GÜNAAYDIIIIN KIZLAAAR....
Size bayram tatili maceramı anlatayım mı biraz?
Tamam anlatıyorum;
Bayramın ilk günü gittik ve 9 gün kaldık bu gün boyunca o pasaklı kv bir kez olsun torununu kucağına almadı.Almayı bırakın eşim diyor ki ,babaannesi bak kim geldi diye,kadın başını bile kaldırmıyor ay ben yorgunum kimseye bakacak halim yok dedi.Tabi eşim çok sinirlendi ama ona pek belli etmedi.Kızım bildiğiniz üzere kusmaya devam etti bir keresinde ağzı ve burnundan fışkırırcasına kustuğunda benim cadı kv istifini bile bozmadı.
Kızımı beslerken odada fare gördüm neredeyse valize girecekti gittim eşime ben o odada uyumam çocuğumu da uyutmam dedim kv ne derse beğenirsiniz evi temizleyeceği yerde benim evimde fare olmaz fare mare yoktur diyor.Eltim gelince o da o odada uyumak istemeyince benim kv gene arızalı arızalı benim evimde hiç fare olm az dedi.Ben de çok sinirlenerek ben yalan mı söylüyorum dedim yani sen bana yalancısın diyorsun dedim kadının umurunda dedğil dediği dedik...Dedim ya kafayı kırmış hem eşime hem torununa hem de bana hiç yüz vermedi,tabi eşim bu durumda keşke daha az kalsaydık kazasız belasız bir an önce eve dönelim dedi.Yani o da farkında ve de çok kızgın annesine,söylenecek çok şey var diyor ama bu kadın gittikçe daha da çıldırır diye şimdilik tartışmayacağım diyor eşim.o kadar pasaklı ki inanamazsınız hiç bir iş yapmıyor köy ortamında öğlene kadar uyuyor sonra ver elini yemek ve gezmek hayatı böyle...Ya yemek yemesi....Parmaklarını daldıra daldıra yiyor kadın çatal kullanmıyor ben de doğru dürüst beslenemediğim için sütüm yok denecek kadar azdı.Eşim de bu durumdan muzdarip şimdi kızsam, beni beğenmiyorlar diyecek ve işi daha da arızaya dökecek diye düşünüyor.
Ve daha neler neler...
Bu arada torununa gelişigüzel ve lütfen ördüğü yelek ve hırkayı bıraktım almadım,kadın o kadar pasaklı ve dağınık ki henüz aldıklarını oraya bıraktığımı farketmemiş olcak sesi soluğu çıkmıyor.
Sonrasında nihayet evimize döndük kızım hastalanmadan kazasız belasız evdeyiz Allaha şükür...
Bütün bu yaptıklarının temel nedeni oğlunu yanıbaşına istemesi...
Bilmiyor ki o böyle davrandıkça bizleri daha da uzaklaştırıyor kendinden...
ne kadar gorgusuzmus esin disarda fln mi okumus onlara benzemedigine gore? Herseyin farkindaymis hem bir de seni anlamasa hak vermese iyice canin sikilirdi. Bundan sonra daha az kalin bence fare bir suru pislik tasiyor bebekle olacak is degil. Hic sevmem pasakli kadinlari zaten
hgencturk bende kendi probiytik yoğurdumu kendim yapıcam onun için dr. probiyotik tablet yazdırıp sütünü onunla mayalıyacaksın.
bu arada bende adet olmadım kızlar bazıları 9 ay akadar olmuyormuş.
rapor konusundada bende alabildiğim kadar rapor alıcam sonuçta şimdiye kadar rapor almadım suistimal etmedim keyfiyetine de almıyorum vicdanım rahat.
rozarayme benim oğluşumda 2930 doğdu küçücüktü.şimdi hemşiremiz gelişimi normal diyor.
bu arada sizlere sormak istiyorum bebeğinizin gelişimi için neler yapıyorsunuz yapacaksınız,burdan paylaşalım
ben ilk olarak pedogog adem güneşin annelik sanatı kitabıyla başladım.etraftan çok tavsiye ediyolar.birde takip ettiğim ana oğul blogları var.onları takip ediyorum
Canım öncelikle önceki yazılarını okudum ve şimdi iyi olmana çok sevindim...
