2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler canım cevabın için. Peki bebeğini nasıl emzireceksin işe başlayınca ve bebeğine kim bakacak?

önemli değil cnm...bebeğime kv bakacak 15'inde geliyor
doğduğundan beri azar azar dolaba stok yaptım,günlükte saağarım diyorum bide ewden çıkmadan emziririm diye düşündüm..
böyle böyle bir ay idare edersek sonra ek gıdaya geçer zaten inşallah yeter de düşündüğüm gibi olur... ben şimdiden şeftali, elma ,yoğurt yalatıyorum tadını alsın diye...

bide bugün müdürle konuştum bnm sınıfım geçen yıl 5'ti bu yılda haliyle bana 1 vermeyi düşünüyormuş...bn de 4. sınıf istedim iki tane 4. sınıf öğretmenimiz görevlendirme isteyecek bir sınıfı da bana versin diye düşünmüştüm mırın kırın etti ama bakalım hayırlısı önümüzdeki hafta belli olacak...

4 olursa din k. ve ing. derslerine branş öğretmeni girck ve ben de süt iznimi kullanabilirim diye akıl etmiştim...

kizlar ben cok dusundum... Bakanlik 6ay anne sutu deyip 3 ay izin veriyor ama o onlarin vicdani onlarin sorunu. Ben jinekologumdan alacagim rapordan sonra ucretsiz izin alacagim. Doktor tanidiklarim var ama sagligim yeerindeyken rapor alirsam Allah boryerden cikariverir diye korkuyorum. Belki psikiyatriden alabilirim cok bunalirsam ama esimle hesap yaptik 2ay kadar ucretsize cikabilecegim.

Teşekkürler canım cevabın için. Peki bebeğini nasıl emzireceksin işe başlayınca ve bebeğine kim bakacak?

önemli değil cnm...bebeğime kv bakacak 15'inde geliyor
doğduğundan beri azar azar dolaba stok yaptım,günlükte saağarım diyorum bide ewden çıkmadan emziririm diye düşündüm..
böyle böyle bir ay idare edersek sonra ek gıdaya geçer zaten inşallah yeter de düşündüğüm gibi olur... ben şimdiden şeftali, elma ,yoğurt yalatıyorum tadını alsın diye...

bide bugün müdürle konuştum bnm sınıfım geçen yıl 5'ti bu yılda haliyle bana 1 vermeyi düşünüyormuş...bn de 4. sınıf istedim iki tane 4. sınıf öğretmenimiz görevlendirme isteyecek bir sınıfı da bana versin diye düşünmüştüm mırın kırın etti ama bakalım hayırlısı önümüzdeki hafta belli olacak...

4 olursa din k. ve ing. derslerine branş öğretmeni girck ve ben de süt iznimi kullanabilirim diye akıl etmiştim...

Vallahi canım ben vicdanen çok rahatım; çünkü sağlıklı bir birey yetiştirebilmek için rapor alıyorum. Memedeki çocuğumu nasıl bırakıp okula başlayabilirim ki? Ayrıca bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verin diyorlar ama bizim doğum sonrası izin topu topu 2 ay. Onlar bizi ve bebeğimizi düşünseler doğum sonrası izni en azından 6 ay yaparlar ama nerede? İnsanları ücretsiz izne ayrılmaya zorluyorlar. Çocuklarımız için denediğimiz her yol mÜbahtır bence. Zaten aklımız bebeğimizdeyken de işimize çok konsantre olabileciğimizi sanmıyorum bu durumda da olan hem kendi çocuğumuza hem de yetiştireceğimiz çocuklara olacak.

önceden de bebekler tv meraklısımydı bilmiyorum ama şimdi kime baksam tv izliyor, birde anlıyormuşcasına....
kızım uyku saatlerinde sürekli ağlıyordu ve ağlayarak hatta nerdeyse kriz halinde uykuya dalıyordu. hsonu teyzemler bendeydi ve kızımın halini görünce doymadığına kanaat getirdiler, mama verdik biraz sakinleşti ve uyudu.. memeyi almamakta öyle direnio ki, ama uyurken çok güzel emiyor. sütüm çok akıo o yüzden göğüs pedi kullanıyorum, sık sık değiştirmeme rağmen koku yapıyor, eşimde bu yüzden emmediğini düşünüyor, ama temizleyip de emzirsem bi iki kez çekio sonra ağlayarak bırakıo. napıcam bilmiyorum. sanırım sağıp da vermeyi denicem. bu akşam ilk kez 110 cc içti ve biberona alıştı artık cuppp cuppp emioo hem kilo alması için istiyorum mamayı hem de acaba suni besin mi die düşünüp kahırlanıyorum, biliyorum çoğunuz mama takviyesi yapıosunuz... ben de ek gıdaya başlıcam ayın 8' den sonra. günlük sütle yapıcam yoğurdu inş... daha önce hiç denemedim bi kanalda probiyotik yoğurttan ilk mayayı alabilirsiniz demişti uzman. ama bulamıyorum o yoğurttan... kafam öle allak bullak ki, nerden başlıcam ne yapıcam. nasıl beslicem çok zor.... etrafta da bilmiş çok olunca... bazen kafayı yicek gibi oluyorum

