2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ewet aynı kampüsteymişiz...ben bu yaz gittim diplomamı almaya hiçbir şey değişmemiş herşey aynı...
kesin yüzünü görsen hatırlarsın ben de isim olarak hatırlayamadım ama dediğin gibi bi resim öğretmenimiz vardı bize illallah getiriyordu patates baskıları, heykeller birsürü abudik gubidik şeyler yaptırıyordu...

geçenlerde bir arkadaş mama ve sütün arda arda verilmemesinin doğru olmadığını söylemişti. bende 2 gündür veriyorum mamayı ve bir saat sonra emziriyorum....

kendimi o kadar cahil, beceriksiz hissetmeye başladım ki bi insanlar yüzünden... sanki onların söylediği gibi gerçekten kızıma bakamıyorum ve bakamıyacağım
eşimin yengesi bugun, kızımın çok zayıf olduğunu benim bakamadığımı söyledi..o an ona bişi söyleyemedim.. ama 4 aydır topluyorum ona karşı bir sonrakinde fena patlıcam eminim....
eşime de onun bir daha bize gelmesini istemediğimi söyledim... o da istersen ben konuşurum dedi, gerek görmedim. ben kendim kusmalıyım içimdekileri ki, rahatlıyayyım....
kv ile aynı binada oturmamıza rağmen bi kaç saat bende kalsın sen dinlen demio, işin olursa getir demekle yetinio.... kapımın önünden geçio, bi uğrmaıo napıosun die ben çağırıcakmışım.... Allah ım nasıl insanların içine düştüm... 3 - 4 günde uğruo... insan öle mi özlüo tornunu bilmioyrum ki.... sonra da kızımm sen bana bakıcan mı yaşlandığımda dio... şeytan gıdıklıo, sen bana ne kadar baktıysan o kdar babane de die ama şimdilik ona da susuyorum......

turuncu sana öle imreniyorum ki.... ek gıda konusunda aldın başını gidiyorsun... bense hala ne yapacağımı bilemiyorum.... yoğurt için neden aktivayı kullanıcaksın...

Saol cnm ya bizim kiz bu ay az kilo alinca basladik mamaya simdilik gunde 3 ogun veriyim diyorum. İlkdenememde 30 cc icti sonra 120yi bitirdi ustune memede emdi.buarada seninki benim kizdan 1 gun buyuk anladigim kdryla cizelgeden 25 mayis bizimki

evet canım bi gün farkla abla olmuş kızım

4.Ay asimizi olduk dun,cok sukur atesimiz ya da baska bir sikintimiz olmadi.Cocuk doktorumuz yıllık izinde,2 hafta sonra kontrole goturecegiz kuzumu.Bir arkadasimin doktoru 4.ayda keci yogurdu onermis keci sutu anne sutune en yakin sutmus.Kizim daha cok emiyo ya da sutum azaldi,buzluktaki stoklari eritmeye başladık.Ucretsiz izine ayriliyorum ptesi,daha simdiden nasil donucem ise diye dusunuyorum.

Kizimi zayiflattim ya hep bu yalanci memeden oldu her aglayista onu verdim ondan meme istemedi sanirim.annemde aldi çöpe atti emzigi iyiki de atti kizim daha cok emmeye basladi mememi.bu ay toparlariz insallah

Bi kere tv.de cikmisti sanirim esek sütü anne sütüne en yakin sütmüs protein kalsiyum bakimindan.ama dinimizde haram galiba farkli görüsler var yasak yok diyen ulemalar da var.ama benim mide kaldirmaz vermezdim sanirim.pis geliyo bana

turuncu sana öle imreniyorum ki.... ek gıda konusunda aldın başını gidiyorsun... bense hala ne yapacağımı bilemiyorum.... yoğurt için neden aktivayı kullanıcaksın...

Amaan boşver güzelim kaynanayı.Gelmediği daha iyi.
"sen bu çocuğa bakamıyorsun"diyen hatunada bir zahmet cevabını ver lütfen de yerini bilsin.

Ek gıdada hala tam bir düzenimiz yok ama sana bugünkü listemizi yazayım.
07.00: 100 cc anne sütü
09.00 : 60 ml armut püresi
12.00 : 110 cc anne sütü
14.30 : 70 ml patates-havuç püresi
16.30 : 110 cc anne sütü
19.30 : 120 cc süt ile hazırlanmış kaşık maması
Bugün oğlum maaşallah güzel yedi.Sofraya oturduğumda ç.kaşığının ucuyla labne peyniri tattırdım.Her gün karpuz emiyor biz sofradayken.
Anlayacağın daha tam düzen kuramasakta şimdilik güzel ilerliyoruz.
Aktivia yoğurdunda yararlı probiyotikler olduğu için ilk mayayı ondan elde etmek istiyorum.Tutunca zaten o tutan yoğurt ile devam ederim.