Ben rapor hakkımı beşer beşer kullanıyorum çünkü hafta sonları dahil olmasın diye.Aslında heyet raporu da alcam şimdilik 40 gün garanti fakat ben daha fazlasını isterdim.Şöyle bir 3 ay falan verilseydi ne güzel dönemi kapatırdık.Ben de psikiyatra gitmeyi düşünüyorum heyet raporu için.Yalnız şunu sormam gerekiyor;diyelik 40 günlük heyet raporu aldım bitince bu kez başka yerden heyet raporu alabilir miyim.Yani ben önce şu garanti olan 40 günlük heyet raporunu alayım diyorum sonra da psikiyatra gidip ondan da alayım diyorum nasıl fikir bu fikir?Tabi verirlerse...
pınarda..ben de 5er 5er kullanıcam..iki rapor arsaında işe başlamak gerekiyor mu ya..bizim aile hekimi öyle demişte...
Kıslar günaydın,
Girmeyeli epey olmuştu hepinizi çok özledim. 1 hafta oldu işe başlayalı oğluşumu çok özlüyorumkayınvalidem bakıyor. Yaklaşık 1 yıl birlikte oturacağız kendi evleri karşıda malesef..Sütümü işteyken 2 kez sağabiliyorum..Git gide azalıyor...Çünkü Doruk biberonu çok sevdi sanırım beni eskisi gibi emmek istemiyor..Gece emiyor...Çünkü 6 ay doğum izni tasarısı inş. kabul olurda bari 2. bebişte faydası olur..En az 6 ay emzirin diyorlar gel gördü bebeğim 3. ayını doldurduğunda işe başladım...Bebeğine mama verenler hangi mamayı veriyor acaba? Ben SMA aldım..İlk zamanlar Aptamil kullanuyorduk. Doktorlar SMA mamayı önerdikleri için ona döndük..
biyologcum gercekten biz uslanmayız Allah dagına göre kar verir derler bizimde içimize böle his veriyorsa vardır bir hayır
merhabalar herkese..
tatilimiz bitti, şükür sağlıklı bir şekilde evimize döndük.. home sweet home, insanın evi gibi yok.. çamaşır, bulaşık dert değil, onları da özlemişim valla.. tatil motivasyonuyla da işlerimi güzel güzel yapıyorum, çok iyi geldi resmen.. değişikliğe ihtiyacım varmış. kendime de bir güzel program yaptım, yapacaklarımın listesini hazırladım, mutfak dolabını düzenle, banyo dolabını düzenle, camları sildir, her gün kitap oku falan bu arada sayfalar çok fazla ilerlemiş..
pinarda ve siyahlale başınız sağolsun.. mekanları cennet olsun inşallah..
pinardacim pasaklı kv den kurtulmuş evine dönmüşsün, ben olsam bir gece dayanamazdım heralde, iyi bile sabretmişsin..
izin mevzusu konuşulmuş, bize 6 ay izin vermeyenler utansın aslında ama ben yıllık iznimi kullandım, şimdi 3 aylık ücretsiz izindeyim.. işten rapor al dediler, sonuçta hastalık durumumuz yok çok şükür, rapor almayı kendime yakıştıramadım, böyle içim çok daha rahat..
Canım,doktor prebiyotik tablet mi yazıyor dedin?Ne olduğunu bilmiyorum da,süte ekleyip onunla mı yoğurt yapılıyormuş?
GÜNAAYDIIIIN KIZLAAAR....
Size bayram tatili maceramı anlatayım mı biraz?
Tamam anlatıyorum;
Bayramın ilk günü gittik ve 9 gün kaldık bu gün boyunca o pasaklı kv bir kez olsun torununu kucağına almadı.Almayı bırakın eşim diyor ki ,babaannesi bak kim geldi diye,kadın başını bile kaldırmıyor ay ben yorgunum kimseye bakacak halim yok dedi.Tabi eşim çok sinirlendi ama ona pek belli etmedi.Kızım bildiğiniz üzere kusmaya devam etti bir keresinde ağzı ve burnundan fışkırırcasına kustuğunda benim cadı kv istifini bile bozmadı.
