2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Biyolog sahane birseymis Asya yaa yiyesim isirasim geldi!! Baya hareketli sanirim ömer kafasini o kadar tutamiyor. Masallah ona ya bin kere masallah Rabbim bize bu guzel evlatlari verdigin icin sukurler olsun!
biri hareketli mi dediiii:)
yok cnm çoooooooook sakinizzzzz:)
şaka bir yana cnm evet baya hareketli maşallah
binlerce kere şükürler olsunnnn çok doğru söylüyorsun zeynepyus

biyologcummmm 4.cüde geldi oooo Allah arttırsın biz delüyüüzzz yaaa

kız ne dördüüü 5 mi 6 mı ne oldukkkkkk:)
ahaha verdik gazı gidiyoruz walla birisi hadi dese yandık şekerimmmm
boşuna dememişler hacı hacıyı mekkede deli deliyi dakkada bulurmuş diye uehueheuheu

nurse için 1 ayı doldurmasını bekliyorum canım sağol inan bebeğimin tadını çıkaramadım.lohusa sendromum yok başlar yakında.allah sabır versin

tadını çıkaramazsın cnm tam 65 gün çektik
dile kolay akşam 19:00da başlardı alarm gibi
oturup çok ağladımmm çoookkkk walla neler çektikkkkk
tam 65 gün her akşam ağlardı nurseyi keşfedene kadar sabah 5 de uyurdu nerdeyse 10 saat
nurseden sonra 21:00 gibi azalmaya başladı ağlama krizleride daha hafif geçtiii
birde banyoyu seviyorsa o saatte suyla oyalamaya çalışıyorduk
ama geçecek dua et 6 ay 3 ay sürmesin canım
1 yaşına kadar çekenler var
allah kolik bebeklerin anne babalarına sabır versinnnnnnn şifa versinnn

şunu düşün bir gün sancılanacağı saatte gülücük atacak
şaşıracaksın ertesi gün bir daha ve kolikk hooooppp artık sizi terketmiş olacakkk:)
güzel günler yakındaaaaaaaa

nurse için 1 ayı doldurmasını bekliyorum canım sağol inan bebeğimin tadını çıkaramadım.lohusa sendromum yok başlar yakında.allah sabır versin

yokk yaaa baslamaz sndrom falannn..bizim kızlardan baslayan oldumu yahu...
aslında ben hiç beklemedım valla 1 ay dolmasınııı ..ayyyyyyyyyy neydı yaaaaa ALLAHIM sana sabır versınnn.ne yatar nede ağlamsı biterdi benım kuzumunnn halada esk huyu kladı mız mızzz ne olacakkk...

canım havluyu ütüyle ısıtsannn biraz sarsannn nasıl olurr.hoşş hava nisanda soğuktu ama yinede sıcaklık isteyebilirrr.ne bileyım tenıde değsin teniii.ben çok çıplak yattımm yüzü koyun çok uyudu göğsumde...aman çokkk dikkat et yanında bırı varsa göz kulak olsun o uykuu sersemliği çok zor ALLAHIM BENI KORUMUSSS..
ben keten biberıye anason karısım içiyodummm bide ağzına kaşık kasık verıyodummm belkı nasıl anne diyeceksin ama inan canımdan bezmıstımm..nurse verdımm ardından metsılde...neler yapmadımkııı...bide biraz gezdir bakalım dolas evde ....sende sakın ol bu sıpalar herseyi anlıyorlarrr.ben sinirliykennn bahrda ağlamaktan çatlıyordu ister istemez yansıyordur...zombi gibiydimmm...

emiinim halledersinnn sen

planner, biyolog, lillac, zeynepyus sağolun cevaplarınız için. şimdilik bir sağıp kaşıkla bir meme şeklinde veriyorum sütü ama çok yorucu oluyor sütün yarısı gidiyor kaşıkla bende delleniyorum tabi:) biyolog ya o nasıl bir bakış öyledir bazen ece de bakıyor sinirli sinirli korkuyorum küçücük şeyden yandık valla:) maşallah asya mıza. bu arada bizim göz rengimiz yeşil oldu değişmedi de merakla bekliyorum 6 ayın geçmesini bizim için büyük süpriz renkli göz. bir de şu 2. ay aşılarınızda ebe bizim bacağımızdan aşı vurmadı sadece kolundan sanki sizlerde hep bacaktanda vuruldu muhabbeti vardı inşallah yanlış bişey yapmamıştır ebe.

