2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bebeklerinizi sakinleştirmek için söyleye bileceğiniz ingilizce bir şarkı

[video=youtube;moNGZjBNiJY]http://www.youtube.com/watch?v=moNGZjBNiJY&feature=related[/video]

soft kitty, warm kitty, little ball of fur
happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr

benim çok hoşuma gitti, umarım bebeklerimizinde hoşuna gider

hoşbuldum canım...Malesef çalışmak zorunda olunca insan istemeye istemeyede olsa gidiyor..Sen yine şanslı sayılırsın sanırım işe başladığında 5,5 aylı felan olur senin bebiş..Bunada şükür ..süt konusuna kafayı taktım..İşe ilk başladığım gün tek göğsümden 110 cc çıkmıştı bugün sağdım 50 anca çıktı neden

Evet canım istersen 1 sene bile alabilirsin başka yerden de alabilirsin.

selam kizlar 2 gun uzak kaldim sizden simdi benim bidik uyuyorken firsat bu firsat daha oncede yazmistim kaka yapmadigini hala ayni durumdayiz surekli yag suruyorum masaj yapiyorum karnina bacaklarina cuma fitil verdik pazar fitil verdik kaka yapmasi icin ve malesef dunde fitil vermek zorunda kaldik resmen aglama krizine girdi yavrum bukadar cok aglamamisti daha once... gazi oldugunu dusunuyorum ve ustune kaka yapmamasini benim kabizligima bagliyordum ama 3gundur yedigim incirin kayisinin haddi hesabi yok ishal olmasi gerekirken hala ayni ve popodan cok az gaz cikartabiliyo. .. e bende ki sorunda bittii niye duzelmiyorsun kizim ya doktorunuda aramaktan bezdirdim artik doktor kati yapmadigi surece 3gun yapmasada olur diyor eger cok huzursuzsa fitil verin sakincasi yok dedi bizde ceyrek fitil vererek rahatlatiyoruz ama bas problem gaz sanirum cuma cumartesi ve pazar sutlu tatli ve dondurma yemistim acaba ondan mi oldu? 3ayini doldurupta budurumu yasyan oldumu bebislerinizden ? of off! Alllaahh baska dert vermesin dermansiz dert vermesin...

Canım benimde aynı şekilde işe başladığımda tek göğsümden 150 cc çıkıyordu şimdi ise 80 cc ancak çıkıyor galiba bebişler emmeyince sütte azalıyor ve kızım daha fazla süt içmeye başladı stoklarda erimek üzere sanırım mamaya başlama günüm yakın

benim oğlan 1 haftadır bacakları hep toto hizasında yukarıda kaldırıp kaldırıp indiriyo bacakları bugün de başının altında yastık varken döndü yarım yamalak

Ah ah seni çok iyi anlıyorum...

bende uludağ mezunuyum biyolog 2008 mezunu ..seninle aynı dönem bile mezun olmuş olabiliriz hatta yurt arkadaşım vardı o da biyoloji mezunu...

ahh cnm belkide tanışığızdır:)
ben 2009 mezunuyum 2005 girişliyimmm yurt arkadaşın biyolojiyse garanti tanıyorumdur en kötü aşinayımdır kendimden üst dönemleri ve bir alt dönemin tamamını tanıyorum ben malum çok yardımlaşırdık neredeyse tamamımız kızdı:)
sen hangi fak. cnm?

amin cnm kötü olmuş ya başıma hiç gelmedi ama ne zordur fındığın için...
umuyorum biran önce yapar kakasını

hahah yok planner deliksiz uyumadı asya geceleride en fazla 3-4 saatte bir kalkar öyle deliksiz 5 saat bile uyumadı şimdiye kadar:)
eşim emzirmem için getirmiş bitince geri yerine koymuş ben hep uyumuşum yatarak emziriyorum zaten gecelri:)

senin kızında ne iyimiş öyle şekerim maşallah nazar değmesin benm kızım normalde 11 den önce uyumaz dün akşam oda benmle uyumuş emmeye kalkmış birtek bana çok ilginç geldiiii
kendimi uzaylı gibi hissettim:)

biz 4 aydır hiç deliksiz 4-5 saat uyumadık belki de o yorgunlukla hatırlamıyorum geceyi....
ben zaten gece kalkıp sohbet edermişim arkadaşımla sabah hatırlamazdım ev arkadaşım çok gülerdi
baya kahve felan içip sohbet ediyormuşum uyandırıyormuş beni sabah hiç birşey hatırlamıyorum:)
kızının kıymetini bil benm için totosunu öp bak sevdimmm fındığı şimdi aferim ona:)