Kızımı beslerken odada fare gördüm neredeyse valize girecekti gittim eşime ben o odada uyumam çocuğumu da uyutmam dedim kv ne derse beğenirsiniz evi temizleyeceği yerde benim evimde fare olmaz fare mare yoktur diyor.Eltim gelince o da o odada uyumak istemeyince benim kv gene arızalı arızalı benim evimde hiç fare olm az dedi.Ben de çok sinirlenerek ben yalan mı söylüyorum dedim yani sen bana yalancısın diyorsun dedim kadının umurunda dedğil dediği dedik...Dedim ya kafayı kırmış hem eşime hem torununa hem de bana hiç yüz vermedi,tabi eşim bu durumda keşke daha az kalsaydık kazasız belasız bir an önce eve dönelim dedi.Yani o da farkında ve de çok kızgın annesine,söylenecek çok şey var diyor ama bu kadın gittikçe daha da çıldırır diye şimdilik tartışmayacağım diyor eşim.o kadar pasaklı ki inanamazsınız hiç bir iş yapmıyor köy ortamında öğlene kadar uyuyor sonra ver elini yemek ve gezmek hayatı böyle...Ya yemek yemesi....Parmaklarını daldıra daldıra yiyor kadın çatal kullanmıyor ben de doğru dürüst beslenemediğim için sütüm yok denecek kadar azdı.Eşim de bu durumdan muzdarip şimdi kızsam, beni beğenmiyorlar diyecek ve işi daha da arızaya dökecek diye düşünüyor.
Ve daha neler neler...
Bu arada torununa gelişigüzel ve lütfen ördüğü yelek ve hırkayı bıraktım almadım,kadın o kadar pasaklı ve dağınık ki henüz aldıklarını oraya bıraktığımı farketmemiş olcak sesi soluğu çıkmıyor.
Sonrasında nihayet evimize döndük kızım hastalanmadan kazasız belasız evdeyiz Allaha şükür...
Bütün bu yaptıklarının temel nedeni oğlunu yanıbaşına istemesi...
Bilmiyor ki o böyle davrandıkça bizleri daha da uzaklaştırıyor kendinden...
Ben de şaşırıyorum nasıl benzememiş diye hatta korkmuyor değilim ya o da değişir bunlar gibi olursa diye...Eşim üniversiteden sonra evden çıkmış sadece tatilden tatile evdeymiş,o da farkında ama değiştiremem ki diyor.Bakmayın siz eşimin akli selim olduğuna,benden o kadar şey öğrendi ki ,anne ve babası kadar görgüsüz kimse görmedim çocuğa hiç bir şey öğretememişler hayır bir de bu aile 20 yıl Almanyada yaşamış inanılmaz değil mi,bari biraz medeniyet alsaydınız oradan.Malesef insan evlenince aile seçemiyor.Merak etme Zeynepyuscum artık kalır mıyım o kadar.
