Hosgeldiin dun gecmise bakip nerelerde diyordum iyi insan lafinin ustune gelirmis :)
Ise baslamissin hadi Allah yardimcin olsun benim de 2 ayim kaldi hic istemiyorum
Ise baslayinca medela calma biberon kullanacagim sana da oneririm zor alisiyorlar ama anne gogsune en yakin biberon oldugundan memeyi birakmiyorlar
Mama olarak haftada 1 2kere Aptamil kullaniyorum eskiden yatmadan once sut sagip koyuyordum zor zamanlarda is goruyordu simdi omere ancak yetiyor
Canım öncelikle önceki yazılarını okudum ve şimdi iyi olmana çok sevindim...
Ben rapor hakkımı beşer beşer kullanıyorum çünkü hafta sonları dahil olmasın diye.Aslında heyet raporu da alcam şimdilik 40 gün garanti fakat ben daha fazlasını isterdim.Şöyle bir 3 ay falan verilseydi ne güzel dönemi kapatırdık.Ben de psikiyatra gitmeyi düşünüyorum heyet raporu için.Yalnız şunu sormam gerekiyor;diyelik 40 günlük heyet raporu aldım bitince bu kez başka yerden heyet raporu alabilir miyim.Yani ben önce şu garanti olan 40 günlük heyet raporunu alayım diyorum sonra da psikiyatra gidip ondan da alayım diyorum nasıl fikir bu fikir?Tabi verirlerse...
hoşbuldum canım...Malesef çalışmak zorunda olunca insan istemeye istemeyede olsa gidiyor..Sen yine şanslı sayılırsın sanırım işe başladığında 5,5 aylı felan olur senin bebiş..Bunada şükür ..süt konusuna kafayı taktım..İşe ilk başladığım gün tek göğsümden 110 cc çıkmıştı bugün sağdım 50 anca çıktıneden
Ayyy aynı sorun bendede var. Bizimkide univ. Sonra tatilden tatile memleketine gitmiş. Cogu şeyi ben esime öğretiyorum. Bizimkinin Ailesi'de logusaligimda geldiler öyle parmaklariyla yemek yemeler yere örtü gazete serip yemeye kalktılar sınır oldum esime bağırdım benin dikislerim var yerde yiyemem dedim. Masa da tabakla yemek yeme kültürleri yok. Kahvaltıda kahvaltı tabağı koyuyorum kv gerek yok diyor bende gerek var duye söylendim. Bütün teflonlarimla seramiklerimi çizmişler. Kadının yemeklerini de yiyemedim 10 gunde 5 kg verdim vallahi. İnsan eşini seciyorda ailesini maalesef.
bende uludağ mezunuyum biyolog 2008 mezunu ..seninle aynı dönem bile mezun olmuş olabiliriz hatta yurt arkadaşım vardı o da biyoloji mezunu...
selam kizlar 2 gun uzak kaldim sizden simdi benim bidik uyuyorken firsat bu firsatdaha oncede yazmistim kaka yapmadigini hala ayni durumdayiz surekli yag suruyorum masaj yapiyorum karnina bacaklarina cuma fitil verdik pazar fitil verdik kaka yapmasi icin ve malesef dunde fitil vermek zorunda kaldik resmen aglama krizine girdi yavrum bukadar cok aglamamisti daha once... gazi oldugunu dusunuyorum ve ustune kaka yapmamasini benim kabizligima bagliyordum ama 3gundur yedigim incirin kayisinin haddi hesabi yok ishal olmasi gerekirken hala ayni ve popodan cok az gaz cikartabiliyo. .. e bende ki sorunda bittii niye duzelmiyorsun kizim ya doktorunuda aramaktan bezdirdim artik doktor kati yapmadigi surece 3gun yapmasada olur diyor eger cok huzursuzsa fitil verin sakincasi yok dedi bizde ceyrek fitil vererek rahatlatiyoruz ama bas problem gaz sanirum cuma cumartesi ve pazar sutlu tatli ve dondurma yemistim acaba ondan mi oldu? 3ayini doldurupta budurumu yasyan oldumu bebislerinizden ? of off! Alllaahh baska dert vermesin dermansiz dert vermesin...
