2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ne kadar gorgusuzmus esin disarda fln mi okumus onlara benzemedigine gore? Herseyin farkindaymis hem bir de seni anlamasa hak vermese iyice canin sikilirdi. Bundan sonra daha az kalin bence fare bir suru pislik tasiyor bebekle olacak is degil. Hic sevmem pasakli kadinlari zaten

Ben de şaşırıyorum nasıl benzememiş diye hatta korkmuyor değilim ya o da değişir bunlar gibi olursa diye...Eşim üniversiteden sonra evden çıkmış sadece tatilden tatile evdeymiş,o da farkında ama değiştiremem ki diyor.Bakmayın siz eşimin akli selim olduğuna,benden o kadar şey öğrendi ki ,anne ve babası kadar görgüsüz kimse görmedim çocuğa hiç bir şey öğretememişler hayır bir de bu aile 20 yıl Almanyada yaşamış inanılmaz değil mi,bari biraz medeniyet alsaydınız oradan.Malesef insan evlenince aile seçemiyor.Merak etme Zeynepyuscum artık kalır mıyım o kadar.

Canım,doktor prebiyotik tablet mi yazıyor dedin?Ne olduğunu bilmiyorum da,süte ekleyip onunla mı yoğurt yapılıyormuş?

Ben ilk zamanlar babywise adli bir kitapta okuduklarimdan cok faydalanmistim ve omer 2aylikken gece uykusuna alismisti 3ayini doldurdugunda da gece uykusu uzun gunduz aktiviteleri kaliteliydi tatil duzenimizi bozdu simdi azman birsey oldu

Hergun nesnelere dokundurarak gezdiriyorum aynayla konusuyoruz gunese cikiyoruz otur kalk ac kapa yukari assa egzersizleri yapiyoruz
Taklit saatimiz var resmen ogle sutunu icince ses cikarmami bekliyor

Hanimis burdaymis diye var yok kavrami gelistirmeye calisiyoruz

Esim cocuklarin dilinden cok anlar o geldiginde omer bambaska oluyor keyfinden borek gibi aciliyor oyunlar konusmalar bakismalar

Bu arada benimki gloworld oyuncagina tekme atarak dusurmeye basladi

Kıslar günaydın,
Girmeyeli epey olmuştu hepinizi çok özledim. 1 hafta oldu işe başlayalı oğluşumu çok özlüyorum kayınvalidem bakıyor. Yaklaşık 1 yıl birlikte oturacağız kendi evleri karşıda malesef..Sütümü işteyken 2 kez sağabiliyorum..Git gide azalıyor...Çünkü Doruk biberonu çok sevdi sanırım beni eskisi gibi emmek istemiyor..Gece emiyor...Çünkü 6 ay doğum izni tasarısı inş. kabul olurda bari 2. bebişte faydası olur..En az 6 ay emzirin diyorlar gel gördü bebeğim 3. ayını doldurduğunda işe başladım...Bebeğine mama verenler hangi mamayı veriyor acaba? Ben SMA aldım..İlk zamanlar Aptamil kullanuyorduk. Doktorlar SMA mamayı önerdikleri için ona döndük..

pınarda..ben de 5er 5er kullanıcam..iki rapor arsaında işe başlamak gerekiyor mu ya..bizim aile hekimi öyle demişte...

pınarda..ben de 5er 5er kullanıcam..iki rapor arsaında işe başlamak gerekiyor mu ya..bizim aile hekimi öyle demişte...

Evet 1 gün işe gitmen gerekiyor bizim bi arkadaş gitmemişti,müdürün insiyatine kalmış nasıl olsa gene raporlu olacaksın gelme demesi gerekir.Benim müdür gelme der inşallah gerçi okulyakın olmazsa çocuğumla bir görünür gelirim.