Eczanelerde probiyotik tabletler satılır. İki tableti ezip sütle sulandırıp aynı şekilde mayalayınız. reçete edilebiliyor diye biliyorum
NE HARİKA BİR GÜN
kızlar akşam 7:30 da asyayı emzirirken uyumuşum eşimde yatmış yanımıza tam sabah 08:30 a kadar:)
tam 13 saat uyumuşuz ailecek eşim tabi 07:30 da işe gittii:)
arada kalkıp emzirmişim hiç hatırlamıyorum bile sabah eşimi aradım o söyledi emzirdin merak etme aç kalmadı ben ilgilendim gece dedi:)
nasıl şuursuzca uyumuşsam walla emzirdiğimi hatırlamıyorum:)
darısı hepinizin başına canlarımmmm:)
aynen şekerimm ben çocuk bakımından çok 40 hafta zorlandımmm
40 hafta kustum aç kaldımm en çok ondan tırsıyorum asyayla ilgilenemem yine öyle olursam ama bir asya daha olması beni acaip heyecanlandırıyor tatlımmm:)
bu arada ne cok öğretmen varmışş walla pek sevindim:)
bende uludağ üni biyoloji mezunuyum:)
2 sene ücretli öğretmenlik yaptım 5 sene de özel ders verdim
sizleri çok iyi anlıyorum kızlar allah yardımcınız olsun wallaaa
dışardan öğretmenlik çok basit görünür bende ne basit meslek yarım gün falan derdim yaşayınca anladımmm
hemde benm seminer müfettiş idareci derdim yoktuuuuu
cidden çok kutsal meslekleriniz var veee
öğretmenliğin en çok vicdan gerektiren mesleklerden oldugunu bu kısa zaman diliminde anladım
rapor alırken bile tedirgin oluyorsunuz ne mutlu yetiştirdiğiniz öğrencilereee:)
Kızlar bugün asımızı olduk. Tüm degerlerimiz iyiymis. Dr anne sütüne devam dedi mamaya gerek yok dedi. Bu arada gecen ay Demir ilaci vermişti esim bulamamıştı almamamıştı. O aksam da kv bozuntusu TV'de Demir ilaci ve vitamin ilaçları hakkında bisey duymuş oğlunu fitlemis vermeyim diye. Sonuçta ilaci almadı ve bende veremedim d vitamini mı bile gizli gizli veriyordum. Bügünde Dr Demir ilaci veriyorsunuz dımı dedi bende esimin ailesi bisey duymuş verirmiyorlar dedim tabi eşimde yanımda Dr da bebeklerin doğduğunda kan degerleri düşük olur dedi cok bilmiş eşimde vermesek ne olur bı sürü haber cikti dedi Dr da vermezseniz bebeğiniz gelisemez beyin olgunlaşması tamamlanmaz dedi birşeyleri yapmadan ince yada birsey duyduğunuzda keske bize sorsaydınız dedi ohhh içimden nasil kahkahalar attım. Eşimde bundan sonra sen nasil biliyorsan öyle yap dedi karismicam dedi. Bu arada de elevit i sordum süt icin süt artırıcı bir etkisinin olmadıgını söyledi. Rota aşısını sordum ben yapılmasını tavsiye etmiyorum dedi. Genelde hijyenik ortamda yetismeyen beneklere tavsiye ediyorlarmış. Dr sorularimla bunalttim valla.
NE HARİKA BİR GÜN
kızlar akşam 7:30 da asyayı emzirirken uyumuşum eşimde yatmış yanımıza tam sabah 08:30 a kadar:)
tam 13 saat uyumuşuz ailecek eşim tabi 07:30 da işe gittii:)
arada kalkıp emzirmişim hiç hatırlamıyorum bile sabah eşimi aradım o söyledi emzirdin merak etme aç kalmadı ben ilgilendim gece dedi:)
nasıl şuursuzca uyumuşsam walla emzirdiğimi hatırlamıyorum:)
darısı hepinizin başına canlarımmmm:)
aynen şekerimm ben çocuk bakımından çok 40 hafta zorlandımmm
40 hafta kustum aç kaldımm en çok ondan tırsıyorum asyayla ilgilenemem yine öyle olursam ama bir asya daha olması beni acaip heyecanlandırıyor tatlımmm:)
bu arada ne cok öğretmen varmışş walla pek sevindim:)
bende uludağ üni biyoloji mezunuyum:)
2 sene ücretli öğretmenlik yaptım 5 sene de özel ders verdim
sizleri çok iyi anlıyorum kızlar allah yardımcınız olsun wallaaa
dışardan öğretmenlik çok basit görünür bende ne basit meslek yarım gün falan derdim yaşayınca anladımmm
hemde benm seminer müfettiş idareci derdim yoktuuuuu
cidden çok kutsal meslekleriniz var veee
öğretmenliğin en çok vicdan gerektiren mesleklerden oldugunu bu kısa zaman diliminde anladım
rapor alırken bile tedirgin oluyorsunuz ne mutlu yetiştirdiğiniz öğrencilereee:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?