ben de bir dönem ücretsiz izin almayı düşünüyordum ama ew aldık bu yaz ve malum borçluyuz onun için başlayacağım...
bnm okulum yarım gün öğlenci olacağım ve pek bebeğimi etkilemez diye düşünüyorum bebeğimin sabahları daha çok bana ihtiyacı oluyor..

Anladım canım inşallah müdürün insafa gelir de 1.sınıfı vermez.

merhaba benimki de henüz dönemiyor. Ben başının altına yüksek olmayan bir yastık koyuyorum dönmeyi teşvik etmek için bazen gayret gösteriyor. Az da olsa dönebiliyor yastık sayesinde. Dişler erken evet bazen olabiliyormuş bakalım gelicek mi nolacak. Bnim oğlum 3500 doğmuştu. Geçen hafta 6900 - 62 cm di.

aynen öyle; parmağımı iyice yıkıyorum dişetlerini doktoru verdiği jelle ovuyorum rahatlıyo çocuğum . diş kaşıyıcı aldık ama dediğin gibi tutamıyor ki hiç beklemiyordum kızım 7 aylıkken çıkarmıştı.

kizlar ben cok dusundum... Bakanlik 6ay anne sutu deyip 3 ay izin veriyor ama o onlarin vicdani onlarin sorunu. Ben jinekologumdan alacagim rapordan sonra ucretsiz izin alacagim. Doktor tanidiklarim var ama sagligim yeerindeyken rapor alirsam Allah boryerden cikariverir diye korkuyorum. Belki psikiyatriden alabilirim cok bunalirsam ama esimle hesap yaptik 2ay kadar ucretsize cikabilecegim.

tv beyin neronlarını öldürüyor, arabalar ise beyin motor sistemini çalıştırıyor..

ben yeni ögrendim tv izleyen cocuklar konusması gecikiyormus ekrandakiler konusuyor diye tembellik yapıp konusmuyolarmıs benim oglusum tvdekilerine laf yetiştiriyor onlar konusuyor bizimki bagırıyor gülüyor bişeyler anlatıyor ama bu demek degil ilerdede böle devam etcek ne bilim kafayı yicem ne zor dogru saglıklı bir bebek yetiştirmek teknoloji cagında okadar kanserjen maddelerle yatıp kalkarken ben bu dünyadan tasınmalıyım hormonsuz ve tamamen saglılklı bir bebek için

biyologcum gercekten biz uslanmayız Allah dagına göre kar verir derler bizimde içimize böle his veriyorsa vardır bir hayır

Canım öncelikle önceki yazılarını okudum ve şimdi iyi olmana çok sevindim...
Ben rapor hakkımı beşer beşer kullanıyorum çünkü hafta sonları dahil olmasın diye.Aslında heyet raporu da alcam şimdilik 40 gün garanti fakat ben daha fazlasını isterdim.Şöyle bir 3 ay falan verilseydi ne güzel dönemi kapatırdık.Ben de psikiyatra gitmeyi düşünüyorum heyet raporu için.Yalnız şunu sormam gerekiyor;diyelik 40 günlük heyet raporu aldım bitince bu kez başka yerden heyet raporu alabilir miyim.Yani ben önce şu garanti olan 40 günlük heyet raporunu alayım diyorum sonra da psikiyatra gidip ondan da alayım diyorum nasıl fikir bu fikir?Tabi verirlerse...