Hosgeldiin dun gecmise bakip nerelerde diyordum iyi insan lafinin ustune gelirmis :)

Ise baslamissin hadi Allah yardimcin olsun benim de 2 ayim kaldi hic istemiyorum

Ise baslayinca medela calma biberon kullanacagim sana da oneririm zor alisiyorlar ama anne gogsune en yakin biberon oldugundan memeyi birakmiyorlar

Mama olarak haftada 1 2kere Aptamil kullaniyorum eskiden yatmadan once sut sagip koyuyordum zor zamanlarda is goruyordu simdi omere ancak yetiyor

omer geceleri misil misil uyurdu eskiden... O gunlerin kiymetini bilememisim! Gece 12gibi uyu 2de 4te 5bucukta uyan ve su saate kadar oyun bekle... Oooh pasama sefa olsun... Uykum var diye balkona cikip bagirasim var... Biriniz omere bakin ben uyuyayim diye!

merhabalar herkese..

tatilimiz bitti, şükür sağlıklı bir şekilde evimize döndük.. home sweet home, insanın evi gibi yok.. çamaşır, bulaşık dert değil, onları da özlemişim valla.. tatil motivasyonuyla da işlerimi güzel güzel yapıyorum, çok iyi geldi resmen.. değişikliğe ihtiyacım varmış. kendime de bir güzel program yaptım, yapacaklarımın listesini hazırladım, mutfak dolabını düzenle, banyo dolabını düzenle, camları sildir, her gün kitap oku falan bu arada sayfalar çok fazla ilerlemiş..
pinarda ve siyahlale başınız sağolsun.. mekanları cennet olsun inşallah..
pinardacim pasaklı kv den kurtulmuş evine dönmüşsün, ben olsam bir gece dayanamazdım heralde, iyi bile sabretmişsin..

izin mevzusu konuşulmuş, bize 6 ay izin vermeyenler utansın aslında ama ben yıllık iznimi kullandım, şimdi 3 aylık ücretsiz izindeyim.. işten rapor al dediler, sonuçta hastalık durumumuz yok çok şükür, rapor almayı kendime yakıştıramadım, böyle içim çok daha rahat..

NE HARİKA BİR GÜN
kızlar akşam 7:30 da asyayı emzirirken uyumuşum eşimde yatmış yanımıza tam sabah 08:30 a kadar:)
tam 13 saat uyumuşuz ailecek eşim tabi 07:30 da işe gittii:)
arada kalkıp emzirmişim hiç hatırlamıyorum bile sabah eşimi aradım o söyledi emzirdin merak etme aç kalmadı ben ilgilendim gece dedi:)
nasıl şuursuzca uyumuşsam walla emzirdiğimi hatırlamıyorum:)
darısı hepinizin başına canlarımmmm:)

biyologcum gercekten biz uslanmayız Allah dagına göre kar verir derler bizimde içimize böle his veriyorsa vardır bir hayır

aynen şekerimm ben çocuk bakımından çok 40 hafta zorlandımmm
40 hafta kustum aç kaldımm en çok ondan tırsıyorum asyayla ilgilenemem yine öyle olursam ama bir asya daha olması beni acaip heyecanlandırıyor tatlımmm:)

bu arada ne cok öğretmen varmışş walla pek sevindim:)
bende uludağ üni biyoloji mezunuyum:)
2 sene ücretli öğretmenlik yaptım 5 sene de özel ders verdim
sizleri çok iyi anlıyorum kızlar allah yardımcınız olsun wallaaa
dışardan öğretmenlik çok basit görünür bende ne basit meslek yarım gün falan derdim yaşayınca anladımmm
hemde benm seminer müfettiş idareci derdim yoktuuuuu
cidden çok kutsal meslekleriniz var veee
öğretmenliğin en çok vicdan gerektiren mesleklerden oldugunu bu kısa zaman diliminde anladım
rapor alırken bile tedirgin oluyorsunuz ne mutlu yetiştirdiğiniz öğrencilereee:)

Dostlar sağolsun canım...

Canım,doktor prebiyotik tablet mi yazıyor dedin?Ne olduğunu bilmiyorum da,süte ekleyip onunla mı yoğurt yapılıyormuş?

