PLANNER bnm kv aynı seninkisi gibi tatilde gidiyoruzz iş yapmak için yarışıyoruz resmen...tatilde biz ewde yokken çamaşırlarımızı yıkar ütüler katlar koyar yatağımızın üstüne öyle bi annem var yani...:)))
kızlar bende çalışmasaydım isterdim 2.'yi hemen...sezaryen oldum ilk ayağa kalkarken aman bidaha asla demiştim ama dedim ya çalışmasaydım arayı uzatmadan 2. 3. isterdim valla... hatta eşime diyorum 2. bebeğimizde kız olsun diye o da bir tane erkek olsun diyor bende 3. erkek olur diyorum...uzun zamanım var daha önümde yaparım allahın izniyle...:)))
Kızlaaar size bir şey danışmak istiyorum.
Biliyorsunuz benim kuzunun süt-mama içmesi çok problemli.Kendi haline bıraktığımda içmesi gerektiği miktarın yarısını anca içiyor ve bırakıyor.Zorlaya zorlaya 1-2 saat içinde biberonu bitirtmeye çalışıyorum.Bugünlerde ise babam eve cicibebe almış.Annem belki değişiklik istiyordur diyerek biberonun içine 1 tane cicibebe ekledi ve bizimki bayıla bayıla içti.Önce tesadüftür diye düşündüm ama dün ve bugün yine denedim ve benim 120 cc içemeyen oğlum bugün şişeyi dibine kadar içti
Siz olsaydınız böyle içmediği zamanlarda biberonuna cicibebeyi eklermiydiniz yoksa inatla diğer yöntemi devam mı ettirirdiniz ?
kv ye kocaman maşallahkızlar kv si iyi olan kimse yok gibi burada ya sasırmıyorum çünkü benim çevremdede böyle kv ler çok ama benim kv mi size anlatıp paylaşmak ist,iyorum istiyorum ama maşallah deyin tamammı lütfen:) biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz yazları tatillerde, bayramlarda vb. zamanlarda gideriz hep biz gelicez diye sevdiğimiz yemekleri yapar ama beni birde özellikle arar kızım başka istediğin birşey varsa onuda yaparım diye, ben frambuaza bayılırım mevsiminde bursada kv ben gelmeden alır hazırlar seviyorum diye. ama hamile olduğumda da izinliyken gidip birsüre kalmıştım yanında ve bebek doğduktan sonrada gidip kaldık bana iş yaptırmayı bırakın ayaklarımı uzattırıp üzerime battaniyeyi örter uzan dinlen diye yemeğimi bile önüme getirir ya sırf bu yüzden bile gitmek istemiyorum kv çünkü okadar yoruluyorki biz gidince çok mahcup oluyorum ve iş yapmakta yarışıyoruz resmen ama yok illaki yapacak diyorki sen zaten çalışıyorsun bari burda dinlen yok hamilesin uzat ayaklarını otur dinlen yok bebeğin var zaten işe başlıcaksın yanındayken bu fırsatı değerlendir yavrunu sev onunla ilgilen diye diye el üstünde tutar kadın bizi hamile olmadan öncede geldiğinde evimi siler süpürür çamaşırımızı yıkar asar yemeğimizi yapar hiç iş bırakmazki bana ben evdeyim kızım tabiyki yapacağım neolacakki der hep, doğum yaptığımda gelip kaldı bize annemde vardı annem ben gideyim kv kalsın dedi ama bırakmadıki kv annemi gitme dünürüm zaten ayrı sehirlerdeyiz görüşemiyoruz bari burda görüşelim diye ve annemide hep çağırır kendi evine bursada bu yaz annemi gezdirdi camilere türbelere falan götürdü düşünün yani ben bile yokum bunlar iki dünür geziyor yani, eşimle 5 yıl flört ettik ve hep ailesiylede görüştüm gidip geliyordum evlerine 3 yıldırda evliyim yani 8 yıldır bir kötü sözünü duymadım güzel kızım canım kızım der hep gerçekten allah razı olsun okadar iyidir yani bende onu kendi annem kadar seviyorum ve düşünüyorum herşeyde ve aslında kv bu iyiliği asıl oğluna yapıyor çünkü biz kv ile böyle ana kız gibi olunca eşimde öyle mutlu oluyorki oda benim annemi böyle el üstünde tutar ve hep derki kv konusunda çok şanslıız ikimizde. hep dua ederdim allahım nolur iyi bir kv olsun çok iyi anlaşayım diye ve şimdide kızım için eşim gibi bir eş ve benim kv gibi kv diliyorum allahtan, allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın kızlar inş ve maşallah diyeyimde nazar değmesin:) yani demek istediğim var böyle kv ler bu iş kv olmakla ilgili değil sanırım insan olmakla ilgili ileride birde oğlum olursa rol modelim kendi kv olacak inş:)
benimki genelde emdikten sonra başına yastık koymazsam çıkarıyor..Kizlar bebişlerinizin kusmasi nasil? Ne sıklıkta?