Son düzenleme:
kızlar doktor teyzesindeydik bügün. bızım zilli 400 gr almış mamaya başlayalım dedi 1 yada 2 öğün dedi. bizde bebelac 1 e başladık.
az önce önce emzirdim sonrada mamamızı hazırladık 50cc içti sadece ama işte yadırgadı falan bakalım ne olucak halimiz. benmi niyetim gece yatamdan önce ve sabah kalkınca memeden sonra mama içirmek hadi bakalım

Eki Görüntüle 501830 sabahin 6sindan beri oyun oynuyoruz sonunda pes etti ben de ettim hemen uyumak istiyorumm!

Yerim ben seniiiiiiii

Tosticim yumurta sarısını ve peyniri yumuşatmaya ihtiyaç yok ki.Ben öylece ağzına vereceğim ki her şeyin tadına ayrı ayrı alışsın.Öyle bulamaçlı şeyleri sevmiyorum.Şuan da bile ağzına tuzsuz peyniri verdiğimde yiyor benimki.Yumurta içinde sıkıntı yapacağını zannetmiyorum.Zaten ağızda eriyip gidiyor.
Yoğurdun sade yenmesi taraftarıyım.Bebekler evet tatlı şeyleri çok seviyorlar ama ilerisi için bu yemek seçmelerine neden olabiliyor.Yoğurdu sade yesin,meyveyide hangi meyveyi yediğini bilerek yesin istiyorum.
Tabi ki herkes bebeğini istediği şekilde besleyebilir.Bu sadece benim kişisel görüşürüm.

Canım sütünün yettiğini düşünüyorsan mama vermeden önce biraz daha emzirmeye devam et derim.Eğer yine kilosunda sıkıntı yaşarsan mamayı gece verirsin.Böylece memeyide unutmamış olur.
Vitaminsiz sütün olduğuna da inanmıyorum.Eskilerin bu lafları beni deli ediyor gerçekten.

Evet ayağı aksak olan doktor.Bir dönem fakültede başhekimlik yaptığını duymuştum.Oldukça başarılı bir doktor ama serap hanım benim bütün sorularıma sıkılmadan cevap verdiği için ondan daha çok hoşlandım.O yüzden şimdilik ona devam ediyorum.
Biz kan ilacına başladık geçen hafta itibari ile,ek gıdayada süt içmek istemediği için başlamak zorunda kaldık.

Hoşgeldin canım...Fare macerası içimi bulandırdı.İyi dayanmışsın valla.Ben olsam herhalde ortalığı ayağa kaldırırdım

Anne sütü ile mayalanan yoğurt tutmuyormuş diye okumuştum.Sen başarılı olursan bize de öğret emi.
Ben bugün günlük süt alıp aktivia ile mayalamayı planlıyorum.Umarım tuttururum.

Oooh ne güzel uykunu almışın
Bu arada beykozla seni 2.bebek için cesaretinizden dolayı tebrik etmek istiyorum.Ben herhalde 2 sene daha düşünmem

Canım Kayra'nın gaz sıkıntısı 4.ayına 1 hafta kala bıçak kesilir gibi kesildi.O zamana kadar hep gaz ilacı vermeye devam ettim ben ama şükürler olsun 2 haftadır ek gıdaya başlamamıza rağmen hiç sıkıntımız olmadı.Artık çok hareketli ve dönmeyede başladığı için gazını rahatlıkla çıkarabiliyor.Kurtulduk bu gaz sıkıntısından çok şükür.
Sizinkide bikaç haftaya geçer inşaallah.Çok az kaldı..

sagol teyzesi valla biliyorum gerçekten fındığımın kıymetini hele işe başladığımdan beri şükrediyorum bu düzenine hem eve geldiğimde sevmem için zaman veriyor bana sonrada 10 da uykuya geçiyor ve birdaha uyanmıyor sabahta emzirip çıkıp evden daha 1 aylıkken bu şekilde uyumaya başlamıştı benim kızım geceleri kalkıp başında bekliyordum uyansada emse diye ama yokk halada öyle maşallah kuzuma o yuzden galiba bende ikinciyi hemen düşünmeye başladım, annem rahatlıktan bukadar kolay düşünüyorsun ikinciyi diyor:)

turuncucum hosgeldin bayadir yoktun
Kayranin yeidig ictigi sifa olsun masallah hic ayirt etmiyormus ne guzel

