2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Cnm diger yontemle 100cc uzeri icirebiliyorsun degil mi zorla da olsa?
Beslenmenin tamami mi zorla geciyor yarisindan azi mi?
Ben eger tamami zorla geciyorsa cocugu beslenmeden sogutmamak icin cicibebeyi deneyebilirdim ama yarisini iciyor sonra mirin kirin ediyorsa sadece sutu zorla da olsa icirirdim

Belki likir likir icmiyor memeyi de emmiyor ama bence Kayranin gunde 3defa 100cc uzeri anne sutu almasi cok guzel
Kilo alamamis olabilir ama onun durumundaki bircok bebegin annesi coktan pes edip mama ve ek gidaya yonelmisti seni tebrik ediyorum

bebek gelisimiyle alakali okuyup memnun kaldiginiz kitaplari paylasabilir misiniz? Ben sabiha paktuna keskin okuyordum ama tvde birkac konusmasindan sond erece rahatsiz oldum okuduklarimi da uygulamaktan vazgectim.babywise bebek bilgeligini okumustum ve omerin 2,aydan sonra uyku duzenine kavusmaisna buyuk faydasi olmustu. i

günaydın turuncu, teşekkür ederim verdiği bilgi için....

zararlı olabileceğini düşünmüyorum. 4. ayımız bitti ve artık değişil şeylerde tüketebilirler.... önceden sütle bisküvi ile beslenirdik paşa değişik tat istemiştir, hem anladığımın kadarıyla kayra değişilikliğe açık bir çocuk, çok şanslı olmalısın bu yüzden
bir keçi yoğurdu yazılmış, ara da kaldım hangisi ile başlamalı.... sanırım keçi yoğurdu daha mantıklı anne sütüne yakınlığı açısından.... birde aklıma şu takılmıştı, şimdi 1 yaşına kadar inek sütü yok, peki inek sütünden yapılan yoğurtlar

Canım biberonu ağzına veriyorum.Genellikle ilk 1 dakika kafasını sağa sola çevirerek ret ediyor içmeyi.Sonra ben kafasını tutuyorum ve başının üzerinde oyuncak falan sallandırıyorum.Bu şekilde 60 en fazla 70 cc içiyor.Sonra tekrar kafasını sağa sola sallıyor,diliyle biberonu itiyor içmemek için.
Ben o zaman ağzına sıkarak devam ettiriyorum ama onda da genelde ağlıyor ve en son gazını çıkartmak için kucağıma alıyorum.Gazımız çıkınca artık o biberon bitene kadar 5 dakikada bir ağzına veriyorum.Şansım varsa o biberon yarım saat-45 dakikada biter.Eğer şansız günümdeysem o sütün bitmesi 1 saatide geçer ve en sonunda dökülür.

Ben olmazsa her seferinde sade ane sütü teklif edeyim,biberonu içmeyi bıraktığında kalan süte yarım cicibebe ekleyerek bide öyle devam etmesini sağlayayım.Belki işe yarar

Birde biz ek gıdaya geçtik ama sütün onun için çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.O yüzden elimden geldiği kadar anne sütüne devam edeceğim.Zaten ek gıdaya başlandığı için artık mamayada gerek kalmıyor.Şimdilik gece-gündüz annesütü ile devam ediyoruz.

Yani sütü içmesi çok önemli olduğu için nasıl içerse içsin mantığı ile hareket ettim 2 gün ama yinede içim çok rahat değildi açıkcası.
Evet Kayra kaşık ile beslenmeyi çok seviyor.Dün sofrada yoğurt vardı,kaşığının ucuyla verdim ağzına,yüzünü ekşiteceğini düşünmüştüm ama bizimki şapır şupur yalanmaya başladı.Kaşığın kendisine doğru geldiğini görür görmez ağzını açıyor
Aynı şekilde kaşık ucuyla denenen labne peyniride oldukça başarılıydı.Yeter ki keyfi yerinde olsun paşanın.

Keçi sütünün faydasını ben de duydum ama benim oturduğum ilçenin marketlerinde maalesef yok.Mecburen inek sütü ile mayalayacağım ama şansımdan taze ve güvenilir inek sütü satan market var.Şu sokak sütleri gibi ama büyük bir mandıradan tertemiz sağılıp ve ambalajlanıp markete getiriliyor her gün taze olarak.
Diğer büyük markaların günlük süt diye sattıkları süt ile mayaladım yoğurdu ama tutmadı ve sündü nedense.Eve gidince o dediğim sütten alıp mayalayacağım.
İnek sütünden yapılan yoğurda neden izin verildiğini ben de anlamış değilim.Doktora gidince bir soralım bakalım.

