Kızlaaar size bir şey danışmak istiyorum.
Biliyorsunuz benim kuzunun süt-mama içmesi çok problemli.Kendi haline bıraktığımda içmesi gerektiği miktarın yarısını anca içiyor ve bırakıyor.Zorlaya zorlaya 1-2 saat içinde biberonu bitirtmeye çalışıyorum.Bugünlerde ise babam eve cicibebe almış.Annem belki değişiklik istiyordur diyerek biberonun içine 1 tane cicibebe ekledi ve bizimki bayıla bayıla içti.Önce tesadüftür diye düşündüm ama dün ve bugün yine denedim ve benim 120 cc içemeyen oğlum bugün şişeyi dibine kadar içti
Siz olsaydınız böyle içmediği zamanlarda biberonuna cicibebeyi eklermiydiniz yoksa inatla diğer yöntemi devam mı ettirirdiniz ?
Amaan boşver güzelim kaynanayı.Gelmediği daha iyi.
"sen bu çocuğa bakamıyorsun"diyen hatunada bir zahmet cevabını ver lütfen de yerini bilsin.
Ek gıdada hala tam bir düzenimiz yok ama sana bugünkü listemizi yazayım.
07.00: 100 cc anne sütü
09.00 : 60 ml armut püresi
12.00 : 110 cc anne sütü
14.30 : 70 ml patates-havuç püresi
16.30 : 110 cc anne sütü
19.30 : 120 cc süt ile hazırlanmış kaşık maması
Bugün oğlum maaşallah güzel yedi.Sofraya oturduğumda ç.kaşığının ucuyla labne peyniri tattırdım.Her gün karpuz emiyor biz sofradayken.
Anlayacağın daha tam düzen kuramasakta şimdilik güzel ilerliyoruz.
Aktivia yoğurdunda yararlı probiyotikler olduğu için ilk mayayı ondan elde etmek istiyorum.Tutunca zaten o tutan yoğurt ile devam ederim.
Biliyorsunuz benim kuzunun süt-mama içmesi çok problemli.Kendi haline bıraktığımda içmesi gerektiği miktarın yarısını anca içiyor ve bırakıyor.Zorlaya zorlaya 1-2 saat içinde biberonu bitirtmeye çalışıyorum.Bugünlerde ise babam eve cicibebe almış.Annem belki değişiklik istiyordur diyerek biberonun içine 1 tane cicibebe ekledi ve bizimki bayıla bayıla içti.Önce tesadüftür diye düşündüm ama dün ve bugün yine denedim ve benim 120 cc içemeyen oğlum bugün şişeyi dibine kadar içti
Siz olsaydınız böyle içmediği zamanlarda biberonuna cicibebeyi eklermiydiniz yoksa inatla diğer yöntemi devam mı ettirirdiniz ?
Cnm diger yontemle 100cc uzeri icirebiliyorsun degil mi zorla da olsa?
Beslenmenin tamami mi zorla geciyor yarisindan azi mi?
Ben eger tamami zorla geciyorsa cocugu beslenmeden sogutmamak icin cicibebeyi deneyebilirdim ama yarisini iciyor sonra mirin kirin ediyorsa sadece sutu zorla da olsa icirirdim
Belki likir likir icmiyor memeyi de emmiyor ama bence Kayranin gunde 3defa 100cc uzeri anne sutu almasi cok guzel
Kilo alamamis olabilir ama onun durumundaki bircok bebegin annesi coktan pes edip mama ve ek gidaya yonelmisti seni tebrik ediyorum
zararlı olabileceğini düşünmüyorum. 4. ayımız bitti ve artık değişil şeylerde tüketebilirler.... önceden sütle bisküvi ile beslenirdikpaşa değişik tat istemiştir, hem anladığımın kadarıyla kayra değişilikliğe açık bir çocuk, çok şanslı olmalısın bu yüzden
bir keçi yoğurdu yazılmış, ara da kaldım hangisi ile başlamalı.... sanırım keçi yoğurdu daha mantıklı anne sütüne yakınlığı açısından.... birde aklıma şu takılmıştı, şimdi 1 yaşına kadar inek sütü yok, peki inek sütünden yapılan yoğurtlar
bebek gelisimiyle alakali okuyup memnun kaldiginiz kitaplari paylasabilir misiniz? Ben sabiha paktuna keskin okuyordum ama tvde birkac konusmasindan sond erece rahatsiz oldum okuduklarimi da uygulamaktan vazgectim.babywise bebek bilgeligini okumustum ve omerin 2,aydan sonra uyku duzenine kavusmaisna buyuk faydasi olmustu. i
arkadaslar mama sandalyesi aldınız mı ben almayı düşünüorum önerileriniz neler
biyologcummm 3.cü adayda geldi plannercim hosgeldin
beykozcum valla çok istekliyim gerçekten yine mayıs annesi olmak isterim ama:)
Ben Tracy Hogg-Bebek bakim sorunlarina mucize çözümler isimli kitabi tavsiye ederim.Okuyorum ve uygulamaya calisiyorum
Yani sütü içmesi çok önemli olduğu için nasıl içerse içsin mantığı ile hareket ettim 2 gün ama yinede içim çok rahat değildi açıkcası.