Kizlar Omer disler yuzunden huysuz oldu iyice
Sabah 6dan beri toplam 40dk uyudu ve yangin varrr diye bagirmak istedim
Ben Omeri uyutamadim ama annem geldi Omer.e bakarak 2saat uyuttu beni :)

Biz hep gordugumuzden bazi buyume adimlarini farketmiyoruz sanirim gorunnce cok sasirdi kocaman olmus nasil bilincli bakiyor diye

Altini atemizlerken bayaa bi bunalmis benim oglan bezi cikar cikma bir saga bir sola popo atarak baya hizli kaciyor :))

canım aynen benim kzımda öyle altını açıyoruz ve tutamıyoruz zeynoyu, poposunu kaldırıp donup ayaklarını sürte sürte kaçıyor resmen varya tek başına koltukta falan bırakmak imkansız yani annem ben bu kıza nasıl bakıcam diye düşünmeye başladı 3 ay sonra:)

hoşbulduk zeynepcim.Annemlerde olduğum için fazla zaman bulamıyorum nete girmeye :)
Kayranın keyfi yerinde olursa verdiğimi yiyor şimdilik.Artık bizimle sofraya da oturmaya başladı.Eskiden ana kucağında otururdu ama şimdi durduramıyorum.Annemde sofradayken karpuza alıştırdı.Koyuyoruz meyve filesine,suyunu akıta akıta emiyor :)
Hele altı açılınca hemen hooop dönüy poposunu sallaya sallaya kaçmaya çalışıyor.Isırasım geliyor valla öyle yapınca.

Bide zeynepcim bugün kayranın testislerinde sarı sarı ufak tüyler farkettim.Sizde de var mı ?Normalmidir acaba

kızlar mamaları biberonda ne kadar süre dışarda muhafaza edebiliyoruz acaba kutunun üzerinde 1 saat yazıyor ama öylemi cidden.

BİYOLOG ben eğitimm fakültesi mezunuyum sınıf öğretmeniyim..,,
arkadaşımın adı emel samsunlu...

kızlar mamaları biberonda ne kadar süre dışarda muhafaza edebiliyoruz acaba kutunun üzerinde 1 saat yazıyor ama öylemi cidden.

evet canım 1 saatten fazla bırakma bakteri üretir.ama eğer mamayı hazırlayıp hiç vermediysen buzdolabında bikaç saat bekletilebiliyor diye biliyorum.

evet canım 1 saatten fazla bırakma bakteri üretir.ama eğer mamayı hazırlayıp hiç vermediysen buzdolabında bikaç saat bekletilebiliyor diye biliyorum.

Saol cnm ya bizim kiz bu ay az kilo alinca basladik mamaya simdilik gunde 3 ogun veriyim diyorum. İlkdenememde 30 cc icti sonra 120yi bitirdi ustune memede emdi.buarada seninki benim kizdan 1 gun buyuk anladigim kdryla cizelgeden 25 mayis bizimki

ahaha benim annemde böyle geçen hamilelikten bunca gaz sancısından ve uyumayan bebeğinden sonra iyi cesaret kızım diyor:):)
sonra da bana bir daha doğurursan ben bakmam diyor:)
asya 65 gün gece-gündüz durmadan ağlamıştı annem 29 gün zor dayanmıştı da:) şimdiden uyarıyorr uheheuheuheue

BİYOLOG ben eğitimm fakültesi mezunuyum sınıf öğretmeniyim..,,
arkadaşımın adı emel samsunlu...

cnm ya ne güzel aynı kampüste okumuşuzz çok mutlu oldum...
emel ismini hatırlayamadım ama çok çok büyük ihtimalle tanıyorumdur en kötü yüzüne aşinayımdır:)
hafızamı zorlayacağımmm hatırlarsam yazıcam sana canım...
benimde 2004 girişli yurrtan sınıf öğretmenliği okuyan ark vardı adı tuba idi(yanlış hatırlamıyorsam)...
yurtta yarım dönem kaldım hatta ödevlerine çok yardım ederdik yuttaki kızlar olarakkk
patates baskısı felan yapardık birlikte...
özel uludağ kız yurdundaydımmm belki sen hatırlarsın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…