Oglumun eli surekli kulaginda ve uyudugunun 10.dakikasinda uyaniyor
Uyumak istiyor ama cani yandigindan uyuyamiyor yavrum
Ben de uykusuzluk ve yorgunluktan baya bitap dustum ve sutum azaldi
Gunluk su tuketimimi 4litreye cikardim insallah faydasi olur
Sut saklama poseti aldim yatay dondurunca cabuk cozuluyor gece babasina birakacagim dinlenebilmek icin
Aceleci dislere Allah saglik versin ama biraz zorlayacak sanirim

Ben Tracy Hogg-Bebek bakim sorunlarina mucize çözümler isimli kitabi tavsiye ederim.Okuyorum ve uygulamaya calisiyorum

beykozcum valla çok istekliyim gerçekten yine mayıs annesi olmak isterim ama:)

Ya ben ogluma doyamiyorum 2.yaparsam hicbirine doyamam siz nasil cesaret ediyorsunuz???
Hos buyudukce kucuklugunu ozluyor insan ama once omeri adam etmeliyim sonra gelsin 2 numaraaa
Hamileyken de lohusayken de omer yurumeye baslayinca hamile kaldigimi ve kizim oldugunu gormustuk
Olursa da hic uzulmem basimin ustunde yeri var mustakbel kizim benimmm

canım haklısın ya anne sütü içsinde nasıl içerse içsin mantığı sinmiyor insanın içine çünkü bu bebe bisküvileri için çok kafa karıştırıcı şeyler söyleniyor, taze ve güvenilir günlük süt bulabileceğin içinde şanslısın gerçekten

canım işte sırf bu zeynoma doyamadığım için galiba 2. isteği sürekli harika birşey bu ya 2., 3., 4. olmalı falan diye geziyorum evde düşün yani birsürü tatlı zeynep olsun hayatımızda modundayız eşimle:) daha 3 aylıklar ama 3-5 günlük hallerini çok özlüyorum bende, eşim sürekli, bukadar cabuk büyüme kızım birazdaha çok sevelim seni hemen büyüme diye seviyor zeynebi

canım ben keçi sütü ile olan yoğurt veriyorummm..çünkü inek sütüyle olanı önermedi benim doktorum..yoğurt çorbası yaparsak azıcık onu verebiliriz bir sakıncası yok aslında...keçi yoğurduyla 1.2 damala pekmezde verebilirsin dedi...bende hala süte devamm.bu sefer dolaptaki sütlerı verıyorum bahara..biberonda 100cc içiyor memede 2dk ondan sonra kesınlıkle mememyı almıyor oda çok aç ise yani 2.3 saat hiç emmediyse ...bende bas edemiyorum gece veriyorum memeyı kesinlikle gündüz almıyor çok aç bıraktım ama olmuyor işte...

bende bu ay sürekli biberon veriyorum bakalım ne kadar kılo alacak..zaten bu ay kont bıttıkten sonra iş başı var

benım kız daha yenı 6 kılo..ve 64 cm ..sizinkiler nasıl olmus yaaaamasallahhhhhhhhhhh onlara

bu arada 3.4 yıldır tatıl yapamıyoruz kısmet olmadı..gelecek yıl tatılden sonra ben ikinciye hazırım bilginizeee.

canım benım niye üzülüyorsun yapamayaaaaaaaa ..ahhhhhhhhh aynı seyler birden kendimi gördum sende...valalhııı senin o yengeni mahvederim terbiyesiz seyyyyyyy kendine baksınn...
ben bir kere anneme gimiştim teyzemde gelmiştii vayyy efendim çok zayıfmısss sen emzirmiyomusun bizim orda bi çocok var senınkınden küçüçük tombiş tombişşşş...
dedi veee ..bende bir bakış attım bidaha diyemediiii.sonrada hırslandım saydım saydım rahatladımm yaaa.sankı biz bilerek vermiyoruz amannnnn bugun çok içti vermesek mi diye düşünüyorlar şaşakınlar biz zaten bu konuda üzülüyoruzzz.valla hi billahiii çok cahılızzz o kadar..yengene selamalr....

benımde kv yukarıda oturuyorr.ben doğuma gitmeden önce temzileniyor ev ...bi yanndan iş yap bi yandan baska seyler o sabah .3 te yattım 7 de doğuma gittimm..yaaaaaaaa ben anlatsam kafayı yersinizzz..