Evet Kayra kaşık ile beslenmeyi çok seviyor.Dün sofrada yoğurt vardı,kaşığının ucuyla verdim ağzına,yüzünü ekşiteceğini düşünmüştüm ama bizimki şapır şupur yalanmaya başladı.Kaşığın kendisine doğru geldiğini görür görmez ağzını açıyor
Aynı şekilde kaşık ucuyla denenen labne peyniride oldukça başarılıydı.Yeter ki keyfi yerinde olsun paşanın.
Keçi sütünün faydasını ben de duydum ama benim oturduğum ilçenin marketlerinde maalesef yok.Mecburen inek sütü ile mayalayacağım ama şansımdan taze ve güvenilir inek sütü satan market var.Şu sokak sütleri gibi ama büyük bir mandıradan tertemiz sağılıp ve ambalajlanıp markete getiriliyor her gün taze olarak.
Diğer büyük markaların günlük süt diye sattıkları süt ile mayaladım yoğurdu ama tutmadı ve sündü nedense.Eve gidince o dediğim sütten alıp mayalayacağım.
İnek sütünden yapılan yoğurda neden izin verildiğini ben de anlamış değilim.Doktora gidince bir soralım bakalım.
Ya ben ogluma doyamiyorum 2.yaparsam hicbirine doyamam siz nasil cesaret ediyorsunuz???
Hos buyudukce kucuklugunu ozluyor insan ama once omeri adam etmeliyim sonra gelsin 2 numaraaa
Hamileyken de lohusayken de omer yurumeye baslayinca hamile kaldigimi ve kizim oldugunu gormustuk
Olursa da hic uzulmem basimin ustunde yeri var mustakbel kizim benimmm
günaydın turuncu, teşekkür ederim verdiği bilgi için....
zararlı olabileceğini düşünmüyorum. 4. ayımız bitti ve artık değişil şeylerde tüketebilirler.... önceden sütle bisküvi ile beslenirdikpaşa değişik tat istemiştir, hem anladığımın kadarıyla kayra değişilikliğe açık bir çocuk, çok şanslı olmalısın bu yüzden
bir keçi yoğurdu yazılmış, ara da kaldım hangisi ile başlamalı.... sanırım keçi yoğurdu daha mantıklı anne sütüne yakınlığı açısından.... birde aklıma şu takılmıştı, şimdi 1 yaşına kadar inek sütü yok, peki inek sütünden yapılan yoğurtlar
kendimi o kadar cahil, beceriksiz hissetmeye başladım ki bi insanlar yüzünden... sanki onların söylediği gibi gerçekten kızıma bakamıyorum ve bakamıyacağım
eşimin yengesi bugun, kızımın çok zayıf olduğunu benim bakamadığımı söyledi..o an ona bişi söyleyemedim.. ama 4 aydır topluyorum ona karşı bir sonrakinde fena patlıcam eminim....
eşime de onun bir daha bize gelmesini istemediğimi söyledim... o da istersen ben konuşurum dedi, gerek görmedim. ben kendim kusmalıyım içimdekileri ki, rahatlıyayyım....
kv ile aynı binada oturmamıza rağmen bi kaç saat bende kalsın sen dinlen demio, işin olursa getir demekle yetinio.... kapımın önünden geçio, bi uğrmaıo napıosun die ben çağırıcakmışım.... Allah ım nasıl insanların içine düştüm... 3 - 4 günde uğruo... insan öle mi özlüo tornunu bilmioyrum ki.... sonra da kızımm sen bana bakıcan mı yaşlandığımda dio... şeytan gıdıklıo, sen bana ne kadar baktıysan o kdar babane de die ama şimdilik ona da susuyorum......
turuncu sana öle imreniyorum ki.... ek gıda konusunda aldın başını gidiyorsun... bense hala ne yapacağımı bilemiyorum.... yoğurt için neden aktivayı kullanıcaksın...
beykozcum valla çok istekliyim gerçekten yine mayıs annesi olmak isterim ama:)
ewet aynı kampüsteymişiz...ben bu yaz gittim diplomamı almaya hiçbir şey değişmemiş herşey aynı...
kesin yüzünü görsen hatırlarsın ben de isim olarak hatırlayamadım ama dediğin gibi bi resim öğretmenimiz vardı bize illallah getiriyordu patates baskıları, heykeller birsürü abudik gubidik şeyler yaptırıyordu...
biyologcummm 3.cü adayda geldi plannercim hosgeldin
canım ben keçi sütü ile olan yoğurt veriyorummm..çünkü inek sütüyle olanı önermedi benim doktorum..yoğurt çorbası yaparsak azıcık onu verebiliriz bir sakıncası yok aslında...keçi yoğurduyla 1.2 damala pekmezde verebilirsin dedi...bende hala süte devamm.bu sefer dolaptaki sütlerı verıyorum bahara..biberonda 100cc içiyor memede 2dk ondan sonra kesınlıkle mememyı almıyor oda çok aç ise yani 2.3 saat hiç emmediyse ...bende bas edemiyorum gece veriyorum memeyı kesinlikle gündüz almıyor çok aç bıraktım ama olmuyor işte...
bende bu ay sürekli biberon veriyorum bakalım ne kadar kılo alacak..zaten bu ay kont bıttıkten sonra iş başı var
benım kız daha yenı 6 kılo..ve 64 cm ..sizinkiler nasıl olmus yaaaamasallahhhhhhhhhhh onlara
bu arada 3.4 yıldır tatıl yapamıyoruz kısmet olmadı..gelecek yıl tatılden sonra ben ikinciye hazırım bilginizeee.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?