biyolog valla harika bir günmüş canım, benim kızım zeynep ada'm da aksam 10 da uyur sabah 7 e kadar hiç uyanmaz hatta meme bile almıyor uyurken doktorda uyandırma emzirmene gerek yok uyuması daha onemli demişti maşallah diyeyim buarada kızıma:) buarada öğretmen olan arkadaşlar sizlere özeniyorum en azından bir çoğunuzun yarım çalışma olanağınız var kızım doğduğundan beri keşke öğretmen olsaydım diye üzülüyorumben işyerimde birtürlü bitmeyen bir proje yüzünden 3 ay sonra işe dönmek zorunda kaldım
Eki Görüntüle 501830sabahin 6sindan beri oyun oynuyoruz sonunda pes etti ben de ettim hemen uyumak istiyorumm!
turuncucum bulambaçlı kahvaltılar hazırlamayacagım demişsin kahvaltıda ilk aylarda ne vereceksin hazır mamalardan yana değilim ben tatlım e yumurtayı yumusatmadan peyniri yumuşatmadan nasıl vereceksin yani yine bulambaçsa bunun ismi vereceksinbirde yogurt meselesi evet yogurdu sade yemeli daha güzel fakat her cocuk kolay kolay yemiyor meyveyle tatlandırınca daha güzel yiyorlar canım ayrıca meyvenin faydası olur zararı olmaz diye biliyorum ben
reçelde yine tatlandırmak adına yazdım bal yadfa pekmez agır olur
yiğenimi bu şekilde besledik ne kansızlık yaşadı ne iştahsızlık maşallah cok sağlıklı ve kilosu yerindeydi
tabi ki arkadaşlar her bebekte aynı değil ben bu sekilde beslemeyi düşünüyorum kızımınasıl alışırsa öyle gider
bazen doktorlara değil tecrübeye göre hareket etmeliyiz
zeyepyus maşallah paşaya cok tatlı
canlar tünaydın hepinize..
ZEYNEPYUS oğlun ne kadar tatlı maşallah.allah nazarlardan esirgesin. artık uyumalarıda çok tatlı yan, düz, yüzüstü derken insan bakmaya doyamıor kaldıki öpmeye yemeye diymi bnm yerimede kocaman öp kollarından
kızlar bgn moralsiz bir gün geçiriyorum. cuma günü sağlık ocağına gitmiştik ve 400 gr aldığnı öğrenmiştik. bu ay dr. değiştirdim randevumda bgndü. belkide tartıda sorun vardır diye gittim neyse.. cumadan bu yana insan 10 gr dahi almazmı? kilosu yine aynı çıktı. boyu 66 çıktı kızımın gayet iyi. dr. haftaya salı tekrar gel kilo almamışsa çözümüne bakıcaz dedi. yani mama(
yanlış anlaşılmasın burda birsürü mama veren arkadaşımız var, ben bi anda böyle olmasına üzüldüm. ilk ay 1200 gr alı, 2. ay 900, 3.ay 400!! bianda böyle nasılda düştü? dr az dedi alt sınırımız 600 gr olmalı ayda dedi.
bi ay düşük aldı die hemen mamaya geçilirmi? dr. değilim tabiki bilemem ama mamaya başlayıncada memeyi unutur istemez diorum. Fredoom06 arkadaşımız elevit alın demişti yanlış hatırlamıosam onu deneyim birde.
kaynanamda dediki çocuk aç olsa ağlar durmaz demekki doyuyo ama sütün vitaminsiz!!!!!! iyce cnm sıkıldı..
mahmut beyde çok iyi dr serap hanımı çok duymadım açıkçası yani belli bir hasta grubu varmı bilmiyorum bizde şimdilik mustafa beyden memnunuz dogar dogmaz dogum hanede mustafa bey vardı o baktı erene bizde hep onla devam ettik ama eger memnun kalmadıgım zaman mahmut beye gidecem ayagı aksak olan dimi çok iyi diyorlar onada arada hastanede hastalarla konuşuyorum da bakalım bu ay kontrolümüzde ek gıda der galiba bize bide kan ilacı başlamadı 6 ayda başlayacak galiba
GÜNAAYDIIIIN KIZLAAAR....
Size bayram tatili maceramı anlatayım mı biraz?