kızlar biz daha bu ay başladık mamaya.bizim kız 3. ayında 5500 de kalınca mama takviyesine başladıkta günde 3 öğün biberon konusunda en aceminiz benim şuanda strilizasyon makinemiz yok malum çok ta gerekli görmüyorum ama biberonu temizlerken heryerde sabunla yıkayın diyo neyi kastediyo acaba ben ol kaynar suyla fırçalıyorum içini falan sonrada içme suyunda 5 dakika kaynatıyorum. acaba doğrumu yapıyorumki

sabı kaç damla veriyorsun ben 4*4 kullanınca işe yaramadı 4*8 kullandım dr söylemesiyle tabi o zaman işe yaramaya başladı zor günler ama azalıyor biz hiç yatmazdık yine günde 2 kez çok iyi

2.ay aşısında bizim kıza bi koldan verem vuruldu. bide iki bacaktan aşı vuruldu. niye öyle yaptıkı sizin ebe. koldaki verem bi bacaktaki karma aşı(difteri boğmaca tetanoz) diğer bacataki pnömokok diye bi aşıymış şimdi aşı karnesine baktımda ordan yazdım şekerim sende bi bak bakalım bu aşılar yapılmışmı

selam kızlar aranıza kesin dönüş yaptım sonunda :)) internetim var kesintisiz fırsat buldukça yazacağım , sizden de öğrenecek çok şeyim olduğunu düşünüyorum.. sizler de hertürlü şeyi sorabilirsiniz..

28 nisan doğumluyuz şuan 4 ay 8 günlüğüz.. sevgilerrrrrrrr

yuzustu yatirmaya calis,masaj yap karnina,ayaklariyla karnina dairesel hareketler yap sabirli ol gececek..

Once bir bezi beyaz sabunla kopurtup biberon ve pompayi kopukluyorum ben
Aksi takdirde yagli kaliyor
Sonra da kaynamis suda 10dk bekletiyorum ya da sterilizatore atiyorum

kizlar ben dondurucuda hoc biriktiremez oldum. Ogluma ancak yetiyor hatta bazen yetmiyor. Eskiden her gece yatmadan en az 100cc sagar koyardim. Ise basladigimda biraz stogum olsun diyordum ama olamayacak galiba endiselenmeye basladim :18:

Valla güzel bir yöntem olmuş, haatta bende mi denesem diyorum fakat doğru olur mu acep?Doktora bir sorsak mı?Biliyorsun aynı sorun bende de var...

cnm,
dediğin gibi büyük ihtimalle diştendir sorunu. ama bir ay önce benim bebişim de kulağını tutuyordu hep ve birtürlü uyuyamıyordu uyusa da 10-15 dak. içinde uyanıveriyordu. derken uzun uzun ağlamaya başladı, gaz sandık önce ama ağlaması çok olunca dr.a gittik, meğer orta kulak iltahabı olmuş oğluşum. bu hastalığın iki gün de kuluçka süresi varmış. aklında bulunsun, inşallah öyle bişey olmasın dilerim. ama olur da çook ağlarsa dr.una bir danış istersen. çünkü çok fazla da bir belirti vermiyo.

canim resmen benim yasadiklarimi yazmissin sok oldum okuyunca bizde hafta sonundan beri yazdiklarini yasiyoruz acaba bizdede boyle bir sorunmu var:44: kaka yapamiyor ondan diyorduk bu sabah kakasinida yapmasina ragmen muthis huzursuz ya off hicbir degisiklik yok gaz sancisi heralde diyorum ama 3ayimiz dolana kadar gecen surede bile boyle sancilar uzun aglamalar uykuya dalmamalar olmamisti en cok gozlemledigim sey iki elinide yumruk yapip agzina sokmasi parmagimi agzini soktugumda ise dis forcalar gibi kafasini saga sola ceviriyor :44: dis ile mi ilgili acaba? zeynep omerde boylemi basladi dis meselesine?

Kizlar bebişlerinizin kusmasi nasil? Ne sıklıkta?
Benim kız gün aşırı her öğünde kusardı,şimdi ise yaklaşık 10 gündür kusması durdu.Doktorun verdiği motillyum ve goviskon adlı ilaçları kullanıyorum onlar iyi geldi galiba.Benim kız reflü,bir geğirişi var hiç böyle şiddetlisine tanık olmamıştım.
Sen beslenme sonrası gazını çıkarma ve ayağa kaldırıp da kucağına alma,hafif yatar pozisyonda dursun bir süre.Bir de bir arkadaşımın annesi ıhlamur ve civan perçemi kaynat ver ben torunuma öyle yapardım dedi.Benim kızın kusması devam ederse ben de deneyeceğim.
Heyet raporunu bir seferde 3 ay da alabilirsin 40 gün de atık doktoruna kalmış.Rapor hakkından evvel heyet kullanabilirsin benim müdür bu konuda bilgili olduğu için bugün önce heyet al bence dedi.

Colica diye bir ilaç kullanıyorum kızım uyumadan evvel akşam veriyorum iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…