Eczanelerde probiyotik tabletler satılır. İki tableti ezip sütle sulandırıp aynı şekilde mayalayınız. reçete edilebiliyor diye biliyorum

pınarda gerçekten iyi dayanmıssın kv de biyere kadar çekilsede fare olayı kötüymüş, ne kötü kv ler varya hadı oğluna ve gelinine kötü davranıyorsunda torununu nasıl sevmez insan, kızlar burada hep bu tarz kv ler okuyorum ya birgün size kendi kv mi anlatmak istiyorum ama nazar değecek diye korkuyorum yani demek istediğim süper kv lerde var, buarada kızının artık kusmuyor olmasına sevindim sadece forumu okuduğum zamanlardada hep takip etmiştim canım öptüm kızını

Ayyy aynı sorun bendede var. Bizimkide univ. Sonra tatilden tatile memleketine gitmiş. Cogu şeyi ben esime öğretiyorum. Bizimkinin Ailesi'de logusaligimda geldiler öyle parmaklariyla yemek yemeler yere örtü gazete serip yemeye kalktılar sınır oldum esime bağırdım benin dikislerim var yerde yiyemem dedim. Masa da tabakla yemek yeme kültürleri yok. Kahvaltıda kahvaltı tabağı koyuyorum kv gerek yok diyor bende gerek var duye söylendim. Bütün teflonlarimla seramiklerimi çizmişler. Kadının yemeklerini de yiyemedim 10 gunde 5 kg verdim vallahi. İnsan eşini seciyorda ailesini maalesef.

biyolog valla harika bir günmüş canım, benim kızım zeynep ada'm da aksam 10 da uyur sabah 7 e kadar hiç uyanmaz hatta meme bile almıyor uyurken doktorda uyandırma emzirmene gerek yok uyuması daha onemli demişti maşallah diyeyim buarada kızıma:) buarada öğretmen olan arkadaşlar sizlere özeniyorum en azından bir çoğunuzun yarım çalışma olanağınız var kızım doğduğundan beri keşke öğretmen olsaydım diye üzülüyorum ben işyerimde birtürlü bitmeyen bir proje yüzünden 3 ay sonra işe dönmek zorunda kaldım

Kızlar bugün asımızı olduk. Tüm degerlerimiz iyiymis. Dr anne sütüne devam dedi mamaya gerek yok dedi. Bu arada gecen ay Demir ilaci vermişti esim bulamamıştı almamamıştı. O aksam da kv bozuntusu TV'de Demir ilaci ve vitamin ilaçları hakkında bisey duymuş oğlunu fitlemis vermeyim diye. Sonuçta ilaci almadı ve bende veremedim d vitamini mı bile gizli gizli veriyordum. Bügünde Dr Demir ilaci veriyorsunuz dımı dedi bende esimin ailesi bisey duymuş verirmiyorlar dedim tabi eşimde yanımda Dr da bebeklerin doğduğunda kan degerleri düşük olur dedi cok bilmiş eşimde vermesek ne olur bı sürü haber cikti dedi Dr da vermezseniz bebeğiniz gelisemez beyin olgunlaşması tamamlanmaz dedi birşeyleri yapmadan ince yada birsey duyduğunuzda keske bize sorsaydınız dedi ohhh içimden nasil kahkahalar attım. Eşimde bundan sonra sen nasil biliyorsan öyle yap dedi karismicam dedi. Bu arada de elevit i sordum süt icin süt artırıcı bir etkisinin olmadıgını söyledi. Rota aşısını sordum ben yapılmasını tavsiye etmiyorum dedi. Genelde hijyenik ortamda yetismeyen beneklere tavsiye ediyorlarmış. Dr sorularimla bunalttim valla.

Canım bebeğin için herşeyin yolunda olması çok güzel, rota aşısıyla ilgili doktor görüşünü paylaştığın içinde sagol biz yaptırmayı düşünmüyoruzda bunları duymak iyi geliyor bana

bende uludağ mezunuyum biyolog 2008 mezunu ..seninle aynı dönem bile mezun olmuş olabiliriz hatta yurt arkadaşım vardı o da biyoloji mezunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…