bızım kv de arkadasını almısss kapıdan uğruyor biz gezmeye gidiyoruz bişey istermiin diyeee..annemlede ben temizlikçiyle cam siliyoruzzz ahhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhh sormayınnn...

daha beımkı güya işim olunca bakacaktııı.. benım kursum var aöf için ders alamak zorunda kaldımmm ..bilin bakalım kim baktııı bebeğime.......

aman anlatsan çoktaaa.kuzum benım kıde sevmeye inmiuyor asağıyaaa.arada bir ben işim olunca esimle beraber bıraktım baktı sağolsunnn..sende ver git bosver..kocanal miş çıkar kendıne nebileyım biraz gez hava al..onada verr..insan bırakamıyor amaaaa..

ben bi takmısım kı sormayım arızadayım zatenn..annem sevsın diye yukarıya çıkarıyor öyleee iyi niyetlibende kızdım ben yooken çoıkmışlarrr.bı daha çıkmayacaksın dedimmm...çok birik ti yaaaaaaaaaaaaaa

bak aklımada kalana bak ..ben doğum yapmısım yatıyorum annemler benı görmeye geldı yahu demez miii bide oğlu benım temizliğimi beyenmiyormussss...annemde dediki çok beğeenmiyorsa kendı yapsın kafayı yemıs senın oğlan dediiii içimin yağları eridi..anasına cvp verınce kötü oluyoruzzz vay efendım büyükmüş heeeede geçmişşşş...aman benım kıde dostlar basınaaa

neyse sıkma sen tatlı canını...kendıne zara ben bunu öğrendım üzülme ya geçerr

kızlar kv si iyi olan kimse yok gibi burada ya sasırmıyorum çünkü benim çevremdede böyle kv ler çok ama benim kv mi size anlatıp paylaşmak ist,iyorum istiyorum ama maşallah deyin tamammı lütfen:) biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz yazları tatillerde, bayramlarda vb. zamanlarda gideriz hep biz gelicez diye sevdiğimiz yemekleri yapar ama beni birde özellikle arar kızım başka istediğin birşey varsa onuda yaparım diye, ben frambuaza bayılırım mevsiminde bursada kv ben gelmeden alır hazırlar seviyorum diye. ama hamile olduğumda da izinliyken gidip birsüre kalmıştım yanında ve bebek doğduktan sonrada gidip kaldık bana iş yaptırmayı bırakın ayaklarımı uzattırıp üzerime battaniyeyi örter uzan dinlen diye yemeğimi bile önüme getirir ya sırf bu yüzden bile gitmek istemiyorum kv çünkü okadar yoruluyorki biz gidince çok mahcup oluyorum ve iş yapmakta yarışıyoruz resmen ama yok illaki yapacak diyorki sen zaten çalışıyorsun bari burda dinlen yok hamilesin uzat ayaklarını otur dinlen yok bebeğin var zaten işe başlıcaksın yanındayken bu fırsatı değerlendir yavrunu sev onunla ilgilen diye diye el üstünde tutar kadın bizi hamile olmadan öncede geldiğinde evimi siler süpürür çamaşırımızı yıkar asar yemeğimizi yapar hiç iş bırakmazki bana ben evdeyim kızım tabiyki yapacağım neolacakki der hep, doğum yaptığımda gelip kaldı bize annemde vardı annem ben gideyim kv kalsın dedi ama bırakmadıki kv annemi gitme dünürüm zaten ayrı sehirlerdeyiz görüşemiyoruz bari burda görüşelim diye ve annemide hep çağırır kendi evine bursada bu yaz annemi gezdirdi camilere türbelere falan götürdü düşünün yani ben bile yokum bunlar iki dünür geziyor yani, eşimle 5 yıl flört ettik ve hep ailesiylede görüştüm gidip geliyordum evlerine 3 yıldırda evliyim yani 8 yıldır bir kötü sözünü duymadım güzel kızım canım kızım der hep gerçekten allah razı olsun okadar iyidir yani bende onu kendi annem kadar seviyorum ve düşünüyorum herşeyde ve aslında kv bu iyiliği asıl oğluna yapıyor çünkü biz kv ile böyle ana kız gibi olunca eşimde öyle mutlu oluyorki oda benim annemi böyle el üstünde tutar ve hep derki kv konusunda çok şanslıız ikimizde. hep dua ederdim allahım nolur iyi bir kv olsun çok iyi anlaşayım diye ve şimdide kızım için eşim gibi bir eş ve benim kv gibi kv diliyorum allahtan, allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın kızlar inş ve maşallah diyeyimde nazar değmesin:) yani demek istediğim var böyle kv ler bu iş kv olmakla ilgili değil sanırım insan olmakla ilgili ileride birde oğlum olursa rol modelim kendi kv olacak inş:)

