldığnı öğrenmiştik. bu ay dr. değiştirdim randevumda bgndü. belkide tartıda sorun vardır diye gittim neyse.. cumadan bu yana insan 10 gr dahi almazmı? kilosu yine aynı çıktı. boyu 66 çıktı kızımın gayet iyi. dr. haftaya salı tekrar gel kilo almamışsa çözümüne bakıcaz dedi. yani mama(
yanlış anlaşılmasın burda birsürü mama veren arkadaşımız var, ben bi anda böyle olmasına üzüldüm. ilk ay 1200 gr alı, 2. ay 900, 3.ay 400!! bianda böyle nasılda düştü? dr az dedi alt sınırımız 600 gr olmalı ayda dedi.
bi ay düşük aldı die hemen mamaya geçilirmi? dr. değilim tabiki bilemem ama mamaya başlayıncada memeyi unutur istemez diorum. Fredoom06 arkadaşımız elevit alın demişti yanlış hatırlamıosam onu deneyim birde.
kaynanamda dediki çocuk aç olsa ağlar durmaz demekki doyuyo ama sütün vitaminsiz!!!!!! iyce cnm sıkıldı..
canım acalımda ya kazara önce kalırsakyaaa simdi asımız geliyor napcaz bilmiyorum esimle gitcem ben tutamam hemşire yardım istiyor dayanamam ...
canım benimkide önce sinek ısırmış gibi belli belirsizdi şimdi daha büyük ve sanki içinde bişey var daha dökülme falan yok canım
kabuk bağladı artık bizimki.
benimkide öyle freedom sivilce gibi ama irin yok hala ....tızımın kolunu gördükçe öpüyorum hala aklıma geliyorrr yaaaa çocumu nasıl deşti vicdansızlar
[
merhaba benim oğlum da 3.5 aylık, kolundaki 2 aylık aşısı aynı sizin ki gibi sinek ısırığı gibi. Ama yakında yara olacak galiba
2.ayimizda koldan yaptirdigimiz asi irin toplamis gibi oldu ve kabuk tutmaya basladiacikcasi oldukca kotu gorunuyor kokrkutmustu beni ama goren herkes normal diyor. Kendi doktorumuz izinde diye Acibadem.e gitmistik bugun kendi doktorumuz Arif beye goturunce soracagim. Bir de firil firil donmeye basladi. Cogunlukla oturur pozisyonda durmak istiyor. Birkac sesi de taklit ve tekrarla ogrendi kuzum. Tatilden dondugumuzden beri uyku duzeimizi yakalayamadik uyumayi unutmus resmen memede uyumak istiyor
slm kızlar bizde sonunda evimizdeyiz
2 gündür temizlikle uğraşıyorum
cam kapı dolaplar sil süpür derken anca bitti ama bende bittim
ek gıdaya gecen arkadaşlar ben az cok tecrübemi paylaşmak istiyorum sizlerle belki faydası olur
sabahları cok acık çaya bir cicibebe az peynir az ekmek içi bir çay kaşıgıda reçelin sulu yerinden koyun verin
öğlen sebze çorbası yapın içinede pirinç yada bulgur atın haşlayın hepsini beraberce ince bir süzgecten gecirin cok az yağ ve tuzla bunu corba yapın
ikindide meyveli yoğurt yapın verin ev yapımı danonelerden kaşık mamalarından uzak durun ne kadar katkısız yazsada saglık değiller
yatmadan öncede küçük bir kase pirinç unu yapın verin yiğenime cok bakmıştım ordan bu tecrübelerim inş. faydası olur sizler içinde
bende 5 ayı bitince bu yazdıklarımı uyguluycam inş.
çay mı?onun yerine ıhlamur ver bari derim
bide biyaşına kadar tuz salça baharat yemeklerine konmaz diye biliorum
ve bianda cok sey yazmıssın bukadar cok sey karıstırılmaz ilk basta tek tek tatlar tattırılır ben oyle biliorum
dilekmete cnm bizim zaten herşey aynı gidiyo senle. çocuklarımızın uyku saatleri flnda aynıydı yanlış hatırlamıosam..
400 gr almasından ziyade dr.un mamaya başlarız fln demesine takıldım yoksa kilo alımı her ay aynı olcak diye bişey yokya dimi?
önemli olan sağlıklı olmaları bebeklerimizin..
biyolog86 cnm dicem dicem bitürlü diyemedim.. eşinin dövmesi süper... çok büyük bi jest gerçekten... allahım mutluluğunuzu herzaman daim etsin inş.
freedom06 elevitle ilgili bişey yazmıştın sabah mı almalı yoksa akşammı tam hatırlayamadım bulamadımda.. rica etsem tekrar bilgilendirirmisin? seni burda görmüşken sorayım dedim
dilekmete cnm bizim zaten herşey aynı gidiyo senle. çocuklarımızın uyku saatleri flnda aynıydı yanlış hatırlamıosam..
400 gr almasından ziyade dr.un mamaya başlarız fln demesine takıldım yoksa kilo alımı her ay aynı olcak diye bişey yokya dimi?
önemli olan sağlıklı olmaları bebeklerimizin..
biyolog86 cnm dicem dicem bitürlü diyemedim.. eşinin dövmesi süper... çok büyük bi jest gerçekten... allahım mutluluğunuzu herzaman daim etsin inş.
freedom06 elevitle ilgili bişey yazmıştın sabah mı almalı yoksa akşammı tam hatırlayamadım bulamadımda.. rica etsem tekrar bilgilendirirmisin? seni burda görmüşken sorayım dedim
Kızlar unutmadan söyleyeyim; h.sonu dr. bana şeftali
için besin değeri çok yüksektir, sezonu geçmeden mutlaka
suyunu 1-2 çay kaşığı bebeğe tattır dedi.
Birde bağırsak gelişimi için; 1-2 çay kaşığı armut yada kayısı suyu verebilirsin
yavaş yavaş dedi. Armut ve kayısı bağırsakları harekete geçirir ve bebek artık
sindirime doğal yoldan alışmaya başlar dedi. Armutu sevdik ama kayısı daha vermedim
Sanırım cam rende almanın zamanıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?