Canim var mi bilmiyorum farketmemis olabilirim ilk bez degisiminde balacagim
Bizimkinin testisleri koyu renkliydi bugun hafif puturlu 3gun oldu yikamayali belki ondandir diye problem etmedim yarin yikayinca ona da bakacagim

Bu arada gecen altini degistiriyorum arkadasim pat diye odaya girdi aaa sunnetli mi dogdu pek de kucukmus demesin mi!! Yuh dedim ya orasina bile bakabiliyor insanlar

aksam o saatten sonra uyanmiyorsa masallah. Ona
Benimki de 9da bir uyur sabah acardi gozunu ahh duzen ahh

Bu arada dayanamadim uzerini degistirirken pipiye baktim o bolgede tuy yok canim

Ben sade seyleri severim o yuzden ikeadaki genis ayaklinin kirmizisini istiyordum ama rahatsiz gorundu oturma yeri de dar gibi o nedenle chicco polly dusunuyorum. Masaya takilan portatifleri de bir arastiracagim bir yerlere giderken rahat olur

hayırlı akşamlar kızlar
bişey sormak istiyorum sizlere kızımı görenler zayıflamış diyor banada eskisi kadar dolgun gelmiyor
3. ayında 6900 dü yarın 4. ay aşımız var gidecegiz zayıfladıgını sanmıyorum cünkü evdeki tartıda bile fazla cıkıyor boyu uzuyor ondan mı acaba anlamadım

TURUNCUCUMMM

canım ben düşünüyorum icraat yok esim istemiyor benim yasadıgım sıkıntılar otomatikman onada yansıdıda bakalım nasip kısmet

Son düzenleme:

biyologcummm 3.cü adayda geldi plannercim hosgeldin

turuncu sorum saçma gelebilir ama katı gıdaları niye ml olarak yazdın cc ile aynı şey değilmi? bir de ben lansinohun el pompasıyla sağıyorum sütümü ama tam bitiremiyor gibi geliyor göğsümü ne yapabilirim ki?

arkadaslar mama sandalyesi aldınız mı ben almayı düşünüorum önerileriniz neler

chicco polly çift kılıflı aldım.Çok kullanışlı...

Bu arada dayanamadim uzerini degistirirken pipiye baktim o bolgede tuy yok canim

ben de daha dün farkettim o tüyleri.Öncesinde bizde de yoktu.Pipisinin etrafındaki bölgede de sarı sarı minik tüyler var.
Normal mi değil mi anlamadım gitti.:44:

Ben sade seyleri severim o yuzden ikeadaki genis ayaklinin kirmizisini istiyordum ama rahatsiz gorundu oturma yeri de dar gibi o nedenle chicco polly dusunuyorum. Masaya takilan portatifleri de bir arastiracagim bir yerlere giderken rahat olur

kesinlikle tavsiye ediyorum.

annesi boyu uzamıştır onun kesin.Eminim kilo da almıştır

TURUNCUCUMMM

canım ben düşünüyorum icraat yok esim istemiyor benim yasadıgım sıkıntılar otomatikman onada yansıdıda bakalım nasip kısmet

hadi hayırlısı o zaman

cc ve ml aynı canım
ben belki katı gıdayı ölçek kabı ile ölçmeyi düşünenler için öyle yazmıştım.
aslında el pompası daha iyi süt çıkarıyor diye okumuştum ama acaba 15-20 dakika sağmıyormusun ?

Normalde kendi evimdeyken akşam 7de yatırırdım sabah kalkana kadar 2 kere beslenmek için uyanırdı.
Şimdi annemlerde biraz düzenimiz değişti.Dün akşam 9da yatırmış babam(biz dışarı çıkmıştık annemle ),gece 2 .30da beslenmek için uyandı.110 cc anne sütü aldı ve geri uyudu.Sabah 7.30da tekrar 120 cc içerek güne başlamış oldu.

Kızlaaar size bir şey danışmak istiyorum.
Biliyorsunuz benim kuzunun süt-mama içmesi çok problemli.Kendi haline bıraktığımda içmesi gerektiği miktarın yarısını anca içiyor ve bırakıyor.Zorlaya zorlaya 1-2 saat içinde biberonu bitirtmeye çalışıyorum.Bugünlerde ise babam eve cicibebe almış.Annem belki değişiklik istiyordur diyerek biberonun içine 1 tane cicibebe ekledi ve bizimki bayıla bayıla içti.Önce tesadüftür diye düşündüm ama dün ve bugün yine denedim ve benim 120 cc içemeyen oğlum bugün şişeyi dibine kadar içti
Siz olsaydınız böyle içmediği zamanlarda biberonuna cicibebeyi eklermiydiniz yoksa inatla diğer yöntemi devam mı ettirirdiniz ?

Boyu uzamistir o yuzden cok toplu gorunmuyordur
Benimki 8700gr ama boyu 70cm oldugu icin normal gorunuyor. 4cm fln daha kisa olsa baya tontis gorunurdu
Saglikli olsun da ben onu ciroz gibi de severimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…