arkadaslar şimdi saglık ocagından geldim oglusum 700gr almıs ve 64.5cm olmus doktorum iyi dedi 6.900gr olmusuz saglıklı ya o yeter ve asımızı olduk inş ates olmadan atlatırız nese ben kacar gelcem

kızlar kv si iyi olan kimse yok gibi burada ya sasırmıyorum çünkü benim çevremdede böyle kv ler çok ama benim kv mi size anlatıp paylaşmak ist,iyorum istiyorum ama maşallah deyin tamammı lütfen:) biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz yazları tatillerde, bayramlarda vb. zamanlarda gideriz hep biz gelicez diye sevdiğimiz yemekleri yapar ama beni birde özellikle arar kızım başka istediğin birşey varsa onuda yaparım diye, ben frambuaza bayılırım mevsiminde bursada kv ben gelmeden alır hazırlar seviyorum diye. ama hamile olduğumda da izinliyken gidip birsüre kalmıştım yanında ve bebek doğduktan sonrada gidip kaldık bana iş yaptırmayı bırakın ayaklarımı uzattırıp üzerime battaniyeyi örter uzan dinlen diye yemeğimi bile önüme getirir ya sırf bu yüzden bile gitmek istemiyorum kv çünkü okadar yoruluyorki biz gidince çok mahcup oluyorum ve iş yapmakta yarışıyoruz resmen ama yok illaki yapacak diyorki sen zaten çalışıyorsun bari burda dinlen yok hamilesin uzat ayaklarını otur dinlen yok bebeğin var zaten işe başlıcaksın yanındayken bu fırsatı değerlendir yavrunu sev onunla ilgilen diye diye el üstünde tutar kadın bizi hamile olmadan öncede geldiğinde evimi siler süpürür çamaşırımızı yıkar asar yemeğimizi yapar hiç iş bırakmazki bana ben evdeyim kızım tabiyki yapacağım neolacakki der hep, doğum yaptığımda gelip kaldı bize annemde vardı annem ben gideyim kv kalsın dedi ama bırakmadıki kv annemi gitme dünürüm zaten ayrı sehirlerdeyiz görüşemiyoruz bari burda görüşelim diye ve annemide hep çağırır kendi evine bursada bu yaz annemi gezdirdi camilere türbelere falan götürdü düşünün yani ben bile yokum bunlar iki dünür geziyor yani, eşimle 5 yıl flört ettik ve hep ailesiylede görüştüm gidip geliyordum evlerine 3 yıldırda evliyim yani 8 yıldır bir kötü sözünü duymadım güzel kızım canım kızım der hep gerçekten allah razı olsun okadar iyidir yani bende onu kendi annem kadar seviyorum ve düşünüyorum herşeyde ve aslında kv bu iyiliği asıl oğluna yapıyor çünkü biz kv ile böyle ana kız gibi olunca eşimde öyle mutlu oluyorki oda benim annemi böyle el üstünde tutar ve hep derki kv konusunda çok şanslıız ikimizde. hep dua ederdim allahım nolur iyi bir kv olsun çok iyi anlaşayım diye ve şimdide kızım için eşim gibi bir eş ve benim kv gibi kv diliyorum allahtan, allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın kızlar inş ve maşallah diyeyimde nazar değmesin:) yani demek istediğim var böyle kv ler bu iş kv olmakla ilgili değil sanırım insan olmakla ilgili ileride birde oğlum olursa rol modelim kendi kv olacak inş:)

cnm ben bursada oturuyorum görükleye her haftasonu kahvaltıya gidiyoruz biz uzun zamandır klasiğimiz:)
devamlı görüyorum ama bende bu ara diplomamı alsam iyi olacak sanrm:)
resimcinizin namını bilirim tatlımmm:)

biyologcummm 3.cü adayda geldi plannercim hosgeldin

ahahah daha çok eklenir bize...
güzel güzel paylaşım yaparız ay tepiyor ay durmuyo falan filan herkesi özendiririz cnm merak etme:)

hiç düşünmeden verirdim ben canım...

beykozzzzzzzzzzzzzzzzzz bak bak liste 4 olduuuu:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…