Kizlar bebişlerinizin kusmasi nasil? Ne sıklıkta?
kızlar bebişime uyku arkadaşı aldım, çok şirin ve yumuşak birşey.. bizimki hep battaniyesine, yada yastığına falan sarılıyor, onu verdim kucakladı ya
parmak ağzında, diğer elinde de uyku arkadaşı bana ihtiyacı yok hanımın
turuncu sen de almıştın sanırım, nasıl kayra alıştı mı?
lillac sen nasıl bir uyku arkadası aldın canım ben kızıma cloud-b uyku arkadası kuzu almıştım yaklaşık 3 haftadır onunla uyuyur nehir sesinide açıyorum yanına bırakıyorm kulağından sıkı sıkı tutup uyuyor aslında bizim problemimiz uyumasında değildi ama tam uykuya geçene kadar 3-4 defa uyanıp mızmızlanıyordu şimdi gözlerini açıyor ve kuzunun sesiyle birlikte tekrar gözleini kapatıp uyumaya devam ediyor gunduzde annanesi kuzuyu yanına bırakıp öyle uyutuyormus çok işimize yaradı yani senınkıde alışır merak etme sadece 1 hafta hiç aksatmadan her uykusunda eline verip uyanıncada almak gerekiyormuş biz aynen bu şekilde alıştırdık ve şimdi kuzu açıp eline verince gözlerini otomatik kapamaya başladı şartlanma oluştu yani çok şükür:)
kızlar bebişime uyku arkadaşı aldım, çok şirin ve yumuşak birşey.. bizimki hep battaniyesine, yada yastığına falan sarılıyor, onu verdim kucakladı ya
parmak ağzında, diğer elinde de uyku arkadaşı bana ihtiyacı yok hanımın
turuncu sen de almıştın sanırım, nasıl kayra alıştı mı?
çocuğa bak, boğa burcu resmen, yediği güzel olcak beyimizindaha şimdiden seçiyor ne yiyeceğini..
bence yarım ya da 1 cicibebeden zarar gelmez.. yeterki içsin, doysun, kusmasın.. ben kızıma zorla içirsem çıkarırdı heralde.. ama istersen muzlu falan da deneyebilirsin sanki, karar senin..
kv ye kocaman maşallah
benimki de hafif depresiftir, seninki kadar yardımcı olmaz ama iyidir yine severim kendisini. bütün kvler güzell:)))
benimki genelde emdikten sonra başına yastık koymazsam çıkarıyor..
bir de bir kaç kez üşüttüğünü anladığımda kustu, onun haricinde genelde kusmuyor şükür..
noldu canım çok mu kusmaya başladı kızın?