Tamam anlatıyorum;
Bayramın ilk günü gittik ve 9 gün kaldık bu gün boyunca o pasaklı kv bir kez olsun torununu kucağına almadı.Almayı bırakın eşim diyor ki ,babaannesi bak kim geldi diye,kadın başını bile kaldırmıyor ay ben yorgunum kimseye bakacak halim yok dedi.Tabi eşim çok sinirlendi ama ona pek belli etmedi.Kızım bildiğiniz üzere kusmaya devam etti bir keresinde ağzı ve burnundan fışkırırcasına kustuğunda benim cadı kv istifini bile bozmadı.
Kızımı beslerken odada fare gördüm neredeyse valize girecekti gittim eşime ben o odada uyumam çocuğumu da uyutmam dedim kv ne derse beğenirsiniz evi temizleyeceği yerde benim evimde fare olmaz fare mare yoktur diyor.Eltim gelince o da o odada uyumak istemeyince benim kv gene arızalı arızalı benim evimde hiç fare olm az dedi.Ben de çok sinirlenerek ben yalan mı söylüyorum dedim yani sen bana yalancısın diyorsun dedim kadının umurunda dedğil dediği dedik...Dedim ya kafayı kırmış hem eşime hem torununa hem de bana hiç yüz vermedi,tabi eşim bu durumda keşke daha az kalsaydık kazasız belasız bir an önce eve dönelim dedi.Yani o da farkında ve de çok kızgın annesine,söylenecek çok şey var diyor ama bu kadın gittikçe daha da çıldırır diye şimdilik tartışmayacağım diyor eşim.o kadar pasaklı ki inanamazsınız hiç bir iş yapmıyor köy ortamında öğlene kadar uyuyor sonra ver elini yemek ve gezmek hayatı böyle...Ya yemek yemesi....Parmaklarını daldıra daldıra yiyor kadın çatal kullanmıyor ben de doğru dürüst beslenemediğim için sütüm yok denecek kadar azdı.Eşim de bu durumdan muzdarip şimdi kızsam, beni beğenmiyorlar diyecek ve işi daha da arızaya dökecek diye düşünüyor.
Ve daha neler neler...
Bu arada torununa gelişigüzel ve lütfen ördüğü yelek ve hırkayı bıraktım almadım,kadın o kadar pasaklı ve dağınık ki henüz aldıklarını oraya bıraktığımı farketmemiş olcak sesi soluğu çıkmıyor.
Sonrasında nihayet evimize döndük kızım hastalanmadan kazasız belasız evdeyiz Allaha şükür...
Bütün bu yaptıklarının temel nedeni oğlunu yanıbaşına istemesi...
Bilmiyor ki o böyle davrandıkça bizleri daha da uzaklaştırıyor kendinden...
hgencturk bende kendi probiytik yoğurdumu kendim yapıcam onun için dr. probiyotik tablet yazdırıp sütünü onunla mayalıyacaksın.
bu arada bende adet olmadım kızlar bazıları 9 ay akadar olmuyormuş.
rapor konusundada bende alabildiğim kadar rapor alıcam sonuçta şimdiye kadar rapor almadım suistimal etmedim keyfiyetine de almıyorum vicdanım rahat.
NE HARİKA BİR GÜN
kızlar akşam 7:30 da asyayı emzirirken uyumuşum eşimde yatmış yanımıza tam sabah 08:30 a kadar:)
tam 13 saat uyumuşuz ailecek eşim tabi 07:30 da işe gittii:)
arada kalkıp emzirmişim hiç hatırlamıyorum bile sabah eşimi aradım o söyledi emzirdin merak etme aç kalmadı ben ilgilendim gece dedi:)
nasıl şuursuzca uyumuşsam walla emzirdiğimi hatırlamıyorum:)
darısı hepinizin başına canlarımmmm:)
selam kizlar 2 gun uzak kaldim sizden simdi benim bidik uyuyorken firsat bu firsatdaha oncede yazmistim kaka yapmadigini hala ayni durumdayiz surekli yag suruyorum masaj yapiyorum karnina bacaklarina cuma fitil verdik pazar fitil verdik kaka yapmasi icin ve malesef dunde fitil vermek zorunda kaldik resmen aglama krizine girdi yavrum bukadar cok aglamamisti daha once... gazi oldugunu dusunuyorum ve ustune kaka yapmamasini benim kabizligima bagliyordum ama 3gundur yedigim incirin kayisinin haddi hesabi yok ishal olmasi gerekirken hala ayni ve popodan cok az gaz cikartabiliyo. .. e bende ki sorunda bittii niye duzelmiyorsun kizim ya doktorunuda aramaktan bezdirdim artik doktor kati yapmadigi surece 3gun yapmasada olur diyor eger cok huzursuzsa fitil verin sakincasi yok dedi bizde ceyrek fitil vererek rahatlatiyoruz ama bas problem gaz sanirum cuma cumartesi ve pazar sutlu tatli ve dondurma yemistim acaba ondan mi oldu? 3ayini doldurupta budurumu yasyan oldumu bebislerinizden ? of off! Alllaahh baska dert vermesin dermansiz dert vermesin...