GÜNAAYDIIIIN KIZLAAAR....
Size bayram tatili maceramı anlatayım mı biraz?
Tamam anlatıyorum;
Bayramın ilk günü gittik ve 9 gün kaldık bu gün boyunca o pasaklı kv bir kez olsun torununu kucağına almadı.Almayı bırakın eşim diyor ki ,babaannesi bak kim geldi diye,kadın başını bile kaldırmıyor ay ben yorgunum kimseye bakacak halim yok dedi.Tabi eşim çok sinirlendi ama ona pek belli etmedi.Kızım bildiğiniz üzere kusmaya devam etti bir keresinde ağzı ve burnundan fışkırırcasına kustuğunda benim cadı kv istifini bile bozmadı.
Kızımı beslerken odada fare gördüm neredeyse valize girecekti gittim eşime ben o odada uyumam çocuğumu da uyutmam dedim kv ne derse beğenirsiniz evi temizleyeceği yerde benim evimde fare olmaz fare mare yoktur diyor.Eltim gelince o da o odada uyumak istemeyince benim kv gene arızalı arızalı benim evimde hiç fare olm az dedi.Ben de çok sinirlenerek ben yalan mı söylüyorum dedim yani sen bana yalancısın diyorsun dedim kadının umurunda dedğil dediği dedik...Dedim ya kafayı kırmış hem eşime hem torununa hem de bana hiç yüz vermedi,tabi eşim bu durumda keşke daha az kalsaydık kazasız belasız bir an önce eve dönelim dedi.Yani o da farkında ve de çok kızgın annesine,söylenecek çok şey var diyor ama bu kadın gittikçe daha da çıldırır diye şimdilik tartışmayacağım diyor eşim.o kadar pasaklı ki inanamazsınız hiç bir iş yapmıyor köy ortamında öğlene kadar uyuyor sonra ver elini yemek ve gezmek hayatı böyle...Ya yemek yemesi....Parmaklarını daldıra daldıra yiyor kadın çatal kullanmıyor ben de doğru dürüst beslenemediğim için sütüm yok denecek kadar azdı.Eşim de bu durumdan muzdarip şimdi kızsam, beni beğenmiyorlar diyecek ve işi daha da arızaya dökecek diye düşünüyor.
Ve daha neler neler...
Bu arada torununa gelişigüzel ve lütfen ördüğü yelek ve hırkayı bıraktım almadım,kadın o kadar pasaklı ve dağınık ki henüz aldıklarını oraya bıraktığımı farketmemiş olcak sesi soluğu çıkmıyor.
Sonrasında nihayet evimize döndük kızım hastalanmadan kazasız belasız evdeyiz Allaha şükür...
Bütün bu yaptıklarının temel nedeni oğlunu yanıbaşına istemesi...
Bilmiyor ki o böyle davrandıkça bizleri daha da uzaklaştırıyor kendinden...

Son düzenleme:

valla bnm bikaç arkadaşım koca bi yılı kapatmıştı heyetti rapordu derken...heyet üstüne heyet alınır diye biliyorum ama adamını bulabilirsen işte...

kv için de insan torununu sevmez mi ya canının canı o yani ne kadınmış...

pınarda özlettin kendini valla nasıl oldu bebeğin kusuyor mu hala. bu arada izmirde alışveriş yapabildin mi? cadı kaynana maceranı da merak etmedim değil:)

Sağol canım ben sizleri çok merak etmiştim,umarım her şey yolundadır...
Şu aralar kusmamız pek yok,fakat bizimkini beslemek hayli zorlaştı çok sinirleniyor.Az evvel tam 1 saatte besledim ilk 50 cc kendi içti sonraki 50 yi de ben sıktım.Uykudayken rahattım kolay alıyor diye ama sabah bu saatlerde nedense içmiyor.Aradan 3,5 saat geçmesine rağmen...
İzmirde sadece foruma gittim, güzelim bana bir şey bırakmamışlar ki kendi zevkime uygun bir şey bulamadım.Ayakkabı ve tişört aldım sadece.Kızım için de modhercare den bir kaç evde giymelik kıyafet aldım.İkea benim vazgeçilmezlerimden her gittiğimde mutlaka uğrarım bu kez kızımın şifoniyeri için beşli kutular var onlardan aldım bir kaç tane,kıyafetler daha derli toplu oluyor böylece.Bir kaç mutfak malzemesi derken poşetleri doldurdumNe yapayım bir dah ne zaman gelirim kimbilir...
Bu arada kv maceramın büyük bir kısmını yukarıda anlattım
Sizlerin nasıl geçti ben mi gözden kaçırdım yoksa siz yazmadınız mı?
Öptüüüüm.

hgencturk bende kendi probiytik yoğurdumu kendim yapıcam onun için dr. probiyotik tablet yazdırıp sütünü onunla mayalıyacaksın.
bu arada bende adet olmadım kızlar bazıları 9 ay akadar olmuyormuş.
rapor konusundada bende alabildiğim kadar rapor alıcam sonuçta şimdiye kadar rapor almadım suistimal etmedim keyfiyetine de almıyorum vicdanım rahat.

Heyet raporunda sinir yok alabildigin kadar aliyorsun
Psikiyatriden olmadigi surece alamicam sanirim esim bu senin hakkin diyordu simdi o da almasak mi demeye basladi
Huff bizi boyle zor duruma sokanlari Allaha havale ediyorum

rozarayme benim oğluşumda 2930 doğdu küçücüktü.şimdi hemşiremiz gelişimi normal diyor.
bu arada sizlere sormak istiyorum bebeğinizin gelişimi için neler yapıyorsunuz yapacaksınız,burdan paylaşalım
ben ilk olarak pedogog adem güneşin annelik sanatı kitabıyla başladım.etraftan çok tavsiye ediyolar.birde takip ettiğim ana oğul blogları var.onları takip ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…