Evet canim ya her emişinden sonra kusuyor.aradan yarim saat de gçse cikariyor.fazla mi geliyor sık mi emzirmeye basladim bilmiyorum.
ama emzirdikten sonra ya yatiriyorum ya da kaldirip gazini cikiyorum ondam mi bilmiyorum.
yarin bi dr.a götürcem ..
kızlar yaa, nasıl 2.yi düşünebiliyorsunuz.. bence çookk erken..
sizleri caydırmak istemem ama yengemin bir buçuk yaş arayla çocukları var, şimdi biri 3 buçuk biri 2 yaşında, kadın biraz rahatlamıştır dersiniz dimi, nerdeee..
akşam olunca beynim zonkluyo sanki diyor.. gün boyu kavga ediyorlar, bağırıyorlar, ortalığı dağıtıyorlar vs. dışarı çıktığında ikisiyle hiç başedemiyor. birisini dedesimi alır babası mı diye dört gözle bekliyorikisini alırlarsa yengem için ne ala tek başlarına öyle değiller ama yan yana gelince canavar oluyolar :26:
yengem evde olmasına ragmen büyüğünü anaokuluna başlatacak, rahatlayacağım o zaman diyor :)).. onlara gittiğimde ben halime şükrediyorum.. ama mesela 3 buçuk yaşında olan, kızıma nasıl yumuşak davranıyor, bebek olduğunu anlıyor, ona yumuşak oyuncaklarını getiriyor, yastığını getiriyor.. şimdi olsaydı kardeşi daha iyi olurdu gibime geliyor..
bence arası en az 3-4 yaş olmalı.. nacizane kanaatimdir..
lillac sen nasıl bir uyku arkadası aldın canım ben kızıma cloud-b uyku arkadası kuzu almıştım yaklaşık 3 haftadır onunla uyuyur nehir sesinide açıyorum yanına bırakıyorm kulağından sıkı sıkı tutup uyuyor aslında bizim problemimiz uyumasında değildi ama tam uykuya geçene kadar 3-4 defa uyanıp mızmızlanıyordu şimdi gözlerini açıyor ve kuzunun sesiyle birlikte tekrar gözleini kapatıp uyumaya devam ediyor gunduzde annanesi kuzuyu yanına bırakıp öyle uyutuyormus çok işimize yaradı yani senınkıde alışır merak etme sadece 1 hafta hiç aksatmadan her uykusunda eline verip uyanıncada almak gerekiyormuş biz aynen bu şekilde alıştırdık ve şimdi kuzu açıp eline verince gözlerini otomatik kapamaya başladı şartlanma oluştu yani çok şükür:)
benimkinin emilecek bir yeri yok.. benim bebişimde parmağını bulamazsa her tarafı emiyor ama genelde parmak 1 no.lu tercihi :))asysss
walla bende çalışmadığım için rahat rahat 2. çocuk diyorum ama ev beni basmaya başladı artık iyice...
kadrolu yada düzenli bir işim olmadığından çok şükür ihtiyacımda olmadıgından konuşuyorum ama evde durmaya daha ne kadar dayanırım bilinmez...
her an atabilirim kendimi sokaklara:)bakıcımda hazır komşum işe girersem seve seve bakacağını söylüyor:)
eşim ise kreş yaşına kadar çalışmasam daha iyi olacağınıııı
benim gel-git aklımda henüz karar vermiş değilll ama evde durmak çok yıpratıcı alışılcak gibi değil
lillac
oyun arkadaşını emmiyormu yahuu benm kızım eline ne geçerse emiyor...
t shirt giydiremiyorum resmen çekiştirip ağzına tepiyor yoruldum üstünü değiştirmekren
nevresimini bile çekiştirip emiyor:)
siyahlale asya emdikten sonra havalarda zıplatmazsam çok sarsmassam hiç kusmuyor canım
bebeğin çok mu kusuyor????
aynı sırada yazmışız cvbını yazdıktan sonra okudum cnm umuyorum önemli birşeyi yoktur fındığınınnnn
onu gördüm hoş ama pahalı geldi bana, bizimki uykuya geçerken battaniyesine sarıldığından, üzerinde oyuncak bulunan pembe minik bir el battaniyesi aldım.. kızım şuan uyuyor onun yanında, uyanınca fotosunu çekerim..
Eki Görüntüle 503711
kızımın uyku arkadaşı budur, yumuşak ve sarılabilinir olması yeterliydi bizim için :))
Çok güzel güle güle ve uyuya uyuya kullansın bebişin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?