ahh cnm belkide tanışığızdır:)
hahah yok planner deliksiz uyumadı asya geceleride en fazla 3-4 saatte bir kalkar öyle deliksiz 5 saat bile uyumadı şimdiye kadar:)
eşim emzirmem için getirmiş bitince geri yerine koymuş ben hep uyumuşum yatarak emziriyorum zaten gecelri:)
senin kızında ne iyimiş öyle şekerim maşallah nazar değmesin benm kızım normalde 11 den önce uyumaz dün akşam oda benmle uyumuş emmeye kalkmış birtek bana çok ilginç geldiiii
kendimi uzaylı gibi hissettim:)
biz 4 aydır hiç deliksiz 4-5 saat uyumadık belki de o yorgunlukla hatırlamıyorum geceyi....
ben zaten gece kalkıp sohbet edermişim arkadaşımla sabah hatırlamazdım ev arkadaşım çok gülerdi
baya kahve felan içip sohbet ediyormuşum uyandırıyormuş beni sabah hiç birşey hatırlamıyorum:)
kızının kıymetini bil benm için totosunu öp bak sevdimmm fındığı şimdi aferim ona:)
Kizlar Omer disler yuzunden huysuz oldu iyice
Sabah 6dan beri toplam 40dk uyudu ve yangin varrr diye bagirmak istedim
Ben Omeri uyutamadim ama annem geldi Omer.e bakarak 2saat uyuttu beni :)
Biz hep gordugumuzden bazi buyume adimlarini farketmiyoruz sanirim gorunnce cok sasirdi kocaman olmus nasil bilincli bakiyor diye
Altini atemizlerken bayaa bi bunalmis benim oglan bezi cikar cikma bir saga bir sola popo atarak baya hizli kaciyor :))
turuncucum hosgeldin bayadir yoktun
Kayranin yeidig ictigi sifa olsun masallah hic ayirt etmiyormus ne guzel
Kizlar Omer disler yuzunden huysuz oldu iyice
Sabah 6dan beri toplam 40dk uyudu ve yangin varrr diye bagirmak istedim
Ben Omeri uyutamadim ama annem geldi Omer.e bakarak 2saat uyuttu beni :)
Biz hep gordugumuzden bazi buyume adimlarini farketmiyoruz sanirim gorunnce cok sasirdi kocaman olmus nasil bilincli bakiyor diye
Altini atemizlerken bayaa bi bunalmis benim oglan bezi cikar cikma bir saga bir sola popo atarak baya hizli kaciyor :))
kızlar mamaları biberonda ne kadar süre dışarda muhafaza edebiliyoruz acaba kutunun üzerinde 1 saat yazıyor ama öylemi cidden.
evet canım 1 saatten fazla bırakma bakteri üretir.ama eğer mamayı hazırlayıp hiç vermediysen buzdolabında bikaç saat bekletilebiliyor diye biliyorum.
sagol teyzesi valla biliyorum gerçekten fındığımın kıymetini hele işe başladığımdan beri şükrediyorum bu düzenine hem eve geldiğimde sevmem için zaman veriyor bana sonrada 10 da uykuya geçiyor ve birdaha uyanmıyor sabahta emzirip çıkıp evden daha 1 aylıkken bu şekilde uyumaya başlamıştı benim kızım geceleri kalkıp başında bekliyordum uyansada emse diye ama yokk halada öyle maşallah kuzuma o yuzden galiba bende ikinciyi hemen düşünmeye başladım, annem rahatlıktan bukadar kolay düşünüyorsun ikinciyi diyor:)
BİYOLOG ben eğitimm fakültesi mezunuyum sınıf öğretmeniyim..,,
arkadaşımın adı emel samsunlu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?